Panowie!!!
To jest po prostu JEDEN WIELKI SKANDAL!!!
Za jednym zamachem udupiono dwie druzyny: Was - Craxe i nas - Piasta.
Widac kto rzadzi w PZPNie. Zaczyna sie ustawianie tabeli drugiej ligi przy zielonym stoliku. Ptak sie obawia Was - jako rywala do awansu do I ligi.
A Rogala cwaniaczek chce lekkim batem zdobyc 6 pkt i wyjsc ze strefy spadkowej.
SZCZERZE WAM WSPOLCZUJE.
I kto jest ukarany??
Zwykli najpospolitsi KIBICE, SYMPATYCY.
Przykre.
Pozdrawiam Kibicow Cracovii. i obyscie mimo to wygrali z chorzowskimi....!!!
-
-
Kara dla Klubu!
Widać, że PZPN jest przeciwko nam, skoro wobec większych incydentów np. kiboli Pogoni w Koninie, czy też dwukrotnie Ruchu Chorzów (u nas i w Gliwicach - bądź co bądź, to też recydywa). Nie mniej coś tam we Wrocławiu zaszło i teraz przynajmniej do końca sezonu należy dać sobie na wstrzymanie, bo po cholerę dawać im pretekst. Trzeba mieć świadomość, że od teraz każda drobna zadyma na wyjeździe spowoduje, że dostaniemy zakaz do końca sezonu, a zadyma u nas spowoduje z kolei zamknięcie naszego stadionu do końca sezonu !!!!! OPAMIĘTAJCIE SIĘ !!! Panu prawnikowi natomiast ja bym podziekował. On zamiast bronić naszych interesów, wystawia nam najgorsze świadectwo i to w mediach.
Co do obraźliwych okrzyków to pan prawnik chyba jest jakby z innej planety. Wyzwiska, obraźliwe okrzyki to już jest norma na każdym stadionie i od dawna nikt na to nie zwraca uwagi. Jesli chodzi o rzucanie rac to taki incydent miał miejsce tylko raz, a byłem na wszystkich meczach na Kałuży w tym sezonie, zresztą raca spadła tuż przy linii bocznej, a w promieniu 30 metrów nie było żadnego gracza.
Wczoraj byla decyzja PZPNu i jak ktos wczesniej napisal powinna byc droga odwolawcza od tych decyzji, a jesli juz sa podstawy do ukarania nas recydywistow to jakie dowody przedstawil j....ny PZPN. Od decyzji mozna sie odwolac w terminie co najmniej siedmiu dni, to dlaczego jestesmy karani zakazem wyjazdu na mecz z Ruchem skoro sprawa moze dalej byc rozpatrywana???? chyba ze PZPN stoi nad całym naszym prawem i jest alfa i omega i wydaje werdykty bez szans odwolania. Według mnie ta decyzja nie mozna sie sugerowac jedno tylko boli ze klub nie robi nic zeby wyjazd do Chorzowa doszedl do skutku a wrecz przeciwnie wszystko utrudnia. Na posiedzeniu bylchyba jakis przedstawiciel klubu i dlaczego nie zastala nalzona kara za mecz Aluminium-Pogon skoro doszlo do uzycia broni przez policje, a mecz we wroclawiu odbyl sie i po nim gazety pisaly tylko o wyniku a nie o jakis wymyslonych przez PZPN zadymach??? A o zadymach w Koninie cicho sza, mimo ze kazda gazeta pisala????? Jednym slowem jebac PZPN jedna wielka korupcja w panstwie prawa:)
crac77 - oczywiście ,że był i co z tego? Szczakowiance całe postępowanie przeprowadzono nie ujawniając dowodów i niezgodnie z procedurą!!!
