Cracovia -40 strzałów
Bytom -31
dobra średnia dalej Kowalówki 0.94%
-
-
[37] Polonia Bytom vs Cracovia | piątek, 27.01.2017, godz. 18:00
Dziś "oficjalna" delegacja kibiców Pasów ...Panowie o słusznych posturach....w pięknych koszulkach Cracovii w liczbie 4-5?.... robili lepszy kocioł niż 100 innych.....+ kilku innych bez koszulek + my (jak zawsze) - Zabrze w 4-ry osoby...paru kibiców Polonii bez pojęcia ....jakby wyzywało Nas ??...trochę to zdziwiło mnie.....ale też C2H5OH.....ale Nasi nietykani ( w sumie).....jeździmy często do Bytomia ale ostatnio oficjalną delegacje spotkałem ok.15 ? lat temu (Karvin....Islander + jeszcze jeden) co było nawet opisane w miesięczniku "PASY" - było takie coś.
Generalnie kilku kibiców Pasów zrobiło coś pięknego....dzięki Wam PANOWIE.
Ważna wygrana. Gratulacje dla McPherson za udany debiut .
Tychy oby taką pasę mieli do końca.
[quote='girlik' pid='1214879' dateline='1485556773']
Dziś "oficjalna" delegacja kibiców Pasów ...Panowie o słusznych posturach....w pięknych koszulkach Cracovii w liczbie 4-5?.... robili lepszy kocioł niż 100 innych.....+ kilku innych bez koszulek + my (jak zawsze) - Zabrze w 4-ry osoby...paru kibiców Polonii bez pojęcia ....jakby wyzywało Nas ??...trochę to zdziwiło mnie.....ale też C2H5OH.....ale Nasi nietykani ( w sumie).....jeździmy często do Bytomia ale ostatnio oficjalną delegacje spotkałem ok.15 ? lat temu (Karvin....Islander + jeszcze jeden) co było nawet opisane w miesięczniku "PASY" - było takie coś.
Generalnie kilku kibiców Pasów zrobiło coś pięknego....dzięki Wam PANOWIE.
[/quote]
Witaj girliku! Kurcze, jakby nie liczyć to będzie z 15 lat... Tak czy siak raczej nic wtedy nie zapowiadało, że Cracovia przez tyle lat będzie potęgą... W sumie tęskno za Stodołą. Przyznam, że po cichu dziś knułem chytry plan wyjazdu do Bytomia. Niestety brakło konsekwencji. No i przez to nie wiem, czy pojawił się u Ciebie jaki siwy włos :) pozdrawiam
Islander(ku) Nie wiem ..Czy lepiej osiwieć czy ołysieć- ale mam trochę i tego i tego.....pierwszy wyjazd z synami do Bytomia nagrany na VHS mam (te 15 lat temu)...jak Wy krzyczycie....Rączka ...Rączka - wtedy nasz bramkarz?...i obok Was moi synowie (wtedy z 3 i 6 lat) z małymi flagami Cracovii...były czasy...
[quote='girlik' pid='1214888' dateline='1485559718']
Islander(ku) Nie wiem ..Czy lepiej osiwieć czy ołysieć- ale mam trochę i tego i tego.....pierwszy wyjazd z synami do Bytomia nagrany na VHS mam (te 15 lat temu)...jak Wy krzyczycie....Rączka ...Rączka - wtedy nasz bramkarz?...i obok Was moi synowie (wtedy z 3 i 6 lat) z małymi flagami Cracovii...były czasy...
[/quote]
No i przyszło na wspomnienia. Znaczy, że Twoi synowie to teraz pełnoletnie chłopy. Czy bronił Rączka? Moim zdaniem raczej nie. A czy wtedy Paweł Kozendra niefortunnie trafił w małego kibica? I przede wszystkim czy wygraliśmy? Myślę, że trzeba to koniecznie wyjaśnić. Najlepiej przy piwku. Tylko kiedy znów zagoscimy w Stodole?
