- Edytowany
Drugą rzeczą, która miała wpływ na odmianę mojego stylu życia, było to, że w wieku 40 lat, sam zostałem niemłodym już ojcem. To wydarzenie właśnie sprawiło, że przyjrzałem się sobie i temu co robię, bardzo dokładnie. Bywałem za kratami i nie chce zabrzmieć jak stara era, ale przestało to robić na mnie wrażenie. Zawsze starałem się patrzeć na pozytywy. Więc w piecu, zawsze można zrzucić parę kilo i nadrobić zaległości w lekturze. Teraz jednak gra toczy się na innej planszy. Gdy sobie pomyślę, że nie byłbym w stanie, oglądać mojej małej dziewuszki, jak dorasta, to właśnie sprawia, że trzymam się z dala od kłopotów od dłuższego czasu. I to tyle. Dla mnie już się to skończyło. Ja z tym skończyłem. Zanim jednak wysokiej rangi oficerowie policji Merseyside, NCIS (agencja do walki z najpoważniejszymi przestępstwami, głównie p.z - dop. tłum) i sądy, zaczną sobie stukać żółwiki, pamiętacie o jednym. To nie miało nic wspólnego z durnymi specjalnymi przepisami, to nie dlatego, że byłem zbanowany praktycznie wszędzie, włącznie z FIFĄ 2005, EA Sports. Nie zmusiły mnie do tego wcale, perfidne ukąszenia wymiaru sprawiedliwości, ani prześladowcza taktyka stróżów prawa. Skończyłem z tym, bo nareszcie mam coś, co zastąpiło mi ekscytację, jaką daje stadionowa rozróba na pełną skalę.
Macy Olivia Nicholls - You make me happy when skies are gray.
Koniec gadania. Żadnych dodatkowych wyjaśnień.
Spis treści
Rozdział 1.-Jeśli wiesz skąd pochodzisz
Rozdział 2.-County Road Cutters
Rozdział 3.-Manchester United
Rozdział 4.-Na południe od Watford
Rozdział 5.-Po drugiej stronie parku
Rozdział 6.-Boro
Rozdział 7.-Ryzyko zawodowe
Rozdział 8.-Aberdeen
Rozdział 9.-Heysel
Rozdział 10.-Get In Them
Rozdział 11.-Biały Everton