Ale co my możemy mówić o 72 roku skoro cześć z nas była jeszcze w żłobku...Zresztą co ja mówię skoro mnie jeszcze nie było na tym świecie przez kilka lat od tego czasu....
-
-
Profesor KOMUNISTĄ :(:(::(:
cwiara - kropki, przecinki... no w ogóle interpunkcja
Mnie w tym tekscie to wkurzyly raczej fragmenty :
1 Nie do końca rozumiem zaangażowanie ComArchu w Cracovię. Osobiste hobby prezesa powinno być finansowane z jego własnej kieszeni, a nie z kieszeni inwestorów mniejszościowych - mówi Sobiesław Pająk z CDM Pekao SA.
2 Kupno Cracovii należy traktować chyba bardziej w kategoriach ambicjonalnych niż szansy na realny zwrot z takiej inwestycji. Sądzę, że spółka powinna skupiać się na swojej podstawowej działalności - uważa Katarzyna Perzak, analityk z Domu Maklerskiego Millennium.
Pająk!!!
co?
Ty wiesz co...
Perzak?
co?
Ty też.
tomecki - skoro tak: to czytałeś taką książkę "Wojna polska 1939"?
ok tacy dwaj natomiast powinno sie zamykac takie tematy moim zdaniem
rebbe izaak - dokladnie to samo -jak pisałem- bardzo zwróciło moją uwagę . Nie powiem zebym sie wkurzyło bo analityk ma se prawo analizować. Natomiast zdziwiło mnie ,że piszą to po tym jak Cracovia tak znakomicie "wylewarowała" nazwę ComArch ma pierwsze strony mediów. Cuś kiepskawe te analityki chyba;-)
Wiadomość zmieniona (12-07-04 22:29)
tacy dwaj . sorry . Zapędziłęm się , oczywiście masz rację. 3mlin w PZPR i prawie 3mln ZSMP razem ok 6 mln.
a propos jakiejść wcześniejszej wypowiedzi to
czerowne było be, jest be i bedzie be (be = złe)
zastanowiłem sie nad tym i twierdze ze głupotą jest roztrząsnie na forum o poglądach politycznych profesora. Może on naprawde wierzył w te idee??!!
w Pasach nie jest on jakimś klubowym guru czy ideowcem tylko SPONSOREM i za to Mu z całego serca dziękuje i doceniam jego wkład w obecną pozycje PASÓW
amen
Heh ale macie problemy :))))
No to może jeszcze dodamy że w interesach bardzo pomógł mu Marek Siwiec, a tego to niezbyt trawie, ale coż takie czasy.
tacy dwaj:
nie
Tacy dwaj.
On chyba nic na ten temat nie czytał.
Interesująca sprawa to te geny.
I pytanie jak sie mają GENy do domorosłego, zarozumiałego GENiusza.
Tak czytam, czytam i nadziwić się nie mogę... Ale to dobry znak że w klubie zaczyna się dobrze dziać, bo kibice i inni użytkownicy forum mają temat do przepychanek słownych a nie są nim wyniki klubu - czy to piłkarskie - czy finansowe. Cool
rebbe - wiesz, pamiętam taką info z trybuny ludu około 1 czerwca 89 r.
ówczesny sekretarz kc pzpr, odpowiedzialny za wybory - niejaki tow.czarzasty .. notabene stryj słynnego wlodzia - mówił: ma być jednolite glosowanie... wybory do Senatu mamy wygrane: 3 mln w pzpr, 3 mln w zsmp, 2 mln w lidze kobiet polskich, 1 mln w stronnictwach z ich młodzieżowymi przybudówkami (ZSL.SD) i 100 tys. w stowarzyszeniach (ChSS,PAX i PZKS)... i wyliczanka trwała dalej.....
aż w końcu ktoś przerwał "towarzyszu - tylu uprawnionych do głosowania w naszej ludowej ojczyźnie nie ma"
AjKot
Jakie to budujace, że w swoim zdaniu uzyłeś tego pieknego słowa "chyba".
Jestem daleki od zarozumialstwa, jedynie wkurza mnie Twój pryncypialny sposób w jaki sie do mnie zwracasz nauczycielu. I to chyba na tyle...
A "genetyczne".....hmm...jak by Ci to urazony cyniku wyjaśnić...