Łapcie skrót spotkania. https://youtu.be/qZRPs-sRHyQ
Wyjazdy do Bytomia - coś pięknego,choć ja byłem czynny w pierwszej połowie lat 80. No i te puchary z Dynamem Berlin!
Ja myślę, że szansa na wyjazd do Stodoły, większą grupą, możliwy jest już za kilka tygodni. Pytanie tylko czy Polonia dostanie zgodę na imprezę masową no i czy nas wpuszczą.
Najpierw muszą ograć Orlika, a my skończyć na 1 miejscu :D :D
Polonia ma już zgody na imprezy masowe w Stodole.
[quote='Cracovia RCJ' pid='1214921' dateline='1485599785']
Najpierw muszą ograć Orlika, a my skończyć na 1 miejscu :D :D
[/quote]
Kurczę, przegapiłem moment jak Orlik minął Polonię w tabeli. Myślę jednak, że w p-o Opole jest bez szans, za krótka ławka.
Swoją drogą to zastanawiam się czy Sejba nie celowo odpuścił 1 miejsce, tak aby w p-o trafić na wyjątkowo ciężkich rywali, na zasadzie, że tak hartuje się stal. Ciekawe jak będą wyglądać w finale jak stoczą dwie bitwy po 7 meczów.
[quote='PrzemoWZG' pid='1214903' dateline='1485592467']
Łapcie skrót spotkania. https://youtu.be/qZRPs-sRHyQ
[/quote]
Po obejrzeniu skrótu widzę, że kilka obron Kowalówki naprawdę godnych uwagi. Przy 2 bramce dla Polonii jednak moment zawahania, czy już zmęczenie i stąd brak koncentracji? Nie zdziwiłbym się w sumie.
Mc Pherson pozdrawia Sterby- ego i jemu podobnych z oddziału geriatycznego w Bytomiu...
Nieczytany post #66
(Dzisiaj, 00:28)girlik napisał(a):
No i przyszło na wspomnienia. Znaczy, że Twoi synowie to teraz pełnoletnie chłopy. Czy bronił Rączka? Moim zdaniem raczej nie. A czy wtedy Paweł Kozendra niefortunnie trafił w małego kibica? I przede wszystkim czy wygraliśmy? Myślę, że trzeba to koniecznie wyjaśnić. Najlepiej przy piwku. Tylko kiedy znów zagoscimy w Stodole?
Sprawdziłem w moich archiwach (strych) -miesięcznik PASY(kurde, mam ich z 30 !!...nawet nie wiedziałem) - luty 2003 - felieton Hokej ("Jo sie pytom kaj ten Bytom")- Islander i Krzysztof Sambor - jest o kibicach z Zabrza ...przegralismy 5-1 -jak w poprzednim meczu kiedy Sergiej Agulin strzelił gola dla nas(ja byłem wtedy Gregory ...kibiców wg Was 1,5 tyś.... mieliście "spotkanie " z komendantem Policji ... trochę z kibicami Polonii-starej zgody...Wy wracaliście z zawodnikami autobusem...i jeszcze piwo zrobiliście w Krakowie...-tyle z miesięcznika "PASY"
PS.: wtedy nie nagrywałem .... to był inny mecz niedługo potem kiedy było z 10 kibiców Cracovii i m.in. spiewali: "Marek Rączka...Marek Rączka" i złapał się na tym VHS Karvin......do zobaczenia.
[quote='torreador' pid='1214933' dateline='1485601754']
Mc Pherson pozdrawia Sterby- ego i jemu podobnych z oddziału geriatycznego w Bytomiu...
[/quote]
Skoro wiesz, że pozdrawia, to rozumiem, że macie łóżka obok siebie.
Jasne nawet wspólną kaczkę ?
[quote='torreador' pid='1215046' dateline='1485617316']
Jasne nawet wspólną kaczkę ?
[/quote]
żółtą? ;)
Rozczaruje cie biała emalia olkuska
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)