Piotr Giza: Miałem strzelić i strzeliłem
Chciałbym, żebyśmy awansowali z drugiego miejsca, bo nie uśmiecha mi się grać w barażach - mówi pomocnik Cracovii Piotr Giza.
Waldemar Kordyl: Błysnął Pan w Koninie jako snajper. Dwa gole to już coś!
Piotr Giza: W pierwszej połowie grałem w środku pomocy, w drugiej trener przesunął mnie do ataku. Miałem strzelić bramki i podwyższyć wynik. Strzeliłem dwa gole po bardzo dobrych podaniach Marcina Makucha i Łukasza Szczoczarza.
Gdzie się Panu lepiej gra - w pomocy czy w ataku?
- Zdecydowanie w środku pomocy, bo mogę wchodzić z piłką z głębi pola. W ataku ma się bramkę za plecami i cały czas obrońcę na karku.
W tym sezonie zdobył Pan sześć bramek. To dużo czy mało?
- Jak na pierwszy raz w drugiej lidze wystarczy.
Dużo się zmieniło w Pana karierze w ostatnim czasie.
- Rok temu największym moim marzeniem było awansować do drugiej ligi, teraz chciałbym awansować do ekstraklasy i mam nadzieję, że to się spełni. A jak się spełni, to chciałbym zostać w tej drużynie i grać w pierwszej lidze. Dla mnie byłby to sukces, jeśli wyjdę na mecz pierwszoligowej Cracovii.
A kiedyś nie skorzystał Pan z oferty pierwszoligowego wówczas Ruchu Chorzów.
- Wtedy byłby to przeskok z czwartoligowego Świtu Krzeszowice. Nie żałuję i dobrze to pamiętam. Nawet teraz spotkałem kolegę z tamtych lat Marcina Molka, który obecnie gra w Aluminium. Dobrze, że gram w Cracovii i bardzo się z tego powodu cieszę.
Jak będą wyglądały trzy ostatnie kolejki?
- Mamy wygrać wszystkie mecze, a resztę planu muszą wykonać drużyny, które sąsiadują z nami w tabeli. Od nas zależy bardzo dużo, a od nich jeszcze więcej.
Bardziej wierzy Pan w drugie czy w trzecie miejsce?
- Na początku o tym myślałem, ale to źle na mnie wpływało. Chciałbym, żebyśmy awansowali z drugiego miejsca, bo nie uśmiecha mi się granie w barażach.
-
-
Piotrek Giza wyrośnie na wielkiego piłkarza?
Piotrek już w kilku meczach jest wyróżniającym się zawodnikiem Cracovii. W Bełchatowie bardzo ładnie rozprowadzał i organizował kontrataki, a w Koninie był po prostu najlepszym zawodnikiem na boisku. Cierpliwości, poczekajmy na odpowiedź, którą możemy uzyskać już wkrótce.
bo w końcu z kurdwanowa to musi dobrze grać w piłke!!!!:)
a mecz z Ruchem to kto nam wygrał???
BIDZISS KSC Q masz racje wkoncu kurdwanow nowy !!!!!!!!!
JAK KRAKOW TO TYLKO CRACOVIA!!!!!!!!!!
Szweju tesh z Kurdwanowa nawet z mojego bloku dlatego nie odejdzie do łks-u na stałe
Giza byłby dobry gdyby grał dobrze przez cały sezon a nie tylko 2 macze na runde....
wczoraj-dziś-jutro-zawsze CRACOVIA!
Giza po przyjściu do nas zagrał niezłą rundę i wydawało się, że po przepracowaniu okresu zimowego będzie jeszcze lepiej. Ale było akurat odrotnie. Praktycznie cały ubiegły rok był taki sobie w Jego wykonaniu (Ruch był niejako wyjątkiem potwierdzającym regułę).
Początek obecnej rundy to dalej mizeria, ale ostatnio widać, że Piotrek łapie formę. Oby tylko tak dalej!
Szweja znam moj brachol chodzil z nim do technikum!!!!
BIDZISS KSC Q to mieszkasz kolo szkoly zaraz!!!!!!!!
Mam nadzieję, że następne mecze będą dla Piotrka szlagierowe.
Bardzo chciałbym, aby Piotrek dalej się prawidłowo rozwijał piłkarsko. Jest to chłopak dość dobry technicznie, ale czeka go wiele pracy, aby sprostać pierwszoligowym wyzwaniom. Musi się jeszcze nauczyć udzielania wywiadów, bo w Koninie trochę mówił belkotliwie do mikrofonu.
Pozdrawiam.
Wiadomość zmieniona (05-07-04 20:30)
Giza jest OK
a niech sie nawet jaka albo i pluje niemilosiernie jak tylko bedzie gole strzelal mi to przeszkadzac w najmniejszym stopniu nie bedzie. :)
33 dni później
Czy Piotrek wyrośnie na wielkiego piłkarza? Tak, ale dla jego dalszego rozwoju potrzebna jest obecność Pawła Drumlaka, który jest dla niego tym, kim Węgrzyn dla Skrzyńskiego. Dlatego niezmiennie twierdzę, że tak Drumlak jak i Węgrzyn są nam niezbędni do ewolucji uzdolnionych piłkarzy i drużyny w szczególności.
no jeszcze by tego brakowalo , zeby nam Durmlak odszedł...
Kropidlo spluń trzy razy przez lewe ramie...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)