"Zresztą co my możemy na ten temat mówić, skoro część z nas była jeszcze wtedy w wózeczku...."-Vasago szkoda ze nie wpadles na ta złotą myśl,po przeczytaniu 50%wpisow na tym forum ale bynajmniej nie dotyczących Twojego klubu
mati... i tu cie wyprowadze z błędu lub sprowadze na trop właściwy (nie,nie obrażaj się... to nie polecenie z serialu "Pies Cywil" i hasła [i]szukaj trop[/i] - vide 1 wiersz mej sygnaturki)
gdyby kibicem Cracovii był nawet kiszczak - co ja na to poradzę, jego wybór dobrowolny...
gdyby prezesem był z nadania nomenklaturowego gruba - oj nie mógłbym być kibicem tego towarzystwa
[b]moja Żona podoba się bardzo wielu facetom - ważne kto jej się podoba![/b]
Wiadomość zmieniona (12-07-04 22:54)
Nie no tylko nie gadajcie że jak się było za młodym albo wogóle nie żyło to nie mozna o czymś pisać !
O Komunizmie czy Milicyjnej Historii Wisły. Bo wtedy by wyszło że nie mozna napisać że Hitler to był zbrodniarz bo przecież nas tam nie było...
Po to są ksiązki, filmy itp żeby o tym wiedzieć.
Wątek dobry tylko dlatego że nigdy mi się nie podobało robienie z Filipiaka Świętego człowieka (a wiele razy takie peany tu ludzie wypisywali) szczególnie w odniesieniu do innych sposorów np. do Cupiala.
Filipiak tez człowiek.
Wiadomość zmieniona (12-07-04 23:02)
tomecki, to Ci wytłumaczę - pierwsze i jedyne wydanie tej książki, ściachane przez cenzurę niemiłosiernie... ale ukazało się w połowie lat 70-tych
jako "wentyl bezpieczeństwa i nastrojów społecznych" (takowym był też m.in. krakowski Tygodnik Powszechny) . później był na liście "rara" w BUJ-u a wznowień nie było. To była pierwsza książka w perelu gdzie można było przeczytać chcoćby namiastkę informacji dot. 17.09.39 i o Katyniu...
autorem był L.R.Moczulski
..tak tak ten sam, który w 68 r. na łamach pisma "stolica" użalał sie nad studentami padającymi ofiarą syjonistycznych prowokatorów... ten sam który później za perelu dostal wyrok wieloletniego więzienia za założenia nielegalnej partii (a nie komitetu), ten sam, który wypowiedział słowa "płatni zdrajcy pachołki rosji" w ten sposób rozszyfrowując skrót pzpr....
wracając do ksiązki - z mojego pokolenia wielu po raz pierwszy z tej ksiązki dowiedziało się co wtedy się stało
vide; wers 2 mej sygnaturki
A wiecie co mnie to? Mnie to rybka!
Zaraz poloze sie lulu i tyle.
[b]Mlodzi pierdziela jak potluczeni, a starzy chyba sobie przypominaja co czlowiek robi jak ma 19-20 lat.
Mlodzi sie jeszcze tego naucza, a starzy Profesora rozumieja.[/b]
Wali mnie to co pisze Gazeta, Fuckt i wypociny na tym czy innym forum. [b]Swoj rozum mam i nie dam sie zwariowac.[/b] Pare tygodni i znow najwazniejsza bedzie pilka, a nie roznego rodzaju przypowiastki i artykuly.
Mi moze tez kiedys w przyszlosci przyjdzie "zaplacic" za to co robilem majac 1x lat....
Co do historii ComArchu i jego okolic. No coz, nic odkrywczego w tym artykule nie ma, czego nie znalby ktos, kto siedzi w naszej krakowskiej "branzy". A i dopisac by mozna bylo pare rozdzialow ;-)
Tacy dwaj - ty historii nie wykładasz ? :)
mati napisał(a):
> "Zresztą co my możemy na ten temat mówić, skoro część z nas
> była jeszcze wtedy w wózeczku...."-Vasago szkoda ze nie wpadles
> na ta złotą myśl,po przeczytaniu 50%wpisow na tym forum ale
> bynajmniej nie dotyczących Twojego klubu
Nie odbieraj dosłownie tego co napisałem.....Historia, historią i tego nie da się ukryć, ponieważ ją każdy z nas może poznać, mimo ze tego nie przeżył. Inna sprawa to poglądy ludzi z tamtych lat w danej chwili i ich spojrzenie na sytuację, która miała miejsce. Tutaj w ich rolę nie możemy się wczuć....Poza tym oni pewnych spraw przewidzieć nie mogli. Rozumiem, że sugerujesz iż zaglądamy w haniebną historię GTS-u, mimo, że nie powinniśmy tego robić, gdyż jesteśmy na to za młodzi. Otóż wiedz jedno - to są dwie rózne sprawy i nie będę rozwijał tematu....
Fakt jest faktem, że Wisła jest najbardziej komunistycznym klubem w Polsce...
Wiadomość zmieniona (12-07-04 23:29)
nawet kafelków w swej łazience nie potrafiłbym "wyłożyć" :):):)
tacy dwa: a potrzebujesz? bo ja jestem na etapie remontowania lazienki ;-))
Tacy dwaj:
Dzięki:-)
Będzie okazja to napewno przeczytam. Nie zmienia to jednak faktu, że jeden z forumowiczów zagalopował się twierdząc, iż kłamię....
