Poniżej do kompletu info red. Andrzeja Stanowskiego, w którym znajdujemy odpowiedź na pytanie o stałość/tymczasowość/prowizorkę montowanego oświetlenia.
==
Oświetlenie do końca lipca
Na boisku Cracovii przy ul. Kałuży do końca lipca tego roku będzie zainstalowane oświetlenie.
- Rozstrzygnięty został przetarg, wygrała go firma Elektrobudowa z Katowic, która oferowała najniższą cenę, postawi oświetlenie za 3,85 miliona złotych - powiedział nam członek zarządu MKS Cracovia SSA Rafał Wysocki. - Czekamy teraz 7 dni na ewentualne protesty. A potem podpisujemy umowę z miastem.
W kosztach partycypować będą miasto i Cracovia. Miasto pokryje koszty instalacji masztów i projektorów, z pieniędzy Cracovii finansowana będzie budowa podpór. Maszty będą mogły być ewentualnie odkręcone.
Maszty zostały tak zaprojektowane, by w przyszłości nie kolidowały z nowym stadionem przy ul. Kałuży. Koncepcja generalnie przebudowywanego stadionu już jest, teraz powstaje projekt roboczy.
Źródło: (AS), Dziennik Polski
-
-
Światła na Kałuży już 31 lipca!!!!!
sorry Panowie, nowoczesny stadion ? nie znam sie na tym zabardzo ale od kiedy trybuna ziemna jest nowoczesna w XXI wieku ?
I stanie się światłość /A ciemność jej nie ogarnie / Bo swiatłośc w ciemnosci świeci.
sorki short
kasuje posta ale apropos zostawiam :-)
apropos:
wczorajsza ulewa po meczu z Polonią dowodzi że nie tylko Cracovia ale też sam Kierownik Niebieski pewnych rzeczy im nigdy nie wybaczy
Wiadomość zmieniona (09-06-04 11:58)
przyznac sie do bledu to ladny gest
Wiadomość zmieniona (09-06-04 11:41)
Sorry short, nieporozumienie. To mój niefortunny kolega siedział przy moim kompie i coś tak dziwnigo spłodził. Jeszcze raz przepraszam.
Wiadomość zmieniona (09-06-04 13:14)
jak na malolata z young squadu na duzo sobie synku pozwalasz..
Ja czegoś tu nie rozumiem? To że gość napisał cokolwiek krytycznego na temat planów stadionu (do tego ma zupełną rację) - to go musicie od ubeków wyzywać? myślicie trochę? a może dzisiaj weszliście na forum po raz pierwszy? Jaki ubek miałby w sygnaturce flage Cracovia Prokocim?
chyba że sobie jaja robicie - a ja się dałem wypuścić?
Short ma niestety rację! Trybuny ziemne nie nalężą do najnowocześniejszych. Ale na bezrybiu i rak ryba, więc cieszmy się i z tego! Temat ten był już wałkowany i nie ma sensu się tu powtarzać!
Krytykowanie Shorta delikatnie mówiąc bardzo nie na miejscu. Niestety ostatnio pojawiło się kilku forumowiczów nie przebierających w słowach.
Apeluję Panowie czytajcie posty ze zrozumieniem i mniej agresji w wypowiedziach!
ps.
Proszę nie wyzywać mnie od gwardzisty i psa wiślackiego, bom Pasiak od blisko 40-tu lat !!!!!!
A nie można stadionu przebudowywać etapami i pozbyć się trybun ziemnych?
To istotnie było wałkowane.
Trybuny ziemne zostaną tylko za bramkami. Reszta będzię normalnie żelbetonowa. Zresztą pod główną ma być budynek klubowy, a od Focha kawiarenki itp, dostępne również od ulicy. Nie znam się bardzo na tych sprawach, ale teraz się nie robi trybun ziemnych, to fakt. Jeżeli jednak one są, to chyba można to wykorzystać. Ziemia leży tam już kilkadziesiąt lat, czyli pewnie jest już stabilna i nie będzie się zapadać, a to chyba jest największy mankament trybun ziemnych. Obecną sytuację można więc chyba nazwać "wykorzystaniem sprzyjającego układu terenu". No i sprawa zapewne bardzo ważna - kasa. Jeżeli ktoś ma wolne parę milionów, to może da się to zmienić.
Chociaż nie jestem teraz pewien, czy to ma być wykorzystany istniejący wał, czy też będzie nowy, bo te trybuny za bramkami, będą teraz jakoś bliżej.
Wiadomość zmieniona (09-06-04 12:58)
Trybuny za bramkami będą w innym miejscu. Czy nie warto i tam postawić konstrukcji i wykorzystać miejsca pod nią?
Powiem Wam, ze to wspaniale uczucie :)
Jak zrobia nam dach to opowiem jak to jest :)
to bedzie wielkie wydarzenie, nie moge sie doczekac :D
jest tylko jedno ALE.....
i dotyczy projektu stadionu. Czemy znów robimy prowizorkę, zamiast zadaszyć całość ?? Czy gdzieś Europie buduje się teraz NOWE niezadaszone stadiony ? Miejcie litość...
ale my niemo|emy zadaszy caBego estadio :-(
Dlaczego ?
takie wiadomości mi sie podobają :)
a ja mam 2 pytanka:.
1. Juz kiedyś tam był poruszany temat przenosin młyna i co dalej w takim razie?
2. Czy w pierwszej lidze wymagany jest podział stadionu na sektory?
eredin
"Obniżona, łukowo opadająca trybuna od strony Błoń wpisuje się w perspektywę Al. Focha i podkreśla otwarcie widokowe na Kopiec Kościuszki."
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)