Khalid ale siejesz popeline :). Jakbym cie nie znał ;)
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka!
Kajak Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Khalid ale siejesz popeline :). Jakbym cie nie
> znał ;)
Kajaku zalaminuj burty i bądź twardy ! ;) :D
Rufus T. Firefly Napisał(a):
> co do prezesa - mozecie sie ze mna nie zgodzic,
> ale [b]glownym celem jest zapewnienie funkcjonowania
> klubu w realiach ekonomicznych. na drugim miejscu
> jest wynik sportowy.[/b]
I tu jest właśnie pies pogrzebany. "Funkcjonowanie" zamieniłbym na "trwanie".
Oczywiście, że bez solidnych podstaw ekonomicznych nie ma wyniku sportowego, ale nie może być tak, że finansowanie klubu sportowego związane jest li tylko z pełnieniem przez niego roli słupa reklamowego (lewara etc. etc.).
U nas dział sportowy traktowany jest jak piąte koło u wozu. Całe zarządzanie ogranicza się do cięcia kosztów.
Nie ma planów, nie ma strategii, nie ma wizji, a przede wszystkim nie ma chęci.
Oczywiście można udawać, że "pada deszcz" i z marsową miną wspominać martyrologię lat minionych, ale na pewno nie zapewni to nam ani rozwoju ani sukcesów.
Zastanawiające jest to, że krytyka Filipiaka ogranicza się tylko do Procesor to &^*# i niech $%^&*^%$#@, a z drugiej strony mamy tylko gadki o następcach pokroju Króla i lizanie Wodza po tylnej części ciała.
Jak to jest, że kilkunastotysięczna rzesza kibiców i nie może zdobyć się na rzeczową krytykę działań "okupanta", a przede wszystkim nie potrafi, albo przynajmniej nie próbuje, wymusić na Procesorze takich zmian w funkcjonowaniu Klubu, abyśmy wszyscy mogli się nim cieszyć na co dzień i ze spokojem czekać na sukcesy, które na pewno nadejdą.
Doskonały post Panie sterby!
Jak to jest , że kilkunastotysieczna rzesza kibiców jak pisze Sterby, zamiast krytykować okupanta sama nie bierze sie za zarządzanie klubem???? Przecież to takie proste...wykładamy miesiecznie po 200zl od osoby zatrudniamy fachowców, mamy wiekszy niz teraz i podbijamy ŚWIAT!!!! Trudne?? Proste!!!! Ale jeszcze prostsze i tańsze jest wylewanie pomyj na Filipiaka, Burlikowskiego, Stawowogo itp.
P.S. Tez sie boję derbów, ale mnie nie stac na to zeby kupic klub...innych chetnych do zakupu tez nie ma. Mamy co mamy i walczymy o pierwsza ósemke.
Cra1906 Napisał(a):
> Jak to jest , że kilkunastotysieczna rzesza
> kibiców jak pisze Sterby, zamiast krytykować
> okupanta sama nie bierze sie za zarządzanie
> klubem???? Przecież to takie proste...wykładamy
> miesiecznie po 200zl od osoby zatrudniamy
> fachowców, mamy wiekszy niz teraz i podbijamy
> ŚWIAT!!!! Trudne?? Proste!!!! Ale jeszcze
> prostsze i tańsze jest wylewanie pomyj na
> Filipiaka, Burlikowskiego, Stawowogo itp.
> P.S. Tez sie boję derbów, ale mnie nie stac na
> to zeby kupic klub...innych chetnych do zakupu tez
> nie ma. Mamy co mamy i walczymy o pierwsza
> ósemke.
No ale to ty i twoje ambicje walczą o 1st ósemkę. Ambicje okupanta to walka o ligę mistrzów w dziedzinie cytowalności i medialności.
A plan wpłynięcia na okupanta jest banalnie prosty już go tutaj 15 razy napisałem ;/ 4 razy wklejałem link do fragmentu filmu Miś który idealnie oddaje prostotę tego pomysłu.
16# Pomysł brzmi tak, W momencie gdy MKS i kibice zaczną przynosić zły PR Szwajcarowi, Okupant będzie się musiał zreflektować nad tym co robi i coś zmienić. Gdy pojawią się artykuły Prof. Filipiak zarządza wielką korporacją a nie radzi sobie z Klubem sportowym. W Cracovii za zarządzanie był odpowiedzialny Jakub T i biurko i telefon, zero profesjonalizmu 0 pionu sportowego, amatorka... Kompromitacja Profesora, Cracovia najgorzej zarządzanym klubem w Polsce i tp. To będzie poważnym ciosem w Comarch i Procesora, Cracovia przestanie być wielkim banerem reklamowym i zacznie działać przeciwnie do założonych dla niej celów w grupie Comarch. Tylko Raba cza coś zacząć robić w tym kierunku (pisać do gazet i inne protesty) a nie. teksty typu no jak będziesz miał tyle $ co Filipiak to będzie to sobie będziesz mógł kupić Cracovię. Ja nie jestem kibicem własności prywatnej Szwajcara to nie jest jego prywatny Folwark. Cracovia to olbrzymia wartość kulturowa historia i tp. i zawsze będzie należeć do nas. A nie jednego czy drugiego właściciela.