Myślisz ,że mieli coś do gadania. Do gadania miał tam tylko Rogala , który przyjechał po 3 pkt. w meczu z Piastem, "uwalenie" kibiców Cracovii (co ujawnił Demek , któremu w Chorzowie powiedziano ,że prezes właśnie załatwia w PZPN by nam biletów nie sprzedano) ...i niestety mocno obawiam się ,że także po 3 pkt w meczu z nami( czarno widzę sędziowanie w sobotę:-(
Jak możesz oskarżać NASZ KLUB który po Staszowie gdzie kibice mieli prawie 100% racji bronił naszych jak lew. Pomimo,że napadano na klub i prezesa za to w prasie nie zmienił postępowania. Taką masz krótka pamięć???????
Co do Aluminum-Pogoń to 100% racji w porównaniu z tymi zamieszkami Wrocław to było kompletnie nic. Do tego kłamstwem jest jakies przedzieranie się przez ogrodzenie bo podobno było po prostu otwarte!!!! Gdzie kara dla organizatorów? Jednemu faktowi jednak się zaprzeczyć nie da. Kilkudziesięciu przyjezdnych biegnąc w stronę kibiców Śląska przy okazji wywołało panike wsród zwykłej widowni. To jest zagrożenie i kara (nie jej wymiar oczywiście ani podanie jej 2 dni przed meczem w Chorzowie) jest niestety słuszna:-(((( NAWET NAJBARDZIEJ "NERWOWI" z naszych wyjazdowych kibiców muszą się nauczyć. Na stadionach MUSI być spokojnie. Po prostu musi. Alternatywą są ogromne kłopoty klubu!
Najbardziej szkoda mi Koła Sympatyków , czasu który zmarnowali i pewnie dużych start finansowych jaki poniosą. W państwie prawa wystąpili by po odszkodowanie do PZPN , który powinien taką decyzje wydać z 7 dniowym wyprzedzeniem i wygraliby. U nas ...szkoda gadać.
Klub nawet nie pisze odwołania ...
no właśnie!!
W celu umożliwienia wyjazdu kibicom na mecz do Chorzowa klub powinien napisac dziś odwołanie!!! I lepiej dla klubu jak to zrobi!
Prawda jest chyba taka, że nasi kibice nie są bez winy. Z uzasadnieniem PZPN można się nie zgodzić i to chyba wszystko co możemy zrobić.
Panowie trzeba się zastanowić nad inną sprawą.
[b]Jak zebrać te 5 tys.?!!!![/b]
Może zrobimy jakąś zrzutke na meczu z Radomskiem, a może macie jakieś propozycje. Na meczu to wychodzi o dodatkową złotówkę na łebka, tylko zapewne nie wszyscy będą chcieli tą złotówkę dołożyć. Pomyślcie nad tym.
Craco - niby jak mają odwołanie przed sobotą przeprowadzić jak WGiD się juz nie zbiera w tym tygodniu???
Przecie PZPN specjalnie to tak przeprowadził by nie dało się odwołać przed sobotą... !!!!!!!!!!!!!
Wiadomość zmieniona (26-03-04 09:54)
No właśnie! Jak napiszą dziś odwołanie to sprawa będzie w zawieszeniu do zebrania sie WGiD! Tak więc wyjazd do Chorzowa bedzie możliwy! Tak mi sie wydaje?!
Niestety nie...to PZPN a nie sąd.
Złożenie odwołania nie wstrzymuje w PZPN wykonania decyzji WGiD.
Przecież Szczakowianka złożyła odwołanie i i tak musiała grać w II Lidze - przypomnijcie sobie.
Poza tym odwołanie to można tu byłoby składać tylko co do samej wartości kary finansowej.
Czy w Polarze były wypłacone chleby lub liście albo glany, czy też tylko była zwykła gonitwa - to jest bez znaczenia - jakaś zadyma była i pałki poszły w ruch (nomen omen).
Nie żądajcie od Klubu więcej niż można - chyba sobie nie wyobrażacie sami tego odwołania.
Co niby ktoś miał napisać, że setka facetów w kominiarkach pobiegła po prostu po parówki na drugie stoisko, a może chciała sie spontanicznie wymienić szalami z wrocławiakami...
