[quote='Senior' pid='1309087' dateline='1521146316']
Ktoś mi wyjaśni jakie założenia drużyna realizowała w trzeciej tercji?
[/quote]
Przetrwać do końca słaniając się na nogach. To była taktyka.
Forma fizyczna jest.... no nie ma jej zupełnie.
Przykro mi to pisać ale ja już nie wierzę :(
-
-
Play - Off 2018. To już jest koniec, nie ma już nic ..., ...i kamieni kupa ...
Teoria z przygotowaniem fizycznym jest ciekawa, ale ja już w pierwszej i drugiej tercji widziałem okresy przestoju, które przypominały mi popadanie w letarg, a nie brak pary.
A po pierwszej tercji już myślałem, że komisja dwustronna d/s wynagrodzeń osiągnęła porozumienie. :(
Forma fizyczna jaka jest to każdy widzi. Na pewno nie jest idealna, a i do bardzo dobrej jej zdecydowanie daleko. RR mógł popełnić błąd w przygotowaniach - to się zdarza i kilka lat temu już nam się przytrafiło.
Ale nie ma co spłycać problemów Cracovii jedynie do formy fizycznej, drużyna ma ich obecnie więcej, i sam nie wiem który jest gorszy.
Brawa za przełamanie, wojna się nie skończyła!
Odnotowaliście obecność Prezesa i Probierza?
Dobrze byłoby przejść Katowice i zdobyć srebro Max w tym roku.Bo jeżeli nie wejdziemy do finału ciężko będzie pozbierać się i walczyć o brąz.
[quote='Panbosmanjana' pid='1309097' dateline='1521149226']
Odnotowaliście obecność Prezesa i Probierza?
[/quote]
Prezesa widziałem. Probierza nie.
Wracamy do gry , dziś pchła Wronka jakaś niewidoczna , ważne że wygrywamy ,matrwi frekwencja i dwie szybko stracone bramki na początku trzeciej tercji.
[quote='RobertoBaggio' pid='1309099' dateline='1521149452']
Dobrze byłoby przejść Katowice i zdobyć srebro Max w tym roku.Bo jeżeli nie wejdziemy do finału ciężko będzie pozbierać się i walczyć o brąz.
[/quote]
[size=small]Dobrze by było zagrać chociaż w kontynentalnym. Wymęczyć jakoś ten finał.[/size]
Osobiście wolę brąz niż dać przełamanie kompleksu Tychom w finale.
sterby, człowieku małej wiary jak Cracovia będzie w finale to ogra tyszan, dużo trudniej paradoksalnie ograć było Unię a teraz zakład energetyczny !!!
Choć jest jedna wątpliwość ale o tym przed ewentualnym finałem...
Zaznaczam,że nie widziałem meczu, sorry ale obowiązki rodzinne od jakiegoś czasu dla mnie ważniejsze niż Cracovia, więc trochę się gubię śledząc komentarze na forum, że graliśmy słabo i że nie mamy sił... Przepraszam pierwszą tercję wygraliśmy 2:0 i niektórzy piszą że zdeklasowaliśmy Katowice, drugą tercję wygraliśmy 2;1 i w sumie prowadziliśmy 4:1 w meczu, może druga tercja była słabsza ale wynik pokazuje że kontrolowaliśmy mecz po dwóch tercjach, trzecią tercję przegraliśmy 0:2 i w nerwowej atmosferze dowieźliśmy jednak zwycięstwo 4:3 do końca.
Kiedyś pisałem,że porażka w 3 tercji niekoniecznie oznacza brak sił ale trudno mi oceniać nie widząc meczu.
Ale zapytam, czy nie rozdawaliśmy dzisiaj prezentów ? czy Radzik odzyskał formę ? może obraz 3 tercji wynikał jednak z prezentów dla energetyków ? nie każdy błąd zawodnika wynika z braku sił ?
Dlaczego nie wierzę w błąd w przygotowaniach i brak sił naszych zawodników ? Nie tylko dlatego że mam zaufanie do warsztatu Rudolfa ( a coś o tym warsztacie wiem) ale przede wszystkim dlatego,że w meczach w na S7 w CHL drużyna pokazała niesamowite przygotowanie fizyczne, ba do finału PP nie było widać żadnych braków w tym elemencie a nad Katowicami górowaliśmy o klasę, finał przegraliśmy przez błędy indywidualne (tak! tak!) i proponuję popatrzeć ile ich zrobili w finale m. in. Zib i Novajovski
Żeby drużyna o takim potencjale personalnym i tak przygotowana do sezonu męczyła się w PO z Unią i Katowicami w marcu to musiałaby nie trenować od stycznia tylko walić w ch...ja a przy Rudolfie jest to niemożliwe ! Jest tajemnicą poliszynela, że Cytryna pilnuje zawodników na rowerach stacjonarnych tj. ilość przejechanych kilometrów, obciążenia i tętno i wie co kto robi. Jak ktoś wali w ch...ja jak swego czasu Guzik to ląduje w gabinecie Wiceprezesa z wydrukiem z komputera i wszystko jest jasne, że walił w ch...ja nie wchodził na odpowiedni poziom tętna, sam se zmniejszał obciążenie, Cytryna nie pobłaża dlatego dla niektórych jest niewygodny. Zresztą moim zdaniem Klub powinien zweryfikować proces treningowy i na bazie tego materiału wszystko powinno być jasne. Wypowiedż PNovajovskiego na h....j.necie jest niewiarygodna i dla mnie kolejnym alibi dla zawodników, na to mogą nabrać sie tylko naiwni, bardziej spostrzegawczy zastanowią się czy ten wywiad nie wpisuje się w całą atmosferę manipulowania wynikem tej rywalizacji patrz dzialnosć Arbitra Dyscyplinarnego. Cieszę się że niektórzy dostrzegają, iż problem jest w głowach zawodników a nie w ich płucach i nogach.
