Wiadomo w ogóle oficjalnie co mu się stało?
-
-
Michal Siplak - Witamy w Cracovii!
[quote='MakuKSC' pid='1392478' dateline='1564906029']
W pilke nozna gra sie nogami, jesli to reka,to przy dostepnej pomocy medycznej dla profesjonalistow, powinien byc spowrotem maks do 2 miesiecy.
[/quote]
No właśnie też tak myślę ale np Danka wymiotło na cały
rok...
Obrońca musi walczyć łokciami. Jeżeli człowiek ma uraz to podświadomie chroni uszkodzone miejsce, a to w grze nie pomaga.
Jeżeli to złamanie to 2-3 miesiące.
Szczescie w nieszczesciu,to fakt ze nawet z reka na temblaku moze biegac,dzieki czemu calosc przygotowan nie pojdzie na marne.jakby to byla noga to musialby duzo nadrabiac a tak to tylko zlapac rytm meczowy.
Nie wiadomo ile może potrwać przerwa Michała, zwichnięty łokieć
Pytanie natury technicznej. Jak to jest z tymi karetkami? Nie powinny być na stadionie i czekać na takie właśnie sytuacje? Michal dość długo czekał na pomoc...
- Edytowany
Ale karetka na murawie byla w ciagu 3 minut... nie wiem gdzie tam jakis problem widziales...
Najpierw pobiegli lekarze klubowi co jest standardem a za chwile byl lekarz z karetki...trwalo to max 2-3 minuty..na transmisji bylo widac dobrze ze reakcja sluzb byla szybka... a to ze zanim zszedl z murawy tyle to trwalo to musialo bo musieli usztywnic cala rękę
Jesli sie rozchodzi scisle o przepisy to jest tak ze karetka ta co jest na stadionie nie odwozi do sxpitala tylko wzywana jest kolejna tak aby w czasie meczu byla caly czas na miejscu.
[quote='KruszynaKSC' pid='1392517' dateline='1564920011']
Ale karetka na murawie byla w ciagu 3 minut... nie wiem gdzie tam jakis problem widziales...
Najpierw pobiegli lekarze klubowi co jest standardem a za chwile byl lekarz z karetki...trwalo to max 2-3 minuty..na transmisji bylo widac dobrze ze reakcja sluzb byla szybka... a to ze zanim zszedl z murawy tyle to trwalo to musialo bo musieli usztywnic cala rękę
Jesli sie rozchodzi scisle o przepisy to jest tak ze karetka ta co jest na stadionie nie odwozi do sxpitala tylko wzywana jest kolejna tak aby w czasie meczu byla caly czas na miejscu.
[/quote]
Ale nigdzie nie napisałem, że widziałem problem... Zapytałem tylko czy karetka ma być na stadionie i tyle. Czyli po co w takim razie ta karetka stacjonarna skoro i tak wzywają z zewnątrz?
Zeby udzielić szybkiej pomocy w ciezszych kontuzjach jak np.wczorajsza Siplaka ..
Wyobrazasz sobie czekanie na przyjazd karetki przez 15 minut gdzie pilkarz nie da rady sie podniesc i potrzebuje bardziej skomplikowanej pomocy niz popsikanie muchozolem miejsca stluczenia? Ja osobiscie tego nie widze...
[quote='7ART7' pid='1392522' dateline='1564921193']
[/quote]
Ale nigdzie nie napisałem, że widziałem problem... Zapytałem tylko czy karetka ma być na stadionie i tyle. Czyli po co w takim razie ta karetka stacjonarna skoro i tak wzywają z zewnątrz?
[/quote]
Pewnie to lekarz decyduje,czy uraz wymaga natychmiastowej interwencji,np.operacji.
[quote='Bruno' pid='1392529' dateline='1564924231']
[quote='7ART7' pid='1392522' dateline='1564921193']
[/quote]
[/quote]
Pewnie to lekarz decyduje,czy uraz wymaga natychmiastowej interwencji,np.operacji.
[/quote]
No i ma to sens :) W sumie faktycznie jak lekarz uznał, że nie wymaga natychmiastowej hospitalizacji to karetka stacjonarna czeka na cięższe przypadki.
#KruszynaKSC, luzik :) Tylko pytałem żeby dowiedzieć się jak to wygląda względem przepisów, bo nie mam pojęcia jak to jest.
