Potter, że tak spytam.
Ile miesięcy ten Edek dochodzi do formy po kontuzji?
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka!
Ddarek -polecam ci przeczytaj koniecznie dzisiejszy DPolski.Wypowiada się Stawowy ,Misior I Filipiak .
Najważniejsze kwestie .
Stawowy -,,myślę że prezes w sprawach transferowych jest źle informowny ''.Czy można sobie wyobrazić że trener Stawowy nie chce wzmocnień ?Nie wezme jednak odpowiedzialności na siebie za decyzje o pozyskaniu piłkarza którego mam oglądać 6 godzin na płytkach DVD.Podczas zgrupowania w Turcji przedstawiono mi 12-13 zawodników właśnie w ten sposób i mialem KILKA GODZIN NA PODJĘCIE DECYZJI.Przez szacunek do profesora do jego pieniędzy nie mogłem jej podjąć .Poprosiłem dyrektora by przyjechali na testy ,ale byli to piłkarze nie podlegający weryfikacji .
I tu jest pies pogrzebany !!!!.
Wcale nie dziwię się Stawowemu że nie chciał brać kota w worku na podstawie płytek mając kilka godzin na podjęcie decyzji .Płytkę można zmajstować tak że największy dziad na płytce gra jak Messi .
Jak by się okazało że płytka a real to dwa inne światy to kto poniósł by za to odpowiedzialność ?.Tu klania się brak scutingu..Dany zawodnik powinien być obserwowany wiele razy odpowiednio wczesnie by nie popełnić błedu .
Już raz umoczono za czasów Rząsy wiele milionów złotych w transfery z DVD ala Maniek Jarabica .Do tej pory płacimy za to.
Misor -gdy trener Stawowy przychodził do klubu 2 lata temu to większość zawodników była dla niego nowa i nie miał oporu by wstawiac ich do składu ,o co chodzi prezesowi ?Papadopulos czy Rakels dostają szanse .Notabene pozostaje kwestia czy KTOŚ OBSERWUJE PIŁKARZY ZANIM TRAFIĄ DO CRACOVII ?.PODCZAS MOJEJ PREZESURY NOWI PIŁKARZE WCHODZILI DO CRACOVII BARDZO ŁATWO .Grali Węgrzyn ,Bojarski ,Baran -natychmiast byli w 11 -cabaj po chwili .
I tu najważniejsza kwestia PAWŁA ,,JAK PIŁKARZ JEST DOBRY TO WCHODZI I GRA ZARZUT O DYSKRYMINOWANIU UWAŻAM ZA ABSURDALNY !!!Warzynkiewicz to jest top transfer RETORYCZNIE PYTA MISIOR .?
Myślę że kto jak kto ale Misior doskonale zna Stawowego .Był prezesem ,obecnie też jest w klubie i widzi jak jest na prawdę .On wierzy Stawowemu że trener robi wszystko dla dobra Cracovii .Ja również .
Wierze też w to co trener mówi ,,jestem na codzień z drużyną i widze kto zasługuje na grę ''Nie mogę robić takich sytuacji by ktoś byl na specjalnych prawach .U mnie zawodnicy muszą się mocno napracować by wywalczyć miejsce.
Panie Filipiak ma pan w klubie bardzo dobrego trenera , nie potrafi pan tego uszanować i pomóc mu .Ile to lat kibice proszą i dopominają się o scauting .?Tyle razy menagerowie wcisneli nam śmietnik nie zawodników wlaśnie dlatego że robiono to na lapu capu z płytek ,polecen itd .Nikt tych zawodników nie oceniał pod kątem przydatności ,nikt nie obserował .
Wyrzucono do blota ponad 10 mln zł w transfery widmo .Przypomnij sobie prezesie swoje ,,transfery ''z Zabrza .To była kompromitacja .Aż dziw bierze panie Filipiak że dalej chce pan powielać stare błędy czyli robić transfery na podstawie płytek DVD na lapu capu.Jak tak będzie dalej to znów spadniemy .Trener będzie na niby ,dyrektor i viceprezes też ,transfery na niby tylko PRAWDZIWE ŁZY KIBICÓW PO SPADKU I NIENAWIŚĆ DO PREZESA KTORY BĘDZIE ZA TO ODPOWIEDZIALNY.
DUDI74 -Edek miał bardzo powazny uraz i potrzeba czasu .Z Rokiem było podobnie teraz gra świetnie a ilu z ,,znawców ''wieszało na nim psy jesienia wyglaszając debilne tezy że nie nadaje się na ekstraklase bo jest za słaby .
Teraz ci sami go chwalą .