Widzę, że co niektórym forumowiczom z łatwością przychodzi wpisywanie słowa OKUPANT. Z łatwością jest to słowo napisać, ale jak ciężko jest to przeżyć. Obyście nigdy tego nie musieli doświadczać.
stanie w miejscu, oznacza cofanie się. Ja też pamiętam lata kryzysu, ale panowie bez jaj. Już trochę lat upłynęło od wzięcia klubu przez ComArch. Ile tą kombatancką historią będziecie machać jak tępymi szabelkami ? Od 10 lat, nie usłyszałem od Prezesa klubu konkretnego planu na wynik sportowy. Powtórzę, nie od właściciela ComArchu, ale od Prezesa Cracovii. Straszą tu postami niektórzy forowicze, pisząc na zasadzie "nie wymagać, bo się obrazi" Jak się obrazi ? Komu sprzeda ? Jak ktoś się znajdzie, to będzie to postać, którą będzie stać na utrzymanie klubu....zresztą, Filipiak Cracovii nie zostawi. Kibic jest od kibicowania sukcesom sportowym ukochanego klubu, a widzę, ze niektórzy to kibicują Filipiakowi. Najłatwiej rzygać na zawodników, sztab trenerski czy też innym osobom kibicującym Cracovii. Tabisz za gnój lecący na jego głowę, bierze kasę. Burlikowski zgodził się na stanowisko. Ale mnie jako kibica najbardziej interesują możliwości sportowe sztabu szkoleniowego z kopaczami. Domagam się SUKCESU. Domagam się WIZJI ROZWOJU KLUBU. Tak wiele ?
Pan Profesor ma swoją wizję funkcjonowania klubu.Jest właścicielem 66,18% ! Może robic co chce...my kibice mamy dopingować Cracovię a nie WSa,Saidiego czy innych najemników. Trzeba sie pogodzić z tym....mamy piękny stadion mamy Pasy w Ekstraklasie...a bez Filipiaka zakładam ,że nie byłoby tego! Cieszmy sie z tego co mamy... będzie mniej nerwów i napinek na forum. A że najemników mamy takich jakich mamy to trudno....trzeba może młodzież wpuszczać by coś namieszali...niestety jeden z najemników -trener uparcie co innego mówi a co innego robi.... nie chce mi sie szukac ale przed sezonem rzekł coś o wpuszczaniu na boisko Kapustki i co...ani sekundy... wydaje mi się ,że Profesor chce WYMUSIĆ na WSie zmiany mentalnościowe...jeden uparty i drugi...ale władzę ma ten co ma kasę....;)
RTX jak chcesz spowodować zły PR?
Klub jest w EX, stabilny finansowo, wypłacalny.
A wyniki? Kogo obchodzą wyniki, poza kibicami?
Chcesz iść się skarżyć do wiślackich pismaków, że nie ma wyników?
Oni z tego powodu są najszczęśliwsi.
A podobno władze ma ten, co ma media?
szuwarek Napisał(a):
> A podobno władze ma ten, co ma media?
Jak się ma kasę to ma się i media.... za tysiaka taki Ci skrobną artykuł ,że hoho...
Jak w Polsce mozna kupić ustawę za 3mln zł to znaczy,że mozna kupić wszystko....kwestia tylko CENY....!
Od siebie powiem, ze nijak nie idzie sie niezgodzic z tym co piszą koledzy ian thorpe, rtx i sterby.
Jesteśmy w d.u.p.i.e
Co do 3 ligi... Było blisko 20 lat niedoli ale każdy sezon, ba każda zbliżającą sie runda kazała myślec: bedzie lepiej. Moze ktoś przyjdzie , zainwestuje - słowem
żyliśmy nadzieja ze nadejdą kiedyś tluste lata. Byla [b]NADZIEJA na lepsze jutro. [/b] ( wiem czyja jest matka)
Dzis nie ma nadziei, niektórzy pogodzeni z przecietnoscia, z tym, ze do znienawidzonego towarzystwa nam daleko jak nigdy wcześniej ( liczba MP, PP, miejsc na pudle i gier w Europie), jest zwyczajne dziadostwo na krawędzi ekstraklasy i ligi 2. Właściciel bez ambicji sportowych wykorzystuje do własnych biznesowych celów Święta Cracovie. Nie dopuści nikogo z pieniędzmi do klubu, a nawet przepędzi - vide pan Golemo. Sposób prowadzenia naszego klubu przez "prezesa" zamieścił w podpisie kolega sterby, radzę przeczytać kilka razy. Czas chyba panowie i panie na nowa grupę 100.
Jest okupacja. Ja sie z tym nie godze.
Teraz dopiero ogarneliście to jaki ze Szwajcara gagatek?
Ja już to dawno wiedziałem. Co boicie sie że zwinie manatki/porzuci klub tracąc na tym miliony/ i znów bedzie tułanie sie po 3 ligach???
