Po pierwsze. Pogon nie grala .Nie wiem co Baniak bwymyslil JAK tylko pogon by przycisnela to zawodnicy PASow musieli by padac z pewnym wyprzedzeniem jesli chodzi o karny -PZPN,nie ma wstydu Druga brama-Kaziu.W. klasa sam dla siebie POGON
-
-
Wrazenia po meczu Cracovia-Pogon
STary skup napisales nieprawde
Gros - oby więcej takich wpisów jak Twój - rzetelnych i bez bluzgów.
Sam się zgadzam z tym, że oprava super nie była - kartony ocenię rano jak zobaczę w czym brałem udział :)))
Race - chyba normalka i bez przesady.
Numer z helikopterem - ciekawe, ale nie wychodziłbym z reklamą tego na szersze wody - jest to wydarzenie z gatunku "niszowych"
Dla uzasadnienia tego właśnie elementu:
Mówię dziś szanownej małżonce że:
"- nawet przed meczem helikopter wyląduje na murawie,
- no i?
- i wysiądzie z niego Tarnawski
- kto?
- no nasz Arcyspiker
- tiaaa..."
Ale na meczu małżonka chyba się podjarała bardziej niż niejeden ultras.
Za to doping - zwłaszcza całostadionowy - extrabomba (juz się nie mogę doczekać większego i zamkniętego stadionu).
Widzisz Gros, to jest tak, jak na mecze chodzi nie 8 tys widzów, lecz 8 tys. fanatyków. 8 tys. fanatyków > 17 tys. widzów.
A mnie tylko zastanawia po co kilku, chyba 6 policjantów. obiegło dookoła stadion pod koniec meczu ? :-)))
Teraz obejrzałem sobie jeszcze raz mecz - tym razem nagrany w Polsacie i ze zdziwieniem odkryłem jeszcze jeden talent aktualnie w Cracovii, mianowicie niejakiego Pawła Drumlaka w roli telewizyjnego komentatora. Z wyjątkiem jednej plamy, jaką dał przydzielając omyłkowo czerwoną kartkę Marcinowi Bojarskiemu, zupełnie przyzwoicie i sensownie komentował.
CZy WY naprawde nic nie rozumiecie? POGON w tym meczu nawet dupy nie ruszyla zebyscie zobaczyli jak wyglada ladna gra, i mecz Baniak chyba zwarjowal ,z tak cienka druzyna zagrali takie gowno Gratuluje karnego ! ! ! +Kaziu . gdzie gra tam wali z glowy.
hehe taa kto byl od strony błoń to Go slyszal i nawet widzial bo siedzial razem z tym drugim komentatorem na podescie i glosno nawijali przed telewizorem :)))
A Ja Wam zaśpiewam
PIOTRCOVIA(POGOŃ) ŚLEDZIE SYFEM JEDZIE
GDZIE MACIE SWÓJ KLUB HEJ ŚLEDZIE GDZIE MACIE SWÓJ KLUB.
CRACOVIA CRACOVIA CRACOVIA
dobre bylo wprowadzenie do meczu przez speekera... dzisiejszy przeciwnik oprocz nazwy nie ma nic wspolnego z Pogonią... itd
Hmm obiektywnie na sprawe patrzac .. mecz byl sympatyczny jak juz napisalem wczesniej ale raczej slaby ... za duzo kopania za malo akcji .. troche bez pomyslu z obu stron .. byle kopnac niech sie kolega martwi co z pilka zrobic a ja mu sie wystawie albo i nie wystawie .. bo moze bedzie mi sie chcialo biec ale w sumie nie jestem pewien czy to ma sens wiec moze postoje .. czyli jak w polskiej pilce ...
