krak 06 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ps.Znasz takie powiedzenia JAKI PAN TAKI KRAM !!!
> albo RYBA PSUJE SIE OD GŁOWY !!! :)
Przekład Comarchu jako firmy temu przeczy :D
Faktem jest bezsprzecznym, że Profesor chce zarządzać Cracovią jak Comarchem nie widząc róznicy w podejściu pracowników do wykonywania zawodu.
W firmie ocenia się efekty, a jak ich nie ma to kop.
W klubie po podpisaniu kontraktu - czy się stoi czy się leży ... kaska się należy.
Niestety jest to bolesna nauka uczenia się na błędach - ale ostatnie pół roku - rok - pokazują że idziemy w dobrym kierunku.
Jako klub. Choć nie jako pierwsza drużyna z cierpiącym na przerost ego i częściową impotencję twórczą trenerem
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka!
eredin....mówimy o klubie a nie o Comarchu.Na temat Comarchu niech się wypowiedzą iego pracownicy albo Ci którzy tam kiedyś pracowali.
Skończmy dyskusje o trenerze /trenerach/,powinien ich bronić wynik,jak się nie nadaje /ją/, to od tego jest Prezes żeby zatrudnił takiego co się nada,/dotyczy to również innych pracowników,czy zawodników/.
Brak wyników I-drużyny odbija się na wizerunku klubu.Czy pójdziemy w dobrym kierunku to się okaże,mam wątpliwości co do tego czy obecny zarząd klubu jest do tego zdolny,tym bardziej,że Prezes steruje klubem na odległość a głownym wykonawcą poleceń jes JT.Ten model zarządzania chyba od paru lat się nie sprawdza.
Ps.Nie chce już kontynuować tej dyskusji,niech każdy pozostanie przy swoim zdaniu,a co będzie zobaczymy,na razie od paru lat mamy to co mamy. :)
Prezes zapewnia stabilizacje i dzięki niemu jesteśmy stabilnym klubem... z drugiej strony, jeżeli od lat mimo pieniędzy przekazywanych nie umiemy się przez pewien poziom przebić znaczy to, iż Nasz klub wymaga zmian strukturalnych.. są osoby które nie powinny znajdować się na swoich stanowiskach:
1. Właściciel prof. Filipak, który powinien przekazać pałeczkę w klubie odpowiedniej osobie, która skupiłaby się tylko na Klubie, a nie na swoim biznesie i klubie. Ten punkt jest najważniejszy.
2. Viceprezes Jakub Tabisz, który mimo iż obył się z pewnymi sprawami, uczył się na swoich błędach, jest takim złym duchem Klubu
Mój post nie jest atakiem na prof., dla którego mam wielki Szacunek.
6 dni później
Panie Prezesie Filipiak ! Czy po Pana szumnych zapowiedziach,odnośnie transferów i kasy, która Pan na nie przeznaczy,zostały na dzisiaj jeszcze jakieś pieniadze,czy była to kasa wirtualna ?
Co dalej z transferami ? Co Pan powie ciekawego na ten temat,a raczej co Pan zrobi w tym temacie ?
Będą tak zwane transfery wewnętrzne - poszerzą kadrę o małolatów którzy dostaną po tysiaku i słupki Tabiszowi będą się zgadzać i kadra będzie w komplecie a kasa jak była tak będzie nadal na transfery ale w FIFIE 14 :)
Prof. Filipiak w sprawie transferów
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/374741/janusz-filipiak-nie-chcemy-sprowadzac-byle-kogo
[i]Z kolei Andraż Struna zgłosił chęć odejścia z klubu. Jego kontrakt jest ważny jeszcze przez rok, ale Słoweniec chciałby rozwiązać umowę za porozumieniem stron, na co Cracovia się nie godzi. Reprezentant Słowenii na własną prośbę trenuje z IV-ligowymi rezerwami. - Nie możemy puścić zawodnika za darmo, bo każdy by sobie przyszedł i powiedział później, że chce odejść za darmo. To by była taka sytuacja, że my płacimy, a później zawodnik ma muchy w nosie i nie chce grać, bo ma lepszą ofertą i mamy go puścić. Tak nie może być. Nie jest to dobre wszystko. My jako klub wywiązujemy się z kontraktu, a często mamy przypadki, że zawodnicy jak chcą odejść, to udowadniają, że nie będą grać - wyjaśnia Filipiak.[/i]
Słusznie prawi profesor. Tekst godny polecenia Tabiszowi przy okazji negocjacji z Hoskiem, a raczej z jego klubem, Teplicami.
