Aż mi się wspomniały
moje lata młode...
Cytat ze starej piosenki (są na forum tacy, co są w tej sprawie bardzo kumaci :) )
Bo w latach dawnych tak to mniej więcej wyglądało. Starali się, ale co z tego? Na boisku dwie bardzo kiepskie drużyny... I efekt w plecy... I w sumie mecze też były o pietruszkę, bo byliśmy w takiej lidze, że dość jasne było, że ani nie wejdziemy, ani nie spadniemy...
A z innej beczki. Tak się złożyło, że wczorajszy mecz oglądałem w TV, Czy jest jakaś siła która mogłaby wyrzucić tzw. "komentatora" Hajtę stamtąd na zbity pysk? Tak by się przewrócił fikając kozła? Można nadawać na Węgrzyna, Żewłakowa, kilku innych towarzyszących ale to jest po prostu piramidalna GRANDA.
Pewnie mało kto oglądał, a jakoś nie sądzę, by ktoś kto był na meczu miał teraz ochotę obejrzeć powtórkę (a jak ktoś nie był, to takoż). Pieprzy o bramkarzach ligi włoskiej, o lidze niemieckiej, o swoich początkach kadry - kurczę blade, to jest komentarz do meczu! Nie wymieni żadnego nazwiska piłkarza - ja rozumiem, że Cunta, Kanach, Adamczyk to są postacie rozpoznawalne na kilometr nawet w średniej jakości telewizorze... Jest jakaś akcja w miarę zbliżająca się do bramki, a ten dalej o swoich pierdołach... Ja rozumiem, że mecz był słaby, ale jednak pan ma komentować ten mecz, a nie mówić o bramkarzach ligi włoskiej, o Szczęsnym czy o piłkarzach sprzed 20 lat!
Mówi że powołanie Kapustki do kadry U-21 błąd i w ogóle co to piłkarz. Że jeśli mu pokażą że rok temu strzelił 10 branek i miał 10 asyst to przeprosi. Jednak, panie Hajto, to nie tylko bramki i asysty się liczą, zwłaszcza w przypadku pomocnika...Po pierwszym meczu na Euro Kapustką zachwycony był Gary Lineker, choć Kapustka tam ani bramki, ani asysty nie miał. Ale pewnie Lineker nie zna się na piłce? No, w każdym razie nie tak jak Hajto.
Gdy odgwizdano faul Stebleckiego (którego to faulu nie było, co zauważył główny komentator) pan Hajto powiedział, że tak nie można się zachowywać jak Steblecki (miał coś w rodzaju małych pretensji) bo przecież sędziemu należy pomagać, sędzia może się pomylić, i należy sędziów wspierać jak robią błąd.
A, i podał przykład znakomitego obecnie sędziego, którego tak właśnie wspierano (nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale chyba właśnie on wspierał).
Tak jest! Chodzi o Tomasza Musiała!
Po nie najlepszym zagraniu Szczepaniaka chyba powiedział, że on w półbutach by zagrał lepiej i tak nie można grać, bo piłkarze biorą za to pieniądze. Czy mi się zdaje, że Hajto za taki komentarz też bierze pieniądze?
Jedyny piłkarz Cracovii którego pochwalił (bardzo mu się podobał) to bramkarz - podkreślając, że wychowanek Hutnika.
Raz się rozemocjonował - gdy doniesiono, że Arka i Górnik Łęczna wygrywają, a myśmy przegrywali. Radośnie krzyknął - "no tak, Cracovia spada z ligi, gdyby nie przepis, że liczy się miejsce po 30 spotkaniach! Gdyby nie to, to Cracovia spada z ligi!" Ale taki przepis jest i piłkarze o tym wiedzą. Bez niego pewnie graliby inaczej... Nie mówiąc o tym, że gdyby go nie było, to co ma się liczyć? Na pewno nie mecze bezpośrednie, bo tu w rundzie dodatkowej (o obecnej formie rozgrywek sądzę bardzo źle, ale to inna sprawa) nie ma rewanżów, więc nie można tego liczyć! Można liczyć różnicę bramek (jak zresztą kiedyś było). A wtedy nie Cracovia spada, bo ma lepszą i od Arki, i od Łęcznej...
Czy mi się wydaje, że na forum ktoś kiedyś tego [[color=#ff3333]epitet - regulamin forum[/color]], który ma i inne ciemne karty w życiorysie, proponował na trenera Cracovii?