Właściwie wszystko na ten temat zostało już napisane, nie ma więc co się powtarzać. Zastanawia mnie jednak jedna rzecz.
[quote=Karvin]
na tym polega praca skauta na proponowaniu zawodników trenerowi a trener potwierdza och przydatność
[/quote]
Pytanie polega na tym czy Burlikowski faktycznie przeprowadził porządną analizę tych niby 30 zawodników, przedstawił trenerowi ich pozycje, charakterystykę, obecną formę, ewentualne problemy jakie miano z nimi w poprzednich klubach i jeszcze kilka innych dość istotnych spraw? Jeśli tak to zwracam honor wszystkim i racja, Stawowy powinien natychmiastowo wylecieć.
Mogło jednak to wyglądać troszkę inaczej a więc Burlikowski przynosi Stawowemu listę, którą na szybko sporządził, pościągał filmiki z youtube lub zapakował mu to co dostał od losowych menadżerów (przykład Quintany) i zrzucił odpowiedzialność na Stawowego by ten sobie z tym radził opowiadając jednocześnie Filipiakowi jakich on to ma kozaków i reprezentantów Czarnogóry a zły WS nie chce nawet kiwnąć palcem by go sprowadzić.
Szkoda, że nie dowiemy się raczej jak to wyglądało naprawdę. Sam Filipiak widać nie zorientowany w temacie i powtarza to co mu wyszeptał do ucha Burlikowski. Skoro na pytanie jak ta analiza przedstawiona przez dyrektora wyglądała odpowiada po raz trzeci, że była lista graczy i jakieś dyskietki to pokazuje nam, że wie w tym temacie tyle co my.
A sam wywiad, choć profesor ma w tym co mówi sporo racji i my kibice widzimy to samo, jest kompromitacją prezesa klubu jak wielu już tutaj pisało. Tak samo jak publikowanie go w sieci.
P.S. I mamy odpowiedź trenera na pytanie jakie zadałem. Zacytuję z postu pottera:
"[i]Czy można sobie wyobrazić że trener Stawowy nie chce wzmocnień ?Nie wezme jednak odpowiedzialności na siebie za decyzje o pozyskaniu piłkarza którego mam oglądać 6 godzin na płytkach DVD.Podczas zgrupowania w Turcji przedstawiono mi 12-13 zawodników właśnie w ten sposób i mialem KILKA GODZIN NA PODJĘCIE DECYZJI.Przez szacunek do profesora do jego pieniędzy nie mogłem jej podjąć .Poprosiłem dyrektora by przyjechali a testy ,ale byli to piłkarze nie podlegający weryfikacji[/i] . "
Słowo trenera, który lubi czasami paplać głupoty przeciwko słowu prezesa, który lubi czasami paplać głupoty. I komu wierzyć?
ssj Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Prosta odpowiedź , słuchając wywiadu z
> profesorem odrazu narzuca się jeden problem o
> którym wiadomo od dawna , niecheć trenera do
> dyrektora i vice versa . Burlikowski pokazuje
> liste 30 zawodników Stawowemu ten kładzie na to
> lage i nawet nie che ich widzieć , Stawowy mówi
> kogo chce i Burlikowski ma to też gdzieś . Stąd
> to okno wyglądało tak a nie ina3ej . Niestety
> ale co do Marcela , Kity , Mikulicia musze się
> zgodzić z wypowiedzią profesora bo dla mnie to
> jest jakieś czary mary , że młody gość
> grający regularnie w lidze Norweskiej nie może
> się przebić do 18 meczowej ! Mikulić najlepszy
> w obronie jak zagrał z ślaskiem , a my jakieś
> chore warianty testujemy z Marciniakiem czy
> Dąbrowskim na środku . Inną sprawą jest , że
> chcemy zatrudniać zawodników za grosze a
> najlepiej za darmo , na dłuższą mete tak się
> nie da . Trzeba wreszcie panowie z klubu się
> przeprosić i przełożyć nad własne ego dobro
> drużyny i CRACOVII !!!
Puki co to Wawrzynkiewicz musi być lepszy od Kusia i Kuligowskiego, oni też maja prawo ubiegać się o 18 meczową (ale nadarzyła się okazja, jeden i drugi są kontuzjowani, brać Marcela do Bielska).:)
Wychodzi tu totalny brak porozumienia i komunikacji między trenerem a prezesem.
Pewnie obu Panom zależy, ale bez częstych rozmów takie fanty wyjdą. Nie ma chemii między nimi niestety. Trzeba się z jednym z nich rozstać. Z którym, wiadomo...