No dajcie spokój - przecież widzicie chyba jasno, że i tak Klub jest na pograniczu tolerowania przez całe srodowisko, które czeka tylko na pretekst.
Z tego co wiem Craco to na meczu w Polarze nie byłeś i nie masz pełnej wiedzy na ten temat (sam dobrze wiesz żę kibole to nie grupa muzyków z filharmonii). Po drugie to ty padasz ofiarą jakiejś paranoi, która każe Ci w rozmowie ze mną mówić, ż e to nie dobrze jest dla klubu i normalnych kibiców, kiedy na trybbunach jest powszechne chamstwo. Nie rozumiem więc twojego zdziwienia decyzją PZPN-u. Przecież długo i ciężko Cracovia pracowała na swój wizerunek, a gadki w stylu, że jesteśmy ciężko oburzeni identyfikowaniem nas jako ludzi podejrzanego autoramentu, bandytów, etc. w tym miejscu otrzymujemy na to swoistą odpowiedź - po prostu nikt nie chce czegokolwiek zmieniać, dobrze wszystkim jest z tym aby postrzegac nas jako postrach stadionów w Polsce.
P.s.
Weź córkę na stadion, to się nauczy kilku fajnych piosenek i rymowanek.
Pozdrawiam Cię serdecznie i w wolnej chwili odwiedź mnie.
Jak trzeba było wyjaśnić sprawę Drumlaka to jakoś nikomu się nie spieszy, prawie trzy tygodnie trzeba czekać, natomiast jeśli na biegu trzeba ukarać Cracovię i jej kibiców to wszystko się da tak szybko załatwić. PZPN to jedna z najgorszych instytucji w Polsce, przesiąknięta korupcją i układzikami, zastanawia mnie tylko czy zmiana Listkiewicza w czymkolwiek pomoże, a pomyśleć, że kiedyś organizacja ta była bardzo poważana i szanowana. Jedynym wyjściem, choć nierealnym to solidarne wystąpienie największych Polskich klubów i stworzenie własnego związku, który by regulował sprawę rozgrywek, itp., wtedy PZPN umarł by smiercią naturalną, a wraz z nim wszystkie Listkiewicze, Kolatory i inni złodzieje.
CHWDPzpn !!!
Nie będziemy zbierać żadnych 5 tys. Zwariowaliście ???
Ja bym zebrał 5 tys ale nie na kare ale może na lepszą ochrone na stadionie albo na nowe bramy.
Z tej kary to nasz klub jest zadowolony. To jest jak w przypadku wyjazdu do Białegostoku.
Tu juz jest konflikt interesów poprostu : Klub chce jedengo my drugiego i pewnie co raz częściej będą takie sytuacje.
Następna już przy okazji meczu z Jagiellonią kiedy pewnie nie wpuszczą kibiców z Białegostoku.
Tylko pytanie czy my wtedy bedziemy protestować ???
Wiadomość zmieniona (26-03-04 12:00)
klub może byc zadowolony z tego ze nie pojedziemy, wiadomo co by mogło sie wydarzyć ( rozróba ) i w konsekwencji obustronne w.o. kara finansowa dla klubu czy też zamkniecie naszego stadionu. Cracovia jako klub myślacy o awansie, sponsorach nie może sobie na cos takiego pozwolić. Niestety kosztem nas kibiców....
Vasago napisał
"Co do obraźliwych okrzyków to pan prawnik chyba jest jakby z innej planety. Wyzwiska, obraźliwe okrzyki to już jest norma na każdym stadionie i od dawna nikt na to nie zwraca uwagi. "
Masz rację to norma ale co to zmienia jeśli chodzi o ocenę
zjawiska? Czy z uwagi na powszechność nie jest to gorszące,
naganne itd.. itp..
Napisałeś również :
"Panu prawnikowi natomiast ja bym podziekował. On zamiast bronić naszych interesów, wystawia nam najgorsze świadectwo i to w mediach"
A może prawnik reprezentuje klub i profesora a nie kibiców.
