Jak w temacie - dokonałem różnych mutacji,a le nijak nie wychodzi inaczej:
Gdy będzie siedem zwycięstw pod rząd to mamy co najmniej 3 miejsce.
Wszystko za sprawą trzech ostatnich kolejek, w których grają ze sobą Pogo, Bełt z Chaty i Z(głębie).
A jak baraż, to wystarczy jeszcze wygrać jeden i jeden zremisować i po zawodach:)))))))
-
-
Wystarczy wygrać wszystko (7 lub 9 meczy pod rząd)
Aha i proszę nie mówić, że ja tak typowałem - ja nigy nie typuję. To jest jedynie wskazówka dla osób słabej wiary, że jest jeszcze wiele możliwe.
"siedem zwyciestw pod rzad" -tyle wlasnie zostalo Nam meczow do rozegrania......We wszystkie zwyciestwa wierze ale wygrac w Belchatowie bedzie naprawde ciezko!..A co do barazow spuszczenie Widzewa z ligi byloby czyms pieknym i realnym!!!!!
Klaros - jak wygramy 7 - to ósme i dziewiate zwycięstwo nie będzie potrzebne - wtedy mamy co najmniej 2 miejsce. Prosta matematyka :)
Licze i licze, rozne warianty, rozne pertubacje wynikow i jakby mi nie wyszlo, zawsze jestesmy w miejscach nas interesujacych. Chociaz najczesciej na miejscu barazowym. Ehh zal punktow :)
dużo łatwiej wygrać z Bechałtowem niż ew. pokonać Wójta i jego nowotwór w barażach
Jeżeli marzymy o 1 lidze to musimy zrobić cos wyjątkowego, a tym będzie wygranie najbliższych 7 meczy. Uważam, ze to możliwe, ale najtrudniejszy mecz czeka nas chyab z Bełchatowem ( żeby tylko ten mecz wygrać, a będzie dobrze).
Wygrajmy najpierw z Podbeskidziem, później bedziemy myśleć o Bełchatowie, Pogoni itd...
CRACOVIA ZAWSZE PANY!!!EKSTRAKLASA JEST JUZ NASZA!!!!!!!!!!!!!!
Do Misia:
Niestety nie do końca masz rację, ze gdybyśmy wszystko w lidze wygrali to 2 m. jest pewne.
Jest bowiem jedna taka możliwość:
Wyobraźmy sobie takie założenia (oczywiście teoretyczne):
My wygrywamy wszystko, mamy 62 pkt
Bulbin wygrywa wszystko, ma 63 pkt
Pogoń wygrywa wszystko, ale przegrywa z nami i Balbinem = 62 pkt
Biały Chatów wygrywa wszystko, ale przegrywa z nami,Pogonią i Balbinem = 56 pkt
reszty już nie liczę bo wiadomo, że i tak by nas wtedy nie dogonili.
Ergo: możemy mieć drugie miejsce, gdyby wygrać z Pogonią ponad 3-0 (lub 3-0 i nastukać moc bramek, więcej niż oni - na dzisiaj mamy 14 br. straty; przed Jagą) oczywiście jest to możliwe, ale jest to dodatkowy warunek.
Czyli z pktu widzenia logiki formalnej wygrać wszystko = warunek konieczny, ale nie wystarczający.
Klaros, z punktu widzenia logiki formalnej, masz rację. Ale gdybyśmy tak spogladali na mecze, to nie byłoby 0:0 ani z Arką, ani z ŁKS-em, natomiast byłoby 0:0 ze Stasiakiem (wtedy Opoczno) i Lubinem. Niestety w rozgrywkach oprócz logiki bierze sie pod uwagę i inne czynniki.