Wystarczył jeden wywiad prezesa i medialność nam skoczy.:)
Jak sie czyta i słucha Filipiaka to.................../Dz.P 19.03.14...Filipiak na kursie kolizyjnym/
Panie Filipiak ..po pierwsze przestań Pan byc "Prezesem - Widmo"......po drugie przestań Pan pier........bo nie da sie już tego słuchać..po trzecie chce Pan realizować swoje "wizje" to okey,chce Pan zwolnić trenera bo ma Pan lepszego okey..
ale kieruj Pan klubem "osobiście" a nie poprzez BURAKA i Dyr.Sportowego..........i posłuchaj Pan ludzi którzy w przeciweństwie do Pana znają sie na piłce nożnej ,np. byłego Prezesa Misiora................
wątpię by prezes potrzebował "kibiców" do zwolnienia trenera, jeśli ten zajmie z zespołem miejsce w pierwszej ósemce to przesłanek sportowych mieć nie będzie, choć przecież pewnie to nie jedyne kryterium, zatrudnienie Burlikowskiego by dopiec Stawowemu to taki sam dobry powód jak zatrudnianie nieudolnych trenerów przez kilka lat, by kibice z utęsknieniem czekali na ponowne zatrudnienie obecnego trenera, "przyjaciele" trenera nie pomagają mu za wiele, a mam wręcz wrażenie że w imię zasady "pokarzemy wszystkim jaki będzie syf bez obecnego trenera" zupełnie zapomnieli że tenże trener rykoszetem dostaję, bo to jego zatrudniono a nie na odwrót, mimo wszystko życzę Stawowemu awansu i niech udowodni że to jego będzie na górze, dla dobra Cracovii
"FILIPIAK:
Polska piłka jest w dupie".
http://www.2x45.info/aktualnosci/26069/ekstraklasa-filipiak-polska-pilka-jest-w-dupie-bramkarz-widzewa-zly-na-kolegow-skwk-wzywa-do-bojkotu/
Co by nie powiedzieć, to Stawowy jest aktualnym trenerem Cracovii. Filipiak tym pier.doleniem nie wpłynął pozytywnie na drużynę tuż przed kluczowymi meczami w walce o ósemkę. Jak mu się działania trenera nie podobają niech, jak na prezesa przystało, swoje uwagi przekaże w zaciszu gabinetu, lub ostatecznie w comarchowym stylu - mailowo. Lub zwolni Stawowego. Takie płacze na niszowych blogach wywołują uczucie politowania i zażenowanie. Kto na tym cierpi? Klub którego taka osoba mieni się prezesem.
Ja jestem ciekaw czy, i ewentualnie jak Filipiak wybrnie z tej autokompromitacji (i nieistotne jest to czy miał trochę racji w tym co mówił czy nie). Bo to jest w pierwszej kolejności megakompromitacja Filipiaka jako prezesa.
Panie profesorze zachowuje sie Pan jak male dziecko ktore pogralo troche w Premiership Menagera i uwaza ze wszystko wie.
Publicznie upokorzyl pan trenera przed pilkarzami .
Na dodatek dziwi sie pan ze nie chce wystawiac tych pilkarzy ktorych pan kupuje.
A nie pomyslal pan ze tylko dlatego ze mamy WOjtka i ze przez jakis czas Pan nie wpychal nosa w nieswoje sprawy gramy w ekstraklasie?
Za dobrze szykuje nam Pan kolejnego Kwiatka czy Platka i innych zaraz potem i co ...znowu I liga albo zalosne czepianie sie punkcikow ??
Tego pan chce ?
Prezesa denerwowało ta ostatnia "medialność" rywala derbowego, to zamiast walczyć z kibicami postanowił zawalczyć z trenerem. Efekt dość widoczny. Publikację o Nim, o trenerze, o Cracovii zaczynają się w necie mnożyć. Brawo! Znowu będziemy top1 medialności w Krakowie!
[i]Czy można sobie wyobrazić że trener Stawowy nie chce wzmocnień ?Nie wezme jednak odpowiedzialności na siebie za decyzje o pozyskaniu piłkarza którego mam oglądać 6 godzin na płytkach DVD.[/i]
Przez półtorej roku nie wziął również odpowiedzialności za żadnego stopera, który trafił do klubu na testy. Za to czterech którzy się pojawili, odesłał do rezerw. Czy można sobie wyobrazić, że trener Stawowy nie chce wzmocnień? Nie zauważyłem, aby tych wzmocnień chciał. Niby płacze do mediów, że chce stopera, ale jak przychodzi co do czego, to woli grać na stoperze defensywnym pomocnikiem lub bocznym obrońcą niż po wzmocnienia sięgnąć.
