[quote='konserwa' pid='1295688' dateline='1513542253']
No ale racja, można trzymać tych graczy bo kiedyś niektórzy błysnęli, za to zmienić trenera na kolejnego który pozwoli im bimbać sobie i strzelać fochy za 10, 15 czy 20 tys. wypłaty, panowie piłkarze łaskawie wygrają parę spotkań i przedłużą nasz ligowy byt o kolejny sezon, oczywiście zajmując tradycyjne 14 miejsce. Tego chcecie?
[/quote]
Szanowny kolego, już widzę jak Filipiak wraz z Tabiszem i Probierzem za czapkę gruszek, znajdą w naszym piłkarsko rozwiniętym kraju zawodników którzy od rana do nocy wypruwać będą flaki za naszą Cracovię! Pierwszą próbę takiego myślenia przerobiliśmy w lipcu i co? I mamy 15 miejsce w tabeli. Rozumiem, że jeżeli wywalimy kolejnych "olewaczy" to może i nie obronimy ekstraklasy, ale za to będziemy mieli samych ambitnych w ekipie (gorzej z ich umiejętnościami)!
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
[quote='piotrek67' pid='1295696' dateline='1513542587']
Ok niech wypier.doli wszystkich nie ma sprawy tylko przychodząc do nas wiedział kogo ma do dyspozycji a poza tymi których wymieniłeś ściągnął swoich zawodników -jest to jego autorski zespół.
[/quote]
Przychodząc tutaj bardziej go interesowało za ile kasy a nie kogo ma do grania
[quote='gaudeamus' pid='1295693' dateline='1513542496']
konserwa wg. kmity ma się rozstać z następującymi piłkarzami: Grzegorz Sandomierski, Mateusz Szczepaniak, Jakub Wójcicki, Piotr Malarczyk i Miroslav Covilo.
Kurcze to kto mu tak naprawdę zostanie do grania?
[/quote]
Jeżeli to jest prawda, to biorąc pod uwagę umiejętności Prezesa w dokonywaniu trafionych transferów, a trenera w budowaniu drużyny, brzmi jak wywieszenie białej flagi i odpuszczenie walki o ligowy byt już dzisiaj!
Covilo wylatuje? Deja zostaje! Tu psychiatra pilnie potrzebny.
Porównaj zarobki Miro i Deji to znajdziesz szybko odpowiedź!
Porównaj to co dał i może dać Covilo dla nas kibiców i klubu a to co daje i może dać Deja. Jedno jest pewne jeśli wyników nie będzie miał na wiosnę to będzie miał przejebane
Covilo i Wójcicki nie są ambitni i nie chce im się trenować? Wątpię. Pewnie podpadli Probierzowi bo mają swoje zdanie i nie są cipkami jak większość składu.
Mam nadzieję że z Covilo to tylko nic nie znaczące pogłoski, gdyby jednak
okazałoby się to prawdą to straciłbym resztki szacunku do tego trenera.
[quote='19Rudi06' pid='1295718' dateline='1513545967']
[/quote]
może po prostu widzi to co każdy z nas, ale tylko on potrafi to powiedzieć, że Miro w kasku jest po prostu słabym piłkarzem?
[quote='squier strat' pid='1295719' dateline='1513546271']
[/quote]
może po prostu widzi to co każdy z nas, ale tylko on potrafi to powiedzieć, że Miro w kasku jest po prostu słabym piłkarzem?
[/quote]
Nie przesadzajmy Squier, nie doszedł do formy z przed kontuzji, z tym się zgodzę, mimo to gdy gra, zAWsze daje
z siebie sto procent i jest lepszy o niebo od reszty tej zgrai. Wiele razy dAWał nam powody do radości i ciągnął tą druzynę.
Dodatkowo jest jej kapitanem. Zresztą na jednej z ostatnich konferencji, Probierz wypowiada się o nim jako o jednym
z najważniejszych ogniw w drużynie, którego mu tak bardzo brakuje, to co nagle zmienił zdanie?!
[quote='squier strat' pid='1295719' dateline='1513546271']
[/quote]
[/quote]
Tak, a za tego "słabego" przyjdzie mega cienias. Za to za darmo i kartą w ręku.
Zresztą do cholery co przez te pół roku Probierz zrobił dobrego dla tego klubu, żeby pozwolić mu rozpieprzyć wszystko?!
