Tylko 3 punkty!
-
-
[16] Cracovia vs Podhale Nowy Targ | wtorek, 30.10.2018, godz. 18:30
szkoda Puchar Polski raczej mamy z głowy(bo po co mamy się męczyć pod koniec roku ?)
nudzą mnie już te przegrane ,jak jeszcze na wyjazdach idzie to strawić ,to u siebie już nie !!
z jedną w miarę dobrą formacją nic nie ugramy
Rohaczek znowu powie ze po dobrym spotkaniu ,przegraliśmy
ma jednak pecha Rohaczek w poprzednich sezonach przeciwko niemu grały ,,gwiazdy'' ale i w aktualnym,, zwykli''hokeiści też grają przeciwko trenerowi !?:P
NUDA!! ale i straszno teraz dwa najbliższe spotkania gramy z Katowicami i Tychami!! ,czyli raczej ciąg dalszy Halloween!!
Nie pisz nic o trenerze bo juz sprawa z nim jest wyjasniona... porazki obarczc mamy hokeistow a za zwyciestwa wielbic trenera...
Po transferach widac bylo ze ten sezon bedzie... slaby...nawet bardzo slaby...poprzychodzily no name zawodnicy...
Nie powiem bo wygrana z Katowicami podniosla moje morale ze moze jakies 4 miejsce bedzie spoko...ale...niestety w polfinale nie zagramy..Bez wzmocnien nic z tego nie bedzie..
Słabiutko ... niecelne podania, słabe tempo, a nawet gubienie krążka :(
Łuba!!! I to tyle z mojej strony.
[quote='Hrabia' pid='1345491' dateline='1540933948']
Słabiutko ... niecelne podania, słabe tempo, a nawet gubienie krążka :(
[/quote]
Widziałeś piątkowy mecz w Jastrzębiu?
Ja niestety tak, więc wczorajszy był dla mnie pewnego rodzaju odtrutką. :P
Nie widziałem meczu w Jastrzębiu, czytałem tylko relację tekstową na naszej stronie :)
Niestety, nie można nie wykorzystywać sytuacji. Raz Vahovec, raz Csamango sam na sam, to powinny być bramki, a nie strzały w bramkarza. W tym meczu bardziej od skuteczności bolała jednak niemoc i trudność z wprowadzeniem krążka do tercji. Prawie żadnego sensownego zamka, wrzutka za bramke i na ura, tam mocowanie się z obrońcami, strata, kontra. Zupełny brak pomysł. Bardzo chaotyczny mecz. Mogło to wyglądać dużo gorzej, Podhale nie wykorzystywało sytuacji (Dziubiński na szczęście nie zapomniał nauki Rohacka, że z pierwszej gumy nie uderzamy ;) ), ale też fantastycznie bronił Łuba. Na PP nie ma co się nastawiać, nie wiem czego możemy oczekiwać od tego sezonu, chyba maks ćwierćfinału.
W tym składzie to chyba maksymalnie 5 - 6 lokata . I chyba nic więcej .
W tym tak ale do lutego może się wiele zmienić :P
Przed play off wystarczy nie spaść poniżej 6, żeby od razu nie trafić na któregoś z faworytów ;)
A do tego trzeba zespół konkretnie wzmocnić, kilka kontuzji i nie potrafimy wystawić nawet czterech piątek .
Cracovia - Podhale. Ostra wymiana zdań trenera Rohaczka z dziennikarzami
"Kupiliście kota w worku!" - atakowali dziennikarze trenera Rudolfa Rohaczka po porażce Comarch Cracovii z TatrySki Podhalem 2-4. Konferencja z udziałem obu trenerów była do tego stopnia emocjonująca, że pogratulował jej trener "Szarotek" i reprezentacji Polski Tomek Valtonen.
Dziennikarze nie mogli zrozumieć tłumaczenia trenera Rudolfa Rohaczka w sprawie polityki transferowej "Pasów". W meczu z Podhalem Cracovia musiała sobie radzić na trzy ataki, podczas gdy rywal dysponował czterema. Trener Rohaczek zasłaniał się kontuzjami Filipa Drzewieckiego, Damiana Kapicy i Kacpra Bryniczki.
Przedstawicieli mediów to nie przekonało z prostego powodu. W ostatnich latach klub wykorzystywał tylko jednego bramkarza Rafała Radziszewskiego, który został zwolniony w końcówce ubiegłego sezonu. Ostatnie mecze poprzednich rozgrywek i początek obecnego sezonu to królowanie w bramce Cracovii Sebastiana Kowalówki i Michała Łuby, który uchronił zespół przed wyższą porażką. Wbrew posiadaniu dwóch mocnych polskich golkiperów "Pasy" zdecydowały się na zatrudnienie trzeciego - Jasona Bacashihuhy.
