Brava dla pana Filipiaka !
-
-
Żenująca wypowiedź po meczu
Myślę, że bez względu na to jakiemu klubowi się kibicuje, ocena pracy wczorajszego "sędziego" powinna być dokładnie taka sama i ją wyraził Filipiak. Przecież żaden kilbic nie chce by o wyniku na boisku decydował jeden z drugim sprzedawczyki. Dzisiaj dostał kasę przeciw Cracovi, jutro będzie gwizdał przeciw Pogoni, pojutrze przeciw Zagłębiu. Trzeba powiedzieć jasno ibez dwuznaczności co się o tym myśli i profesor to zrobił. Widziałem mecz, widziałem również relację w TV i trzeba sobie jasno powiedzieć : pan sędzia Żyro to zwykła KU*WA !
Skoro i tak mało kto wypowiada się na temat to i ja dorzucę jeszcze jedno zdanie. Myslę że wasz profesor chciał się po prostu trochę przypucować. Podobnie jak Drumlak w czasie relacji. Drumlaka rozumiem, prezesa nie. Hehe, jeśli po tej wypowiedzi poznać, że ma jaja, to większość napinaczy internetowych w Polsce ma je tym bardziej. Oni jeszcze mocniej po każdym meczu krytykują sędziów i PZPN użalając się nad swoją drużyną.
MKSKib: jest małą różnica między Profesorem a napinaczami - napinacz pozostaje anonimowy, a Filipiak powiedział pod nazwiskiem to co myśli...
10 tysięcy ludzi (i jeszcze trochę przed telewizorami) widziało jak Cracovia jest powoli robiona w konia przez sędziego, minuta za minutą było widać jego intencje, przy co drugiej decyzji dało się to bez wysiłku wyczuć. MKSKib dajesz dupy tym, co pienięzmi zmieniają ducha sportu i honorowej walki, dalej przymykając oko i udawając, że nic się nie stało. Taka postawa jest żenująca i co najmniej dziwna.
Co do moich własnych opini pomeczowych to uważam, że Cracovia przegrała przez nieskuteczną grę i słaby początek meczu. Widać było, że Pogoń nastawiona była na conajwyżej remis w Krakowie. A nasi, zamiast atakować od początku tak jak w drugiej połowie, rozjechać ich, zmuszać do błędów, to uprawiali szachy. Brakło również zdecydowanie wykończenia akcji. Gdyby te wszystkie aspekty były lepiej wypełnione przez naszych piłkarzy, może by nie było tego całego szumu wokół kalosza, a na tablicy mogło być nawet 4:1. Do tego frajerska bramka na 2:1 dla Pogoni. Niestety ciągle jeszcze spłacamy frycowe beniaminka i uczymy się na własnych błędach. Mimo wszystko, Cracovia grała przeciw Pogoni i przeciw sędziemu. Nie wmawiaj sobie samozaprzeczenia, bo nie wierzę, że nie zauważasz jak ktoś kogoś kopie w dupę. Mówiąc językiem stadionowym ;), Cracovia została wyjebana, a czepiaszsię , że właściciel się nie wyraża wystarczająco oględnie, i tak do końca nie rozumiejąc jego wypowiedzi.
Zwracam honor Vasago.
Wiadomość zmieniona (23-05-04 14:56)
Vasago, hehe. Mieli rację ci od ochrony środowiska w sprawie Skawiny. Skutki są wieloletnie. Ale skoro nas ustawiono w jednym szeregu, to muszę Cię jakoś pocieszyć. Piłkarze Pogoni za awans z 1 miejsca mają duzo wyższą premię niż z drugiego. Może to spowoduje, że ostatniego meczu nie odpuszczą? No oczywiście jeśli do tej pory zapewnią sobie awans. No, ale Cracoviacy, teraz kibicujemy Pogoni do końca ligi. Nie ma wyjścia :)
MKSKib wybieram mniejsze zlo :) Powaznie, ja juz Ci pisalem - do Was nic nie mam. Obojetny jestem. Ale bede Wam "kibicowal". Tak, tak - mam nadzieje, ze Wasi kopacze polasza sie na kase ;-)
I mam nadzieje, ze ladnie awansujecie z pierwszego miejsca nie gubiac po drodze wiecej punktow. Tak jest?
Karolo, chciałbym. Pozdrawiam.
Mksib....
NIe wiem czy masz grype.....?
A może cię coś swędzi....
A może chcesz mieć duża ilość wpisów...
A może nic nie chcesz...... oprócz tego , że chcesz ludzi wkurrrr......
Załóż taki temat na forum piotrcovii.......
Żenua.....
Zmień dyscypline na wspinaczke wysokogórską bo tam niepotrzebni są sędziowie...
Wiadomość zmieniona (23-05-04 14:44)
MSKib - komu niby Profesor - Twoim zdaniem - chciał sie przypucować? Samemu sobie?
