[quote]#post1700677 ... Piłkarz i manager byli gotowi na lepszą propozycję ale klub to olał i wybrano jakieś ochłapy haniebne jak na ten poziom i takiego grajka. Nie ma usprawiedliwienia....[/quote]
Patrząc na to, jak się rozwija kariera Filipa, wybór był bardzo dobry. Trzeba stopniować wyzwania - w tym wieku nie można rzucać chłopaka na zbyt głęboką wodę, przykład Kapustki w Leicester pokazuje to aż nadto dobrze. Klichu też się odbił od Bundesligi, rozkwitł w lidze holenderskiej.
A kończąc temat z mojej strony: przyjmuję, że Rózga rozstał się z klubem i środowiskiem w zgodzie. Obie strony są zadowolone, klub trochę mniej, ale to już... samo życie.
-
-
Filip Rózga - ekscytujący talent!
- Edytowany
Ja za Nim nie przepadałem, bo nie lubię młodych gniewnych więc jestem zadowolony jak się wszystko potoczyło. Natomiast próbując patrzyć na sprawę obiektywnie to zauważyłem, że KAŻDY młody i utalentowany piłkarz jest kuszony lepszymi ofertami zagranicznymi i finansowymi. Nasz klub nigdy nie był kolosalnie bogaty i myślę, że warunki dyktują menadżerowie i zachłanni młodzi piłkarze. Uważam, że piłkarze zarabiają za dużo tak jak twierdził śp. Filipiak. Tutaj miał rację, ale był w tym sam więc rynku nie zmieni.
Klubu nie stać na wysokie gaże ani na to by robić kontrasty płacowe, bo to psuje morale w drużynie z naturalnych przyczyn (po co będę podawał piłki temu napastnikowi co bierze 3 razy więcej pięniędzy ode mnie). W takim przypadku dobrze, że odszedł polubownie, bo gwiazdy są tylko w Barcelonie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)