Piast - Widzew 1:0
Radomiak - Górnik 2:1
Lechia - BrukBet 2:1
Korona - Cracovia 2:1
GKS - Pogoń 1:1
Arka - Raków 1:0
Zagłębie - Jagiellonia 1:2
Wisła - Lech 0:0
Motor - Legia 2:1
-
-
Typer Ekstraklasy 2025/26
Radomiak Radom - Górnik Zabrze 1:1
Lechia Gdańsk - Bruk-Bet Termalica Nieciecza 2:0
Korona Kielce – Cracovia 2:1
GKS Katowice - Pogoń Szczecin 1:3
Arka Gdynia - Raków Częstochowa 0:2
Zagłębie Lubin - Jagiellonia Białystok 1:2
Wisła Płock - Lech Poznań 1:1
Motor Lublin - Legia Warszawa 2:1
Piast - Widzew Łódź 1-1
Radomiak Radom - Górnik Zabrze 0-1
Lechia Gdańsk - Bruk-Bet Termalica 0-0
Korona Kielce – Cracovia 1-2
GKS Katowice - Pogoń Szczecin 1-1
Arka Gdynia - Raków Częstochowa 0-1
Zagłębie Lubin - Jagiellonia Białystok 0-1
Wisła Płock - Lech Poznań 1-2
Motor Lublin - Legia Warszawa 0-1
Piast - Widzew Łódź 2-1
Radomiak Radom - Górnik Zabrze 1-2
Lechia Gdańsk - Bruk-Bet Termalica 2-0
GKS Katowice - Pogoń Szczecin 2-1
Arka Gdynia - Raków Częstochowa 1-1
Zagłębie Lubin - Jagiellonia Białystok 1-1
Wisła Płock - Lech Poznań 2-1
Motor Lublin - Legia Warszawa 1-1
[quote]#post1701857 Radomiak Radom - Górnik Zabrze 1:1
GKS Katowice - Pogoń Szczecin 1:3
Arka Gdynia - Raków Częstochowa 0:2
Motor Lublin - Legia Warszawa 2:1[/quote]
UWAGA!!!! Zjadł Ci się jeden mecz. W ciemno wiem, że "zjadł Ci się", a nie że "planujesz na raty" bo nie masz 1go meczu kolejki Piast - Widzew. Dotypuj sobie, proszę!
Poniżej typy otrzymane do g.12:30 w piątek. Aha, jeśli ktoś ma kontakt do kolegi @maatex#5273 to skrobnijcie mu proszę smsa, łocapa, mesendżera, czy jaki tam kontakt do niego macie, żeby 1szy mecz kolejki sobie uzupełnił
1kolumna: Piast - Widzew
2kolumna: Radomiak - Górnik
3kolumna: Lechia - Bruk-Bet
4kolumna: Korona - Cracovia
5kolumna: GKS - Pogoń
6kolumna: Arka - Raków
7kolumna: Zagłębie - Jagiellonia
8kolumna: Wisła - Lech
9kolumna: Motor - Legia
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-11/image-png-17684064.png[/img]
Piast - Widzew Łódź 1:1
Radomiak Radom - Górnik Zabrze 2-1
Lechia Gdańsk - Bruk-Bet Termalica 2-0
GKS Katowice - Pogoń Szczecin 2-1
Arka Gdynia - Raków Częstochowa 2-1
Zagłębie Lubin - Jagiellonia Białystok 2-1
Wisła Płock - Lech Poznań 1-1
Motor Lublin - Legia Warszawa 2-1
Piast - Widzew Łódź 1:1
Radomiak Radom - Górnik Zabrze 2:1
Lechia Gdańsk - Bruk-Bet Termalica 2:1
GKS Katowice - Pogoń Szczecin 2:1
Arka Gdynia - Raków Częstochowa 1:1
Zagłębie Lubin - Jagiellonia Białystok 2:1
Motor Lublin - Legia Warszawa 1:1
Piast - Widzew Łódź 1:0
Radomiak Radom - Górnik Zabrze 1-1
Lechia Gdańsk - Bruk-Bet Termalica 2-1
Korona Kielce – Cracovia 1-1
GKS Katowice - Pogoń Szczecin 1-1
Arka Gdynia - Raków Częstochowa 1-1
Zagłębie Lubin - Jagiellonia Białystok 2-2
Wisła Płock - Lech Poznań 2-1
Motor Lublin - Legia Warszawa 3-2
Piast Gliwice - Widzew Łódź 0:1
Radomiak Radom - Górnik Zabrze 1:1
Korona Kielce – Cracovia 0:1
GKS Katowice - Pogoń Szczecin 1:0
Arka Gdynia - Raków Częstochowa 0:0
Motor Lublin - Legia Warszawa 1:1
Piast Gliwice - Widzew Łódź 0-0