Może niektórzy mają po dziurki w nosie wybryków dużych,
średnich, a nawet całkiem małych skoro dają swój czas i pieniądze. Niezależnie od tego czy jest to "normą na polskich stadionach"
, i niezależnie od tego co myślą o tym nawet najwierniejsi kibice skłonni
patrzeć przez palce na zachowanie tych "mniej wrażliwych" na sprawy
klubu.
Przecież marzą się nam stadiony z niskim żywopłotem bez krat.
Nie piszę tego by kogokolwiek pouczać, i nawracać.
Nie jestem na tyle naiwny aby w to wierzyć.
Tak sobie tylko myślę że skoro część kibiców nie liczy się z
konsekwencjami jakie mogą wyniknąć dla klubu z ich zachowania to
klub nie musi się liczyć z kibicami.
Nie traktuj proszę mojego postu jako atak na Twoją osobę,
po prostu w tej sprawie mam zdanie takie jak Icek66.
bgd - Skoro mnie wywołujesz to komentarz:
"Tak sobie tylko myślę że skoro część kibiców nie liczy się z
konsekwencjami jakie mogą wyniknąć dla klubu z ich zachowania to
klub nie musi się liczyć z kibicami."
Absolutnie się z Tobą nie zgodzę w tej mierze...KLUB ZAWSZE MUSI SIĘ LICZYĆ Z KIBICAMI!!! Nie zawsze natomiast musi robić wszystko co
by kibice chcieli...
Wnerwia mnie bardzo najeżdżanie na ogół kibiców. Na Ruchu siedziałem naprzeciwko młyna i dobrze widziałem ,że poza jednostkami nikt na zadymę się nie ruszył. Ogromna większość chłopaków dała świadectwo ,że im na klubie OGROMNIE zależy! We Wrocławiu też było to kilkadziesiąt osób z ponad 500!!! Czeka nas po prostu KOLOSALNA PRACA BY DOSŁOWNIE NIKT nie ruszał w takiej sytuacji! STADION MUSI BYC CALKOWICIE SPOKOJNY.
Powołam się tu na nielubianą Legia Wa-wa. Jeszcze w 2-iej połowie lat 90-tych regularnie "zyleta" demolowała własny stadion i biła się na mieście z policją. Teraz NIE MA MOWY BY COKOLWIEK NIEBEZPIECZNEGO na Łazienkowskie się wydarzyło. Pytałem znajomych jak do tego doszli legioniści.
Odpowiedź była taka: rozmawialiśmy rozmawialiśmy i rozmawialiśmy...
Teraz każdy tam ma zakodowane ,że czy u siebie czy na wyjeździe nie robi się awantur na stadionie.
Co do bezpieczeństwa na naszym stadionie w meczach "z gośćmi"...na zdrowy rozum to do letniej przebudowy jest to duże ryzyko:-(((((((((
Al Kazir: córki nie wezmę na mecz prędko, bo wiemy obaj, że rozdawanie lizaków sprawy ciągle nie złatwia.
Na temat Plaru mam na tyle dużą wiedzę, by zdawać sobie sprawę z faku, iż użyto go jak pretekstu w określonym celu. I to mnie drażni, bo poraz kolejny stosuje się jakiś śmieszny półśrodek , zamiast zabrać się do naprawiania probleu. Czy identyfikatory cokolwiek załatwiają? Nic poza obniżaniem frekwencji. Czy tak kara zadziała w jaki kolwiek sposób oprócz wykoszenia nas z tego widowiska? Nie. PZPN ma tylko jeszcze jednego wroga. Czy w końcu cokolwiek się zmieni po tych decyzjach? Dalej NIC.
Kibic Cracovii jako całość święty nie jest, ale w warunkach polskich realiów święci po prostu kończą w odchłani niebytu.
AlKazir, pozdrawiam, i zaglądnę przy okazji . (Sprawa Krisa jest w 90% załatwiona ;) )
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)