gtx
nie do końca tak, poprostu nasi działacze nie dali obiecanej kasy i stąd wynik 3:2 dla Zabrza ( ktos już kiedys o tym pisał)
-
-
Kto był na ostatnim meczu w I lidze?
byłem w planach rodziców ze za 8 miesiecy mnie spłodzą;-)
Byłem i pamiętam "przysięge" Że nie opuszcze Cracovii w ciężkich czasach. I przysięgi dotrzymałem. A co.
splodza czy urodza? ;]
bo jakby nie bylo roznica wynosi 9 miechow heh.
Też tam byłem, miałem 17 lat, i byłem cholernie wku...ony, bo się kumple ze mnie w szkole śmiali że spadamy.
Ja się wtedy pamiętam, zaciąłem, że jeszcze przyjdzie taki dzień, że wrócimy i oto JESTEŚMY !
Ja też byłem i powiem wam coś ciekawego: otóż zjawiło sie na nim około 50 kibiców GKS-y i nie dość że na stadionie nas pogonili na tupnięcie nogą to jeszcze na Jagiellońskiej to samo ze dwa razy. Policji nie było na stadionie, a po meczu szlismy za nimi w trzy razy wiekszej liczbie i po prostu uciekalismy po kolejnych starciach. Sprzętu wtedy nikt nie używał, wszystko odbywało się na gołe łapy, no co najwyżej jakiś kosz na smieci poleciał nikogo nie trafiając. Krótko mówiąc bandę wtedy mieliśmy cienką jak barszcz.
Ja byłem i pamiętam ten wynik 1:0 i myślałem,że Cracovia zostaje w I lidze miałem 10 lat.
Pamiętam jak nasi kibice rzucili świece dymną,która zasłoniła całą murawę i po meczu wróciłem zadowolony do domu,że Pasy wygrały.
Dopiero smutek ojca wszystko wyjaśnił wtedy powiedział:
Szybko Cracovia wróci do I ligi i zapomnimy o tym dniu...
To była stypa, a nie mecz...
byłem - Pasmaniec - chyba troche przesadziles i mylisz fakty - nie wiem co Ty piszesz za glupoty ???? ja wtedy mialem 20 lat i bralem czynny udzial w zyciu i kibicowaniu oraz walkach jak juz były.
Byłem i tu i w Zabrzu.Przez 45 minut było tak pięknie.Wojciechowski nawet obronił karnego,a potem załatwił nas Pałasz z Majką(o ile pamięć mnie nie myli
Powiem krótko - nie byłem, nie widziałem jeszcze Pasów w ekstraklasie. W końcu będę miał niespodziewanie jak dla mnie, okazję zobaczyć po raz pierwszy Pasy w ekstraklasie.... Wszelkie tarcia w klubie (są lub nie - już sam nie wiem) nie mają dla mnie większego znaczenia....Cieszę sie, że po raz pierwszy zobaczę Cracovię w ekstraklasie, a co będzie dalej nad tym się nie zastanawiam...
30 kolejka 13 VI 84
Cracovia - Gks Katowice 1-0
Bramki: Surowiec (16)
Widzów 1 tys.
Cracovia: Szczerba, Marek Podsiadło, Dybczak, Nazimek, Zych, Surowiec, Maciej Podsiadło, Hnatio, Graba, Wrześniak, Kubisztal
Gks: Sput, Matys, Piekarczyk , Zając, Kapias, Morcinek (74 min. Chmaj), Łuczak, Krzyżoś, Hetmański, Biegun, Rzeszutek
Źródło (tajemnica, na razie w trakcie tworzenia :-)
i ja byłem wśród tego tysiąca widzów!!!!!!!!!
oho - zaraz sie zacznie :)
"a gdzie byles jak z 1 ligi spadalimsy?!"
heh - dżołk
Byłem , puste trybuny, smutek , żal i wielka nadzieja że za niedługo znowu wrócą do ekstraklasy. Miałem wtedy 13 lat. W Zabrzu też byłem to był mój drugi wyjazd.
Bylem ze ś.p Dziadkiem...
Byłem
Widzę, Konserwa, że mamy latek po równo.
Byłem, a póżniej miałem taki dół że wyleciałem ze studiów.
Byłem! Miałem lat 14! Nie spodziewałem sie że wrócimy dopiero po 20 latach! Ale zleciało strasznie szybko!
spłodzą;-)dobrze to obliczyłem:P
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)