marcin_ksc to ja mam Wam podpowiadać. Przecież tyle razy podkreślaliście, że macie w tym klubie tak wiele do powiedzenia. Teraz wychodzi na to, że to tylko słowa.
Poczekajmy może uda się jeszcze coś załatwić, chociaż marnie to widzę.
-
-
Cracovia nie chce wpuścić Jagi
Niech ta jaga zostanie wpuszczona ale nie jako inkognito .bo to bedzie lipa i tyle !! officialnie powinni przyjechac i normalnie zasiąść na trybunie dla gości , i potem niech dzieje sie co chce :)
Wszyscy powinni sobie uzmysłowić że u nas się oszczędza na wszystkim a przede wszystkim na ochronie !
Co to kur... jest za ochrona ????
A teraz zarząd dalej nie chce wynająć porządnej firmy !
Najłatwiej obciąć koszty i nie wpuścić gości ??
Wiadomość zmieniona (06-04-04 18:30)
Zygmuntjjj-ja raczej dałem ci odpowiedź :-)
....kibice mają pewien wpływ ale wydaje mi się że jest coraz mniejsze
powodem tego mogą być coraz większe plany, ambicje, nakłady finansowe.
Lepiej przypomnij sobie kmiotku z postPeGieRowskiego zadupia jakie to trudności robili twoi cerkiewni prałaci w czasie waszych zeszłorocznych żniw! :) Już nie pamietasz jak na rozkaz komendanta miejscowej milicji zapragnęliście nagle kilkanaście godzin przed meczem PEŁNEJ IMIENNEJ LISTY uczestników cracoviackiego wyjazdu, i postawiliście wyraźne ultimatu : lista albo zakaz wstąpu... Więc zamilknij białoruska sabako! A co do tych 200 kołchoźników, to zważywszy na wysoki procent ludności pochodzenia sowieckiego w okręgu białostockim, wydaje mi się ona śmiesznie niska:) I jeszcze jedno - zastanów się choć przez chwile dlaczego nalegam tak abyście mogli do Nas przyjechać? :) Przecież wiesz dobrze że nie w związku z naszym zainteresowaniem waszą jaskrawą folklorystyczno-kulturową odmiennością:)) PS: nic na to nie poradzę ze cała kibicowska Polska określa twą Jagunię mianem zboczonej, ale chyba coś w tym musi być:)
Coś mi sie wydaje, ze Ci którzy są za tym by nie wpuszczać gości nigdy nie byli na wyjeździe i nie wiedzą jak to "miło" jest nie móc jechać na mecz swojego klubu... A poza tym podziękujcie potem swoim działaczom jak Was gdzieś nie wpuszczą wzamian za to, że Wy nie wpuszczacie. A jak nie ma gości to widowisko traci na uroku i nawet doping jest ch....wszy... A tłumaczenia typu, ze mogłaby być zadyma, rozp.......lą nam stadion to śmiech na sali :) Mam nadzieje, że skoro nie możecie wpłynąc na zarząd to chociaż zrobicie jakąś flagę prostestacyjną - to mówie do kumatych. papa
Poczekajmy może cierpliwie na oficjalne stanowisko! Koleś ze wschodu zakłada temat powołując się podobno na pismo, którego nikt z nim włącznie nie widział. I już afera. Trochę spokoju-do meczu jeszcze prawie dwa tygodnie.
porazka panowie najwiecej racji ma tu Zygmuntjjj mowiac o tym jak to cracovia sie osmarkala jak pzpn rozwazal oddanie szczakowiance punktow, a teraz sama cracovia kreci jak moze... wogole panowie niektorzy na tym forum kopia dolki pod cracovia mowiac zeby nie wpuszczac jagielloni...
CracoviaNH: najlepsze jest to, że te kołchoźniki, o których tak pięknie piszesz zawsze potrafiły przyjechać na Cracovię. Ja o przyjazdach Pasów do Białego nie będę pisał, gdyż wszyscy doskonale wiedzą jakie one były. Płaczesz, że liste imienną trzeba było zrobić, a co w tym dziwnego?? Takie są niestety przepisy. Inteligent się znalazł...
tacy_dwaj: wiadomość o tym, że Cracovia zamyka przed nami bramy swojego stadionu ukazała się w "Kurierze Porannym". Pietro wytłumaczył dlaczego nie mogłeś na necie odnaleźć informacji odnośnie tej sprawy.
