jedyna rzecz jaka mnie ucieszyła w tym wywiadzie, to taka, że Podoliński może spać spokojnie....
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka!
wymiana zdać na tt
Boniek : Prof. Filipiak jak zawsze zabawny-)) na czym polega faworyzowanie Legii, tego jednak nie zrozumiałem!
Leśniorowski : ja zrozumiałem: we wszystkich "mądrych" federacjach/ligach tak robią, wiec najwyższa pora żeby u Nas wprowadzić dobre wzorce!!;)
Boniek : czyli mamy za Was wypełniać sprawozdania meczowe! :D
-------------------
czasem dobrze jest pomilczeć, lub wcześniej przemyśleć co się mówi, a tak to mamy tekst Prezesa PZPN-u, że się jest JAK ZAWSZE ZABAWNYM
Ciekawe czy Prezio Boniek zrozumial o co chodzilo Filipiakowi w zwiazku z wirtualnymi pieniędzmi i klubami zadluzonymi po uszy ..bo o tym chyba sie juz nie zająknął.....
Pod wrzutami o dorobkiewiczach się nie podpisuję, trącą małostkowością, tudzież bardziej eufemistycznie, równaniem do poziomu wywiadu.
Natomiast ćwierkowa wymiana refleksji pomiędzy ZB i BL to najnormalniejsze kręcenie beki z, niestety wyartykułowanych, przemyśleń Generała.
To tak jak my kręcimy bekę z wypowiedzi Santo. No bo jak inaczej coś takiego skomentować, bo chyba nie na poważnie?
Oj... od czasu wspólnego latania do Kiszyniowa zmieniło się wiele.
Jak to mówią Mędrcy - " Milczenie jest złotem" a w przypadku naszego prezesa potwierdza się po raz " enty ".
Owszem co do zadłużonych klubów i licencji ma rację ale co do reszty to lepiej aby się nie wypowiadał z wielu różnych względów.
"raz juz spadlismy i swiat sie nie zawalil" - zero ambicji......
kriss7 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> "raz juz spadlismy i swiat sie nie zawalil" - zero
> ambicji......
A zawalił się? Nie zawalił! A już na pewno nie finansowo, a o tym Filipiak mówi w wywiadzie. W przypadku takiego Widzewa się zawalił. Gdzie jest Arka po spadku? Co ambicja Filipiaka ma do AKURAT tego zdania wyrwanego z kontekstu - nie wiem. Czytajcież ze zrozumieniem i w kontekście wypowiedzi, a złośliwe interpretacje zostawcie "redaktorom" TP.
Z tym faworyzowaniem Legii to przesadził, bo niby o co mu chodziło? Ze Legia gra zawsze w poniedziałki po spotkaniach w LE? Przecież logiczne jest, że terminy meczów są podporządkowane pod klub, który nas reprezentuje, żeby zawodnicy mieli jakiś czas na regenerację.
Szkoda, że Boniek nie odniósł się do sytuacji klubów, które są ostro zadłużone. Też by wtedy zbijał się na Twitterze i próbował wmówić, że wszystko jest w porządku? - wątpię. Wie, że z tym jest syf i boi się to ruszyć.
I w tej kwestii widać postępy i dokonały się one "za Bońka". Mówię tu o nowej komisji licencyjnej, która działa nieporównywalnie profesjonalniej niż poprzednicy.
Trzy sprawy:
1. Nagle z forum dowiaduję się, że Legia NIE JEST faworyzowana. Przez 364 dni w roku czytam tutaj, że Legia jak zwykle może więcej, ale tego jednego dnia, gdy trzeba dowalić profesorowi, nagle wszyscy zdziwieni - o co mu chodzi? Legia JEST traktowana jak święta krowa i tutaj profesor ma rację.
2. Jak sobie Boniek z Leśnodorskim robią bekę z Filipiaka, to my powinniśmy murem stanąć za profesorem.
3. Czy komisja licencyjna wygląda bardziej profesjonalnie czy mniej - niezbyt mnie interesuje. Procedura licencyjna ma za zadanie eliminację bankrutów z ligi i pod tym względem tak jak byłą nieudolna za Laty, tak jest i teraz. Być może należy zmienić procedurę. Efekt ma być taki, że we WSZYSTKICH klubach Ekstraklasy piłkarze dostają wypłaty na czas.
gentlemen - wreszcie głos rozsądku - dzięki
Mówcie co chcecie, ale ja wolę dawać wiarę słowom i poczynaniom faceta ( [i][i]bywają błędy, ale kto ich nie robi[/i]?[/i]), który dzięki własnej głowie zarobił i zarabia nadal grube miliony, z których to milionów część wykłada na utrzymanie na powierzchni klubu piłkarskiego, dając tym samym powód niektórym mędrcom, mieniącym się "kibicami" tego klubu, aby na tym forum ujeżdżali po nim, jak po łysej kobyle.