Pozdrawiam
eredin napisał: [i]"Ale to dobry znak że w klubie [b]zaczyna się[/b] dobrze dziać"[/i]
primo:pytanie - od kiedy?
secundo: specjalna dedykacja: 4, ostatni wers mej sygnaturki
Wiadomość zmieniona (12-07-04 23:46)
Vasago nie wiem, czy byla najbardziej komunistycznym klubem, ale kibicow miala jednych z najbardziej antykomunistycznych (jak Legia w Warszawie i inni) w przeciwienstwie do innego klubu z Krakowa, ktory wowczas w ogole nie dysponowal znaczaca sila kibicow.
Takie czasy :)
Dobranoc smieszne ludki
1968-Czechosłowacja,później Wybrzerze---"wierzyłem ,że to ma sens...",no comments.
TD, w ktoryms temacie juz pytalem, ale zapomnialem ktorym :)
sprawdzales w ciagu kilku ost. dni maila? cos powinno Ci sie tam pojawic.
Rock - widziałem...
świetne - tylko w krzywych błagam, w krzywych :):):)
a co - za proste? :P
oki spadamy stad - napisz na maila czy nanosic jakies poprawki, a jak nie to Ci wysle jutro w Corelu... W KRZYWYCH of kors...
Burza w szkalnce wody ilu zasłużonych dzis było wczoraj w Partii ???? wielu i co z tego.
Najwazniejsze ze naszym v-prezesem nie jest Kapka Kapus w Sb czy tez prezesem gen Gruba ten sam który pacyfikowal kopalnie Wujek a to sa prezesi GTS. PROFESOR KOMUNISTA BUCHCHA USMIALEM SIE
projo tak jak juz wspominalem jest to potoczne nazewnictwo. Ale fakt jest faktem...
Ale i tak jest to swój chłop.
Zresztą pisałem, że nie ma co mu tego wypominać, ale jednak czasami warto wiedzieć
Nikt godny szacunku nie był członkiem pzpr....Byli jednak wtedy UCZCIWI ludzie którzy w komunistyczne brednie nie wierzyli.... i tam nie wstępowali...
A do czworonogów napiszę tylko że nasz sponsor był w pzpr nie mając nic wspólnego z CRACOVIĄ....Natomiat wasz klubik był komunistyczny....i do tej pory korzysta z przywilejów uzyskanych w tamtych czasach... A niektórzy działacze waszego GTSu się nawet szczycą swą czerwoną przeszłością...
wczoraj-dziś-jutro-zawsze CRACOVIA!
acha
Nie uważam żeby przynależność do PZPR otwierała lub zamykała możliwość wyjazdu zagranicę. Znam, i to lepiej niż bardzo dobrze osoby ze świata nauki, które w tamtych (70) latach do zrobienia kariery naukowej nie potrzebowały dźwigni w postaci PZPR i miały możliwość kontaktu w miarę swobodnego z uczelniami na zachodzie.
Nie umniejszam kariery naukowej Profesora i nie mam żadnych wątpliwości że jest osobą wybitną, natomiast nie podoba mi się to że otarł się o PZPR.
a ja tak po cichu sobie mysle, ze gdyby profesor kasy na klub nie dawal, to mozna bylo by go cenic za inteligencje, kreatywnosc, przedsiebiorczosc itd. ale lubic to by nie bylo za co.....
HAHAHAHAHA Proponuję Wam zmianę zmianę nazwy klubu na KS HIPOKRYCI KRAKÓW, a jeszcze niedawno niejaki RoMan w swym wakacyjnym "dekalogu" twierdził, że czerwoni szerokim łukiem omijają Wasz klub. Proponuję żebyście namówili Swego "profesorka" aby kandydował do Sejmu bądź Senatu, może jeszcze się czegoś o nim dowiecie? Tak, tylko wtedy będzie, że to tylko wywiad gospodarczy itp.itd. Jednym słowem HIPOKRYZJA pełną gębą, Jesteście w tym dla mnie, Mistrzami Świata!!!!!!!!! Kto był porządny i uczciwy, nigdy czerwoną legitymacją się nie skalał!!! A czerwoni byli i będą po obu stronach Błoń, hough!
Hipokryta Jedrusiu to jest wislak kibic klubu ktoremu budowano hale boiska placona zawodnikom i trenerom UB-ecki SB-eckie i milicyjne pensje majacy czelnosc twierdzic ,ze gdzie indziej bylo tak samo. Nasz klub byl programowo niszczony wiec przestan *******(autocenzura) wislaku.
temat sie chyba wyczerpal . prawda moderatorzy?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)