Lechia Gdańsk - Bruk-Bet Nieciecza 1-1
Korona Kielce – Cracovia 0-1
GKS Katowice - Pogoń Szczecin 0-0
Arka Gdynia - Raków Częstochowa 2-2
Zagłębie Lubin - Jagiellonia Białystok 2-0
Wisła Płock - Lech Poznań 0-0
Motor Lublin - Legia Warszawa 1-2
Piast Gliwice - Widzew Łódź 0-0
Motor Lublin - Legia Warszawa 1-2
Piast Gliwice - Widzew Łódź 1-1
Lechia Gdańsk - Bruk-Bet Nieciecza 3-1
GKS Katowice - Pogoń Szczecin 2-2
Arka Gdynia - Raków Częstochowa 2:2
Zagłębie Lubin - Jagiellonia Białystok 1-3
Wisła Płock - Lech Poznań 1-2
Motor Lublin - Legia Warszawa 1-1
[quote]#post1701906 Piast Gliwice - Widzew Łódź 0-0
Motor Lublin - Legia Warszawa 1-2[/quote]
O wow! A ja dopiero dziś zauważyłem. Ślepiec ze mnie niczym jeden z tych od Maeterlincka! Witam, witam! Radość wielka! Życzę dobrej zabawy, wytrwałości i wielu trafień!
- Edytowany
Jejuśku jak fajnie dziś dawać wyniki cząstkowe - Pasy w końcu wygrały, a do tego znów jest nas więcej w typerze. No rewelka taka, że hej! Kolegę @konserwa#515 witam jeszcze raz i gratuluję udanego startu - trafić dokładnie wynik Cracovii, zwłaszcza wygrany - no to jest coś! Zwykle w cząstkowych na półmetku to czołówka bywa ex equo, a tym razem nie tylko #1 jest indywidualnie, ale i #2 także, gratulacje dla koleżanki @0Asik#8365 i kolegi @TOM76#4042 ! 100% w 1x2 już nie będzie, bo nikt nie ma 5ciu, ale za to aż 5ro typerowiczów ma 4 na 5 - @0Asik#8365 , @BoRut#132 , @koziołek#3702 , @marcinesz#3917 i żk, czyli ja 😀 Z dokłądnymi tylko bida straszna, no ale jak latają wyniki po 4 czy 6 goli to w sumie oczywiste. Tym bardziej docenić zatem trzeba, coś dokładnego ustrzelili @0Asik#8365 , @andywodzu#4187 , @konserwa#515 i @TOM76#4042 , brawo! Po 5ciu spotkaniach k#17 wyniki prezentują się następująco:
[b]Klasyfikacja cząstkowa kolejki #17 [/b](po 5ciu spotkaniach z 9ciu)[b]:[/b]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-11/image-png-58769454.png[/img]
[b]Klasyfikacja generalna:[/b]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-11/image-png-13121479.png[/img]
Już podwoiłem swój wynik z poprzedniej kolejki, a tu dopiero niedziela przed południem. Drżyjcie 😂
To mi ninejszym Kolejorz zapewnił 3 punkciki i właśnie 500% normy z poprzedniej kolejki wykonałem. Mój stan na rano był dokładnie taki sam, jak @wrzo.ksc#2514 😅
[quote]#post1702297 To mi ninejszym Kolejorz zapewnił 3 punkciki i właśnie 500% normy z poprzedniej kolejki wykonałem. Mój stan na rano był dokładnie taki sam, jak @wrzo.ksc#2514 😅[/quote]
Nie tylko dokładny i "500% wyniku k#16" tym remisem zdobyłeś, ale i awans do top10 w generalce! Gratuluję!
Warto dodać przy okazji, że w tym samym meczu kolega @mariomk#17069 zdobył swój setny punkt w tym sezonie! Brawo!
- Edytowany
[h2][b]Kolejka #17 – wyniki[/b][/h2]
Radość podwójna na starcie – wreszcie kolejka z wygraną Pasów, a do tego mamy nowego typerowicza. I to z bardzo ładnym otwarciem – 6 pkt za 2 dokładne typy zgarnął kolega @konserwa#515 i był to ex equo najlepszy wynik w kolejce pod względem dokładnych typów! Gratuluję!