-
-
Cracovia - Piast 02.06 (piątek) 20h30
Weszlo skomentowało wyczyny Hajty, który skradł show.
http://weszlo.com/2017/06/02/hajto-skradl-pilkarzom-show-bylo-szczegolnie-trudne/
Dziwny jest ten Świat, w którym gość, który miał problemy z prawem w związku z paserstwem papierosów, staje się jednym z głównych telewizyjnych moralizatorów...
"PS. Jako że ten tekst z założenia miał być relacją pomeczową, pewnie uważacie, że przydałyby się dwa-trzy zdania o przebiegu samego spotkania. Jasne, jesteśmy wam to winni.
Jankowski strzelił bramkę po naprawdę składnej akcji Piasta i podaniu Żivca, które związało obrońców Cracovii. Swoje sytuacje na to, by wynik zmienić mieli też Vranjes i Adamczyk – Bośniak mógł spokojnie schodzić z boiska z hat-trickiem, jednak zamiast tego powinien się udać prosto do konfesjonału, wyspowiadać z grzechu marnotrawstwa. I tak naprawdę trudno napisać cokolwiek więcej, cokolwiek mądrego. Bo prawda jest taka, że mecz był słaby. Naprawdę, zajebiście, zajebiście słaby."
Weszlo sie nie napisalo za duzo o meczu :) 8razy wiecej opisali babole Hajty ktory ponoc komentowal ten mecz na Europsorcie
[quote='JNesta' pid='1247993' dateline='1496489387']
Wręcz przeciwnie nie mam żadnego kompleksu bicepsów. Nie wiem kto tu jest dupa i kto sra.
Nie ma się kopać z koniem i tyle.
Powyzywaj hamalainena to najlepsze podsumowanie
[/quote]
Oj widzę,ze obraziłem "kibica lepszego sortu" , a co ciekawe nie chciałem. Miałem tylko zamiar rzeczowo nazwać poziom dyskusji z tobą. Uważam, ze stać mnie na wiele więcej niż obrażanie ludzi na forum i wyzywanie Hamalainena. Ale w jednym muszę się z tobą zgodzić "nie ma co się kopać z koniem" . Dlatego tez posłucham Cię i kończę ta niewnosząca nic do tematu dyskusje .
Nieobecni w meczu z Piastem:
Covilo, Wójcicki, Brzyski, Cetnarski, Wołąkiewicz, Mihalik, Deleu, Sandomierski, Jendrisek, Jaroszyński, Ferrareso...
Pełna jedenastka, która jak wspomnieli komentatorzy NC+ pewnie poradziłaby sobie z tą, która wystąpiła wczoraj w meczu z Piastem.
Szkoda mi młodych, którzy we wczorajszym meczu nie zadłużyli na bluzgi. :(
[quote='KruszynaKSC' pid='1248017' dateline='1496492320']
"PS. Jako że ten tekst z założenia miał być relacją pomeczową, pewnie uważacie, że przydałyby się dwa-trzy zdania o przebiegu samego spotkania. Jasne, jesteśmy wam to winni.
Jankowski strzelił bramkę po naprawdę składnej akcji Piasta i podaniu Żivca, które związało obrońców Cracovii. Swoje sytuacje na to, by wynik zmienić mieli też Vranjes i Adamczyk – Bośniak mógł spokojnie schodzić z boiska z hat-trickiem, jednak zamiast tego powinien się udać prosto do konfesjonału, wyspowiadać z grzechu marnotrawstwa. I tak naprawdę trudno napisać cokolwiek więcej, cokolwiek mądrego. Bo prawda jest taka, że mecz był słaby. Naprawdę, zajebiście, zajebiście słaby."
Weszlo sie nie napisalo za duzo o meczu :) 8razy wiecej opisali babole Hajty ktory ponoc komentowal ten mecz na Europsorcie
[/quote]
A wszystko to w linku, który wkleił Szuwarek... ale ok..
Sorki. Nie widzialem wyzej tego posta...
- Edytowany
Mój komentarz do zakończonego właśnie sezonu.
Kieruje go przede wszystkim do tych, którzy nadal mają złudzenia.
Oczywiście nothing personal. mam na myśli zjawisko.
[video=youtube]http://https://www.youtube.com/watch?v=9nE9AosdwRA[/video]
Nie ma co się roztkliwiać nad naszymi panienkami, należało się im za cały sezon, młodzi mają pecha, że też im się oberwało ale chyba nie wzięli sobie tego do serca, bo oni nie byli winni. Niemniej dlaczego takich bluzgów nie było na naszych kopaczy wcześniej ?
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/692181/widzew-lodz-ukaral-swoich-pilkarzy
Takie coś u nas należałoby zrobić.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)