no chyba nie zupelnie w 9 dni bo jeszcze wczoraj na czacie prezes Misior mowil ze wszystkie rozstrzygniecia beda "dzis lub jutro"
widocznie wszystko przekalkulowali dokladnie i im wyszlo jak wyszlo
a murawy mi szczerze bardzo szkoda - cholernie to wplywa na jakosc widowiska (zwlaszcza w TV) nie mowiac juz nawet o pomocy przy technicznym stylu gry Teamu Stawowego
-
-
wszystko jasne czyli remont stadionu......
niemniej cena murawy nie zmieniła sie od wczoraj
ani od tygodnia :(
problem z własnoscią terenów tez nie jest nowy
a od kilku miesięcy mówiło się o nowej murawie :(
ciezko powiedziec jak sie nie zna faktow, ale skoro puscili taka informacje do prasy to co w tym musi byc.
krotko mowiac pozyjemy zobaczymy
dobre i to:
- Swiatla!!!
- Lawki rezerwowych umieszczone pod ziemia
- Szerokie boisko
- Nowe bramki (?)
- 700 nowych krzesel
- Dach nad 1000 krzesel
tyle to sie u nas przeciez nie zrobilo od ladnych kilkunastu lat! a oni to maja w miesiac zdzialac.
tez sie ciesze :)
jednego nie pojmuje?????? plany piekne ale w pilke to sie gra na boisku a nie na trybunach i przeciez tak czy inaczej sprawa wlasnosci dalej pozostaje otwarta czy bedzie murawe czy trybuny .........dalej cos nie pojmuje wiem ,ze tez sa wymogi PZPN aby dostac licencje .......no nic pozyjemy zobaczymy ........moze tylko bedzie swiatlo.............i nowe bramki....a na koniec ile czasu trwalo polozenie nowej murawy w Groclinie???????kto pamieta ......mnie sie wydaje ,ze to bylo tylko kilka dni......
Wiadomość zmieniona (29-06-04 23:15)
dokladnie senior - jakby nie te licencje to zamiast bezsensownego, prowizorycznego dachu mielibysmy nowa murawke.
pozwole sobie o krotki komentarz
krzeselka beda prawdopodobnie na trybunie od Focha, przypuszczam tak dlatego ze 2 sektory na glownej to w sumie ok 800 krzeselek (ale jesli ktos zaokragla w dol to bedzie 700 ;) )
bardzo szkoda tej murawy, dla mnie smiesznie brzmii ta wypowiedz ze to nie nasze tereny jesli oswietlenie kosztuje 20 razy tyle a zostanie postawione :) , widac poszlo o cos innego, przypomne ze 250 tysiecy pochodzi od marszalka wojewodztwa - 350 tysiecy przekazal wisle na ten cel, wiec tracimy mozna powiedziec nie swoje pieniadze na wlasne zyczenie ale widocznie sie nie dalo - szkoda :(
a teraz w tematach dnia Filipiak powiedział, ze trawa musi rosnąć
i nie zdąży
nic nie mówil ze brakuje kasy
no i jak to pojąć małym rozumkiem?
moze faktycznie tego PP nie przewidzieli :)
rosnąć? a to co bedzie w miejscu toru kolarskiego? ehh dobra juz nie smęce :)
jest dobrze!
Byłem w Warszawie i odwiedziłem przy okazji naszych braci z Konwiktorskiej. U nich przebudowa idzie że miło popatrzeć! Rozebrali już trybonę kamienną, w zasadzie roboty ziemne są na ukończeniu, a prace zbrojeniowe mocno zaawansowane. Oni podobnie jak my doglądają prac na swoim stadionie. Zamieniliśmy wspólnie parę zdań o przyszłości naszych klubów i ... o meczyku przyjaźni. Mam przyjemność przesłać całej braci pasiastej od nich serdeczne pozdrowienia oraz szczere gratulacje awansu i życzenia dalszych sukcesów.
Przydalo by sie okrzeselkowac caly stadion to robi wrazenie :]
Jak dla mnie bardzo dobre inwestycje. Mam nadzieje że ze wszystkim zdązymy do rozpoczecia sezonu. Mecz Cracovii przy sztucznym oswietleniu - to bedzie cos!!! Martwi mnie jednak biernosc jesli chodzi o murawe. Nasz techniczny styl gry wymaga dobrego stanu murawy. W przeciwnym razie zła murawa po prostu przeszkadza piłkarzą i stwarza lepsze wrunki do obrony. Chciałbym aby nasze boisko wyglądało jak na europe przystało. Bo jak przypomne sobie mecz Cracovia - Ruch ( 2-1 ) to aż serce rośnie na wspomnienia o zielonym dywanie po którym biegała nasza drózyna.
Niestety murawa, czyli najwazniejsza sprawa, poszła się j....ć. :-(
Przyjdzie się taplać w błocku na jesień.
W takim układzie murawa musi być zmieniona w przerwie zimowej... ale czy to odpowiednia pora roku do tego typu prac :| ?
Prawie co rano przejeżdżam koło stadionu autkem w drodze do pracy.
No i dziś coś się w końcu dzieje.
Nasze kochane dziury powstaną technika odwiertów :-)
Widziałem dwa dzwigi które wyładowywały jakieś walce stalowe, jeden na koronie (od strony Myjni), a drugi na dole w tym samym miejscu.
Dzieje się Panowie !
hmmmmm jade dziś do Zoo;-) z dziewczyną....i biore aparacik jezeli stadion bedzie otwarty to coś pstrykne w drodze powrotnej i wrzuce wieczorem....
Szkoda murawy ale pewnie zrobia za rok kto wie moze bedzie wtedy juz podgrzewana
z murawa to mi zaczyna przypominac gospodarke komunistyczna,w komunie to co najwazniejsze nigdy nie robili tylko zawsze cos obok......
Dalej nie potrafie zrozumic dlaczego robi sie tyle rzeczy naraz a pozostawia murawe w tak fatalnym stanie.Nie chce podejzewac ,ze jest to dzialanie takatyczne .Z tego co pamietam to juz nawet byl wykonawca na wykonanie murawy...cos tu nie gra panowie ,naprawde cos tu nie gra......
Wiadomość zmieniona (30-06-04 13:14)
Senior. niestety tak bzdurne sa wymagania PZPN-u. potrzebne krzeselka, zadaszenie, a nikt nie pomyslal w wymogach licencyjnych zeby zaczac od porzadnej murawy i zrezygnowac np. z zadaszenia. brak zadaszenia jeszcze nigdy w zadnym meczu nie przeszkadzal , a kiepska murawa niejednokrotnie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)