Postawmy skarbonke na Pasach:) Taką jak na rynku. Sądze że wiecej w miesiacu sie z niej wyciągnie niż na rynku:) Może głupie ale ile banalnych pomysłów sie sprawdziło!
MIŁOŚĆ WIARA WALKA LECH CRACOVIA nARKA!
-
-
7,5 TYSIACA GROSZY
a ja mam pytanie do autora tematu:
jak to możliwe że zbierasz jednogroszówki od 10 lta, skoro wtedy byly tylko banknoty? bilonu nie było...
pozdro
HUTNIK NOWA HUTA - KTO KOCHA TEN WIERZY
może papierowe też zbierał
murdock pewnie 10 lat temu za lizaka płaciłeś 50 zł i mówiłeś reszty nie trzeba? Bo pani nie miała ci czym wydać?
A może rodzice cię okłamywali bo nie chcieli ci dać kieszonkowego?
Wiadomość zmieniona (18-08-04 02:27)
moim zdaniem powinieneś przed meczem wreczyc te pieniadze kapitanowi piotrkowi to zajebisty SYMBOL jest ,okraszone fajną oprawą to wydarzenie bedzie czyms na pewno znaczącym a piłkarzom doda sił i rozjadą odre:)...tak własnie mysle...przemyśl moją propozycje
murdock
- nie wiem ile masz lat ale denominacja byla w 1994 roku wiec jezeli mowie od 10 lat, to sprawdz dokladnie o czym piszesz. Nie chce sie czepiac Twojego klubu ale tym stwierdzeniem pokazujesz swoj brak wyczucia tego co w Polsce działo się po 89 roku.
Najporstszy sposób sprawdzenia kiedy to było, wez bilon z kieszeni sprawdz, w których latach masz wybite monety na 100% znajdziesz wybite przez 1994 czyli okresem kiedy zaczęłem zbierać.
Następnym razem sprawdż zanim się ośmieszysz.
Wiadomość zmieniona (18-08-04 17:50)
Denominacja się rozpoczęła od 01.01.1995. Niektóre monety wybijano znacznie wczesniej, ale one nie były jeszcze w obiegu.
no tak, zaczela sie w 1995 a juz od 1996 nie mozna bylo chyba placic starymi... czyli faktycznie ciezko by bylo 10 lat zbierac :)
a pomysl z przekazaniem kaski Kapitanowi tez mi sie bardzo podoba, to w koncu pilkarze wybiegali ten awans, a Piotrek Bania szczegolnie (od III ligi)
No w sumie to jest jescze 2 piłkarzy co są w Cracovii od III ligi...
To może tej Trójcy podarować, za ich wytrwałość???
klaros faktycznie miales racje z data wejscia jednak zasugerowalem sie terminem bitym na monetach ktore aktualnie mialem w kieszeni.
Kiedyś uzbierałem 100zł w jednogroszówkach (10000 sztuk), było tego ok 17 kg. Sam tym faktem byłem zdziwiony. Ale sprzeadż na złom by się nie opłaciła, bo miedź i jej stopy były po około 5 zł, czyli dostałoby się tylko 85 zł, no i oczywiście wezwanie do prokuratora. Dałem więc chrześniakowi. Rodzina chrześniaka chciała to dać do banku, ale w banku powiedzieli jej, że przyjmą, jeżeli pogrupują w jednozłotowe kupki. Całą noc więc liczyli i kupkowali i przeklinali mnie ile wejdzie.
Ale to jeszcze nic, jeżeli chodzi o takie "ilościowe" happeningi. Jestem ponoć jednym z trzech ludzi na świecie, którzy doliczyli pisemnie do miliona (1 000 000), obok Opałki i jakiegoś Amerykanina. Jest tego 13 brulionów 160 kartkowych, format B5. Liczyłem 3 lata, czasem nie śpiąc po nocy. Jeżeli ktoś nie wierzy zapraszam do Gliwic, może sprawdzić. Chciałem nawet zrobić licytację, czyli sprzedać to jakiemuś nawiedzonemu kolekcjonerowi na Rynku Krakowskim i po połowie rozdzielić kasę Oderce i Crcovii. Oczywiście nie chodziłoby o samą wilkość kasy, ale o samą symbolikę. Niestety nie wiem jak to zorganizować i moj milion pisemny leży na półce i osiada nań kurz.
Jarek, Geopijatyk
Acha, jeszcze przy okazji. Sorry że pytam, ale jestem w Gliwicach i wybieram się do Grodu Kraka na mecz z Odrą. Czy są problemy z biletami, mam na myśli jakieś konktertne miejsce. Ile czasu trzeba się pojawić przed meczem, żeby kupic jakiś bilet na nie najgorsze miejsce.
Jarek
bilety rozprowadzane sa w przedspzedarzy od Wtorku, ale napewno beda w kasach przed meczem nie wiem na ktory sektor chcesz sie dostac ale wiekszosc nie numerowana wiec im wczesniej to wiekszy wybór miejsca.
Autor: piotrd14 (---.net.autocom.pl)
Data: 18-08-04 17:10
"No w sumie to jest jescze 2 piłkarzy co są w Cracovii od III ligi...
To może tej Trójcy podarować, za ich wytrwałość???"
Wg mnie jest ich 6 w podstawowym składzie: Skrzyński, Radwański, Nowak, Giza, Baran i Bania. A w rezerwie jeszcze są: Szczoczarz, Cabaj, Wacek, Dudziński.
Wiadomość zmieniona (18-08-04 19:51)
wiem, ze jest ich wiecej, ale glupio by bylo wyrozniach ich sposrod druzyny moim zdaniem. Kapitan bylby tutaj mysle najbardziej odpowiednim reprezentantem.
Fan Oderki: czy możesz skontaktować się z nami na mail ksc.info@wp.pl ?
CRACO-przeczytaj maila
bylo, slyszalem tylko ze slabo... ale szacunek za to!
ejjj
Miły!!
to ja Rafał B. (razem studiowaliśmy)!!!
odezwij sie na mój mail lub gg
czekam!!!
puchar, napis WIARA CZYNI CUDA, logo,
uscisk reki Bani wraz z podziekowaniami,
BYŁO WARTO - 9,5 roku, kawal czasu a teraz niech Nasi pilkarze pokarzą że WIARA CZYNI CUDA
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)