Kolejka do typowania dość trudna – i to się odbija w punktach, 143 ich wspólnie zdobyliśmy. Niby 22 goli padło, co daje średnio 2,4 na mecz. To jest powiedziałbym „klasycznie i piłkarsko”, owszem… Tyle że tak podana statystyka nie do końca oddaje obraz kolejki. 2 remisy po 0-0 były zatem te gole rozkładają się nie na 9 spotkań, ale tak praktycznie to na 7 – i w takim liczeniu jest już 3,15 goli na mecz. Co więcej aż 15 z tych goli padło w zaledwie 3ch meczach – 6 w Gdańsku, 5 w Gdyni i 4 w Radomiu (czyli w nich średnio 5 na mecz, to już bardzo dużo jest). A typy tak bogate w gole to się zdarzają jednak rzadko. Efektem jest dużo celnych trafień 1x2 – 113 ich mamy, ale równocześnie zaledwie 15 trafień dokładnych. I to się przekłada na punkty. Z tym, że te dokładne to i tak dziś urosły ponad dwukrotnie. Przed meczem Motor – Legia było ich zaledwie 7. Dziś dołożyliśmy 8, czyli aż 53% trafień dokładnych to jeden mecz Motor – Legia!
Najlepiej punktowała koleżanka @0Asik#8365 i dowozi do końca kolejki prowadzenie z półmetka. Do tego dwucyfrówka w punktacji kolejki - to jest coś extra! Gratuluję podwójnie! Drugie miejsce także jest utrzymane z wyników połówkowych – brawa dla kolegi @TOM76#4042 . W sumie trzecie też… w pewnym sensie, bo w połówkowych #3 było ex equo a do końca kolejki na pudle utrzymał się kolega @koziołek#3702 solo. Dla @koziołek#3702 to drugie podium kolejki z rzędu, brawo!
W 1x2 bezapelacyjnie najlepszy kolega @BoRut#132 . 7 trafień ma! Super! Hmmmm, tak myślę czy to napisać, czy nie napisać… dobra, będę szczery i napiszę - wiesz @BoRut#132 , masz w cholerę fuksa, że Legia dziś nie wygrała. Serio. Bo jakby wygrała to byś miał 8 na 9 trafionych. Niby świetny wynik, tak… ale za to że do tego „typerowego Graala”, do 100% w 1x2 zabrakłoby Ci nie że tylko 1, ale że tylko typu na naszą wygraną, to chyba bym Cię prasnął, wiesz? Brakło Ci 2ch, więc spoko, masz „alibi” 😂 A tak serio to wynik 7 na 9 jest bardzo ładny, winszuję 😀
W dokładnych najlepszy wynik to 2 – tyle trafili @0Asik#8365 , @andywodzu#4187 , @konserwa#515 i @TOM76#4042 .
Myślę co tu się nadaje wybitnie do wyróżnienia i wiecie co? Przy takiej wyjątkowości trafień dokładnych to zdecydowanie uznanie należy się każdemu, kto jakąś trójkę trafił - @andywodzu#4187 i @konserwa#515 w punkt stawili wygraną Cracovii i remis w Płocku. Wygraną Pasów ma też za 3 koleżanka @0Asik#8365 , a remis w Płocku kolega @RZ1975#42459 , @TOM76#4042 idealnie przewidział wynik w Katowicach i wreszcie dziś za 3 zapunktowali @0Asik#8365 @Antoine#30209 , @Craxoholik#3808 , @Jeden9Zero6#42513 , @koziołek#3702 , @TOM76#4042 , @wrzo.ksc#2514 i @zgkwl7#10195 . Dodać należy, ze tym właśnie typem kolega @Craxoholik#3808 stał się 3cim typerowiczem z setką punktów w bieżącym sezonie oraz wskoczył na samodzielnego lidera trafień 1x2 w całym sezonie! Kolega @mariomk#17069 do 100 pkt dotarł wczoraj. Gratuluję Wam obojgu!
