Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Nowa rzeczywistość hokejowa w Cracovii

• Hokej
    • Rozpoczęto 25.03.2024 o 09:14
      Ostatnia aktywność przedwczoraj o 20:25
      80872 wyświetleń
    • żółta kaczka

6.6K
      1.7K
    • 5 dni temu o 21:47
      Post #1733020 08.07.2026 21:47
    • Edytowany
    O jejuniu, jejuniu... sam nie wiem jak to określić. Nierozsądek - może tak? Po 1sze to ja chyba trochę niekumaty i nierozgarnięty jestem. Bo tak czytam i czytam... żona mnie zapytała co się dziej, to mówię, że nie mogą się dogadać, bo nie mogą się umówić, jakoś im się nie zgrywa... No i małżonka zadała mi fundamentalne pytanie "ale o co chodzi konkretnie? Jaki jest powód? Co to za sprawa, że tak się dogadać nie mogą? Bo to, że im się spotkanie nie zgrało, to efekt, ale przyczynę mi powiedz - w jakim temacie oni by się mieli dogadywać?". No i wiecie co? Skrzydełko mi możecie uciąć, moglibyście mi grozić rożnem, albo, że mnie wyluzujecie i wyfiletujecie - nie umiałbym odpowiedzieć. Powiedziałem "no kurczę właśnie nie wiem o co to spotkanie by miało być, głównie to chyba o to idzie, że się się nie spotkają bo nie chcą, a gdyby im wyszło to co by mieli sobie mówić i uzgadniać, to cholera zielonego pojęcia nie mam". Ja zasadniczo nie znam etykiety na fajansie, ale na wyczucie to jestem zdziwiony, że Klub wchodzi w jakieś bezcelowe dyskusje na komentarze na czyimś prywatnym profilu. Sam fajansa nie mam, to nie wiem, ale tak mi się zdaje, że to "co najmniej zaskakujące" jest Jedyne co mi przychodzi do głowy to, że to jest temat zastępczy. Tzn. chodzi o coś innego. Bo jeśli konflikt jest o to, że terminu na pogadanie sobie wspólnie nie umieją znaleźć... Ej no, bez jaj - jak chcę z kimś pogadać, to z nim pogadam. I nie potrzebuję do tego wysyłać oficjalnych mejli-zaproszeń, nie odpisuje na takowe i nie odpisuję na odpowiedzi na takie, tylko się dogaduję "to może wtedy? Aha, no to kiedy masz chwilę? Oki, no to widzimy się, hej". Każdy z Was na pewno kiedyś się z kimś umawiał - przecież wiecie, jak to działa i jak się z kimś fajnie umawia jak się chce. Na pewno nie tak! To co tu czytam to jest przeciwskuteczne załatwianie spraw, cholera, no gdyby w ten sposób ktokolwiek dał rady się sympatycznie na cokolwiek z kimkolwiek umówić to dla mnie byłoby wręcz dziwne. W ten sposób - zero szans. Mi to wygląda na klasyczne pisanie na alibi (PODKREŚLAM - Z OBU STRON), przecież oni tak się umawiają, żeby się nie umówić. Tylko powtarzam - DO JASNEJ CHOLERY PO CO NIBY? Nie wiem o co chodzi, ale tu są dwie opcje: 1) albo coś jest pod dywanem i dopóki ktoś nie wystrzeli petardą co tam naprawdę głębiej siedzi, to się nie dowiemy i nawet nie ma sensu zgadywać, dajmy se luza i już 2) albo tu w ogóle nie chodzi o nic konkretnego, a