To ostatecznie kto jedzie do Konina?
Czy ja tam mam jednoosobowo reprezentować fanów Cracovii?
-
-
Aluminium Konin - Cracovia :)
mosiek
Parę osób jedzie więc nie martw się o liczbę fanów pasów.
wczoraj-dziś-jutro-zawsze CRACOVIA!
Tego meczu nie możemy przegrać...
nie mozemy go tez przegrac na trybunach!! pamietajcie o tym!
Nie tylko tego, ale żadnego nie możemy przegrać. ;-))
Panowie prezes Misior prosil o mobilizację kibiców na ten mecz. Powiedzial ze teraz presja jest nieslychanie potrzebna.
Jesli wykarzemy sie duzym zainteresowaniem to klub jest w stanie pomoc w organizacji transportu (pociag lub kilka autobusow)!
a może mi ktoś znaleźć sponsora bo cienko u mnie z kaską :-)
Marcin piszesz sie na sponsoring? no wiesz ;-)
Cracovia na zamku
Cracovia pracowicie przygotowuje się do sobotniej konfrontacji z Aluminium Konin. Wczoraj jeszcze dokonywała ostatniego szlifu tego, co ma robić w sobotę. Dzisiaj o godz. 11 odbędzie się jeszcze trening na boisku przy ul. Kałuży poświęcony przede wszystkim stałym fragmentom gry, a potem wyjazd w drogę.
Ekipa krakowska za przedmeczową bazę obrała sobie zamek w Uniejowie, 50 km od Konina.
- Spodziewam się dreszczyku emocji, oby tylko nie było Białej Damy - żartuje trener Wojciech Stawowy. - A tak poważnie, to poszukamy tam ciszy i spokoju. Mieliśmy zajęcia taktyczne, ćwicząc elementy, które będziemy chcieli wykorzystać w sobotnim meczu. Akcent położyliśmy na motorykę, ćwiczenia szybkościowo-koordynacyjne. Nie trenował Marcin Dudziński, który podkręcił staw skokowy. Według opinii lekarza Bartłomieja Kity i masażysty Piotra Sochy nie będzie w stanie grać. Nie będziemy nic robić na siłę, nie ma takiej potrzeby. Czekają nas jeszcze trzy mecze, nie możemy popełnić jakiegoś błędu, bo w końcówce rozgrywek moglibyśmy sobie zaszkodzić. Najważniejsze, że poza nim wszyscy są zdrowi, kartki nikogo nie wykluczają z gry.
Naszego rywala, tak jak innych mamy nagranego na kasecie video i będziemy ją analizować. Nie ma większego znaczenia, że zespół Aluminium jest na ostatnim miejscu w tabeli i nie ma szans na utrzymanie. Stawką tego meczu tak jak każdego innego będą trzy punkty, to tak samo ważne spotkanie jak inne. Patrzymy się na siebie, a nie na innych. Praktyka wielokrotnie pokazywała, że mecze ze słabymi rywalami są trudniejsze, zawodnicy naszego rywala będą chcieli się pokazać, zagrać bez obciążeń. Musimy doceniać przeciwnika, nie możemy absolutnie myśleć o niczym innym jak o grze i wygranej. Wiemy bowiem doskonale, że nie możemy sobie na jakąkolwiek stratę pozwolić.
W ataku w miejsce Dudzińskiego zagra Marcin Bojarski, na prawej pomocy ktoś z dwójki Krzysztof Przytuła, Marcin Makuch. Bojarski zagrał bardzo dobry mecz w ataku przeciwko Arce Gdynia, choć nie zdobył bramki. Na dzisiaj to najlepsze rozwiązanie. Musimy myśleć o grze ofensywnej, o zdobyczach bramkowych, stąd taka, a nie inna decyzja. Zdaję sobie sprawę, że mamy jeszcze innych napastników jak Szczoczarz, Wróbel czy Ankowski, ale zdecydowałem się na wariant z Bojarskim. Zobaczymy, czy przyniesie efekt, a jeśli nie, to zawsze jeszcze można coś zmienić w trakcie gry.
Wczoraj wszczęte zostało postępowanie dyscyplinarne przez Wydział Dyscypliny PZPN w związku z wydarzeniami w trakcie oraz po meczu Cracovia - Pogoń Szczecin. Na posiedzenie wydziału 3 czerwca zaproszono prezesów Cracovii Janusza Filipiaka oraz Pawła Misora, a także kierownika ds. bezpieczeństwa i spikera klubu.
Źródło: Żuk - Gazeta Krakowska
Wiadomość zmieniona (29-05-04 00:17)
Wojciech Stawowy, trener Cracovii: Nie doliczam punktów przed meczem!