Przy założeniu j.w. że my wygrywamy wsio może się zdarzyć, że Pogoń remisuje z Białą Chatą, a Nielubin ze Zdradomskiem, nespa. I wtedy Waści logika boierze w łeb :). Podobnie jak moje jeśli np. zremisujemy u Pistonsów
Niemniej nawet nie biorąc pod uwagę cudaniewidy i trzesienia ziemi - wygranie wszystkiego jest równoznaczne z awansem z 1 lub 2 miejsca. Tyle, że nie przy tej formie strzeleckiej. Ale przestaje winić za to Trenera:))) To jakaś przypadlość. W 1951 Bogdan Brzeziński (notabene kibic gts) pisał tak:
"Cracovii" atak wciąż gra tak
że nawet wrogom nie życzę
Ten atak gra tak, że atak
sercowy przeżyją kibice
W oryginale było oczywiście "Ogniwa" :(. Na marginesie.
w 1949 w tabelach było: Wisła - Gwardia Krakow i Cracovia-Ogniwo Kraków
w 1950 [b]Gwardia Kraków[/b] i Ogniwo Cracovia
w 1951-1954 [b]Gwardia Kraków[/b] i Ogniwo Kraków
więc nawet tu dłużej zachowaliśmy tożsamość :)
kludi napisał(a):
> dużo łatwiej wygrać z Bechałtowem niż ew. pokonać Wójta i jego
> nowotwór w barażach
Tak sobie pomyslałem, że zarówno 1, jak i 2 będzie cholernie ciężkie. Niestety zwyciestwo nad Bełchatowem jeszcze nie oznacza awansu, ale na pewno przybliży nas do celu...
" ...gdyby wygrać z Pogonią ponad 3-0 (lub 3-0 i nastukać moc bramek, więcej niż oni - na dzisiaj mamy 14 br. straty; przed Jagą) ...."
Otóż urządza nas tylko zwycięstwo więcej niz 3 bramkami z Pogonią, różnica bramek nie ma żadnego znaczenia, gdyż zgodnie z
Regulaminem rozgrywek piłkarskich o mistrzostwo I i II ligi sezon 2003/2004
§12.2. W przypadku, gdy dwoma zespołami o jednakowej liczbie punktów są zespoły zajmujące drugie i trzecie miejsce lub trzecie i czwarte miejsce (...) stosuje się wyłącznie zasady okreslone w §9 2.1 pkt a, b, c, a jeżeli one nie rozstrzygną o kolejności, zarządza się spotkanie berazowe na neutralnym, wyznaczonym przez PZPN boisku
§9 2.1 przy dwóch zespołach
a) liczba zdobytych punktów w spotkaniach między tymi drużynami
b) przy równej liczbie punktów korzystniejsza róznica między zdobytymi i utraconymi bramkami w spotkaniach tych drużyn
c) przy dalszej równosci, według obowiązującej reguły UEFA, że bramki strzelone na wyjeździe liczą się "podwójnie" (...)
d) przy dalszej równości korzystniejsza różnica bramek we wszystkich spotkaniach z całego cyklu rozgrywek
Ale ten punkt d - zgodnie z §12.2 w przypadku walki o awans nie ma znaczenia,
Smiem twierdzic, ze wszystko zalezy nie od meczu z Belchatowem, ale juz od meczu z Podbeskidziem. Bo jesli Bielsko od nas wyjedzie z bagazem pieciu, szesciu goli to chlopaki znajda sie na takiej samej "fali", jak po zwyciestwie wyjazdowym nad Piastem - uwierza w siebie i z zupelnie innym nastawieniem pojada do Belchatowa. A jak znowu wymecza 1, czy 2:0 po jakims karnym, to...
Jestem pewny że magiczne 60 punktów wystarczy do zajęcia 2 mijsca.
Oznacza to zdobycie 19 punktów w 7 meczach.OSIĄGNIEMY TO !!!
Ach, jak bardz tego byśmy chcieli, ale konkurencja myśli identycznie........ Za tydzień troszeczkę będzie jśniej!
wygranie siedmiu spotkan pod rzad jest praktycznie niemozliwe...
A świstak siedzi i zawija w sreberka... :-))))))))))
albo i ciemniej (w tegorocznej II lidze każdy wynik, nawet najmniej spodziewany, jest możliwy :)
wygrać tak łatwo sie to mówi !!! trzeba im w tym pomóc!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)