tylko o klasyczne "kto kogo?" Znam Łukasza, Ludzi z Klubu znam mniej więcej, Panią Prezes przelotnie (w sumie szkoda, że tylko przelotnie), generalnie - w tej konkretnej sytuacji ja ich wszystkich nie kminię (tym którym miałem okazję powiedzieć to wprost - powiedziałem). No ale oki, wiecie... w gruncie rzeczy jeśli taki jest nasz największy problem latem 2026 to znaczy że fajnie mamy i szczęśliwi jesteśmy, bo taki problem, to żaden problem (przynajmniej na razie). ------------------------------------- Tak czy siak pozwolę sobie parę rzeczy konkretnie: [quote]#post1732977 Nie wiem, ale Sikora jest jakiś niedociumany, czy co??[/quote] Nie wiem, nie mam ABSOLUTNIE ŻADNEGO upoważnienia się wypowiadać w czyimś imieniu, ale odpowiem jakie ja mam wrażenie. Na mój dziób ŁS wie coś o czym my nie wiemy i to nim kieruje. Czy ma rację i czy to jest w ogóle racjonalne - a cholera wie. Może tak, może tak, może nie? Skoro nie znamy motywacji - no to oczywistym jest, że racji przyznać mu się nie da. W sumie to ja nie wiem po co sam sobie takie kuku robi, ale że w tej sytuacji (postaram się delikatnie) "tworzy taki wizerunek siebie jaki tworzy" - to ja jestem przekonany, że on ma tego świadomość. A po jakiego grzyba mu to? Nie wiem. Racjonalnie to nie wygląda. Przynajmniej na ten moment. ----------------------------------- [quote]#post1732982 Najwidoczniej nie znalazł sobie żadnego zajęcia i żyje przeszłością. Albo żadne zajęcie nie znalazło jego i jego atrakcyjnej osoby.[/quote] Nie chcę wchodzić w czyjeś prywatne życie z buciorami i w ogóle nefajnie mi to pisać, ale skoro pojawił się taki komentarz (przykry i uszczypliwy), to pozwolę sobie krótko odpowiedzieć "właśnie widzisz nie. A nawet wręcz odwrotnie wg mojej wiedzy" ---------------------------------------------- [quote]#post1733009 Ewidentnie chłopak odcięty od koryta, tylko przetrwać ataki i tyle[/quote] Kurczę, Wy to naprawdę przeceniacie korzyści tego mitycznego "koryta" 😂 Poważnie... ---------------------------------------------- [quote]#post1733012 Sikora i hokej.bzdet powinni mieć całkowity zakaz wstępu na S7.[/quote] Yyyyyy...... ale po co? Tzn. oki, można zakazać, wszystko można, tylko... bo Ty wiesz, że w 25/26 z hokej.net był... no właśnie właściwie to raczej nie był i tak na S7? Owszem, nowy kolega się pojawił na kilku początkowych meczach ale potem się był znikł niestety (a szkoda, pierwsze wrażenie było bardzo sympatyczne i polubiłem). Na meczach z Unią bywa Radek, przyjeżdża specjalnie - bardzo doświadczony, znany i lubiany, do tego poważana i znacząca figura w hokejowym światku, a poza tym sympatyczny i wartościowy rozmówca. Czemu jemu zakazywać? Kochani - akredytacje trzeba dawać każdemu kto tylko zechce się pojawić!
    • MSC lubi to.
    • Lakbeti

