Właśnie zacząłem oglądać drugi sezon serialu Uwięzione na Netflixie. Kolejna fajna hiszpańskojęzyczna produkcja trzymająca długimi momentami w napięciu. Coś na zasadzie Domu z papieru gdzie jak przeoczysz jedną scenę możesz nie wiedzieć o co chodzi.
-
-
SERIALE !!!
56 dni później
https://m.filmweb.pl/serial/The+Spy-2019-810934
Bardzo dobry 6 odcinkowy serial, żadne pierdololo po pincet sezonów
Polski serial "Pułapka" ... mi sie bardzo podobal.. zarowno pierwsza jak i druga seria...
Sukcesja (hbo) 7/10 - piękny przykład jak kasa niszczy relacje w rodzinie i nie tylko.
70 dni później
Ja, jak zwykle, lekki poślizg. Ziomuś mi puścił the best of Ślepnąc od świateł, znając moją niechęć do tasiemców. Nie powiem, niezłe. Lubię historie o gangusach. Polskich też, byle choć trochę trzymały się reali. No i tytułowy kawałek (lecący właśnie na moich UE speakers), znalazł się na OST. Cieszy (, że twórcy serii nie kreują się na pomysłodawców).
The Witcher Netflix - dużo lepszy od polskiego szajsu, ale gdzie mu tam do książkowego oryginału. Czemu historia jest stale zmieniana? Why, oh why?! Nie naprawia się rzeczy, które działają! Myślę, że to robota tych poprawiaczy scenariuszy, osób, które tylko zajmują miejsce i zanieczyszczają atmosferę. Czemu nie mam milionów, by zainwestować w produkcję mangi o rzeźniku z Blaviken. Nic bym z Sapka nie ujął i nic bym do niego nie dodał. Wszystko zgodnie z oryginałem. SEX-DRUGS & ULTRAVIOLENCE! [IMG]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191227/b9b3be00f3f2df7deacbeee986ca23ca.jpg[/IMG]
ŚWIEŻO MALOWANE
A ja sobie ogladam Death Note, serial anime , bardzo dobry, byl film fabularny, ale serial ma fajny klimat o rozwija o wiele glebiej temat
[quote="runkle" pid='1403658' dateline='1571263417']
https://m.filmweb.pl/serial/The+Spy-2019-810934
Bardzo dobry 6 odcinkowy serial, żadne pierdololo po pincet sezonów
[/quote]
Świetny serial o szpiegu izraelskiego Mossadu w Syrii, właśnie skończyłem oglądać :)
Polecam na Netflixie Apache- historia Carlosa Teveza. Pokazany jest rozwój młodego piłkarza na tle życia w ciemnej stronie argentyńskiego miasta.
5 dni później
Piderżneli mu gardło, co nie?
ŚWIEŻO MALOWANE
A Netrflixowy "Wiedźmak"?Jak dla mnie to gorszy od ŁKSu, poplątali wszyto ,udziwnili,zbyt dużych finansów też chyba w to nie wpakowali co wiać jak w Filipakowej Cracovii.
ale ,sentyment mam więc 4/10
A i tam jest taki serial " Upadek Królestwa"{ chociaż z angielskiego("The Last Kingdom") powinno być chyba "Ostatnie Królestwo"}, lepszy od "Wiedźmina" o zmaganiach Wikingów( Duńczyków) z Sasami w Anglii w IX wieku.
Fajny tam jest "myk" jak się nazwy zmieniają z anglosaskich na angielskie. np Eoferwick-------->York, itp.
Niech staracę 7/10
- Edytowany
Tak ten tytuł to kompromitacja tłumacza . Serial nazywa się "Ostatnie królestwo" a chodzi o Wessex (jedyne z królestw saksońskich ,które oparło się najazdowi Duńczyków)
Ups. Kiedyś oglądałem pierwszy sezon tego "straconego królestwa";) i w sumie dzięki niemu poczytałem dużo o 7-u królestwach saksońskich
dałbym nawet więcej niż Kajak 8/10...
... teraz po poscie Kajaka włączyłem wczoraj 2-i sezon. O Kurcze ale prymitywne dno:( IMHO 2-i sezon można odpuścić.
