[i]8,1 mln zł - tyle w ubiegłym roku zarobił Janusz Filipiak, prezes krakowskiego Comarchu.[/i]
Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3552721,prezes-comarchu-zarabia-najwiecej,id,t.html
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka!
Słupki się nie będą zgadzać, nie przejdzie.
Muertes 100% racji z jednym tylko dodatkiem .W Tsv 1860 wyznali się na tym ,,dobrodzieju ''i dostał kopa w zadek .
Nie ma tam komarkó od dawna .Jak mieli problemy finansowe Janusz zrejterował ,a potem już powrotu nie miał bo wszedł w TSV poważny egipski biznesmen .
"poważny egipski biznesmen" - to brzmi trochę jak zdanie: "sensowna wypowiedź pottera".
Żygać się chce jak sie czyta niektóre Twoje wypowiedzi...
niewiele rzeczy bawi mnie tu na forum bardziej, niż boje pottera z faktami i logiką.
żaden klub nie kopie sponsora w zadek. podkreślam: [u]żaden[/u]. i to uwaga ogólna.
uwaga szczegółowa: to Comarch się wycofał z TSV gdy w 2011 r. z powodu słabej kondycji finansowej groziło im odebranie licencji na 2. Bundelisgę. być może był to tylko pretekst, by umowę rozwiązać wcześniej, bo już spelniła swoje zadanie, a Comarch stał się rozpoznawalny w Bawarii (umowa była na trzy lata, Comarch zrezygnował po dwóch).
(pamiętam też wszechobecne reklamy Comarchu na monachijskim lotnisku, ale nie pamiętam, czy to było już po rozwiązaniu umowy z Lwami. jeśli tak, to znaczy, że budżet marketingowy został zagospodarowany w inny sposób).
odnośnie tego, co proponuje Muertes: przez dobrych parę lat Comarch dawał Cracovii ok. 1,0 proc. swoich przychodów, ale ostatnio to spadło do 0,9 proc. te brakujące 0,1 proc. dawałoby niecały 1 mln zł, za co faktycznie można by zbudować instytucjonalne zalążki poważnego klubu, ale bez zmiany modelu zarządzania i bez decyzji strategicznych procesora można władować w MKS parę grubych baniek, a i tak nic nie wskórac. przy obecnej kulturze korporacyjnej żeby podnieść poziom sportowy musielibyśmy dosłownie "zasrać tę ligę kasą".
Kolego knur -akurat sytuacje w TSV znam dobrze bo tym klubem się interesuje od lat.Wtedy faktycznie Janusz znalazł sobie pretekst do wycofania się co zostało bardzo źle tam odebrane (jako uciekający niczym szczur z tonącego okrętu ).
Jak pojawił się Egipcjanin spłacił długi i dostali licencje .
Z drugą tezą się zgadzam przy takim zarządzaniu (zatrudnianiu trenerów ,piłkarzy i całą polityką transferową )nic by nie dało nawet 100 mln zł budżetu .Zwyczajnie wrzucili by je do błota tak jak w czasach Rząsy wrzucono duże pieniądze .
By iść do przodu sportowo prezes musi być prezesem czyli zapewniać głównie rozwój finansowy klubu ,a do sportu musisz mieć odpowiednich ludzi którzy będą dobierać trenerów ,zawodników .Tych ludzi musisz mieć dobrych sprawdzonych i mających odpowiednie kontakty .Prezes wtedy ma święty spokój i rozlicza z wyników .
Jak prezes zabiera się za ustalanie składu czy transfery to mamy sytuację patologiczną która nigdy nie da wyników .Ba taka zabawa z reguły kończy się spadkiem bo ekstraklasa na długi czas nie toleruje fuszerki .