No, ale żyjemy w kraju, gdzie poczucie wolności słowa zwycięża często z rozumem ([i]niestety również w innych, ważniejszych od piłki sprawach[/i]).
Filipiak ma rację odnośnie komisji licencyjnej. Jak nie było za poprzedniej sentymentów dla ŁKS-u tak za obecnej nie byłoby gdyby o nas chodziło. A że zaległości są w GTS-ie, Górniku czy Ruchu to nie ma problemu. Mam nadzieję tylko że nie dojdzie już więcej do "przejmowania symboli i tradycji klubowych" i powstawania dwugłowych smoków jak Lech-Amika czy Olimpia-Lechia. Bo nagle GTS-owskie tradycje przejmie nagle Dalin Myślenice a długi znikną...
W którym momencie obecna komisja licencyjna (czyli ta pod przewodnictwem K. Sachsa) kierowała się sentymentami?
W jaki sposób w obecnym sezonie faworyzowano Legię?
Konkrety proszę.
Aston1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> W którym momencie obecna komisja licencyjna
> (czyli ta pod przewodnictwem K. Sachsa) kierowała
> się sentymentami?
> W jaki sposób w obecnym sezonie faworyzowano
> Legię?
>
> Konkrety proszę.
Wydaje mi się, że:
1. Przyznając Górnikowi Zabrze licencję na obecny sezon. (zawirowania w klubie w ostatnich dniach)
2. W tym sezonie Legii nie trzeba faworyzować, bo i tak wygrają tę ligę. Aczkolwiek w trudnym momencie zawsze mogą liczyć na pomoc czornych.
ad 1. Wniosek licencyjny został rozpatrzony pozytywnie, gdyż, zgodnie z podręcznikiem licencyjnym, władze Górnika przedstawiły porozumienia dotyczące spłat zaległości podpisane przez obie strony. Komisja nie jest od przymuszania byłych/obecnych pracowników klubu do niepodpisywania tego typu porozumień, to są wolni ludzie.
A więc wszystkie formalności zostały dopełnione, komisja wypełniła to, co do niej należy.
Mało tego, na bieżąco monitorują realizację tych zobowiązań (co ich poprzednikom nie przeszłoby nawet przez myśl), co skutkuje obecnymi decyzjami o odjęciu punktów. Tu też wszystko jest realizowane w zgodzie z przepisami licencyjnymi.
ad 2. Co mnie obchodzi gdybanie? Prosiłem o konkrety.
Ja bym się zastanowił nad wysokością kar nakładanych przez tą calą "komisje". Albo kogoś karzemy, albo wychodzi śmiech na sali i robienie sobie jaj z tych, którzy spełniają warunki na grę w badziewlidze. Oczywiście kary powinny być proporcjonalne do "przewinień", co przyznaje jest zapewne trudne, bo ciężko o jakiś taryfikator.
gts miał mieć 3 punkty ujemne, coś tam popłacili i wychodzi, ze suma sumarum odbiorą im jeden punkt. Jeżeli dobrze rozumuje, ten punkt przy obecnym systemie rozgrywek i obowiązującym podziale wcale nie musi być im zabrany. Przy odrobinie szczęścia w przypadku gdy zdobędą parzystą liczbę punktów (minus jeden zabrany) i tak zaokrąglą im "do góry".. Wiec tak naprawdę nie zabiorą im nic...
Gdzie tu jest kara, ja się pytam???
Nie zawalił się bo przyszedł Wojciech Stawowy, i Cracovię z tego wydobył. Tylko Filipiakowi nie przejdzie przez usta to nazwisko
Mieli ultimatum na spłatę zaległych zobowiązań wobec byłych pracowników klubu. Ultimatum wypełnili, dlatego odebrano im tylko 1 punkt. Po odrzuceniu oczywistej antypatii do konkretnego klubu (ups.. przepraszam, towarzystwa), gdzie tu widzisz problem?
Edit: to było do J&B
PS. Może by w końcu modzi zrobili porządek z tym prowokatorem "Stawinho"? Od pojawienia się na forum 100% jego "twórczości" to czysty trolling.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)