W sobotę, w Koninie: Aluminium - Cracovia
W najbliższy weekend gra II liga piłkarska, Cracovia jedzie do Konina na mecz z ostatnią drużyną w tabeli - Aluminium (początek spotkania o godz. 17). Remis z Pogonią skomplikował sytuację Cracovii. Los "pasów" nie leży już tylko w ich rękach. Nawet jeśli wygrają cztery mecze, to przy czterech wygranych Zagłębia nie przegonią drużyny z Lubina i co najwyżej będą mogli myśleć o trzecim miejscu premiowanym barażem.
Podstawą wszystkich kalkulacji jest jednak wygranie czterech najbliższych spotkań. Na pierwszy ogień idzie w sobotę najsłabsza drużyna II ligi - Aluminium Konin.
- Aluminium jest ostatnie w tabeli, co nie oznacza, że padnie przed nami na kolana - mówi trener Stawowy. - Ten zespół może z nami zagrać na luzie, bez zbędnego obciążenia nerwowego. Trener Szukiełowicz może postawić na graczy młodych, ambitnych, którzy będą chcieli udowodnić swoją przydatność w klubie na przyszły sezon. Jesteśmy na pewno faworytami, ale ja nigdy nie dopisuję sobie punktów przed meczem. Te punkty trzeba wybiegać, wywalczyć na boisku, a jak uczy II-ligowe życie, często nie przychodzi to łatwo nawet z teoretycznie dużo słabszymi rywalami. Potrzebna jest z naszej strony pełna mobilizacja, zaangażowanie. Wierzę, że tak podejdą do tego meczu nasi piłkarze. Oni przecież dobrze wiedzą, jaka jest stawka, o co walczą. Musimy zrobić te cztery kroki, jeśli chcemy grać za rok w I lidze.
Trener Wojciech Stawowy ma już praktycznie gotowy skład na sobotni mecz. Jedyna niewiadoma - kto zagra na prawej pomocy? Po niezłym występie przeciwko Pogoni Szczecin rosną szanse Krzysztofa Przytuły, jest jeszcze Marcin Makuch, nie ma już u niego śladu po ubiegłorocznej chorobie (zapalenie gardła, brał antybiotyki).
W ataku partnerem Piotra Bani ma być Marcin Bojarski, na lewej obronie zagra Michał Świstak, Marek Baster na lewej pomocy.
Oto przypuszczalny skład Cracovii: Olszewski - Radwański, Skrzyński, Węgrzyn, Świstak - Przytuła (Makuch), Giza, Baran, Baster - Bojarski, Bania, w rezerwie: Cabaj, Kolasa, Piątek, Drumlak, Wróbel, Szczoczarz.
Na jednym z ostatnich treningów skręcił nogę w kostce Marcin Dudziński, raczej nie pojedzie do Konina, Wojciech Ankowski ma zagrać w rezerwach.
Lider Pogoń Szczecin w najbliższy weekend nie poprawi swojego dorobku punktowego, bowiem drużyna ta pauzuje. Wicelider - Zagłębie Lubin już dzisiaj gra w Chorzowie z Ruchem. Trzeci w tabeli Bełchatów podejmował będzie Podbeskidzie, Szczakowianka grać będzie w Jaworznie z Jagiellonią.
Piątek, Ruch Chorzów - Zagłębie Lubin, sobota: Aluminium Konin - Cracovia (godz. 17), Szczakowianka - Jagiellonia, ŁKS - Piast Gliwice, Stasiak - Radomsko, GKS Bełchatów - Podbeskidzie, Polar Wrocław - Arka Gdynia. Pauzują - Pogoń Szczecin i Tłoki Gorzyce.
Źródło: (AS) , Dziennik Polski
Wiadomość zmieniona (28-05-04 01:10)
Witam wszystkich pasiastych netsów. To jest mój pierwszy wpis na naszym forumie.Powód dla którego to zrobiłem:
WOLNE MIEJSCA W SAMOCHODZIE DO KONINA
TEL. 601288955 p.Mieczysław Stawarski
A ja jestem Romek w hełmie strażackim.
Pozdroofka dla wszystkich pasoholików
romek
Panie Romku jade z wami , dzwoniłem już do Mietka ,:) zostały jeszcze chyba 2 miejsca
Bardzo milusio,z tym,że ja jadę z Crac'iem więc uściski dopiero w K.
By temat był na górze powtórzę
Wolne Miejsca Do Konina
tel: 601288955
Pozdroofka
Dwaj pasoholicy z Buska Zdroju chętnie zabiorą się na mecz do Konina. tel 012/3792136
Gratulacje za pierwszy post na pasiackim forum dla Pana Romka "Dychy"! Dozobaczenia w Koninie!
Witamy panie Romku serdecznie, pozdrawiam syna również...
albo 696 362892 :)
a czy ten mecz będzie an pOlsacie sport??
Ej ludzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nikt nie może zrobić 15 km więcej i nas zabrać z buska do konina??? Tylko 2 miejsca są potrzebne!!! Jak ktoś może to niech zadzwoni lub napisze mail!!!
0(41)378 - 21 - 36
696 362 892
kammmil@op.pl
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)