A ja po Jokerze (film) podjaralem sie klimatem Gotham, i zabralem do serialu (chronologia idealna bo serial sie zaczyna tam gdzie konczy ten film)
Troche chwilami naiwny, ale klimat bardzo fajny i wiele zajebistych motywow.
Postac Pingwina mistrzostwo :)
Dluga to bedzie podroz, bo 4 sezony, a pierwszy ma 22 odcinki, mam nadzieje ze bedzie trzymal poziom.
Gotham ma 5 sezonów.
Osobiście bardziej podoba mi się postać innego wroga (mojego ulubioneg , od czasów kreskówek Batman TAS) :)
Zobaczysz, że opcja 1 będzie znacznie lepsza od 2 (ale jak już obejrzysz to Ci zdradzę ocb) :)
13 dni później
[quote='Kajak' pid='1413884' dateline='1578092207']
A Netrflixowy "Wiedźmak"?Jak dla mnie to gorszy od ŁKSu, poplątali wszyto ,udziwnili,zbyt dużych finansów też chyba w to nie wpakowali co wiać jak w Filipakowej Cracovii.
[/quote]
Książki nie czytałem. Grę mam, ale czeka aż któreś z dzieci odpali, czasu mi szkoda.
Nad serialem zasiadłem, w imię Polish Pride ;)
1 odcinek - no nic, jedziemy dalej
2 odcinek - konsternacja
3 odcinek - łot de fak??
4 odcinek - powoli zaczynam łapać sens...
Yennefer po metamorfozie wynagradza jednak wszystko.
Dociagnę jakoś do końca...
49 dni później
- Edytowany
"Niewiarygodne" na netflix
Niewiarygodne, jak bardzo mnie wciągnął, a dołączyłem do żony, skoro mecze się przystopowały.
Jak dla mnie rewelacyjny. Prawdziwy, bez udziwnień i przesadnej gry na emocjach.
Zgwałcona dziewczyna nie daje rady psychicznie i podczas podczas wielokrotnych przesłuchań odwołuje zeznania, po czym zostaje emocjonalnie wykopana poza swoje dotychczasowe otoczenie.
Równolegle sprawy podobnych gwałtów prowadzone są przez dwie policjantki.
Fantastyczna gra aktorska.
Mocny serial. 9/10
A propos Wiedźmina mysle ze ciężko go się ogląda nie znając książki i/lub gier - ja czailem fabule moja dziewczyna już mniej serial widać ze niskobudżetowy potem się nieco rozkręca, ale w sumie to cała historia jest opowiedziana bez ładu i składu, pomijając już pewne odstępstwa od fabuły.
Co do obsady to Cavill dla mnie daje radę, Ciri ujdzie, Jaskier jest fajnie dobrany, Yennefer... dziewczyna ładna i się stara ale to po prostu nie jest potężna i mroczna Yennefer... no ale od biedy ujdzie, natomiast tego kto obsadził Triss Merigold powinni pozbawić prawa do wykonywania zawodu
7 dni później
Polećcie jakieś seriale na merflixie. Skończyłem oglądać narcosa. Spróbowałem el chapo ale nie mogę przeżyć zmiany aktorów. Oprócz że nie zgadzają mi się twarze to mentalnie sam escobar był wcześniej inny a o felixie nawet nie wspominam. Nie da się oglądać. No i pierwszy odcinek i nieprzekupne dea bierze w łapę od chapo. Za dużo tego..
Nie musicie być w tym klimacie byleby się dobrze oglądało bez konieczności grubych rozkminek
- Edytowany
Ozark
The Punisher
Formuła 1
i bonusik dla maniaków
Apache -Historia Carlosa Teveza ;)
wzpizdu tego Santus, przegladasz ten watek? szukasz czegos nowego czy "klasyki' ?
Dark jest fajny, ale tam jest ostra rozkminka ;)
Izombie bardzo fajne, ale trzeba lubic klimat zombie, tyle ze tu ze sporym jajem, mnie relaksuje i mam ostra beke
Ten 'Niewiarygodne' co Pawelksi polecal bardzo dobry
Madmen, The Walking Dead, eeh mozna wymieniac
Friendsow 10 sezonow :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
pawelski, Goście (1)