[quote]#post1606178 ... Z pewnego źródła wiem, że są osoby chętne na współpracę i pomoc w szkoleniu...[/quote]
To są ciągle pobożne życzenia. Mnie nie obchodzi, czy trener to jest fajny gość, czy był legendą klubu, itd. Lepiej by było, zapewne. Ale ilu byłych wybitnych zawodników jest wybitnymi trenerami? Zarówno w hokeju, jak w piłce? Powtarzam swoje: można wymienić na trenera, który gwarantuje lepszy poziom drużyny. Najlepiej z tym samym budżetem... Bo jak rzucicie budżet 12 milionów, to nawet ja potrafię ułożyć zespół na mistrzostwo. A za resztę wynajmę dobrego trenera. Niekoniecznie RR, chociaż dalej jest u mnie na 1 miejscu.
-
-
[41] Cracovia - GKS Katowice | 16.02.2024, godz. 18:30
Widzisz Niegramotnyj, ten klub to dla wielu coś więcej niż zdobywanie MP co sezon za wszelką cenę. A ktoś kto psuje jego dobre imię nie wpisuje się w jego część. Ktoś kto przeszkadza w szkoleniu młodzieży nie może być częścią tej układanki, ktoś kto wymienia 3/4 składu na play-off nie może być częścią Cracovii. Nie obchodzi mnie, że regulamin na to zewalał, bo kiedyś były takie czasy, że była możliwość objęcia pewnym patronatem, ale woleliśmy biednie, a dumie. Dobra, dziś czasy się zmieniły, sport profesjonalny etc. ale nie za wszelką cenę, nie takimi drogami jak RR.
Rozumiem, ale się nie zgadzam, tzn. nie do końca. Biednie i dumnie dostawaliśmy po 20:0 od Podhala, teraz możemy to skomentować: "za łzy, za krew, Cracovii nadszedł czas..." Ja po prostu lubię te złote medale i Puchar Kontynentalny.
Nikt nie chce żeby było biednie, a normalnie. Żeby młodzież się szkoliła, legendy odchodziły z honorami, a ekipa była budowana stopniowo, a nie cwaniactwo na chory regulamin.
10 dni później
Ale za politykę budowania drużyny nie odpowiadał Rohacek, ile razy wam można pisać że to Filipiak dawał kasę i on rządził a Rohacek lojalnie wykonywał jego polecenia i zachcianki...jeśli chodzi o młodzież to nie można porównywać do tego co było 20 lat temu, dzisiaj mamy największą kasę na szkolenie a próżno szukać naszych zawodników w reprezentacjach młodzieżowych, a najlepsi nie zostają w Klubie tylmo jak np. Gumiński idą do SMS Katowice, w szkoleniu nie o to chodzi aby była miła atmosfera i fajne gadki z Koordynatorem tylko aby młodzi "pchali się" do seniorów a u nas jest od 8 lat fajna atmosfera, fajny sponsor tylko wychowanków nie ma !!! Mam na myśli takich nowych Bodziochów i Baryłów...w MHL i w CLJ ciągną nas obcokrajowcy
A kasę na młodzież kto dał, Rudolf czy Janusz?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)