Wiadomość zmieniona (24-05-04 21:41)
ptok to znany ,,przekręt"'.Nie jednego jeszcze ,,skręci" i nie jeden mecz załatwi.Póki nie wyeliminujemy takich kanali z piłki tak będą wyglądały mecze (dziś ciebie ,jutro ty kogoś przekręcisz).Wczoraj ten psedo biznesmen na naszej trybunie wypowiadał się na temat ostatniego meczu ptakowii w lubinie i cieszył się ze mu zapłaci potrzebujący punktów lubin ogromne pieniądze.Tej kanalii co sędziowała pewnie nic się nie stanie bo ,,kolega''kwalifikator mu krzywdy nie zrobi.A jeśli już to czeka go ,,OGROMNA KARA-ODSUNIĘCIE OD KILKU MECZY!!!.
Pogoń jest bardzo bliska extraklasy i bardzo możliwe, że za wszystkim stoją działacze konkurencyjnych klubów (głównie Zagłębie).
MKSKib nie dowcipkuj bo nie jesteś u siebie. Jak tam wyjazd do Szczecinka na Darzbór?? 3:3 było, więc i sporo emocji musiało być. Tam zdaje się ostatnio grała MKS Pogoń Szczecin... Pogoń jest na 3. miejscu i ciężko im będzie zapewnić sobie awans wcześniej.
Vasago, zwracam honor. Odczytałem to jako odpowiedź cytatem na moją wypowiedź "powyżej" Twojej, do której myślałem, że się odniosłeś. Przepraszam. Nie wiem, jak mam wymazać swoje winy, stawianie Ciebie w jednym szeregu z ptasim g.... Głupio wyszło. Ale już taki mam zawód, że analizuję wszystko baaardzo szczegółowo logicznie i dosłownie ;)
A co do Twojego ostatniego, to już pisałem:
" Ciekawe natomiast jest, ile mu zapłaciło Zagłębie, zważywszy na to, że sędziowie zostali wymienieni na dzień przed meczem, a ludzie Zagłębia są "blisko" instytucji zarządzających sędziami w lidze polskiej. Dla mnie od tej pory jest kosa z Zagłębiem bez żadnego względu na Arke. Zagłębie, co z resztą nie od wczoraj widać, przoduje zdecydowanie w ustawianiu ligi i korupcji w 2 lidze. I jeżeli ktoś będzię śmiał temu zaprzeczać to znaczy, że oszukuje samego siebie i obraża moją inteligencję. "
To jest fakt, pewny jak 2x2.
Ale sekta, ja wymiękam...Sędziowanie w Polsce jest beznadziejne, to fakt, ale takie wypowiedzi to troche pod publike. Kiedyś na meczu słyszałem jak 10 tyś ludzi skandowało "liniowy skur...syn" - pewno wiedzieli coś o jego matce czego ja nie wiem :-)
potter. A ja nie wiem, czy masz rację. Nie lubię Ptaka (bo kręci), ale
a) wczorajszy mecz to nie on jednak chyba
b) jak Ptak kręci to jest szum.
Znacznie gorsi sa tacy "działacze" jak Fortuński, Rogala, czy Bąkowicz, ktorzy korzystając ze swoich układów z czasów komunistycznych z banda Listkiewicza robią przekręty w bialych rękawiczkach.
Nasi dzialacze nie maja doświadczenia, stąd
a) mają zbyt idealistyczne podejście do spraw pilki
b) mówia zbyt często niepotrzebne rzeczy (choć mają rację, ale - niestety tym czasem szkodzą klubowi w taki czy inny sposób)
Swoja droga nieprawdopodobne jest to, że tzw. pzpn nadal sobie prawem kaduka uprawnienia niezaleznego od wszystkiego i wszystkich. I kto za bardzo podskoczy to dostaje. Sa kluby "nietykalne" i sa kluby karane przy kazdej mozliwej okazji
Teoretyczny PRZEŁOZONY PZPN - Minister Edukacji Narodowej i Sportu: powinien rozpędzić tę chorą pseudoorganizację na cztery wiatry. I nie powinien sie nie przejmować szantażem Listkiewicza, że jeśli tak się stanie - FIFA czy UEFA wykluczą Polskę ze swoich struktur. Nie odważą się, zresztą skorka niewarta wyprawki. Gdyby Listkiewicza w UEFA ceniono, nie byłby delegatem do spraw badania czystości toalet przed meczami eliminacyjnymi do ME[/b]
Ech - [b]PO CO[/b] Lustgarten i Cetnarowski zakładali pzpn ... A skoro już załozyli - [b]po co[/b] puścili ją do Warszawsi ;)
Nie wiem, kto wykręcił mecz. Czy Ptak, czy Lubin. Oczywiście, że Cracovia grała przeciwko sędziemu i Pogoni.
