Nie ma też murzynów, lecz są Afrykanie.
Ciekawe, czy w elementarzu jest o Murzynku Bambo jeszcze taki krotochwilny wierszyk?
-
-
16-latek z Gambii w Cracovi??
Przychodzi Murzyn po śmierci do św Piotra i się pyta:
- Dlaczego mam taką czarną skórę?
- Żeby cię afrykańskie słońce nie prażyło - odpowiada św Piotr.
- A dlaczego mam takie krótkie kręcone włoski?
- Żeby, gdy przechodzisz przez busz afrykański, nie zaplątało ci się coś we włosy.
- A dlaczego mam taki płaski, szeroki nos?
- Żeby ci było łatwiej wdychać wilgotne, tropikalne powietrze.
Na co Murzyn walnął pięścią w stół i krzyknął:
To dlaczego ja się urodziłem i całe życie przeżyłem w Chicago!
Geopijatyk
good !!!
joł blade Ziomy!!
Tak się zastanawiam.
Mieszkam już długo w Polsce.
Z tego co zaobserwowałem, to jak się złościcie robicie się czerwoni, jak się boicie - bledniecie, jak brakuje wam powietrza siniejecie, jak jesteście chorzy robicie się żółci...
Ja jestem zawsze czarny.
Czemu kobieta lekkich obyczajów nazywacie inne rasy kolorowymi?
Limpopo to na granicy RPA i Zimbabwe?
tak to to Limpopo, płynie tez przez Mozambik
piękna rzeka , ale trzeba uważac na krokodyle.
ostatnia sznasa dzisiaj Gambijczyka zaangażować - zamyka się transferowe okienko, Panie M... zna Pan takie przysłowie: [b]lepszy Rydz niż nic ??[/b]
Rozwinąć skrzydła w Cracovii
Rozmowa z piłkarzem EBRAHIMEM "IBO" SAWANEHEM
- Cracovii potrzeba napastników, na tej pozycji lubisz grać najbardziej? - zapytaliśmy czarnoskórego zawodnika z Gambii, który od kilku dni trenuje z "pasami".
- Napastnik to moja ulubiona pozycja. Lubię być najbardziej wysuniętym do przodu zawodnikiem drużyny. Mój atut to duża szybkość, którą potrafię wykorzystać w sytuacjach podbramkowych.
- Dużo strzeliłeś goli w zeszłym sezonie?
- W zeszłym sezonie grałem w Niemczech S.G. Rosenhohe. Występowałem w drugiej lidze juniorów. Grając na pozycji środkowego pomocnika - tak mnie ustawił trener - zdobyłem 22 gole.
- Cracovia gra ofensywnie. To powinno Ci pomóc...
- Ta drużyna bardzo przypadła mi do gustu. Podoba mi się miasto, które jest niezwykle piękne. Ludzie są przyjacielscy, mam dobry kontakt z kolegami z drużyny. Będę się cieszył, jeśli będę mógł tu zostać. Starałem się wcześniej o angaż w krakowskiej Wiśle, byłem tam na testach, jednak trener nie zdecydował się podpisać ze mną umowy. Mam nadzieję, że uda mi się to w Cracovii.
- Jak wygląda Twoja sytuacja w Cracovii?
- W czwartek wraz z menedżerem będziemy rozmawiać z władzami klubu na temat podpisania kontraktu. Jestem młodym graczem, mam jeszcze 17 lat, 7 września skończę 18 lat. Chciałbym się tutaj rozwinąć i pokazać, że potrafię grać w piłkę na wysokim poziomie.
Rozmawiał: (RS)
Wynika z tego , że jak przyszedł do Cracovii to już zmężniał o 2 lata. Krótko mówiąc jest dobrze.
ale imie to ma tak "lekko" koszerne :) Swoj chlop widac :)
a bramke dla Cracovii strzelił EBRAHIMEM IBO!! ............SAWANEHEM !!!!!!!!!!!
hehehe
a ksywa jego: Ibrahim! :)))
Podobno sprowadził go do Polski sympatyk Cracovii. Ciekawe więc dlaczego przez 2 tygodnie trenował z Białą Gwiazdą :)))
Nie chcieli go w Wiśle, zechcą w Cracovii?
Piłkarz z Gambii, Ebrahim „Ibo” Sawaneh, próbował dostać angaż w krakowskiej Wiśle. Teraz próbuje przekonać do siebie szefów Cracovii.
„Napastnik to moja ulubiona pozycja. Lubię być najbardziej wysuniętym do przodu zawodnikiem drużyny. Mój atut to duża szybkość, którą potrafię wykorzystać w sytuacjach podbramkowych. W zeszłym sezonie grałem w Niemczech S.G. Rosenhohe. Występowałem w drugiej lidze juniorów. Grając na pozycji środkowego pomocnika - tak mnie ustawił trener - zdobyłem 22 gole” – powiedział Sawaneh.
"Ta drużyna bardzo przypadła mi do gustu. Będę się cieszył, jeśli będę mógł tu zostać. Starałem się wcześniej o angaż w krakowskiej Wiśle, byłem tam na testach, jednak trener nie zdecydował się podpisać ze mną umowy. Mam nadzieję, że uda mi się to w Cracovii. Jestem młodym graczem, mam jeszcze 17 lat, 7 września skończę 18 lat. Chciałbym się tutaj rozwinąć i pokazać, że potrafię grać w piłkę na wysokim poziomie” – dodał Sawaneh.
Więcej szczegółów w "Dzienniku Polskim"
... i bez komentarzy z mojej strony :-(
He he , jak się popyta w rodzinnej lepiance to sie pewnie usłyszy...
"a Ibrahim , jak skonczyl 10 pór deszczowych temu 16 lat to pojechał do białasów pracy w piłce kopanej szukać"...;_))))
rebbe izaak !!!
:)))
Może Wisła nie poznała się na nim tak jak na "Olim" a Polonia W. zrbiła z niego Polaka i dobry interes
Pytanie - moze do nas przyjsc juz teraz? Obejmuja go przepisy o transferach?
Kurde, bedzie z niego pilkarz. Nie zrobmy bledu.
Wiem, moze sie napalam za wczesnie ale kto go widzial, ten chyba potwierdzi, ze warto w niego zainwestowac.
Czy to on dzisiaj strzelił bramkę?
tak.... troche mu techniki brakowało ale wybiegany jest i ma ambicje chłopisko
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)