- Co się stało z Amerykaninem Bacashiuhą, doznał kontuzji? Wychodzi na to, że kupiliście kota w worku! Trzeci bramkarz, niby z NHL-u, a brakuje napastników" - atakowali dziennikarze Rohaczka.
- Na razie broni Łuba, mamy trzech bramkarzy, każdy dostanie szansę. Na razie Łuba bardzo dobrze broni, sprawdzę tylko czy nie zawinił przy utracie czwartej bramki. Nie mamy czwartej piątki przez kontuzję, a nie przez sprowadzenie Amerykanina do bramki - bronił się Rohaczek.
"Czasem jest nawet pięć-sześć kontuzji, to w hokeju normalne" - nie dawali za wygraną żurnaliści.
- Wiemy, że z tak wąskim składem nie da się grać w play-offach. To jest jasne. Jesteśmy na etapie przebudowy zespołu, teraz mamy inne cele niż rok temu - odparł trener Cracovii.
Dziennikarze zauważyli jednak, że za pieniądze wydane na trzeciego bramkarza można było zatrudnić obrońcę czy napastnika.
- To nie ma nic wspólnego z pieniędzmi. Potrzebujemy konkurencji o miejsce w bramce. Gdy będzie kontuzjowany Łuba, to kto wejdzie do bramki? - pytał trener.
- Kowalówka - odpowiedział mu dziennikarz.
- A kto po nim? - nie dawał za wygraną Rohaczek.
"Przez 17 lat miał pan tylko Radziszewskiego, a jego zastępca dostawał szansę w trzech meczach sezonu i jakoś pan sobie radził" - argumentował dziennikarz.
- Tak to wtedy działało, a teraz znaleźliśmy trzech bramkarzy, na dzisiaj broni Łuba. Nie rozumiem w czym problem? - rozkładał ręce trener.
"Po co trzech bramkarzy, skoro brakuje napastników?" - dziwili się dziennikarze.
- Jezus Maria! Bo musi być trzech bramkarzy! Jak tego nie rozumiecie, to co ja poradzę. Mam czwarty atak, tylko jego członkowie są chorzy lub kontuzjowani, panowie! Powinienem mieć pięć formacji na sezon? To jest wasze zdanie, a ja wam nie wierzę - upierał się Rudolf Rohaczek.
Gdy rzecznik Cracovii zapytał po kilkunastominutowej wymianie zdań o kolejne kwestie, zabrał głos trener Podhala i reprezentacji narodowej Tomek Valtonen:
- Chciałem wam pogratulować, bo to najciekawsza konferencja, odkąd jestem w Polsce. Może czasem było za agresywnie. Gdyby każda taka była, to czekałbym na konferencje - docenił widowisko prezentujący fińską myśl szkoleniową trener.
za https://eurosport.interia.pl/plh/news-cracovia-podhale-ostra-wymiana-zdan-trenera-rohaczka-z-dzien,nId,2651768
Przez większość pobytu w Cracovii trenera broniły ciekawe transfery/ w większości udane / i wyniki . Teraz tego brakuje .
ja jednak bardziej obstawiam ze trener się pogubił(jak dla mnie co najmniej od roku) ,niż to to ze ma za zadanie wygaszenie hokeja w Cracovii!!
najbardziej mnie rozbawiło jak Rohaczek powiedział ze nawet mamy za dużo snajperów ,bo Bryniczka już nawet trenuje !!:)
dziwne ze trener z takim doświadczeniem. dalej nie rozumie ze jest różnica pomiędzy ilością i jakością ??to są dwa różne tematy!!
Dziennikarze przecież pytali raczej o konkretne wzmocnienia ,niż o kolejnych zawodników??
A ja myślę, że transfer Amerykanina ma drugie dno.
[quote='sterby' pid='1345592' dateline='1540999683']
[/quote]
to jest proste wiadomo ze największe sukcesy były za Radzika kiedy był w idealnej formie tu chyba wszyscy się idealnie zgadzamy? ,dziś na siłę trener chce powtórki stąd sprowadzanie zawodnika grającego nawet w NHL być może będzie podobnie jak za najlepszych czasów Radzika ?? ale już raczej wiadomo ze chyba nic z tego ?!
[quote='sterby' pid='1345592' dateline='1540999683']
[/quote]
Deal Jakuba z Omastą? ;)
Ja nie wiem z kim, ale jeszcze nie słyszałem o takiej sprawie z której Toudi nie chciał wycisnąć kasy.
Ciekawi mnie na ile Rudi zbywał dziennikarzy, a na ile jest to przekonanie, że mamy cztery formacje. Po mojemu, a jestem laikiem, to brakuje nam jeszcze jednej solidnej formacji z zawodnikami pokroju Kapicy będącego w formie, Drzewka, młodych południowców etc.
klekot nam to wyjaśni. Zapewne za transferem tego bramkarza stoją zawodnicy
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)