Panie Profesorze mecz z Ruchem pokazał że transfer Nowaka to transfer jakich potrzebuje Cracovia. Zawodnik szukał piłki, biegał, zmieniał pozycje.On wraz z Saidim i Edgarem uratowali wczoraj trzy punkty i chyba komuś posadę trenera.Szkoda że trzej w/w zawodnicy najprawdopodobniej nie wyjdą w pierwszym składzie w najbliższym meczu z Lechią.
Panie Prezesie,
przeczytawszy, w drodze wyjątku, dzięki uprzejmości Nadredaktora Kmity, Pana słowa na portalu sportowe fakty, dotyczące motywów zatrudnienia Marka Wasiluka, pojawiła się u mnie nadzieja, że i ja mogę liczyć na angaż w Pana klubie. Jestem uczciwy, naprawdę można mnie polubić. Z MW łączy mnie także to, że żadnego z nas tak naprawdę nie można nazwać piłkarzem. Nadto obiecuję rzetelnie siedzeć na każdym wskazanym mi przez Nadtrenera miejscu na trybunie. Pozdrawiam.
5 dni później
Polecam dzisiejszy wywiad z prof. Filipiakiem w Wyborczej. Generał elegancko rozjechał dziennikarzynę i jego lewackie wypociny na tematy gospodarcze.
Panie Prezesie Filipiak ! Z uwagą przeczytałem wywiad z Panem w GW - Dużym Formacie pt. Janusz Filipiak... Milioner ma wyglądać na milionera....Tam,gdzie mieszkam,pod Krakowem,wielu się cieszy,że mają bogacza tuż obok.To jest nobilitacja dla okolicy........
Wywiad interesujący w którym porusza Pan sprawy związane m.innymi z biznesem i zarządzaniem firmą,
Myśle,że wielu kibiców by się ucieszyło i byłaby to dla nich nobilitacja, gdyby podobną filozofię zarządzania i efektów z tym związanych wprowadził Pan w klubie CRACOVIA,a przede wszystkim zatrudnił Pan ludzi którzy będą umieli to realizować. :)
.
jakby ktos sie mogl podzielic skanem na maila to bylbym bardzo wdzieczny, kupilbym elektronicznie ale takiej opcji nie widze, abonamentu nie planuje
Panie Prezesie.Z uwagą przeczytałem Pana wywiad i cieszę się,że mało przewidywalna piłka i hockey są dla Pana odskocznią od codziennych trosk.Ciesze się,z tak jasnej granicy między lewactwem a solidarnością społeczną .Mam nadzieję ,że wielu młodym ludziom wybije to z głowy roszczeniowe postawy i chęć dzielenia cudzych pieniędzy.Z poważaniem.
BrAWa za wywiad Panie Profesorze. Najgorsze w tym jest to, że co poniektórzy dalej nie rozumieją, że wyjebanie 20 mln pln na trasfery nie jest gwarantem sukcesu, a co najwyżej upadku vide gts...
To już kwestia tego czy te 20 baniek wydane zostanie umiejętnie, czy nieudolnie... Dobrze wydane 20 baniek na transfery + trener, nie popierdółka to MP niemal z automatu, choć to czysta abstrakcja, bo nikt takimi kwotami w jednym okienku, czy też w dwóch sumując w Polsce nie operuje.
DSS Napisał(a):
> To już kwestia tego czy te 20 baniek wydane
> zostanie umiejętnie, czy nieudolnie... Dobrze
> wydane 20 baniek na transfery + trener, nie
> popierdółka to MP niemal z automatu, choć to
> czysta abstrakcja, bo nikt takimi kwotami w jednym
> okienku, czy też w dwóch sumując w Polsce nie
> operuje.
nie zgodze sie
Wojciechowski tak myslal i ile Mistrzow Polski zdobyl ?
kkk_84 Napisał(a):
> DSS Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > To już kwestia tego czy te 20 baniek wydane
> > zostanie umiejętnie, czy nieudolnie... Dobrze
> > wydane 20 baniek na transfery + trener, nie
> > popierdółka to MP niemal z automatu, choć to
> > czysta abstrakcja, bo nikt takimi kwotami w
> jednym
> > okienku, czy też w dwóch sumując w Polsce
> nie
> > operuje.
>
>
> nie zgodze sie
>
> Wojciechowski tak myslal i ile Mistrzow Polski
> zdobyl ?
Tak jak napisałem, wydane umiejętnie... poza tym mając 20 baniek na transfery raczej nie przepłaca się za jedno-rundowców z polskiej ekstraklasy.
no dobra przeplacil troche ale mial sklad na Mistrza
Tylko jakoś się nie złożyło żeby o niego walczyć;)
Zatrzymałby Bakero, bądź dałby szansę Stokowcowi, to mógłby zdobyć tytuł/
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)