1,000
      1K
    • 5 dni temu o 22:00
      Post #1733022 08.07.2026 22:00
    @żółta kaczka#4267 ja gościa nie znamy, był mi obojętny. Mój komentarz dotyczy tego co napisał. No jakby nie odpowiedzenie na maila do 8;36 powodowało zerwanie traktatów. Ma jakiegoś hits i chce rozmawiać z klubem? Ale co on chce negocjować? Że nie ujawni czegoś w zamian za.....? No to przecież śmiech na Sali
    • Marlon lubi to.
    • BartAcid

15K
      6.2K
    • 5 dni temu o 22:15
      Post #1733025 08.07.2026 22:15
    Na piwie z Knurem był i wojuje. Od kiedy to pismak dyktuje terminy spotkania, jak drugiej stronie nie pasuje to ją błotem obrzuca? Coś tu chyba nie do końca jest etycznie. Ale przecież pismaczyna to święta krowa i jemu się czerwony dywan należy jak przyjdzie na spotkanie kiedy jemu akurat pasuje. Ciekawe czy do lekarza jak się umawia to też takie akcje odwala.
    • Blizzy, PanSzym, Lakbeti oraz 2 innych osób lubią to.
    • KruszynaKSC

19.4K
      21.1K
    • 4 dni temu o 04:49
      Post #1733030 09.07.2026 04:49
    [quote]#post1733025 Ciekawe czy do lekarza jak się umawia to też takie akcje odwala.[/quote] Jak widac nie chodzi do lekarza a pasowalo by zeby sie przeszedl kontrolnie na lobotomie...
    • BartAcid lubi to.
    • żółta kaczka

6.6K
      1.7K
    • 4 dni temu o 07:45
      Post #1733035 09.07.2026 07:45
    [quote]#post1733022 Ma jakiegoś hits i chce rozmawiać z klubem? Ale co on chce negocjować? Że nie ujawni czegoś w zamian za.....? No to przecież śmiech na Sali[/quote] No... właśnie tego też nie pojmuję. O tym pisałem - po cholerę te spotkania? Znaczy logika sugeruje że na pewno po coś go zapraszali, ale po co? 🤣 Tu po prostu musi być coś więcej między zainteresowanymi, bo inaczej to przecież kompletnie nie ma sensu.
    • MSC lubi to.
    • Blizzy

3.6K
      2.5K
    • 4 dni temu o 20:42
      Post #1733136 09.07.2026 20:42
    Ciekawe, czy to wypociny Sikory?? A raczej kopiuj, wklej z rolki klubowej na facebooku?? https://hokej.net/artykul/trwa-remont-lodowiska-przy-siedleckiego-7-w-krakowie-prace-wchodza-w-decydujaca-faze I na koniec, insynuacja. "Według optymistycznych planów, obiekt będzie gotowy na start nowego sezonu Tauron Hokej Ligi." Nie drogi panie psełdodziennikarzu, obiekt ma być gotowy do końca sierpnia. I nie są to optymistyczne plany, a wytyczne umowy.
    • Lakbeti oraz PanSzym lubią to.
    • garbus

1.6K
      1.2K
    • 4 dni temu o 21:49
      Post #1733152 09.07.2026 21:49
    [quote]#post1733136 Ciekawe, czy to wypociny Sikory?? A raczej kopiuj, wklej z rolki klubowej na facebooku?? https://hokej.net/artykul/trwa-remont-lodowiska-przy-siedleckiego-7-w-krakowie-prace-wchodza-w-decydujaca-faze I na koniec, insynuacja. "Według optymistycznych planów, obiekt będzie gotowy na start nowego sezonu Tauron Hokej Ligi." Nie drogi panie psełdodziennikarzu, obiekt ma być gotowy do końca sierpnia. I nie są to optymistyczne plany, a wytyczne umowy.[/quote] Jest podpisane pod artykułem: Łukasz Sikora
    • Blizzy lubi to.
    • Lakbeti

1,000
      1K
    • 4 dni temu o 22:10
      Post #1733159 09.07.2026 22:10
    • Edytowany
    Ale pazdzierz, skopiować info z fejsa
    • Excal