obie druzyny potrzebuja wyraznie wzmocnien na 1lige w ataku i w pomocy
obrona mysle zdala egzamin .. No moze moglbym sie przyczepic do obrony cracovii bo obie bramki to wyrazne bledy w kryciu .. ale taki juz urok futbolu
bramki Kazimierczaka i Kazia klasa .. zimna krew .. tylko bic brawa .. ale sam pojedynek jednak oceniam na dostateczny .. stawka meczu wypaczyla widowisko jakie z pewnoscia obie druzyny mogly sworzyc
A poziom realizatorski ponizej krytyki ale coz polsat sport to nie C+ :D
Drumlak w drugiej połowie przy stanie 0-1 stwierdził, że nigdy jeszcze w drugiej lidze nie widział Pogoni tak zepchniętej do defensywy i wykrakał że to się może źle dla nich skończyć. Chwalił Baniowego za kilka akcji i przytomnie strzelonego karnego. Pochwalił też Bojarskiego za kapitalną centrę wykonaną w trudnej pozycji przy asyście gola Węgrzyna. W pierwszej połowie chwalił Pogoń za świetną i pewną grę jej tyłów, co podobno rzadko się wcześniej zdarzało na wyjazdach. Jeszcze przed powtórką zauważył faul Wyparły na Baniowym (wszyscy czterej komentatorzy, także Kołtoń i Borek w studio orzekli że to był fatalny błąd sędziego - Pasom ewidentnie należał się karny)
Moim zdaniem to postawa sędziego wypaczyła wynik. Nie czepiał bym się remisu bo Pogoń to dobry zespół , ale pod warunkiem, że byłby to remis uczciwy. To tyle z mojej strony.
sedzia wiecie co:)))))
Uff... takie emocje w srodku nocy chyba nie sa korzystne dla zdrowia... czulem jak siwieje... i dla spokoju sasiadow rowniez ...ale co tam
pare chwil temu skonczylem ogladac meczyk a tetno 135/min- kumpel, ktory nagrywal na video ostrzegal, ze to bedzie dla mnie mocna rzecz
szkoda, ze nie moglem byc na Kaluzy, poziom sportowy raczej nie najwyzszy, ale emocji ponad miare i ta dramaturgia...emocje przy karnym dawkowalem sobie w ten sposob, ze zatrzymalem obraz i powolutku, klatka po klatce ... bramkarz powolutku w lewo pileczka na prawo..jest dobrze...jeszcze tylko, z ktorej strony slupka wpadnie... po slusznej i dziki, nieartykulowany okrzyk rozlegl sie po osiedlu
pilkarze byli chyba rownie podenerwowani, ilosc strat pilki wrecz zatrwazajaca, nawet w sytuacji, gdy najblizszy rywal stal 5m dalej, brak "mózgu" w srodku pola (moze Drumlak)zmiana tempa gry!!! i zdecydowanych szarpniec skrzydlami z wejsciem w pole karne lub zakonczonych ostrym dosrodkowaniem. To minusy, i jeszcze sedzia... ale przeciwnik nie pozwolil na wiele. Po tym meczu Szczecin jest juz w ekstraklasie i wypada miec tylko nadzieje, ze beda tak walczyc w kolejnych spotkaniach, wiadomo z kim...
do zobaczenia w Koninie
siedlecki: czy ty nie mieszkasz może na kurdwanowie albo nie imprezowałeś tam? Mniej więcej ok 4:30 usłyszałem głośne CRACOViA za oknem. Było to kilku facetów wyjeżdżających chyba z jakiejś imprezki w bloku obok :) Wychyliłem się przez okno i krzyknąłem również CRACOVIA a że miałem na sobie jeszcze koszulke pasów to myślałem że mnie zauwazą. Niestety odjechali... :)
Mecz walki, doping ekstra, gramy dalej!
HEJ HEJ CRACOVIA!
A co do kartoniady: Chyab nieźle wyszła:
[img]http://www.teraz.pasy.net/fotogalerie/2004/liga-wiosna04/pogonsz/images/pogsz028.jpg[/img]
[img]http://www.teraz.pasy.net/fotogalerie/2004/liga-wiosna04/pogonsz/images/pogsz037.jpg[/img]
Wiadomość zmieniona (23-05-04 08:36)
Oglądając rano wideo zauważyłem, że już w przerwie meczu Borek i Kołtoń komentując zignorowany przez arbitra ordynarny faul bramkarza Pogoni na Baniowym ewidentnie wydrwili sędziowanie w wykonaniu pana Żyro.
Wiadomość zmieniona (23-05-04 09:06)
a ja nie napisze nic zdiecie pokaże wszystko
Wypowiadalem sie wczoraj tu po wypiciu troche %, także z tym 1:5 to przesadziłem mocno, ale mecz Pogoń mogła spokojnie wygrać.
A co do tego meczu jeszcze to futbol w wykonaniu Cracovii jest po prostu bez sensu - takie kopanie - ja do ciebie ty do mnie - i co z tego że utzymują się przy piłce jak nic z tego nie wynika... ale to już wasz problem.
do konserwy, sledziu!
TYLKO PASY!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)