Po meczu znowu kupionym przez zaglebie moze wybuchnac afera.
Na Onecie pisza cytuje:
Kolejny skandal w II lidze
- Jestem trenerem od 30 lat, a takiego k…a jeszcze nie widziałem – powiedział „Faktowi” trener RKS Radomsko, Józef Antoniak.
W niedzielę jego zespół przegrał 0:1 z Zagłębiem Lubin, które tym zwycięstwem zapewniło sobie awans do ekstraklasy.
Jednak działaczy i trenerów gospodarzy do wściekłości doprowadziła nie tyle porażka, ile – jak twierdzą – jej ordynarne reżyserowanie.
- Przez 90 minut nasi piłkarze grali do własnej bramki. Seryjnie stwarzali okazje strzeleckie rywalom – dodaje Antoniak.
Gola goście strzelili w doliczonym czasie gry, po „zamieszaniu” w polu karnym. Po meczu rezygnację złożył długoletni członek zarządu RKS, Jerzy Strzembosz.
- Jestem po ciężkim zawale, a w niedzielę byłem bliski drugiego. Nasi piłkarze, schodząc z boiska, śmiali mi się w oczy – powiedział.
- Kilku zawodników zdyskwalifikowaliśmy, choć niektórym właśnie kończą się kontrakty. Z innymi rozwiążemy umowy. Nie wykluczam, że złożymy doniesienie w prokuraturze – powiedział wiceprezes Radomska, Henryk Barda.
Nic dodac nic ujac...
-
-
ZAGLEBIE&RADOMSKO
coz wyglada ze dysponujAC DODATKOWYMI milionaami na awans z KGHM Zaglebie L. najnormalniej przekroczylo wszelkie granice przyzwoitosci.
Ale wy smieszni jestescie wiadomo bylo ze Radomsko gra o nic wiec trudno im sie bedzie zmobilizowac. Trzeba bylo ich umotywowac jakimis premiami to by chlopaki walczyli a tak grali juz o pietrusze majac praktycznie koniec sezonu i wakacje. Do tego dajecie sie podpuszczac dziennikarzom szukajacym sensacji (Fakty,Wyborcza).
Bójcie się chamy do 1ligi wracamy!!!
Motywacje mieli od was . Doprawdy śmieszny jesteś SC , tak jak śmieszne jest twoje Zagłębie.
już jest o tym temat...
pt. ,,HANDEL - był zawsze, jest i będzie dopóki...jednak pozory zawsze trzeba zachować"
Wiadomość zmieniona (08-06-04 09:52)
To że Radomsko sprzeda mecz z lubinem to akurat wiadomo było od dawna. Radomsko to taki klub z tradycjami, który nazbiera punktów a potem daje dupy każdemu co ma kase.
Kochani Zagłebiacy proponuje przeczytać sobie relację z meczu - Wy nie byliście na meczu (50 osób z Lubina o ile sie nie myle) - niektórzy byli - sprawozdawca PS napisał coś takiego - "W odróżnieniu od piłkarzy Radomska i Zagłębia szanuję swoją pracę więc niebędę opisywał przebiegu tego meczu" cyt. z pamięci więc ze zmainami, ale sens oddany...
Oceny piłkarzy? Radmosko wszyscy 1 Zagłebie wszyscy 2...
dziękuję bardzo
żyjcie dalej złudzeniami że mecz był rozgrywany w duchu sportowej rywalizacji...
trzeba byc zdrowym glabem by to co bylo w Radomsku uczciwym meczem nazywac.
fajne jest to forum Zagłębia Lubin: jeden temat tylko o naszym forum, wykasowywane wypowiedzi "nie po myśli" - cenzura jak za komuny
.... ech, ta "magia miedziana" (a może złota albo euro)
"Zagłębie Lubin - mistrzowie ostatnich minet"
Wiadomość zmieniona (08-06-04 11:08)
Nie ma co się kłucić z kolegami z Lubina, to wcale nie Zagłębie "zmotywowało" piłkarzy radomska do tej walecznej postawy.
Tutaj zdjęcia których nigdzie nie znajdziecie :
[img]http://zdjecias.w.interia.pl/089.jpg[/img]
Tu widzimy jak obrońcy Radomska bardzo chcą utrzymać bezbramkowy remis.