Wypisz wymaluj masz sytuację w Cracovii -wzięty trener na dorobku kogo mu karzą wystawić wystawi ,kogo mu się pozbędą z drużyny zaakceptuje i tak samo w transferach do powiedzenia ma nie wiele.
potter - ale zanim zaczniesz coś pisać (np. o kopaniu w zadek) wypadałoby sprawdzić podstawowe fakty. w Monachium Comarch był "tylko" sponsorem, a ów "Egipcjanin" (a w rzeczywistości Jordańczyk, ale potter "się interesuje" i wie lepiej) wszedł w klub jako (współ)właściciel, wykładając 18 mln euro.
po wycofaniu się Comarchu głównym sponsorem został Aston Martin, potem Volkswagen. firma Jordańczyka nie jest sponsorem klubu. a Comarch w Niemczech radzi sobie raczej ok, tamtejsze operacje grupy stały się rentowne, choć trwało to dlużej, niż się spodziewali.
tekstem, że "[i]W Tsv 1860 wyznali się na tym ,,dobrodzieju ''i dostał kopa w zadek[/i] " zwyczajnie się ośmieszyłeś. nie pierwszy raz, i nie ostatni, jak sądzę.
Knurze widzę ze jesteś ,,znawcą ''tematu .Może z tym kopem w zadek się zagalopowałem ale postrzeganie komrhu po tej rejteradzie było fatalne .Ale jak zwykle wiesz lepiej ba (wchodzisz na ich stronę i czytasz ).
W zasadzie to pozjadałeś wszystkie rozumy .Tylko jakimś dziwnym trafem siedzisz cicho w kwestii oceny wyników pracy i gry drużyny trenowanej przez nowego trenera .Ale poczekam cierpliwie .
Za to Ty potter siedziałeś cicho w kwestii gry drużyny i trenera po 24.04.2014. Ciekawe czemu. Cały Twój post o TSV można ująć w jednym zdaniu. "Wydaje mi się że ..." I jeszcze jednak kwestia podaj nazwiska tych ludzi co maja profesjonalnie prowadzić klub, bo ja takich w Polsce za wielu nie widzę, ale po Twoich postach mam wrażenie że rosną na co drugim drzewie, tylko akurat pech taki że Janusz woli zbierać z ziemi. Co nie zmienia faktu że prezesowanie w Cracovii to dramat.
Oj Potter, Potter, więcej czytaj, mniej pisz na forum po prostu :)
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Knurze widzę ze jesteś ,,znawcą ''tematu .
znawcą może nie, ale od lat bywam regularnie w Monachium, zdarza mi się iść na mecze i Lwów i Bayernu, a informacje o sytuacji w klubach mam od dobrych, miejscowych źródeł. siłą rzeczy jestem w miarę nieźle zorientowany w temacie.
Może
> z tym kopem w zadek się zagalopowałem
heheh. eufemizm tygodnia.
ale
> postrzeganie komrhu po tej rejteradzie było
> fatalne .
szczerze mówiąc, nic takiego nie słyszałem. wejście w TSV było dobrym posunięciem, i nie dotarło do mnie info, by wyjście zaszkodziło pozycji Comarchu w Niemczech. to, że kibice mogli się burzyć, to akurat nie ma przełożenia na sprzedaż produktów Comarchu. a generalny odbiór był taki, że wyjście z tego burdelu, jakim był wówczas TSV, było jak najbardziej zrozumiałe.
i owo "fatalne postrzeganie" Comarchu nie przeszkodziło im wyjść na plus w 2013 r. (wcześniej, od wejścia na tamten rynek, mieli tam straty)
Ale jak zwykle wiesz lepiej ba (wchodzisz
> na ich stronę i czytasz ).
swoje wiem. ale przed napisaniem czegoś tutaj wolę sprawdzić u źródeł, żeby się nie zbłaźnić. polecam.
>
> W zasadzie to pozjadałeś wszystkie rozumy .Tylko
> jakimś dziwnym trafem siedzisz cicho w kwestii
> oceny wyników pracy i gry drużyny trenowanej
> przez nowego trenera .Ale poczekam cierpliwie .
nie pisałem ostatnio bo zrobiłem sobie urlop, także od forum, i meczów też nie widziałem. ale co nieco o drużynie i trenerze pisałem, i przed wyjazdem, i troszkę już po powrocie.
rada Aro by mniej pisać a więcej czytać bardzo trafna. tyle, że potterze jesteś juz tutaj na forum tak do dna skompromitowany, że już chyba żaden babol nie może zaszkodzić. więc napierdalaj sobie zdrów ile wlezie, tylko miej czasem litość dla innych forumowiczów, którzy mniej piszą, a więcej czytają.