Wiadomość zmieniona (06-04-04 19:22)
CracoviaNH hehehehehehehehehehehe , ale znalazłeś tłumaczenie Wmawiaj sobie dalej swoje głodne kawałki, a twoje teksty świadczą tylko o tobie.
Takiś mocny przez net jesteś strasznie wyszczekany, ale do Białegostoku zesrałeś się przyjechać. Ludność pochodzenia swoieckiego nono- jak widzę twoje wpisy to właśnie już wiem jak wygląda człowiek tego pokroju. Zero wiedzy zero znajomości historii przeinaczanie faktów i kłamstwa – tak właśnie postępowali sowieci widzę, że jesteś ich wiernym uczniem. Na tej Białorusi, którą tak obszczekujesz urodziło się zbyt wielu wartościowych ludzi dla historii Polski abyś ty ich mógł teraz obrażać. Na tej Białorusi walczono o Polskę w powstaniach, które miały miejsce w XIX wieku, z tej ziemi wywożono na Sybir, na tej ziemi schronienia szukały oddziały AK, to u nas one mogły walczyć tak długo, to zawodnicy, działacze i żołnierze z naszego Klubu ginęli w Katyniu, ale ty tego nie wiesz. To do tej ziemi sentyment miał Piłsudski, Mickiewicz, Kościuszko, ale dla Ciebie ta ziemia to ścierwo . Pewnie Lwów to dla ciebie – Ukraina, Grodno – Białosruś, a Wilno – Litwa.
Jednak ty jako Żyd będziesz zawsze oczerniał Polaków, Białorusinów, Ukraińców bo dla ciebie to pożywka. Wszak twoi współbratymcy wynaleźli komunizm, a następnie stworzyli człowieka pochodzenia sowieckiego. Dziękuję, że się wreszcie przedstawiłeś.
A jak powołujesz się na całą Polskę to mów o faktach cała piłkarska Polska śmieje się jak na razie z was za ZERO w Białymstoku, straty flag i numer z nie wpuszczaniem nas na mecz...Tak to wygląda.
Jeśli to prawda - to jak Klub wyobraża sobie pierwszy mecz w I lidze?
Przyjeżdza do nas beniaminka - Mistrz Polski - Legia.
A jak wiemy ich może przyjechać dowolna liczba. 50, 200, 700, 1000, 2000
Ciekaw jestem jak sobie wtedy poradzimy organizacyjne?
"i numer z nie wpuszczaniem nas na mecz...Tak to wygląda."
poki co meczu nie bylo wiec nie emocjonuj sie zygmuntjjj bo ci zylka peknie
pozyjemy zobaczymy,
a wstawki o tym co bylo kiedys sobie zostaw na lekcje historii
Ja też jestem za tym by Jagielloni nie wpuszczać !!!!!!
Jeszcze nam .... zaśmiecą stadion papierkami !!!
ZERO to ja mam szacunku dla wnuków białostockich NKWDzistów!! :) PS:tak jak okręg białystocki wielu historyków uważa za rdzennie białoruski, tak Lwów - mimo iz obecnie znajduje się w granicach Ukrainy, jest rdzennie polski miastem!! Pozdrawiam cię Saszo Zygmuntowiczu:)
CracoviaNH i Zygmuntjjj - przenieście się na forum pl.sci.historia !!!
Nie zanudzajcie wszystkich.
A swoją drogą poczytajcie obaj trochę więcej książek o historii kresów przed następną dysputą.
ah cracovia i te ich szpanerstwo co to nie oni... a oni to 0 w bialymstoku..... szacunek dla tych ktorzy chca Kibicow Jagielloni na stadionie cracvii
Zygmunciki i inni babo-jagowcy.Nie przeinaczajcie faktów z tym zerem.Z tego co mi wiadomo to było kilka jednostek inco-gnito.Inna sprawa że nikt od nas nie wysłał listy imiennej i zoorganizowane grupy nie byłyby wpuszczone.Co do naszej nieobecności(oficjalnej) to napomknę tylko że mecz był w środe o 15,a to chyba nie jest zbyt korzystna pora.I nie licytujcie sie ile to was będzie(byłoby),macie ten komfort że macie korzystny termin i na dodatek macie tu psu-braci.