Sztampowo tak „tylko dokładne” wyróżniać, ja wiem… chciałbym wyróżnić "jakąś fajną, dużą cyferkę", że ktoś trafił te 5 goli Lechii, czy 4 Rakowa, albo Radomiaka… tyle że nikt ich nie trafił niestety. No więc dlatego dziś tak „bardziej klasycznie”. Aaaa, jedną fajną rzecz jeszcze widzę - dość sporo mamy typerowiczów, którzy przekroczyli 50% w 1x2! Zwykle to jest tak "kilka osób", jak jest 4, albo 5 to jest już dużo. A tym razem aż ośmioro typerowiczów przebiło 50%. Fajnie! Dokonali tego: @0Asik#8365 , @BoRut#132 , @Craxoholik#3808 , @Jeden9Zero6#42513 , @koziołek#3702 , @marcinesz#3917 , @TOM76#4042 i @zgkwl7#10195 . Brawo!
Zapraszam na wyniki.
[b]Arkusz do pobrania:[/b]
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1H-G2oV2Gnu58ci6EBNtWCfPQh5gGa-S6NMFDhAXkGmo/edit?usp=sharing
[b]Klasyfikacja kolejki #17:[/b]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-12/image-png-68147010.png[/img]
[b]Trafienia 1x2:[/b]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-12/image-png-24991163.png[/img]
[b]Trafienia dokładne:[/b]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-12/image-png-87944185.png[/img]
[h2][b]Klasyfikacja generalna:[/b][/h2]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-12/image-png-98968278.png[/img]
------------------------------------------
Przed nami kolejka #18, ale zanim ona to najpierw mecz Wisła Płock – Cracovia, przełożony z soboty, 13 września, w ramach kolejki #8. Typy postawione w pierwszym terminie:
- zachowałem i są ważne
- pod rozpiską znajdziecie alfabetyczną listę „kto co postawił”
- są one też w arkuszu i można je sobie też sprawdzić tam (kolumny FQ i FR to 1szy termin, kolumny OE i OF to drugi termin i to one będą liczone do punktacji generalnej)
- a pewnie są też tacy co na 100% swój typ pamiętają i są go pewni (UWAGA! Ja za Twoją pamięć nie ręczę – sam decydujesz w którą metodę sprawdzenia swojego typu wierzysz najbardziej!!!)
- jeśli Ciebie tam nie ma (lista pod rozpiską i arkusz są tożsame w momencie publikacji wyników, więc wystarczy sobie sprawdzić w jednym miejscu), to znaczy, ze nie typowałeś
- jeśli tam jesteś to możesz nie robić nic i ten typ będzie liczony…
- … albo do rozpoczęcia spotkania (czwartek, 4 grudnia, g.17:00) możesz swój typ zmienić
- tylko błagam – jeśli zmieniacie to nie przez edycję pierwotnego typu. Rolkować wątek do początku września to byłaby dla mnie jakaś masakra. Wystarczy priv / sms / łocap / mejl / nowy wpis w wątku że „zmieniasz na tyle-tyle”. Naprawdę proszę o litość i NIEedytowanie wpisów z września
[b]A zatem rozpiska i pod nią obecnie posiadane typy na mecz Wisła Płock – Cracovia.[/b]
Kolejka #08 (przełożony z soboty, 13 września)
czwartek, 4 grudnia
Wisła Płock – Cracovia
Kolejka #18
piątek, 5 grudnia
Lechia Gdańsk - Górnik Zabrze
sobota, 6 grudnia
Arka Gdynia - Motor Lublin
Pogoń Szczecin - Radomiak Radom
Zagłębie Lubin - Widzew Łódź
Piast Gliwice - Legia Warszawa
niedziela, 7 grudnia
Bruk-Bet Termalica Nieciecza - Jagiellonia Białystok
Cracovia - Lech Poznań
Raków Częstochowa - GKS Katowice
poniedziałek, 8 grudnia
Korona Kielce – Wisła Płock
Życzę wielu trafień!
------------------------------------------
Poniżej aktualna (na poniedziałek, 1 grudnia, g.20:45) lista otrzymanych typów na mecz Wisła Płock – Cracovia.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-12/image-png-77798993.png[/img]
Wisła Płock – Cracovia 1:0
Lechia Gdańsk - Górnik Zabrze 1:0
Arka Gdynia - Motor Lublin 1:1
Pogoń Szczecin - Radomiak Radom 0:2
Zagłębie Lubin - Widzew Łódź 2:1
Piast Gliwice - Legia Warszawa 1:1
Bruk-Bet Termalica - Jagiellonia Białystok 0:2
Cracovia - Lech Poznań 0:1
Raków Częstochowa - GKS Katowice 2:0
Korona Kielce – Wisła Płock 1:0
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)