... ale to niczego nie zmienia w kwestii gwizdania w czasie grania hymnu
-
-
Mistrzostwa Świata Elity 2019
Przegrać też trzeba umieć , może i zostali skręceni ale nie uszanować hymnu rywala to po prostu wstyd .
[quote='Muertes' pid='1378289' dateline='1557813869']
Słowacy u mnie w pracy bulwersują się tym, że w ich odczuciu przed rozpoczęciem akcji na 6-tą bramkę dla Kanady był ewidentny faul nieodgwizdany przez sędziów. Twierdzą, że sędziowie skręcili ich również w meczu z Finami - stąd frustracja.
[/quote]
Na ich miejscu zastanowiłbym się czy nie było faulu (atak kijem trzymanym oburącz - ?) na Kanadyjczyku przy ich golu na 5:5. Zawodnik Kanady z nr 28 jest bez krążka popychany przez zawodnika Słowacji z numerem 27, Kanadyjczyk przewraca się i jeszcze od niego właśnie odbija się krążek i wpada do bramki.
Na skrócie mniej więcej od 07:00:
https://sport.tvp.pl/42612972/hokej-ms-elity-koszyce-slowacja-kanada-skrot
Myślałem że Austria coś jednak powalczy, ale z przodu bezzębni. A tam gdzie coś mieli szanse urwać czyli z Łotwą, to bramkarz wybitnie się nie popisał. Jednak widać spory rozjazd w umiejętnościach między nimi a Szwajcarami, ci drudzy zrobili na prawdę ogromny postęp. Chciałbym żebyśmy szli ich drogą w szkoleniu.
Szwajcaria kilka lat temu zastąpiła w światowym TOP7 Słowację.
Mimo różnicy 3 bramek Wielka Brytania nawet się postawiła. A drugim meczu, dwie ciekawe bramki Szwajcarów
1:0 [url=https://twitter.com/IIHFHockey/status/1128668379072458753?s=20]mocarny bekhend[/url]
2:0 [url=https://twitter.com/IIHFHockey/status/1128679749855744001?s=20]przytomność napastnika[/url]
Tak w ogóle to widzę że mnie ominęło przyznawanie się za kogo trzymam kciuki. ;) To nadrabiam:
1. Szwajcaria
2. Finlandia
3. Kanada
w takiej kolejności.
Pierwszy wynik dwucyfrowy na mistrzostwach - mam nadzieję, że nie ostatni. Rosja pokonała Włochy 10:0 :) Szkoda, że w tym samym czasie był mecz naszych kopaczy. Niestety, Niemcy pokonali naszych sympatycznych południowych sąsiadów Słowaków 3:2 :(
Angole 4:26 a Włosi 0:30 w bramkach po 4 meczach... taka jest przepaść między elitą a jej zapleczem. A my nawet na zapleczu zaplecza nie dajemy rady.
Tyn razem szkoda mi Słowaków (w ich meczu z Kanadą kibicowałem Kanadzie). Oglądałem fragmenty meczu i przynajmniej w tych fragmentach Słowacja była lepsza. Stracić dwie bramki w ciągu ostatnich dwóch minut meczu to jakieś jaja... I do tego pierwszą z nich gdy przeciwnik gra z pustą bramką.
4 dni później
Brytyjczycy zostają w Elicie, Francja spada.
To spora niespodzianka, ale mnie cieszy :)
[u]Przytoczę opinie ekspertów sprzed mistrzostw[/u]:
Kto spadnie z elity?
[b]Stanisław Snopek (TVP Sport)[/b] : wszystko wskazuje na zespoły, z którymi graliśmy przed rokiem w mistrzostwach świata dywjzji 1A. [u]Teoretycznie najsłabsi są Brytyjczycy i Włosi.
[/u]
[b]Patryk Rokicki (TVP Sport)[/b] : [u]Głównymi kandydatami do spadku są Włosi i Brytyjczycy[/u], zespoły, które rok temu awansowały z Dywizji IA. Każde inne rozwiązanie będzie sporą niespodzianką.
[b]Piotr Chłystek ("Przegląd Sportowy") [/b]: tu nie będzie niespodzianek. [u]Spadną Brytyjczycy i stanie się to z hukiem. Elitę opuszczą też Włosi[/u], a więc zespół, który rok także rok temu wywalczył awans, choć nie pokazał... zupełnie niczego. Grał bez wyraźnych atutów.
http://sport.tvp.pl/42530435/mistrzostwa-swiata-elity-w-hokeju-w-tvp-gdzie-ogladac-transmisje-stream-live
Ja myślę że w drugim dzisiejszym "starciu gigantów" jest duża szansa żeby na przekór ekspertom także Włosi się utrzymali. ;)
A jak Francja skasztaniła na własne życzenie z 3:0 do 3:4 to trochę szok.
Kwalifikacje od dalszego etapu bez niespodzianek, ale trzeba przyznać że zawodnicy i kibice gospodarzy mają prawo być [s]wku[/s]zdenerwowani. Kilka razy byli blisko... ale inni jednak byli bliżej.
No jaja, Francuzi z takimi zawodnikami dali się ograć. Jak przytoczył wyżej Hrabia opinie ekspertów, Francuzi mają dużo lepszych zawodników.
i jeszcze Włosi prowadzą :D
Austria spada, Włosi zostają. O_o
Czyli dobrze czułem. :D Austria dramat, za to Bernard mimo tylu puszczonych goli i tak moim zdaniem dobrze się spisywał w tym turnieju.
I kolejny raz widać, że co szkolenie to szkolenie. Karne wykonywane w stylu PLH a na koniec wjeżdża włoski kanadzior i od razu widać że odstaje techniką.
Po tym turnieju można stworzyć nowe powiedzenie - lipne jak słowacka pleksa. Bardzo dużo przerw z tego powodu.
Druga tercja to gwałt. Chyba Szwedzi nigdy w historii nie przegrali tak wysoko jednej tercji :)
Po 2 tercji Rosja prowadzi 6:1 ze Szwedami :) Jak już pisałem, w hokeju z zagranicznych reprezentacji kibicuję Rosji, ale mimo wszystko czuję jakąś sympatię do Szwedów, na co wpływ ma na pewno to, że Trzy Korony Szwedzkie reprezentuje między innymi Adrian Kempe z Los Angeles Kings :)
pary ćwierćfinałowe (mecze w czwartek, 23 maja):
Kanada - Szwajcaria (16:15 w Koszycach)
Rosja - USA (16:15 w Bratysławie)
Finlandia - Szwecja (20:15 w Koszycach)
Czechy - Niemcy (20:15 w Bratysławie)
Fantastyczne pary ćwierćfinałowe, coś czuję, że pare niespodzianek może się przydarzyć.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)