323
      826
    • 4 dni temu o 23:27
      Post #1733180 09.07.2026 23:27
    • Edytowany
    [quote]#post1733022 @żółta kaczka#4267 ja gościa nie znamy, był mi obojętny. Mój komentarz dotyczy tego co napisał. No jakby nie odpowiedzenie na maila do 8;36 powodowało zerwanie traktatów. Ma jakiegoś hits i chce rozmawiać z klubem? Ale co on chce negocjować? Że nie ujawni czegoś w zamian za.....? No to przecież śmiech na Sali[/quote] Ja tutaj raczej wyczuwam tło osobiste. Być może wynika z przegranej w wyścigu o fotel prezesa. Być może chciał zostać w klubie a nie dostał propozycji. Być może liczył na to że zostanie lepiej potraktowany. Być może ten rok dyrektorowania dużo go kosztował i ciężko się pogodzić z tym że tak się po prostu skończyło Czasem się wydaje że prezesowanie to “koryto” być może tak jest w jakiś nadaniach politycznych ale w zwykłym biznesie a tym bardziej w sporcie to jednak w praktyce dość niewdzięczna praca pomimo tego jak jest postrzegana. Osobiste urazy po rozstaniach nie są niczym niezwykłym. I wiadomo że jest już kilku zawodników, pracowników klubu którzy mają prawo mieć żal, to normalne i każdy kto gdzieś pracuje się z tym spotkał. Czy to znaczy że będąc prezesem, dyrektorem itd. zawsze będzie się miłym i nikogo nie wkurzy? No raczej taka instytucja za daleko nie pojedzie. Ale…. Nikt nie powinien być większy niż sam klub. To nie może być tak że osobiste urazy będą szkodzić klubowi. W tym przypadku wręcz zagrażać jego egzystencji. To bardzo zle świadczy kiedy personalne rozgrywki są ważniejsze niż barwy i dobro klubu. Dla portalu takiego jak hokej.net takie tematy będą nośne bo dla nich to jest po prostu clickbait, ale jak ktoś był w mediach to z pewnością to dobrze rozumie.
    • MSC, Lakbeti, żółta kaczka oraz 4 innych osób lubią to.
    • SportToMy

1
      7
    • Przedwczoraj o 20:25
      Post #1733592 12.07.2026 20:25
    • Edytowany
    https://polskihokej.eu/artykul/5069 Z ogromną radością informujemy, że inicjatywa rodziców dotycząca adaptacji nowych pomieszczeń na szatnie dla zawodników Akademii Hokejowej Cracovia CANPACK została opisana przez Polski Hokej. To dla nas bardzo ważny moment i jednocześnie okazja, aby pokazać, że wokół krakowskiego hokeja są ludzie, którzy chcą działać razem. Obecnie klub realizuje jedną z największych inwestycji w historii lodowiska przy ul. Siedleckiego – trwa kompleksowa modernizacja obiektu, która stworzy nowoczesne warunki do treningów dla kolejnych pokoleń hokeistów. My, jako rodzice, chcemy dołożyć do tego własną cegiełkę, realizując projekt społeczny we współpracy ze Stowarzyszeniem Sport To My. Pierwszym etapem jest przygotowanie nowej szatni dla grupy Żak Młodszy, ale naszym celem jest stworzenie odpowiedniego zaplecza dla wszystkich grup szkoleniowych Akademii. Dziękujemy redakcji Polskiego Hokeja za zainteresowanie naszą inicjatywą i możliwość opowiedzenia tej historii. Jeśli wierzycie, że warto inwestować w aktywność dzieci i rozwój sportu, możecie pomóc na wiele sposobów – udostępniając artykuł, przekazując kontakt do ludzi dobrej woli lub firm, które chciałyby wesprzeć projekt rzeczowo bądź finansowo. 💙 Każda pomoc i każde udostępnienie przybliża nas do celu. Razem możemy stworzyć miejsce, z którego kolejne pokolenia młodych hokeistów będą wyruszać na lód. Chcesz wesprzeć projekt lub dowiedzieć się więcej? https://pomagam.pl/pc4ebw Stowarzyszenie Sport To My 📍 ul. Starowiślna 78/3, 31-035 Kraków 📧 kontakt@sporttomy.pl 🏦 Nr konta: 09 1940 1076 3283 9342 0000 0000
    • PanP, żółta kaczka, pablo74 oraz 4 innych osób lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)

Goście (2)
    • Główna
    • Działy i kategorie