Zawsze będzie można bronić Probierza tym, że wszyscy piłkarze w PL grają przeciw niemy (ciekawe dlaczego).
Swoją drogą w ten sam sposób można bronić Filipiaka, najlepszego prezesa i właściciela, który tylko przez PZPN/MZPN/MPK/MPO/Firmę od trawy/Agentów/Rejentów/Juniorów/Seniorów/Odlbojów nie osiąga nic w sporcie.
Jak ktoś jest chamem i pozorantem to tłumów za sobą nie pociągnie. Nikt z takimi ludźmi pracować nie lubi, a jak już musi to żył sobie nie będzie wypruwał jako jedyny w całym tym burdelu z Wielickiej.
Covilo to nasz HERO. Pamiętajmy derby. Jeśli jest za słaby by grać to spoko niech siedzi na ławie albo trybunach. Ale niech zarabia godne pieniążki w klubie do końca kariery bez względu na formę. Potem intratne stanowisko w strukturach klubu.
Z tym Deleu też mi się nie podoba. Powinien dostać kontrakt na jeszcze rok i niech se trenuje niech ma co do garnka włożyć. Za bramkę w psiej budzie się należy. Chyba że ma ambicje gdzieś jeszcze pograć? Ale jeśli zaplecze to wypożyczyć i dokładać do kontraktu żeby się kasa zgadzała na koncie.
Trenerze proszę dbać o naszych zwycięzców
[quote='SaNtO' pid='1295729' dateline='1513547747']
Covilo to nasz HERO. Pamiętajmy derby. Jeśli jest za słaby by grać to spoko niech siedzi na ławie albo trybunach. Ale niech zarabia godne pieniążki w klubie do końca kariery bez względu na formę. Potem intratne stanowisko w strukturach klubu.
Z tym Deleu też mi się nie podoba. Powinien dostać kontrakt na jeszcze rok i niech se trenuje niech ma co do garnka włożyć. Za bramkę w psiej budzie się należy. Chyba że ma ambicje gdzieś jeszcze pograć? Ale jeśli zaplecze to wypożyczyć i dokładać do kontraktu żeby się kasa zgadzała na koncie.
Trenerze proszę dbać o naszych zwycięzców
[/quote]
Co do Miro zgoda zresztą sam mu to proponowałem a co do Deleu -sympatyczny gościu ale odleciałeś :)
- Edytowany
Klub dementuje baśnie szybkiegopierda kmity
AKTUALIZACJA
Po publikacji skontaktowali się z nami przedstawiciele Cracovii, zapewniając, że pozycja Miroslava Covilo w zespole jest niezagrożona i nieprawdą jest, że klub ma zamiar pozbywać się Serba w zimowym oknie transferowym.
https://m.sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/727489/szokujace-plany-michala-probierza-trener-cracovii-planuje-kolejna-rewolucje
kurka wodna, ja pamiętam wpisy, że żeliki należy pognać do pracy, że robią co chcą. Ze trenerzy im popuszczają itd.
Przyszedł trener o twardej ręce, który wymaga od kopaczy i jest płacz...kibiców. Dla mnie szok.
Ja się pytam, co takiego dał Wójcicki ? Szczepaniak ? A Sandomierski nie był krytykowany ? Deleu to emeryt, Steblecki w chwili przyjścia był już odpowiednio oceniany. Malarczyk, jeżeli to prawda, jakie kiksy robił ?
Trudny temat jest z Covilo - bo to taka nasza perełka, ikona. Sam wielokrotnie pisałem, że jak nie ma głowy, to nogami gracz jest marny. Był-jest naszym ulubieńcem, trudne rozstanie, jak jest prawdziwe. Nie wiemy też, jaka jest jego sytuacja zdrowotna.
Coś czuję, że okienko zimowe będzieeee baaaaardzooo ciekawe, a w przyszłych rozgrywkach zagramy o puchary, przy czym jak się do nich dostaniemy, nikt nie powie, ze chlebuś jest w lidze.
Jeszcze wracając do Zielińskiego - nie wiem skąd taki nagle kult tego trenera. Ja pamiętam, ze w hejcie na forum padały non stop oskarżenia, np. o całkowitą nieumiejętność przygotowania drużyny np. pod względem fizycznym. Padały zarzuty, ze piłkarze rządzą i grają kiedy chcą.
