Ja ostatnio natknąłem się na Dominion i mogę z czystym sumieniem polecić.
-
-
SERIALE !!!
Ja polecam POWER
14 dni później
z ostatnich zaległości
Ogólnie 3 sezon "Hannibala" można by podzielić na dwa mniejsze. Pierwsza z nich opowiadająca o losach doktora Lectera w Europie była znośna (Mason Verger król :P ), druga natomiast (żeby nie spoilerować) to inny poziom - więcej, lepiej, ciekawiej. Pomimo, że wiedziałem co się będzie działo i jak potoczy się fabuła (nie wspominam o jakichś koniecznych zmianach co było nieuniknione) całość była płynna i wielka szkoda, że to koniec tego serialu.
najdłużej w ostatnim czasie zajęło mi ogarnięcie "Jane the virgin" (22 odcinki po 42 minuty), a że za chwilę rusza następny sezon to chciałem nadrobić. Nie żałuję - amerykańskiej "Majki" nie ma nawet co porównywać do naszej. Twist na twiście, absurd na absurdzie, lekkie i przyjemne. Zdecydowanie na "+".
Mój faworyt ostatnich tygodni to "Daredevil". Zajebisty serial. Nie ma co się rozpisywać. Jako, że nie jestem fanem superbohaterów, tych wszystkich Batmanów, Spidermanów, Avengersów itd. myślałem, że obejrzę i zapomnę, ale się myliłem. Wiążę duże oczekiwania z kolejnymi sezonami i mam nadzieję, że będzie tak kozacki jak nowy strój głównego bohatera ;)
Dosłownie przed momentem skończyłem oglądać "Mr. Robot". W sumie mnie wciągnęło, ale nie wiem czemu. Im bliżej końca tym było tylko lepiej, ale bez jakiegoś większego ciśnienia będę czekał na drugi sezon.
k0la oglądnij sobie Ray Donovan
przy okazji seriali polecam taki kalendarz http://www.pogdesign.co.uk/cat/
po zalogowaniu się można sobie filtrować tylko na te które sie ogląda.
Wyszedł drugi sezon "Gotham" i po pierwszym odcinku muszę stwierdzić, że będzie kozacki. Robin Taylor (Pingwin), Cory Smith (Nygma "Riddler" ) i Cameron Monaghan (młody Joker) zrobią dobrą robotę w tym sezonie (ten ostatni dostaje coraz więcej scen, wchodzi na pierwszy plan)..Oj będzie się działo :)
Ostatnio obejrzałem i polecam:
Broadchurch
Ripper Street
Cooper
Narcos -dość dobry, ale spodziewałem się więcej.
http://www.filmweb.pl/serial/Narcos-2015-680486
20 dni później
Narcos jak dla mnie rewelacja.
dokładnie, i extra muzyka
siłą rozpędu objrzałem jeszcze 2 filmy z tego tematu: Paradise Lost z Benicio del Toro i Blow z Johnnym Deppem
hamer to jak jesteś na fali B)- to obejrzyj sobie cocaine cowboys http://www.filmweb.pl/film/Kokainowi+kowboje-2006-274455 Oglądałem ten film już parę lat temu i bardzo mi się podobał. Na narcos patrzyłem trochę przez ten pryzmat i liczyłem że będzie zrobiony w podobnym klimacie.
Narcos bardzo dobry, wciągnięty w ciągu jednego dnia ;) z niecierpliwością czekam na drugi sezon.
Blow to klasyka. Cocaine cowboys też niezły, ale trochę tak bardziej pod dokument mi podchodzi.
przypadkiem zacząłem sobie oglądac netflixowski iZombie, na razie spoko z dużym plusem, lajtowo, z humorem, kryminalnie
Ogladasz na netfliksie przez jakieś VPNy? Czy lecisz z torrentów? ;-)
pewnie juz to stare, ale dopiero teraz w ta pogode parszywa odladnalem Sluzby Specjalne, elegancki serial
gentlemen Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ogladasz na netfliksie przez jakieś VPNy? Czy
> lecisz z torrentów? ;-)
VPNa mam :)
Teraz ruszył 2 sezon Fargo (pierwszy świetny) oraz 2 sezon The Knick (b.dobry).
Na jesienno - zimowe dni planuję jeszcze obejrzeć Battlestar Galactica , Królewstwo i Luther.
Jeżeli ktoś nie obejrzał "Rzymu" to polecam, zaje... . Szkoda, że go skrócili z braku kasy do 2 sezonów zamiast pierwotnie zaplanowanych 5.
Battlestar Galactica polecam z całego serca. Początkowo przyjemna space opera, później seria mocno się polityzuje, następnie przechodzi w klimaty lemowskiej fantastyki z kluczowymi pytaniami o tożsamość i świadomość, by skończyć serial mistyką, metafizyką i chyba odrobiną psychodelii. Rewelacja :)
Dla mnie ten serial zupełnie niestrawny, chociaż uwielbiam s-f. Wolałem Gwiezdne Wrota, szkoda, że się skończyły na 10 sezonach i dwóch spin-offach Stargate Atlantis 5 sezonow i Stargate Universe 2 sezony (może tylko tyle, bo był nudny jak flaki z olejem, a pilot był bardzo, a to obiecujący, reszta klapa, pewnie dlatego, że formę serialu upodobniono do Zagubionych, czy jak tam ten serial się zwał.
"Skazane" i "Prokurator".
Mi sie podobaja :)
-nie wiesz gdzie mogę naprawić mojego walkmana?
- ??!... pewnie tam gdzie naprawisz Atari
z Prokuratora, ciagle brechtam
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)