Pieknie napisane, a serial jak dla mnie zenujacy... chociaz z checia cos podobnego o narodzie wybranym bym zobaczyl. Mam nawet sciezke dzwiekowa: "na wyspie tej u-u, Billa ze Stephanem mozesz spotkac u-u, wyspa Jeffreya to nie plotka u-u"
-
-
SERIALE !!!
Ja tam lecę na Neflixie za 29, najniższy pakiet. Miałem wyższy ale dzieci przestały dopłacać więc teraz już nie oglądają.
A te pitolenia o jakościach obrazu? Nie wiem. Nie mam TV 4K by może zobaczyć różnicę. Jednak nie wiem co bym musiał znaleźć na Netflixie by faktycznie chcieć to zobaczyć w 4K. Seriale w FHD są eleganckie.
Teraz ten nowy Już mnie nie oszukasz czy jakoś tak. Wsysło mnie na 8h i podobało mi się zakończenie. Zaskakujące.
- Edytowany
Informacja zwrotna 2023 - Netflix - 8/10
Mocny serial o alkoholizmie, a dla dzieciaków alkoholików musi być wręcz miażdżący. Dobra rola Jakubika.
Czarne lustro -sezon 6 - netflix 7/10
Fajna kontynuacja,choć sezon nierówny. Kilka super odcinków i kilka mizernych.
- Edytowany
[quote]#post1600520
Wsysło mnie na 8h .[/quote]
Zupełnie przypadkiem oglądałem wczoraj wywiad z Machulskim (jakby nie było niemal legendarnym Polskim reżyserem).
Bardzo ciekawy ale miedzy innymi zwrócił uwagę na to o czym piszesz.
Jak 20 lat temu w stanach jakiś reżyser przedstawił się mu (z lekka zadzierając nosa) "jestem reżyserem od seriali" (tj. kino "mnie w...li")
to był zdziwiony. Teraz -mówi reżyser- ponoć ta instytucja od "oskarowej szopki" ma problem aby wystarczająco dużo przyzwoitych filmów do oskara nominować. Widz chce seriali i odrywania się od rzeczywistości na długie godziny a nawet dnie.
ps: ja też kompletnie wsiąkłem w to (np. better call Saul w wakacje "do oporu") i dopiero po skasowaniu Netflixa widzę ile więcej mam czasu , choćby na pie...nie 3 po 3 o mojej ukochanej Cracovii w necie 😀 Po netfliksie wywaliłem też amazona.
Mi się nie wydaje, żeby było za mało dobrych filmów coby nominować coś naprawdę dobrego. Wybitnych? nie wiem, po prostu nie jestem aż tak na bieżąco z kinem. I też nie jestem żadnym ekspertem od kina, żeby powiedzieć jak to historycznie wyglądało, w sensie co kryło się za takimi nominacji a innymi na przestrzeni lat.
Raczek ma fajny kanał na YT i zawsze ciekawie mówi, coś tam można znaleźć.
Jest masa festiwali , nagród , nie będących Oskarami, gdzie można znaleźć dobre kino - problem potem żeby do tych filmów dotrzeć - nie chodząc do kina (w Krakowie te kilka kin studyjnych obsluguje dość dobrze repertuar) . Ale dla chcącego nic trudnego.
W sensie ambitne, bo jeśli chodzi o rozrywkę to chyba tego nie brakuje.
Ja nic nie kasuje, hihi, (Better call Saul ciągle czeka), po prostu spędzam trochę czasu grzebiąc w odmętach wyszukiwarek i wychwytując rozmaite pozycje do obejrzenia.
Lubię seriale, ale zwyczajnie ostatnio wolę obejrzeć 5 różnych filmów fabularnych wyłowionych jako potencjalnie interesujące niż spędzić te 10 godzin na serialu.
[quote]#post1600566 Mi się nie wydaje, żeby było za mało dobrych filmów coby nominować coś naprawdę dobrego. W
[/quote]
Jak wspomniałem nie moja opinia tylko zawodowca.
[quote]#post1600557 Informacja zwrotna 2023 - Netflix - 8/10
Mocny serial o alkoholizmie, a dla dzieciaków alkoholików musi być wręcz miażdżący. Dobra rola Jakubika.