- Edytowany
Yyyyy ale ja jestem wyluzowany :) Odpisalem normalnie na posta :) czy bylo cos tam nie tak?
[quote='MakuKSC' pid='1392503' dateline='1564916265']
Szczescie w nieszczesciu,to fakt ze nawet z reka na temblaku moze biegac,dzieki czemu calosc przygotowan nie pojdzie na marne.jakby to byla noga to musialby duzo nadrabiac a tak to tylko zlapac rytm meczowy.
[/quote]
Ty chyba nie masz pojęcia jak się biega. Jak chcesz biegać z ręką w temblaku? przecież przy bieganiu ręce same pracują, a w przypadku takiej kontuzji ręka musi być usztywniona jakiś czas. Z własnego doświadczenia wiem że przerwa będzie około 2 miesięczna, przy pracy fizjo może się uda.
[quote='KruszynaKSC' pid='1392541' dateline='1564933313']
Yyyyy ale ja jestem wyluzowany :) Odpisalem normalnie na posta :) czy bylo cos tam nie tak?
[/quote]
Sztywniutko jest :D Ja tak tylko dla pewności :)
[quote='Osmendka' pid='1392549' dateline='1564937352']
[/quote]
Ty chyba nie masz pojęcia jak się biega. Jak chcesz biegać z ręką w temblaku? przecież przy bieganiu ręce same pracują, a w przypadku takiej kontuzji ręka musi być usztywniona jakiś czas. Z własnego doświadczenia wiem że przerwa będzie około 2 miesięczna, przy pracy fizjo może się uda.
[/quote]
Przepraszam, masz racje, przebieglem w zyciu zaledwie kilkanascie tysiecy kilometrow. Lokiec rozjebalem gorzej niz Siplak,ale w dupie bylem i gowno widzialem;)
[quote='Osmendka' pid='1392549' dateline='1564937352']
[/quote]
[/quote]
Nikt mu nie każe robić fikołków ani bic rekordu na 100m. Rozumiem że ze złamaną ręką nie będzie wstawać z łóżka? Ja też powiem z własnego doświadczenia bo miałem przemieszczenie kości w łokciu włącznie z jej pęknieciem i odłamkami pod skórą. 3 tygodnie w gipsie od dłoni do barku ale człowiek normalnie funkcjonował.
Jak rozkurwilem reke, to tak sie smiesznie zlozylo,ze bylem na wakacjach w Polsce, przyjezdzajac z emigracji. Nie przyjeli mnie na pogotowiu w niedziele, bo nie mialem RMU-y, a europejskiej karty nie chcieli przyjac bo nie mieli czytnika, wiec sie wkurwilem i pojechalem na wakacje z reka zgieta w lokciu na kat prosty(na szczescie mialem auto z automatem, wiec zapialem "drive" i pojechalem kierujac jedna reka). Przez miesiac nie moglem reki wyprostowac,krwiak byl na 30 cm,ale jakos szybko wrocilem do sportu,bez jakiejkolwiek pomocy lekarskiej. Konsekwencje tego zdarzenia czuje do dzis, na starosc bedzie jeszcze gorzej, ale mowi sie trudno. Jak ktos jest miekkim ch.ujem robiony, to rzeczywiscie moze sobie plazowac, ale Ci goscie w klubie maja dostep do medycyny na porzadnym poziomie,a nie NFZ. Zarabiaja tyle,ze nawet jak im klub nie pomoze,to sobie moga zafundowac sami porzadna rehabilitacje.
Maku nie podpuszczaj, już był jeden taki co se operację zrobił na własną rękę, a raczej nogę i już murawy nie powąchał.
- Edytowany
Dowcipnis Sterby w formie;)
Chodzi o to,ze to tylko reka,z wyciskaniem na lawce, z pompkami na poreczach, z wszystkimi silowymi cwiczeniami moze byc klopot. Z boksem rowniez, ale nie z graniem w pilke.
Dobra nie przesadzaj, że będzie grał w piłkę. Zwłaszcza gdy 90% taktyki Probierza to rzucanie autów. Jedynie zgodzimy się, że przygotowania nie muszą pójść w pizdu bo biegać i obciążać nogi napewno da radę więc jak wyleczy rękę to tylko czucie piłki i rytm meczowy jest do ogarnięcia
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)