Knur czyzbys pracował w Comarchu?
Zatem poczekam knurze na twoją ocenę pracy trenera .Wyniki jakie są każdy widzi ,gra również .
Ciekawe czy jak dalej będą takie kompromitujące wyniki to będziesz jechał po Podolińskim równie ochoczo jak po Stawowym? .Czy może są tzw ,,równi i równiejsi ''.
A mecze nie problem oglądnąć czy czy ściągnąć .
[edit] -czy Wąsaty jest do wy jebania na wczoraj z Legnicy ? czy trzeba jednak poczekac do nastepnej kolejki? Podolinskiego zwalniales juz w 3 kolejce ,,,,Stawowy wiecej punktow w Legnicy zebral ze nic nie wspomnisz o nim?
edit kkk_84
darujmy sobie obelgi kolegom po szalu
czy tylko mi się wydaję że post W/W powinien zostać zedytowany lub usunięty, trzymajmy pewien poziom, potter i tak się nie obroni, bo przeważnie posługuje się wiedzą nie weryfikowalną (tzn. własnymi przemyśleniami lub domysłami) a nie faktami
potter Napisał(a):
> Zatem poczekam knurze na twoją ocenę pracy
> trenera .Wyniki jakie są każdy widzi ,gra
> również .
Jakbyś więcej czytał co piszą inni a nie chodził nadęty własnymi bzdurnymi zresztą przekonaniami to pewnie wyczytałbyś jakąś przynajmniej szczątkową ocenę pracy trenera dokonaną przez knura w wątku Podolińskiego. Nie będę cytował znajdź sobie na str. 54
Zejdź chłopie na ziemię bo na tym Forum kompromitujesz się w stopniu znacznie większym niż Filipiak w Cracovii.
Wrzeszczysz wciąż o sabotażu a w gruncie rzeczy sam go najwięcej uprawiasz wspierając rozkapryszone primadonny polskiej klepanej, próbując stworzyć wrażenie że wśród kibiców jest jakaś wielka presja na zwolnienie trenera.
Póki co, nie ma takiej, być może się pojawi, ale pozwól jej dojrzewać w rozsądnych a nie rozpalonych głowach i w odniesieniu do faktów a nie obsesji.
Uwielbiam wypowiadających się w imienu kibiców;-)
Chcemy chodzic na mecze i widzieć walczakow którzy będą gryzli trawę,chcemy drużyny zwyciezajacej żebyśmy nie musieli się martwić co dzis zrobi sędzia.chcemy szerszej kadry bo to początek sezonu a co będzie jak przyjdą kartki kontuzje itp Cracovia to klub z tradycjami ze wspaniałymi kibicami a nie baner reklamowy comarchu panie Filipiak
peterpee Napisał(a):
> Chcemy chodzic na mecze i widzieć walczakow
> którzy będą gryzli trawę,chcemy drużyny
> zwyciezajacej żebyśmy nie musieli się martwić
> co dzis zrobi sędzia.chcemy szerszej kadry bo to
> początek sezonu a co będzie jak przyjdą kartki
> kontuzje itp Cracovia to klub z tradycjami ze
> wspaniałymi kibicami a nie baner reklamowy
> comarchu panie Filipiak
Gryzienie Trawy nie ma nic wspólnego z wygrywaniem #Polonia :)
Panie Filipiak NIE RÓB WSTYDU I OBCIACHU Z transferami typu rybicki .Cracovia to nie przytulisko dla dziadów .
Jedną lamagę widzewską już mamy i nie wiemy co z nim z robić (cetnarskii )a teraz chcą ściągać jeszcze słabszą .
Jaki sens profesorze mają takie ,,transfery ''????????
Czy nie masz profesorze za grosz ambicji sportowych ?Nie wstyd ci że biedniejszy Piast potrafił podebrać nam dobrego zawodnika ze Słowenii a dla nas ochłapy widzewskie ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)