Żyro to nie był zwyczajny, ordynarny przekręt (jak np. w Szczecinie z Jagą, albo w Ostrowcu z Zagłąbiem), co to wyrzuci z boiska, zagwiżdże urojonego karnego, itp. Tym razem wiedzieli, że będzie transmisja i cała Polska zobaczy, więc przekręcał inteligentnie.
Wystarczyło przez 90 minut gwizdać dziesiątki fauli przeciw Cracovii W ŚRODKU BOISKA, żeby nie pozwolić jej grać i hamować wszystkie nasze akcje. A jednocześnie, nie reagować na 70% identycznych fauli Pogoni.
Właściwie przez cały mecz Pasy nie mogły wyprowadzić składnej akcji przez swoich pomocników. To wg mnie była główna idea przekrętu. Nie mówie już o faulu na Bani w 44min. i kartce za rzekome wymuszanie karnego.
Poza tym, Cracovia nie grała dobrze, ale to jest inny temat.
Spox bart1906. To juz jest domeną forów internetowych, że wyskakują różne chochliki - wystarczy, że ktos nie do końca jasno się wyrazi, ktoś źle zinterpretuje, cos nie doczyta itd....
Wracając do tego Zagłębia to jednak są to tylko nasze domysły. Niemniej jest to bardzo słaba drużyna, a mimo tego znajduje się w czołówce - conajmniej dziwne. Jeżeli taka druzyna ma awansować do extraklasy to szkoda gadać...Oni zapewne zdają sobie z tego sprawę i pewnie chcą awansować z 2 miejsca bo dobrze wiedzą, ze w barażach nie mają żadnych szans. Trzeba przyznać, że nasi dotychczas tez grali słabo, ale na nasze szczęście na drodze mieliśmy dotychczas słabych rywali, a kiedy przyszło grać z czołówką to przyszła forma. Sytuacja jest taka, że jeżeli wygramy wszystko do końca, co jest realne to bez względu na wyniki innych spotkań - 3 miejsce barażowe mamy pewne. Zastanawiam się jakie mamy szanse w tych barażach??? Myślę, ze w obecnej formie nie stoimy na straconej pozycji. Wiadomo, że jednak lepiej uniknąć tych baraży, ale czy jest to możliwe??? Niestety to juz nie zależy od naszych piłkarzy. Pogoń juz ma praktycznie zapewnione 1 miejsce, a o drugie walka trwa i układ gier jest następujący (pomijam nasze mecze zakładając 4 wygrane):
31 kolejka
=> Ruch Chorzów - Zagłębie Lubin - jeżeli nie bedzie żadnego układu, będzie uczciwy sędzia, to nie ma siły żeby Zagłębie ten mecz wygrało. Jeżeli jednak wygra to możemy zapomnieć o drugim miejscu bo już bedzie wiadome, że są układy na które niestety nie bedzie siły,
=> GKS Bełchatów - Podbeskidzie Bielsko-Biała - Bełchatów wygra, choć Podbeskidzie na pewno nie puści to nie wierzę w niespodziankę.
32 kolejka
Zagłębie Lubin - GKS Bełchatów - jeżeli Zagłębie straci przynajmniej 2 punkty w meczu z Ruchem to najlepszym wynikiem byłby dla nas remis. Na to bym jednak nie liczył, gdyż w takim meczu każdy wynik jest mozliwy, a wiec szanse na ten remis wynoszą 33%.
33 kolejka
RKS Radomsko - Zagłębie Lubin - podobnie jak mecz Ruchu z Zagłębiem
Pogoń Szczecin - GKS Bełchatów - podobna sytuacja, wszystko będzie zależało od tego jak poważnie potraktuje ten mecz Pogoń.
34 kolejka
Zagłębie Lubin - Pogoń Szczecin - jak wyżej,
GKS Bełchatów - Aluminium Konin - pewna wygrana Bełchatowa.
Wniosek nasuwa sie prosty - mamy najkorzystniejszy układ gier i jeżeli wszystko rozegra się uczciwie to mamy ogromne szanse na 2 miejsce, ale niestety na to nie liczę. Jeżeli 2 miejsce zajmie Zagłębie przy takim układzie gier to będzie to jeden z największych przekretów w historii polskiej piłki. Chyba jednak groźniejszy wydaje się Bełchatów, który jest na fali...
Niestety jedynym sposobem na uniknięcie wszelkich przekretów jest finansowa motywacja rywali Zagłebia i Bełchatowa do uczciwej walki - całkowicie legalne działanie. Pytanie tylko czy stać klub na to?
Wiadomość zmieniona (23-05-04 16:06)
Pytanie jest jedno:
Dlaczego wszystko miałoby się rozegrać uczciwie?
I pytanie drugie:
Ilu z nas wierzy, że będzie uczciwie?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)