[i]Wcale nie dziwię się Stawowemu że nie chciał brać kota w worku na podstawie płytek mając kilka godzin na podjęcie decyzji[/i]
Lepiej mieć w kadrze jednego stopera. A drugiego jak już się nieproszony pojawił odesłać do rezerw, nawet jeśli w sparingach i meczu ligowym pokazał się z dobrej strony.
[i]Jak by się okazało że płytka a real to dwa inne światy to kto poniósł by za to odpowiedzialność ?[/i]
Czy Stawowy poniósł odpowiedzialność za Zielińskiego i Romanova? Nie przypominam sobie, by ktoś go kiedykolwiek rozliczał z chybionych transferów. No to w czym problem?
[i]Już raz umoczono za czasów Rząsy wiele milionów złotych w transfery z DVD ala Maniek Jarabica .Do tej pory płacimy za to.[/i]
Jarabica po transferze nie grał gorzej niż Żytko - na jednego i drugiego było tyle samo jobów. Różnica taka, że Jarabica nawet dziś jest młodszy niż Żytko w chwili przyjścia do nas. Oprócz Jarabicy przyszedł Kosanovic. Jeden z dwóch młodych, obiecujących stoperów, reprezentantów młodzieżowych swoich krajów, się sprawdził, drugi ze względu na przewlekłą kontuzję nie miał takiej możliwości.
Ale oczywiście to wina Rząsy, że Jarabica złapał kontuzję.
[i]Misor -gdy trener Stawowy przychodził do klubu 2 lata temu to większość zawodników była dla niego nowa i nie miał oporu by wstawiac ich do składu[/i]
Miał wybór grać nimi albo wystawić tych kilku których kojarzył wcześniej. Świetny argument.
[i]Papadopulos czy Rakels dostają szanse .[/i]
Wg słów Stawowego, Papadopulos wystąpił ze względu na stan zdrowia Boljevica. Jeszcze rano przed meczem nie był do gry przewidziany.
[i]Notabene pozostaje kwestia czy KTOŚ OBSERWUJE PIŁKARZY ZANIM TRAFIĄ DO CRACOVII ?[/i]
Mnie interesuje czy ktoś obserwuje piłkarzy, którzy są w Cracovii, czy też po odesłaniu do rezerw mogą już zapomnieć o grze, jak Lacić, Wełna czy teraz Wawrzynkiewicz.
[i].PODCZAS MOJEJ PREZESURY NOWI PIŁKARZE WCHODZILI DO CRACOVII BARDZO ŁATWO .Grali Węgrzyn ,Bojarski ,Baran -natychmiast byli w 11 -cabaj po chwili .[/i]
A po Misiorze przyszli Świerczewski, Wawrzyczek, Wiśniewski... Ale to oczywiście źli piłkarze.
[i]''Nie mogę robić takich sytuacji by ktoś byl na specjalnych prawach .[/i]
Chyba, że ma na nazwisko Boljevic.
[i]U mnie zawodnicy muszą się mocno napracować by wywalczyć miejsce.[/i]
Zieliński wyszedł w podstawowym składzie od razu w pierwszym meczu po sprowadzeniu do klubu. Którą częścią ciała zapracował na to miejsce to nawet nie chcę myśleć, bo na pewno nie nogami.
[i]Wyrzucono do blota ponad 10 mln zł w transfery widmo .[/i]
Jarabica z Puzigacą kosztowali 10 mln zł? Nawet nie rozwijaj, bo Twoją teorię znam.
[i]DUDI74 -Edek miał bardzo powazny uraz i potrzeba czasu.[/i]
Edek ma tego pecha, że Stawowy postawił go za wzór piłkarza jakiego szuka, choć Edek do tej pory nie zagrał meczu w ekstraklasie na poziomie jakiego się od niego oczekuje. Ani po kontuzji, ani przed nią.
K.O.
potter Napisał(a):
> Ps .Trener Stawowy już teraz ma kilka propozycji
> pracy z ekstraklasy i kilku zawodników co się im
> kończą kontrakty również
no to czemu nie podpisują, przecież mogą? albo są one finansowo nieatrakcyjne, czyli nie płacimy gorzej niż inni, albo to farmazon. no, ewentualnie ci zawodowcy nie odchodzą z miłości do [s]Cracovii[/s] Stawowego, w końcu gdzie mieliby takiego tatuśka, który jak tylko może ogranicza rotację w składzie i rywalizację?