Nie zwinie , kasa kasa kasa , dla niego liczy sie kasa , sprzeda udziały , a jak ktoś kupi to po co???? Jak ktoś miałby wydać miliony aby grać o utrzymanie to chyba musiałby to być syn szwajcara.
Na moje oko akcje MKS Cracovia będące czy to w posiadaniu Comarchu czy gminy Kraków są niesprzedawalne - po prostu nie opłaca się ich kupować bo będzie to dla inwestora forsa wyrzucona w błoto. Jeżeli miałby wejść jakiś inwestor to tylko poprzez objęcie nowego pakietu akcji i tym samym dokapitalizowanie Cracovii.
Panowie nikt nie podważa tego że Filipiak daje Cracovii stabilizacje finansową .
Tyle że zarządzanie jest tragiczne . Nawet przy tej kasie można zbudować mocną drużynę piłkarską .Trzeba tym dobrze zarządzać tak jak to było min w Ruchu za Fornalika.Trener świetnie trenował dbał o atmosferę że jeden za drugim poszli by w ogień i RAZEM WSPÓŁPRACOWALI Z DYREKTOREM ,DZIALACZAMI I SZTABEM TRENERSKIM .KAŻDY CIAGNĄŁ WÓZEK W JEDNYM KIERUNKU i PRZEZ KILKA LAT Z RZĘDU MIELI OGROMNE SUKCESY (ZDECYDOWANIE PONAD STAN KADROWY ,BUDZET ).Dało się ?.Sprzedawali między czasie zawodników kluczowych Sobiecha ,Sadloka ,Brzyskiego -odchodzili Niedzielan (super sezon w Ruchu )i potrafili wyszukać z nikąd wcale nie gorszych piłkarzy -Piech ,Jankowski ,Abott
Nasze możliwości są dużo większe niż Ruchu .Zarządzanie jest wręcz patologicznie nieudolne.
Filipiak nic z tym nie robi dając przyzwolenie na niszczenie klubu przez nieudolnych klakierów .To budzi coraz większą flustrację i kwestią czasu są wyzwiska ,bluzgi i szydera z ,,prezesa ''.Bo ile można na to patrzeć i ile razy słuchać jego bredni i bajek nijak się mających do rzeczywistosci.Ludzie powoli zaczynają widzieć że nic nie daje bicie w zderzaki bo winowajcą jest osobnik który na to nie reaguje i pozwala na to by nieudacznicy robili sobie z Cracovii pośmiewisko.
Tu nie jest kwestia tego czy last minut Filipiak da zielone światło na stopera czy nie .Ogromny problem to brak polityki transferowej ,tragiczne zarządzanie kadrą .Widać to w kwestii kontraktów i transferów .Grozi nam zniszczenie i dewastacja drużyny tak mozolnie budowanej przez Stawowego i sztab trenerski.
Profesorze Filipiak pobudka -czas przejrzeć na oczy !!!!
potter Napisał(a):
> Profesorze Filipiak pobudka -czas przejrzeć na
> oczy !!!!
czas aby kibice przejrzeli na oczy, Filipiak [b]wie co robi[/b](czytaj: robi to swiadomie).
Diabel Napisał(a):
> czas aby kibice przejrzeli na oczy, Filipiak wie
> co robi(czytaj: robi to swiadomie).
No, właśnie o to chodzi.
W 108 letniej historii klubu tylko 35 lat bylismy w extraklasie w tym 9 lat za Filipiaka.
Ci co twierdza ze Profesor robi nam krzywde niech spojrza na ta tabele :http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1741,title,Historia-Cracovii-Krakow,wid,8407181http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1741,title,Historia-Cracovii-Krakow,wid,8407181,wiadomosc.html?ticaid=112210&_ticrsn=5,wiadomosc.html?ticaid=112210&_ticrsn=5
Pilkarskie sukcesy odnosilismy tylko w czasach kiedy polowy dzisiejszej Polski nie bylo na mapie albo byla w ruinach.
I nawet w tych czasach swietnosci czesto zdarzal nam sie spadek z owczesnej ekstraklasy ktora rozmiarem byla podobna
do dzisiejszego PHL-u .W hokeju w ostatnich 10-ciu latach jestesmy najbardziej utytolowanym klubem w Polsce.http://pl.wikipedia.org/wiki/Mistrzostwa_Polski_w_hokeju_na_lodzie
Pamietam czasy kiedy ludzie poszli by z Siedleckiego na rynek na kolanach za remis z Podhalem , byla nawet piosenka
" Podhale dajcie nam punkta " ( kto byl wtedy prezesem - panie Potter ? ).
Dzisiaj wyprzedzamy Szarotki w tabeli o 60 punktow.
Niklot Napisał(a):
> Święta Cracovie. Nie dopuści nikogo z
> pieniędzmi do klubu, a nawet przepędzi - vide
> pan Golemo.
hahaha, no to teraz dolozyles do pieca :)
poki co to Filipiak dal zarobic Golemo swego czasu, bo 2/3 floty Comarch bylo od Golemo.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)