No to jedziemy, chyba Czesi nie wypuszczą tego majstra
-
-
Mistrzostwa Świata Elity w hokeju na lodzie w 2024 r. Praga/Ostrawa
Póki co Czesi cisną.
Ale chodzą na robocie, jasny gwint
Szwajcarom finał wybroni Genoni 😉
Dwie w sumie na co dzień nudne hokejowo drużyny graja w 1 tercji bardzo szybki atrakcyjny mecz
- Edytowany
Khalid ... nie nudna drużyna to która ? :)
I co jest na niej nienudnego proszę mi dodać?
Ale miło z twojej strony. Szkoda, że nie mam dostęp do Pastrňaka, by sie ucieszył źe go fani Cracovii pozytywnie oceniają. Choć tylko dziś. Ha ha.
Nie nudna....Sanok z Dantonem 😉🤣
Dobrze, że u nas gra się znacznie wolniej. Tutaj od patrzenia w głowie się kręci i oczy bolą.😉
Straszne jest to kosovodisco na trybunach.
Kiedyś hokej to był sport (oczywiście mam na myśli kibicujących) dla facetów, w przerwach AC/DC, Rammstein, Deep Purple
Kto ocenia pozytywnie ten pozytywnie - a myślę też że Pastrnak wolałby grać z Bostonem o Stanleya niż o złoty medal MŚ - ale o to żeby tego nie robił zadbała Floryda
Nie zgodzę się z ACDC, pamiętam Calgary i pierwsze klawisze w przerwach, do dziś te melodyjki kojarzę.
Karvin, to że wygra NHL nie zrobi z niego idola, Jagr pamięta więcej Nagano niż 4 Stanley cupy, nawet może występ w 52 latach w czeskiej lidze dwa miesiące temu. Gwiazdy z NHL dostali w pier. nie tylko od Czechów w Nagano, ale i w 73.roku od Petrova, Charlamova, Michailova i sbornej. Pierwszy mecz nawet 3:7. U nich. To ta cała NHL, nie wiem dla czego stawiana nade wszystko tutaj w Polsce. Jagr powiedział, że KHL miała wyższy poziom niż NHL w czasach kiedy tam grał. To że się tam zarabiają miliony nie robi z tego ligę dwa poziomy wyżej od reszty.
Nie w 73 a w 72
To raz
Dwa “zapomniałeś” dodać że grali 8 meczy a nie jeden
I Kanada wygrała 4 a Ruscy 3 i jeden zremisowali
Zapominasz też o fakcie ze ruscy grali ze sobą na codzień w kadrze i w klubach a Kanada to była drużyna która pierwszy raz na lodzie w tym składzie zagrała ten mecz przegrany 3-7
3 ostatnie mecze (w Moskwie) Kanadyjczycy wygrali
Teraz w NHL grają wszyscy najlepsi - nie wiem co miał Jagr na myśli ale wygląda na kurtuazyjną marketingową wypowiedź
Gdyby tak było to najlepsi ruscy nie wyjeżdżaliby gremialnie do NHL
Co więcej wyniki Kanady w ostatnich latach poza wpadkami jak w tym roku raczej jednoznacznie pokazują kto w hokeju rozdaje karty
- Edytowany
A nie bierz to osobno, ale ludzi w Czechach, Słowacji, Szwecji, Finlandii, Szwajcarii, Rosji itd. totalnie wali, że z tej albo innej drużyny najlepszych dwóch trzech zostało w NHL. Nigdy za cały czas nie słyszałem by ktoś szukał takie wymówki. "Czesi wygrali, ale jak by przyjechał XY to by było inaczej". Nigdy.
Ale rozumiem, że dla Polaka, gdzie hokej jest daleko w d... NHL jest ważniejsza.
Na siatkówce ani żużlu się nie znam, przykład. Co woli Messi, Lewandowski itd. 50 tytułów w Bundeslidze albo jeden jedyny na mistrzostwach?
A dla tych nacji z góry są to ta mistrzostwa, które się liczą. Ale wiem, że nie zrozumiesz.
1-0 Antone :)
Rozumiem - ale myślę że tak Igrzyska są tak istotne ale MŚ jest tak często i w takim momencie sezonu że z tą motywacją może być różnie
Czy Lewandowski tudzież Messi ma taką super motywację żeby wygrać z kadra coś w stylu ligi narodów?
Do KHL to idą odpady z NHL. Jak już ktoś jest za słaby na NHL.
Nie będę dyskutował. Dla Czechów mistrzostwa świata są numer jeden, specjalnie jak są w Czechach. Tak samo mają inne nacje. Polakowi to trudno zrozumieć. Porównywanie z piłką nietrafione z mojej strony. Ale uświadom sobie, że piłka ma Mistrzowstwa Europy, hokej nie. Ma LM, w Czechach LM hokeja jest raczej dobrym treningiem do ligi. Tak jedyne mierzenie sił na międzynarodowej arenie są mistrzostwa świata. Hokej na poziomie gra 20 państw. Piłkę cały świat.
No i było AC/DC 😋
2:0 🙂 Czesi mistrzami świata 🙂
No i chuj. Kiedyś się uda Helwetio.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)