[img]http://zdjecias.w.interia.pl/090.jpg[/img]
Ale co się stało??? Nie ma ich!!!!!!! Przecież nie uciekli!
Czyzby zostali porwani??? Sprawa ewidentnie nadaje się do ArchiwumX, jak widzimy!
I niech teraz nikt nie mówi że to Zagłębie!!!
:))
takie mecze sie zdarzaja i beda zdarzac ,
ja bylem na meczu Cracovia - LKS
tez mi sie podobal.......
uszanuj glupote brata swego,pamietaj on nad tym myslal
Z tych sytuacji które pokazali w telewizji wynika, że ten mecz (RKS Radomsko - Zagłębie Lubin rozegrany 6 czerwca w Radomsku) to nie jakiś tam puszczony mecz, ale raczej [b]megaprzekręt na pokaz[/b]. Takich kabaretowych sytacji, które pokazała telewizja nawet na puszczonych meczach się nie widuje. Kasetą z tego ważnego ligowego meczu dysponuje telewizja publiczna. Normalną reakcją uczciwego dziennikarza powinno być z marszu jej przesłanie na adres prokuratury. Ponadto ten mecz powinien być pokazywany jako materiał szkoleniowy. A może nawet jako reklama rzetelności PZPN, UEFA i Unii Europejskiej razem wziętych. :)))
a ja mam takie pytanie do kibicow Zaglebia..
abstrachujac od tego ze my jestesmy jak wy to poetycko nazywanie
"kompleksiarzami"
na wasz temat napisala juz chyba kazda gazeta w tym kraju, ze mecz byl.. "niestandardowy"
czemu oni wszyscy klamia wedlug was ?
O nędzo ludzka, ta pycha cię zabija !
Cudzej jasności marnaś uczestniczka Każdy wie co pochodnia Wie każdy co świczka!
Zwróćcie uwagę, że na drugim zdjęciu widać talerz kosmiczny nad Radomskiem. Ciekawe, co to oznacza? Czyżby kosmici krównież zaangażowali sie w ten przekręt?
K.
Zagłenbiacy prosze Was jeszcze raz zamilknijcie w temacie tego meczu było jak było jak zwykle w Polsce nikt nikogo za rękę nie złapał - prawdę mówiąc to jest żałosne że w polskiej lidze się zdarzają takie mecz jak ten i nie mówcie że było inaczej - tyle ludzi którzy jednoznacznie komentują ten mecz (oczywiście poza Wami) nie może się jednoczesnie mylić - po meczu podał się do dymisji jeden z członków zarządu RKS Radomsko mówiąc że nie będzie nazywał czegoś co jest czarne białym - wystarczy? Jesteście przekleństwem tej ligi - pewnie jest i tak że wszystkie druzyny grają nieczysto, nie przeczę ale to co wyczyniają działacze Zagłebia to jest po prostu kpina ze sportu...
żenada panowie żenada...
po prostu zwińcie się ze wstydu i przestańcie wpisywać się tutaj broniąc swojego szemranego klubiku...
=>=>=> klima - bo talerze kosmiczne są na ogól wykonane z miedzi... niby taki intelektualista a nie wie ....
=>=> betonowy przeżucie - Twój post i pytania są tendencyjne!
eeech - ta "magia miedzi"
juz sprawdzilem :)
Wiadomość zmieniona (08-06-04 14:26)
Zagłebie dziwnym trafem wygrywa wszysko po 1:0 w ostatnich minutach. PZPN oczywiście nic nie widzi i nie słyszy. Sa też Swiadkowie którzy chca zeznawać w sprawach kupczenia meczami ( Zagłebie - Polar) ale nic sie w tym kierumnku nie robi. Natomiast robi sie gdy na Kałuzy ktoś krzyknie za głośno w strone PZPN bądź zacznie mówic prawdę.Od razu 10000zł kary. Skandal i brak słów. Cały PZPN powinien rozwiazać sie w trybie nadzwyczajnym bo dalej na poczynania Pana Listkiewicza i spólki nie można spokojnie patrzeć.
Przypomne mecze Pogoni - w chyba 10 z nich - bramki w ostatnich minutach.. W jednym z nich sedzia niemalze dogrywke musial zarzadzic...
Pozdrawiam :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)