Nie zgodze się z Toba Ianie w kwestii oceny Sandomierskiego, Szczepaniaka czy Wójcickiego. Swój argument przedstawiłem w wątku "Transfery - propozycje".
- Edytowany
[quote='Churchill' pid='1295628' dateline='1513534272']
Ciekawe wieści płyną z Wielickiej 101. Po treningu przepychanki słowno-fizyczne miedzy grupą piłkarzy a członkami sztabu trenerskiego. Kto komu napluje w pysk? a kto kogo kopnie w *****?
[/quote]
Pierwsza dobra wiadomość od przynajmniej kilku tygodni. Wygląda na to, że jednak komuś jeszcze na czymś zależy (ktokolwiek zaczął)...
Nie zdziwiłbym się gdyby paru piłkarzy miało dość, że drze na nich mordę koleś, który potem wystawia na najważniejszy mecz bramkarza żółtodzioba bez meczowego rytmu albo na środek ataku posyła stoperów...
[quote='ian thorpe' pid='1295737' dateline='1513550054']
kurka wodna, ja pamiętam wpisy, że żeliki należy pognać do pracy, że robią co chcą. Ze trenerzy im popuszczają itd.
Przyszedł trener o twardej ręce, który wymaga od kopaczy i jest płacz...kibiców. Dla mnie szok.
Ja się pytam, co takiego dał Wójcicki ? Szczepaniak ? A Sandomierski nie był krytykowany ? Deleu to emeryt, Steblecki w chwili przyjścia był już odpowiednio oceniany. Malarczyk, jeżeli to prawda, jakie kiksy robił ?
Trudny temat jest z Covilo - bo to taka nasza perełka, ikona. Sam wielokrotnie pisałem, że jak nie ma głowy, to nogami gracz jest marny. Był-jest naszym ulubieńcem, trudne rozstanie, jak jest prawdziwe. Nie wiemy też, jaka jest jego sytuacja zdrowotna.
Coś czuję, że okienko zimowe będzieeee baaaaardzooo ciekawe, a w przyszłych rozgrywkach zagramy o puchary, przy czym jak się do nich dostaniemy, nikt nie powie, ze chlebuś jest w lidze.
Jeszcze wracając do Zielińskiego - nie wiem skąd taki nagle kult tego trenera. Ja pamiętam, ze w hejcie na forum padały non stop oskarżenia, np. o całkowitą nieumiejętność przygotowania drużyny np. pod względem fizycznym. Padały zarzuty, ze piłkarze rządzą i grają kiedy chcą.
[/quote]
I znowu musze zgodzić się z Ianem choć nie co do Wójcickiego-owszem to nie był ten Kuba jakiego znamy ale należy bezwzględnie pamietac o jego długiej kontuzji i rzucaniu go po różnych pozycjach jednak nawet w tym blamażu zagrał nieźle nie dając pograc Sadlokowi,zawsze walczył do upadłego.
Co do Miro -to prawda że jego nogi to nie to samo co głowa i dużo na tym traci jednak nawet gdyby nie był w pełni dyspozycji ja bym go zostawił w Klubie choćby w innej roli :dyrektora,menagera ,motywatora ,trenera młodzieży itp.
My koniecznie potrzebuje takiej ikony i wzoru dla innych zawodników i tego nam od zawsze brakuje choćby w porównaniu z psami.
A co do Ziela -nie dziw się Ian że po takim wpier.dolu u siebie z psami od 80lat szukamy jakiejś deski ratunki -można mieć różne pretensje do niego o drugi sezon /do Probierza tez sa / jednak potrafił zmobilizować i ustawić taktycznie drużyna na derby i nie przegrał z nimi meczu. .
A gdyby dostał speca od przygotowania fiz./ tamten Misiek był niby dobry bo tani /to nie przezywalibyśmy [color=#5a5a5a][size=small][font=sans-serif]dzisiaj takich upokorzeń.[/font][/size][/color]
Widzę że niektórzy są dość mocno rozgrzani po derbach że w osobie Covilo szukają zawodników do wypie#dolenia. W dodatku jako powód podając "bo muszą ciężko pracować". Środowy gwałt jednak nie pozostał bez echa i słusznie, ale poszukiwania rozpocząłbym od aktorów widowiska i magicznego trenera, który to [s]nie[/s]poukładał.
Świetny trener, tylko wyników nie ma.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)