Jutro najważniejszy mecz tego półfinału, stać nas na zwycięstwo choć pewnie jutro będzie jeszcze trudniej niż dzisiaj ale podkreślam jak sami nie będziemy dawać elektrykom prezentów to nie mają szans, a sędziowie na szczęście bramek nie strzelają. Tematu sędziowania dotychczas nie poruszałem aby nie wpisywać się w chór tych którzy dają alibi zawodnikom, jest stronnicze głównie polega na tym że nie gwiżdżą wszystkich fauli popełnianych na naszych zawodnikach ale jednak bramek nie strzelają...Przypomnę,że pierwsze dwa mecze przegraliśmy głównie przez postawę Radzika , który z 10 bramek ma 5 na swoim sumieniu. Aha mój długoletni Kolega i nasz wierny kibic uważa,że nie mam racji iż zakład elektryczny ma dwie piątki do grania, on twierdzi że mają jedną piątkę na poziomie.
PS1 Senior rozumiem,że ty wiesz iż nie było żadnych założeń taktycznych na 3 tercję, ja takiej wiedzy nie mam więc pozostaję przy swoim, iż czasem uważam, że zawodnicy nie realizują założeń taktycznych...po prostu mają w du...pie zalecenia trenera, świetnie to pokazali w Helsinkach bodaj 6 min do końca 2 tercji przy wyniku remisowym lub 2:1 dla Finów, wszystko było słychać i widać w TV, była przerwa na power play i nasz Trener mówi do zawodników aby zagrali te ostanie kilka minut odpowiedzialnie na zero z tyłu, i jak zagrali nasi zawodnicy ? stracili bodaj 2 bramki i było po meczu i zachęcam do obejrzenia co wtedy robili Zib i Novajovski i bynajmniej Finowie nie zrobili wtedy jakiegoś tsunami w naszej tercji...
PS2 Sterby nadal czekam na info o co chodzi z tą miedzią i z tymi negocjacjami płacowymi, możesz na priva, możesz zadzwonić
- Edytowany
[quote='Orlean' pid='1309102' dateline='1521150282']
matrwi frekwencja
[/quote]
Ja bym powiedział że relatywnie wysoka w porównaniu z tym samym etapem w poprzednich latach. Do tego czwartek... i chyba nawet niektórzy przestali wierzyć że można cokolwiek ugrać.
Dzisiaj po cichu liczę że zakręci się [b]w okolicach[/b] kompletu.
Dzisiaj piateczek piatunio więc ludzi będzie więcej.Oby nasi wygrali.
Dziś będzie ogień!!! Zobaczycie że dziś publika dopisze , choć wczoraj źle nie było. I będzie Radzik show. Wieczór dzisiejszy jest zarezerwowany na Siedleckiego.
Hujnet napisał że było 820 osób a było nas na oko z 1500
- Edytowany
Max 1000 choć wątpię...nawet na prostej gdzie siedzieliśmy były wolne krzesełka...
820 osob wg oficjalnego protokolu meczowego a nie jakiegos widzimisie....
Ponieważ wiem jak się pisze protokoły to rozumiem rozbieżność :)
Oficjalne dane są niestety z protokołów meczowych, a te mają niewiele wspólnego z rzeczywistością, a co gorsze, nie tylko w kwestii liczby widzów.
Jakże mi się marzy abyśmy dziś odprawili towarzyszy ze stalinogrodu bez sztycha .
- Edytowany
Jak toś się wybiera w poniedziałek do Katowic na mecz to bilety już są do kupienia tu:
https://www.kupbilet.pl/sport/hokej/hk0128
I spieszyć się, bo hala mieści ok. 1000 widzów i pewnie szybko tych biletów zbraknie, bo mecz jest jeden, a na ostatni niedzielny mecz, w sobotę już biletów nie było, a na poniedziałkowy skończyły się w niedzielę !
Co do wczorajszego meczu: w Play - Off zwycięzców się nie sądzi, rok temu też przegrywaliśmy finał z Tychami 0:2 i 1:3, a w 2016 roku 2:3 i jednak je wygraliśmy ! Narzekać będzie można jakbyśmy ten półfinał przegrali, a jak wygramy, to nikt tej bucówy nie będzie pamiętał ! :) Jak będziemy się wystrzegać baboli, jakie padły w tych trzech meczach, to półfinał wygramy !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)