Slyszalem ze ten serial jest dobry a nawet bardzo, wlasnie mialem sie za niego zabierac. Dzieki za ulatwienie ;)
4 dni później
Korzystając z l4 ogladnałem
Mindhunter - 9/10 każdemu komu podobał się np Zodiac polecam ten serial, odwzorowanie seryjnych morderców Ameryki i poziom aktorski na mega plus.
Upadek (The Fall2013 - 2016) 8/10 typowa zabawa w kotke i myszkę między seryjnym mordercą, a Panią inspektor, ciekawy pojedynek psyhcologiczny, trzyma w napięciu do ostatniego odcinka.
"Powrot" 7/10 fajny luzny polski serial z Topa w roli glownej jako czlowiek ktory po kilku dniach od swojeo pogrzebu zmarchwiwstal...
5 dni później
[quote]#post1601023 Korzystając z l4 ogladnałem
Mindhunter - 9/10 każdemu komu podobał się np Zodiac polecam ten serial, odwzorowanie seryjnych morderców Ameryki i poziom aktorski na mega plus.
Upadek (The Fall2013 - 2016) 8/10 typowa zabawa w kotke i myszkę między seryjnym mordercą, a Panią inspektor, ciekawy pojedynek psyhcologiczny, trzyma w napięciu do ostatniego odcinka.[/quote]
Jeśli chodzi o The Fall, to dla mnie pierwszy sezon był naprawdę dobry i wciągający, drugi niezły, ale trzeci tak nudny, że zbieram się do jego dokończenia od ponad roku 😉
[quote]#post1601054 "Powrot" 7/10 fajny luzny polski serial z Topa w roli glownej jako czlowiek ktory po kilku dniach od swojeo pogrzebu zmarchwiwstal...[/quote]
Dodam że kolejny serial w którym jest wątek lgbt który nic nie wnosi do filmu, ogólnie wszystko w klimacie tolerancji i takie tam pranie mózgu młodzieży z prowincji i pokazanie jak się żyje w europejskiej stolicy
Na fali tego że uwielbiałem grę i bardzo lubię Stephanie Beatriz (super w roli Rosy Diaz w Brooklyn99) zabrałem się za "Twisted Metal" na razie mi się podoba, ma w sobie coś przyciągającego, nie jest to dzieło wybitne ale do oglądnięcia
będzie drugi sezon :)
HBO jakby co :)
"Forst" calkiem spoko polski serial na Netflixie 6/10
No Face wiesz ze nie zwracalem na to uwagi na te cale lgbt w serialalch a tu cyk od razu jak sie pokazal watek gejowski w powyzszym serialu od razu skojarzylem to z Twoim postem i rzeczywiscie takie watki sa chyba wszedzie teraz..
"Sound of freedom" film, nie serial. Poniżej opis ze strony rafaelfilm.pl. Na filmwebie w komentarzach burza o cenzurę i zaniżanie ocen przez ekspertów. Film według mnie bardzo dobry, temat ciężki, ale ważki i wydaje się przemilczywany, sami może oceńcie.
"Jeden z największych filmowych fenomenów współczesnego kina! Zamrożony przez mainstreamowych dystrybutorów przeleżał na półce 5 lat. Wykupiony dzięki publicznej zbiórce i mobilizacji dziesiątek tysięcy widzów trafił z początkiem lipca do amerykańskich kin i wywrócił letni box office do góry nogami. Bez typowej dla Hollywood, idącej w miliony dolarów promocji, ale za to z rozchodzącą się wirusowo opinią, że to „film, który każdy powinien zobaczyć”, wspiął się na szczyt rankingów ocen i oglądalności."
