nie musze kochac ale tez nie musze nienawidzec kibicow Wisly .......
"Swieta Wojna "inaczej bezkrwawa ,decyduje w niej lepsze przygotowanie taktyczne ,techniczne i kondycyjne ´pilkarzy powinno decydowac i decyduje w czasie takich spotkan
Ja nikogo nie NAKLANIAM DO MILOWANIA Wislakow nawet siebie nie moge do tego przekonac ale nie musze ich nienawidzec i ta nienawiscia obdarowywac innych.Bo w tym momencie konczy sie czysta sportowa rywalizacja a moze zaczac sie zwykly bandytyzm ......
Wiadomość zmieniona (07-07-04 17:42)
-
-
nie musze kochac...swieta wojna
I w nienawisci do tej druzyny tak wychowano,wychowano nas...
traba ... rozwalasz mnie tym spider-manem : ))))))
ja . ile razy na niego patrze smieje sie sam do siebie
Zgadzam sie z Toba w 100%-niech na boisku wygra lepszy.Serce mnie bedzie bolalo jak wygraja oni bo ich nietrawie,niecierpie,nielubie!!!Zreszta i tak wygraja PASY!!!Tylko ja to chce widziec na stadionie-ich stadionie.Niech chłopaki podbiegaja do naszego sektora po kazdej strzelonej wisle bramce!!!K.....A musimy tam byc!!!!! ANTYGWIAZDA
ian thorpe a czy ty myslisz ,ze ja bym nie plakal z radosci kiedy Cracovia
na Wisle strzeli pierwsza bramke meczu i ostatecznie caly mecz wygra...
ale czy jestes pewny ze ten mecz nie przerodzi sie w bijatyke bo to ze beda sobie ubizac spiewajac piosenki to jest pewny w 100 %
nawet jak przegramy, to i tak jesteśmy lepsi!!! dlaczego? bo jesteśmy za Pasami. i już. żadne racjonalne arumenty do mnie nie trafiają...
a Wiślaków nie należy ani nienawidzić, ani miłować... należy im współczuć - bo są za Wisłą a nie za Cracovią, więc nie wiedzą, co to znaczy kibicować najwspanialszemu klubowi w Krakowie, Polsce, Europie i Świecie
PS. uwaga! powyższy post to stuprocentowa afirmacja Cracovii i Pasiackości - Wiślaków proszę o nie ustosunkowywanie się. i tak nie zrozumiecie :PPP
Nawet jak przegramy na boisku to moralnie zwyciezamy. Dlaczego? Chocby dlatego ze Cracovia nigdy nie byla klubem policyjnym ;)
Tak i nasi prezesi nie są i nie byli agentami UB itp.
Byłem na derbach w pierwszej i drugiej lidze,chodzilem na Świeta Wojne w styczniu-uwierzcie mi-zaden telebim nie dorowna tej atmosferze meczu.Przeciez wisla musi miec trybune na mecze UEFA bo do LM nie awansuja.ANTYGWIAZDA
A taki meczyk Zległa- Zwisła albo Piotrcovia Szczecin - Zwisła to komu kibicujesz ?????? Ciekawa sprawa bo bardzo nie lubie tych zespołow a niewierze ze jesli ktos troche interesuje sie piłka to odpuszcaa taki mecz i nie oglada
Zawsze można np. rzucić monetą. Orzeł to kibicuje Legii, a reszka Wiśle. Można też zrobić sobie jakiś plan na stałe. W dni parzyste kibicuję Pogoni, a w nieparzyste Legii. Prostym sposobem rozwiązania tego palącego problemu jest zastosowanie zasady kibicowania gospodarzowi danego meczu (lub gościom, to wedle uznania).
Mają sobie ludziska problemy, trzeba przyznać.
A wracając do tego co napisał Senior, to ja to widzę tak.
Można czuć niechęć do jakiegoś klubu, to chyba nawet normalne i nie ma w tym nic złego, do czasu gdy ta niechęć nie staje się nienawiścią. Wtedy robi się już problem. Traci się proporcje, co jest najważniejsze - dobro swojego klubu, czy to aby temu drugiemu działo się jak najgorzej. Bardziej od zwycięstwa własnej drużyny cieszy porażka tego drugiego itp. To jest ta granica której przekraczać nie należy. Tak ja to widzę. O takich akcjach jak kradzież szalików, flag i napieprzanie się ja nie piszę nawet, bo to dla mnie sprawy od kibicowania zupełnie obce oczywiście.
...kruca fuks... wiecie że to będą derby numer 168. ?
i 51. w pierwszej lidze...
Polska Piłka do Krakowa należy.
Derby Łodzi dopiero od poznych lat 70` to były derby, Warszawa nigdy takich nie miała... a u nas się już przed wojną z szablami ganiali :))))
Szkoda, ze bez gości. Ale tak to jest jak się ma ekipe 22 reprezentantów kraju a stadion klasy Hetman Kamieniec Podolski.
Thorpe - do UEFA zgłaszamy "krytą". Goście i tak rzadko przyjezdzają.
A w LM nawet jak awansujemy to gramy koło Azotów Chorzów. W betonowej trumnie zwanej olimpisjką.
Ta trumna to chyba narodową się zwie. Olimpijską? Z jakiej niby racji?
Rozmywaczu ty jeden...
A faktycznie jest w temacie o świętej wojnie. To chyba nie o to chodziło, ale za rozmywanie przepraszam.
Co do meczu Piotrcoviia - Wisla - kibicuje Piotrcovii. Wprawdzie ich nie lubie, oni nas kiedys z ekstraklasy wyeliminowali, ale z drugiej strony jest mi ich zal, bo gdybyby Cracovie spotkalo to co Pogon to bym sie chyba pocioł.
Co do meczy Wisla - Legia - kibicuje Wisle. Legii bardziej nienawidze.
Dinthalion!
Ale chyba W. Czernichów?
Wiadomość zmieniona (08-07-04 12:29)
Wisle Czernichow tez. A Wisle Krakow tylko i wylacznie w tym jedynym przypadku gdy graja z Legia ;) i musze kogos wybrac. Powiedzmy ze obydwoch druzyn tak samo nienawidze, ale wole krakowiakow od warszawiakow;)
no cóż, ja też was nie kocham ale i nie nienawidzę, nie namawiam nikogo do miłowania wisły, bo dyskusja nad wyższością jednego klubu nad drugim między kibicami sensu najmniejszegio nie ma, w najlepszym wypadku pozostaną nieobici... senior zawsze w miarę sensownie mówi, ale - tu się w pierś biję - nie przypuszczałem, że więcej głosów rozsądku się pojawi (ukłony dla mentnego), co do tych, których "wychowano w nienawiści" to współczuć pozostaje...
Myślę ,że gdy będziemy juz równorzędnym partnerem Wisły / sportowo, organizacyjnie i finansowo / to nienawiść się przynajmniej zmniejszy. Na razie jest podsycana trochę tą polską zazdrością. A ile nam brakuje dowiemy się niebawem. PASY ASY.
PS. Robię się niestety coraz gorszy - kiedys gdy Wisła grała z drużyną zagraniczną kibicowałem Wisle. Teraz różnie z tym bywa / wyłączając drużyny niemieckie - im nigdy / .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)