poza tym potter - piszesz o wyniku, jaki robi Stawowy z wąską kadrą. no to chyba nie zrozumiałeś sedna wywodu Filipiaka - kadra jest wąska, bo WS się zaparł. w końcu w akcie desperacji sprowadzono Greka i Chorwata, i chyba nie są źli. więc pozostaje gdybać, jacy inni grajkowie byli na liście. (reprezentant Czarnogóry też nie brzmi źle).
przypomnijcie sobie wszyscy płacze WSa z obozu zimowego. okazało się, że trener wprowadził nas wszystkich w błąd, sugerując, że nie ma tematu wzmocnień teraz Filipiak odpowiedział, i wyszło fatalnie - słaby timing i forma (a że to poszło w świat w formie video, to tylko świadectwo, że Stasiek jest albo głupi, albo jest szkodnikiem, a moim zdaniem jedno i drugie), to nie prezes powinien to prostować. te płacze trenera nie powinny zostać bez odpowiedzi, ale powinna ona nastąpić szybciej i z innych ust.
i jeszcze jedno potter - nie strasz tutaj Mandryszami itp., bo nawet najbardziej zakuty łeb rozumie, że ktokolwiek przyjdzie po Stawowym będzie miał przynajmniej taką sama sytuacje jak Mikulski, jak nie gorzej, bo ta grupa wydaje sie jeszcze bardziej zżyta z tatuśkiem.
Prezes ale nam mentalność wzrosła :) Tylko czy aby napewno o taka Panu chodziło ?!
A mnie to wszystko przypomina wrzucenie granatu do szamba czyli publiczne pranie brudów! Nie wypowiadam się na temat Stawowego bo to nie ten wątek. Mam natomiast nieodparte wrażenie, że nasz Prezes zatracił poczucie rzeczywistości. Pojawił się nagle z nibylandii i wylewa żale, że nie gramy pięknie jak Real i nie walczymy o "majstra". Przeżyliśmy juz kilka okienek transferowych (z hucznymi zapowiedziami transferowymi), kilku dyrektorów sportowych oraz sporo fantastycznych koncepcji naszego właściciela, żeby tak bez zająknięcia wierzyć w jego ostatnie dywagacje. Zastanawiam się o co w tym wszystkim chodzi? Zły Stawowy to biorę odpowiedzialność na klatę i go zwalniam. A jeżeli go nie zwalniam to się nie "wpieprzam" w jego kocepcję gry i ustawienie graczy. Zresztą Panie Prezesie w ramach oszczędności zawsze może Pan zostać trenerem i skład wyjściowej jedynastki przesyłąć mailowo. Jakie to będzie medialne. Mam tylko nadzieję, że wybierając zawodników do gry nie będzie się Pan kierował takimi cechami jak w przypadku Marka W. (czyli sympatyczny i dobrze ułożony oraz oczywiście grzeczny, a że o grze w piłkę ma blade pojęcie to już bez znaczenia).
Z serdecznymi pozdrowieniami....
Prezesowi nie chodziło o "mentalność" :) Prezesowi o nic nie chodziło.
Kilku pismaków dorwało prezesa po paru drinkach na meczu.
Chłop był lekko podpity. Normalna sprawa.
Niejeden z nas wypił więcej patrząc na to "widowisko" w TV.
Są dziennikarze wrodzy Filipiakowi. Wykorzystali bez gadania.
Czy Pasiak puści coś takiego w eter?
knur Napisał(a):
> i jeszcze jedno potter - nie strasz tutaj
> Mandryszami itp., bo nawet najbardziej zakuty łeb
> rozumie, że ktokolwiek przyjdzie po Stawowym
> będzie miał przynajmniej taką sama sytuacje jak
> Mikulski, jak nie gorzej, bo ta grupa wydaje sie
> jeszcze bardziej zżyta z tatuśkiem.
dlatego caly czas mowie, ze musi to byc HAJTO :D odetnie pepowine, a potem zmieni sie go na trenera ;)
Mnie dziwi trochę jeszcze to, że w tym akurat całym sporze Filipiak nie zachowuje się jak szef.
Normalnie w takiej sytuacji powinien przyjść, wysłuchać obu stron, stwierdzić ewidentny konflikt, a następnie w tym samym dniu zwolnić Burlikowskiego. Niezależnie kto ma rację, trenera zwolnić natychmiast się nie da, więc zwalniam natychmiast DS. Konflikt się właśnie skończył. Żadna strata, bo DS nic jak dotąd zdaje się spektakularnego nie zdziałał.
Już niedługo nadejdzie okienko transferowe, więc Stawowy będzie miał szansę rozegrać transfery po swojemu. Nie uda się, no to szukam trenera.
Ja bym nie miał głowy na miejscu Filipiaka do takich gierek i podchodów.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)