Co do wymigiwania się przez nasz klub od wpuszczenia was to z jednej strony sie nie dziwie.WIedzą że PZPN jest na nas cięty i szukają pretekstu żeby nam zamknąć stadion.A mecz ten do meczów przyjaźni nie należy.Mam jednak nadzieje że zobacze wasze ukraińskie mordy na Ziemi Świętej.
CO TO WOGÓLE JEST ???!!! CO NASZ KLUB Z NAS ROBI ??? TO ŻE BYŁA JEDNA ZADYMA Z RUCHEM TO JUŻ ZAWSZE MUSI BYĆ ?????
MY CHCEMY JAGIELLONIE U NAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wiadomość zmieniona (06-04-04 20:24)
Krzysiek1978 oj ostre slowa ostre... ukrainskie mordy ?? lepsze ukrainskie niz zydowskie.... HAPPY PASSOVER Krzysiu....
Jaga powinna wejsc... ALE: Spotkanie musi byc nalezycie zabezpiecone! Tylko nie tak, jak mecz z Ruchem. Bo jesli Bialystok znowu zostanie wysadzony z autobusow pod Alga, to wszystko sie skonczy tak, jak na jesieni i bedzie niefajnie. Moim skromnym zdaniem klub powinien sie zwrocic do policji o dodatkowa ochrone meczu, tak zeby byc ubezpieczonym na wypadek problemow. Tak w ogole, to ja cala sprawe widze w takim kontekscie, ze Jagielonie w razie dymow podczas meczu i tak nie trudno bedzie "uspokoic". Inna sprawa, jesli nasi "kibice" beda chcieli powtorki z Ruchu. To nie jest kwestia: wpuszczac, czy nie wpuszczac. To jest kwestia: ilu mamy debili na stadionie. Nie wiem jak inaczej okreslic goscia, ktory rzucil pedzem w tego radomszczanskiego buraka, a potem, gdy Dudzio przezornie odrzucil przedmiot w trybuny nasz "kibic" ponowil atak pedzlowy. To bylo wybitne zagranie, doprawdy.
Co do argumentacji, ze Jagiellonia wszystkich wpuszcza... Jagiellonia ma to "(nie)szczescie", ze wszyscy maja do niej daleko. Podobna sytacja z ochrona stadionu jest na Piascie. tez wszystkich wpuszczali, tacy spokojni, az przyjechal Ruch i wszystko w pizdu... To nie jest tylko kwestia honoru, ale takze racjonalnego myslenia. Trzeba sie powaznie zastanowic, czy wszyscy ktorzy przyjda wtedy na Kaluzy beda chcieli ogladac mecz, bo jesli do tego nie dojrzeli, wszyscy zaplacimy za ich glupote. My nie jestesmy Piastem i nie mozemy sobie pozwolic na walkowery :/ Dlatego tez uwazam, ze to trzeba przedyskutowac, rozwazyc za i przeciw, zanim sie podejmie decyzje. Bo ja tu moge napisac: chce zobaczyc Jage na trybunach, ale, wybaczcie za porownanie, to sie moze okazac rownie szkodliwe jak pomysly gospodarcze Leppera. No bo kto by nie chcial, zeby mu od reki dodrukowali pieniedzy? Tylko co jak juz sie postawi na swoim i dodrukuje...? :>
Do szlachetnych kibicow Jagiellonii: zawsze zasadzacie sie w 20 luda na flagi szyte przez tesciowe i wiezione bez zadnej obstawy? Jesli tak, to gratuluje odwagi, oraz przemoznego uczucia dumy i zapraszam do wystepow goscinnych w Krakowie - byle nie na stadionie, tylko na Bloniach. I nie zapomnijcie zabrac ze soba swoich choragwi :>
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)