[quote]#post1601870 "Forst" calkiem spoko polski serial na Netflixie 6/10
No Face wiesz ze nie zwracalem na to uwagi na te cale lgbt w serialalch a tu cyk od razu jak sie pokazal watek gejowski w powyzszym serialu od razu skojarzylem to z Twoim postem i rzeczywiscie takie watki sa chyba wszedzie teraz.. [/quote]
całkiem dobrze zrobiony. jednak trzeba przeczytac wszystkie ksiazki Mroza, zeby poczuc atmosfere
[quote]#post1601872 [quote]#post1601870 "Forst" calkiem spoko polski serial na Netflixie 6/10
No Face wiesz ze nie zwracalem na to uwagi na te cale lgbt w serialalch a tu cyk od razu jak sie pokazal watek gejowski w powyzszym serialu od razu skojarzylem to z Twoim postem i rzeczywiscie takie watki sa chyba wszedzie teraz.. [/quote]
całkiem dobrze zrobiony. jednak trzeba przeczytac wszystkie ksiazki Mroza, zeby poczuc atmosfere[/quote]
Panie to się nie do on szybciej Panie fabrykuje niż ktokolwiek czyta 😂
[quote]#post1600328 [quote]#post1600321 "Już mnie nie oszukasz" , ośmioodcinkowy serial wg powieści Harlana Cobena z Netflixa . Wartka akcja, wiele zmyłek i zaskakujących momentów . Pewne 7/10 .[/quote]
Trzeba będzie oblukać. Pare lat temu Netflix wykupił prawa do kilku seriali na podstawie Cobena (sprawdx se Hanku, oglądałem chyba jeden i dobrze się to oglądało), a na pewno jest conajmniej 5.
Coben to swoisty fenomen.
Wtedy po tym serialu łyknąłem 3 (!) jego ksiązki w tydzień. Po mimo tego ze się powtarza i chwilami ostro naciągane, to ma dar tworzenia narracji od której cięzko się oderwać.
Więc podsumowując, dobra rozrywka na pewno.[/quote]
Ja zachęcony opiniami sięgnąłem po tytuł. Muszę przyznać, że zakończenie zaskakujące, chociaż jego część przechodziła mi rzecz jasna po głowie. Natomiast analiza po zakończonym serialu wskazuje, że było to naciągane jak guma z majtek starej baby. Chytry plan mógł się wykoleic 70 razy po drodze gdyby nie przypadki. Za słabo jak na uknuty plan.. poza tym bardzo nie lubię gdy szczegóły nie grają. Jak baba ma w domu kamerdynerów to raczej nie musi iść zaparzyć herbaty gościom i nie znika na pół godziny bo herbatę parzy się w 3 minuty. No a jeśli przy herbacie to nienawidze jak jest podana, baba wie, że nie ma czasu, że zaraz spieprza ale dolewa mleka i nie wypija tylko wychodzi. Nawet nie weźmie łyczka. To poco ją psulas mlekiem głupia pindo???? Trzeba było od razu powiedzieć, że nie chcesz i huj.
No i oczywiście minus że nikt tej brunetki nie położył na stół i nie zrobił co trzeba. Ten co jej pomaga ewidentnie się na nią smażył a ona nawet takiego prostego gestu nie potrafiła wykonać, za całokształt udzielonej pomocy. Mocno rozczarowujące.
Minus za geja. Na szczęście nic nie robił.
Ogólnie bym dał 6,5/10
Polecam: https://www.filmweb.pl/serial/Sukces-2019-813729
6/10 😉
- Edytowany
[quote]#post1601472 [quote]#post1601054 "Powrot" 7/10 fajny luzny polski serial z Topa w roli glownej jako czlowiek ktory po kilku dniach od swojeo pogrzebu zmarchwiwstal...[/quote]
Dodam że kolejny serial w którym jest wątek lgbt który nic nie wnosi do filmu, ogólnie wszystko w klimacie tolerancji i takie tam pranie mózgu młodzieży z prowincji i pokazanie jak się żyje w europejskiej stolicy[/quote]
Ani on luźny ani jakoś specjalnie nie pcha tematu tolerancji na pierwszy plan. Dla mnie to dość mocna i smutna komedia obyczajowa o związkach. Mimo że sporo fajnych żartów słownych się pojawia. Topa znów wspiął się na wyżyny. Ostatnio ma świetną passę.
7,5/10
9 dni później
"Yellowstone" , K.Costner w walce o swoje ranczo , w tle przepiękne widoki z Montany , także trochę akcji i sensacji . Na razie widziałem 2 sezony , czekam na kolejne . 7/10
"Forst" , polski serial kryminalny , trup ściele się dość gęsto , w tle zemsta za okres II wojny . Zwraca uwagę znakomita praca operatora ,fantastycznie pokazane Tatry . 5/10 . Czytałem , że w porównaniu do książki film jest słaby .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)