po przeczytaniu "Mial byc remis .I byl." Mam maly zawrot glowy ,czlowiek ktory ten artykul napisal sam sobie przeczy.Bo jak mozna zrozumiec stwierdzienie ,ze sedzia nie wypaczyl wyniku meczu ,skoro wystarczy jedna tylko decyzja bledna a tak byla w 44 minucie. Gdzie sam autor pisze ,powinna byc jedna czerwona , druga zolta kartka i karny..??????????
I terazu mam pytanie czy ta decyzja nie zadecydowala o przebiegu meczu??????? a jeszcze bylo ich kilka ,nie chce tu wszystkich wymieniac ,bo wszyscy to juz znaja .Komu trzeba tlumaczyc ,ze nie uznanie karnego i nie pokazania czerwonej kartki nie znienia wyniku meczu.Czasem maly blad doprowadza to straty bramki i mecz wyglada inaczej.Oj panie MIS cos pan tu ........nie chce uzyc slow wlasciwych,za duzo ich juz padlo.
Wiadomość zmieniona (28-05-04 13:01)
-
-
Cos tu nie gra.
Sędzia mecz "przekręcił" i wynik wypaczył!
To jest moj pierwszy post w tematach "Cracovia-Pogoń-Sędzia-itp".. (no w zasadzie to drugi bo raz napisalem "Tragedia")
sorry ze tak zaczne ale zygać mi sie juz chce jak czytam coraz to nowe artykuły albo tematy czy nawet posty o tym meczu i o sędziowaniu... mecz sie skonczyl, wynik jaki byl taki jest i juz nic tego nie zmieni... a jak czytam te wszystki płaczące teksty to slabo mi sie robi bez kitu! Robi sie tylko wielkie halo ktore sie jeszcze obroci sie przeciwko nam!
skonczmy juz te tematy......gramy dalej......
a ja jedno wiem ,ze o tym meczu bedzie sie mowic jeszcze kilka lat.
zalezy jakie beda knsekwencje. ale jak teraz pzpn nic nie zrobi a my awansujemy i tak to zapomnisz o nim juz w sierpniu.
Rock - nie do końca, ja nigdy nie zapomne tego meczu głównie ze względu na późniejsze wypowiedzi Baniaka. Dobra nauczka na przyszłość. Uśmiechnięty gość pocieszający smutnych gospodarzy w 20 godzin zmienił się w "zastraszoną ofiarę virtualnych nastolatków";-)
sa ludzie bardziej i mniej pamietliwi. pamietac sie pewnie faktycznie bedzie, ale jak od tego odpadna emocje (chociaz czesciowo) np. po awansie to juz nieco ta historia wypłowieje.
Z piłką nożną jest źle m.in. dlatego, że się szybko zapomina o tego typu sprawach. I trwa to pe_zet_pe_en_owskie bagienne status quo. Decyzja skorumpowanej wyroczni nie ma tu nic do rzeczy. Moim skromnym zdaniem właśnie najważniejsze co możemy w tej i innych tego typu sprawach zrobić, to zastosować się do wskazań poety: "[i]spisane będą czyny i rozmowy[/i]". Internet jest z wielu względów bardzo wdzięcznym miejscem do takiego spisywania.
tak schodząc z tematu kiedy sie zaczyna I liga Polska ?
Ja pamietam kilka meczy ,ktore zmienily losy Cracovi i takie kiedy to Cracovia sprzedala mecze , a dokladnie kilku jej graczy.Juz kiedys powstalo takie powiedzenie " gdyby Kleopatra miala inny nos ,losy swiata wygladalyby inaczej" i to jest prawda.Ten mecz nie tylko ma wplyw na sama Cracovie ale tez i na reszte klubow i spotkan . No ale nic grac trzeba dalej i wygrywac tez tylko, ze teraz jest inne cisnienie tych spotkan .Poczekajmy do konca a moze juz cos jutro sie dowiemy ciekawego.
Jestem niezaangażowany w obie strony sporu. Chciałbym zupełnie z boku dodać pod rozwagę 3 rzeczy.
1. Sędzia (co by o nim nie mówić) nie wypaczył wyniku meczu!. Wynik meczu można wypaczyć gdy nie uzna się prawidłowo zdobytej bramki lub uzna się bramkę nieprawidłowo zdobytą.
2. Po odgwizdaniu karnych trzeba je później zamienić na bramki (z tym czasami różnie bywa)
3. Wyrzucając z boiska piłkarza czy dwóch nie jest równoznaczne z wygraniem meczu (dużo jest przypadków, że drużyna osłabiona remisuje czy nawet wygrywa mecze).
Kolego obudź się z letargu!!!:) Jeżeli dla Ciebie nie podyktowanie karnego i nie pokazanie 2 czerwonych kartek-wszystko przeciwko gospodarzom-nie jest wypaczeniem wyniku, to gratulacje:)hehe:) Życze dobrego samopoczucia:)
Obudzony jestem ponad 45 lat temu.
Życzę Cracovi mistrzostwa polski, ale wynik nie został wypaczony, tylko mógłby być inny przebieg meczu.
To tylko gdybanie
pzdr.
cieszcie sie ze wam nie zaj....i 10 pkt...
Letarg jednego nie pojmuje jak mozna "nie wypaczyc tylko zmienic przebieg meczu" .Ja czegos nie rozumie ,sedzia ma czy nie ma wpywu na mecz????? Zastanow sie co ty piszesz.jesli mogl byc inny przebiek meczu, to tez i wynik .Proste prawda.Kto wie moze by nawet Pogon w 9 wygrala.HAHAHAHA
Wiadomość zmieniona (28-05-04 21:09)
Senior-Blues,
troche z lżejszej beczki. A znasz kawał związany z tytułem założonego przez Ciebie wątku?
nie znam...........ale czesto to mowie kiedy sam gram......
[Moderatora uprasza sie o pobłażliwość, bo bez niej cały kawał na nic]
W pewnym polskim mieście wybudowano piękny hotel. Na uroczystości otwarcia głównym gościem był lokalny prominent. Właściciele hotelu czekali na jego przyjazd na ulicy przed wejściem. Kiedy przyjechał, uniżenie wprowadzili go do środka. Gdy weszli do wielkiego i pięknego hotelowego lobby, ważny gość przystanął, rozglądnął się dokoła i - na wpół do siebie - powiedział: "Coś mi tu, kurwa, nie gra". Ale poszli dalej, na przyjęcie i wszystko toczyło się dobrze. Jednak, kiedy wracał z przyjęcia, w tymże lobby stał już fortepian i grała na nim kurwa.
Wiadomość zmieniona (28-05-04 21:27)
Przeczytalem list otwarty do Listkiewicza , jednak dalej sie mowi i mowic bedzie o meczu Cracovia - Pogon i dobrze bo nie mozna milczec kiedy juz raz powiedzialo sie "stop drukowaniu".I moze ktos to jeszcze pamieta takie powiedzenie z Pana Wolodyjowskiego "jak nie beda sie ciebie bali to sie beda z ciebie smiali".Pozdrawiam i do wygranego meczu z Aluminum....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)