Liczę że klub odwoła się od kartki Covilo. To co zrobił Marciniak to kabaret. Co niby widział w tej sytuacji liniowy? Przecież to był z drugiej strony. Ręka była przy ciele, za co kartka? Chyba tylko za Legiunię, żeby z nią nie zagrał...
-
-
Odwołanie w sprawie Covilo
ciekawe czemu przy karnym dla potoka Miro dostał żółtko
a przy karnym, dla nas bramkarz Jagi już nie?
[quote='tomex' pid='1196309' dateline='1477867932']
[/quote]
Bo karnego dla nas nie było.
Najważniejsze jest to, co Marciniak wpisał w protokół. Jeśli zagranie ręką to można się odwoływać. Ale jeśli niesportowe zachowanie to już po ptakach
Błagam, trzymajmy poziom, wątek bez sensu.
Ruch ręki do piłki niestety był dlatego karny, a że ręka zasłaniała bramkę to żółta kartka. Odwołanie sensu nie ma.
[quote='eredin' pid='1196313' dateline='1477868499']
[quote='tomex' pid='1196309' dateline='1477867932']
[/quote]
Bo karnego dla nas nie było.
Najważniejsze jest to, co Marciniak wpisał w protokół. Jeśli zagranie ręką to można się odwoływać. Ale jeśli niesportowe zachowanie to już po ptakach
[/quote]
http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,20914397,niecodzienne-slowa-miroslava-covili-powinienem-dostac-czerwona.html#indeks_news
Przy zagraniu piłki ręka żółta kartka jest tylko wtedy kiedy jest celowe zagranie ręka. Nie wiem natomiast jak jest obecnie w sytuacji kiedy zatrzymujesz ręka pilke lecąca wprost do bramki przez co pozbawiasz przeciwnika gola. Ale nie wiem czy nie czerwona z miejsca... w tym przypadku ręka przy ciele nie ma znaczenia. Jeżeli jest ruch do piłki czy to ręki czy ciała a tym samym ręki, jest to złamanie przepisów. Umówmy się, gdyby to ktoś z Podlasia tak zagrał i karnego by nie było to Marciniak zostałby zjedzony. Wg mnie problemem było dziwne zachowanie gwizdków. Liniowy nie miał prawa widzieć a Marciniak poszedł do liniowego dopiero kiedy 27 graczy z Białegostoku otoczyło głównego...i warto zwrócić uwagę na czas ile to trwało aż do gwizdnięcia karnego... będąc na sektorze zraz po tym jak pokazał sędzia na korner rzuciłem w żartach ze Marciniak najpierw musi zadzwonić do smokowskiego czy może gwizdnąć karnego. Nie sądziłem ze za 30 sekund gwizdnie faktycznie karnego...
nie zgadzam się z Miro co do koloru kartki. To nie była jakaś premedytacja, raczej odruch przy strzale. Niech nie żałuje absencji, z Legią będzie z nim czy bez niego trudno, kiedyś musiał odpocząć. Musimy pokonać Termalicę, bo nie jesteśmy z dużą ilością punktów w górnej ósemce.
- Edytowany
...przepis o czerwonej kartce w polu karnym został zmieniony.Z czerwonej na żółtą. Nie można karać drużyny dwukrotnie za 1 przewinienie. Nie dotyczy tylko brutalnego faulu w polu karnym, wtedy kartka czerwona i rzut karny.
nie wiem co zubereg chce uzyskać.
Załóżmy, że odwołanie zostanie uznane, ale wtedy piździelce nie darują Miro i będzier dostawał kartki w każdym meczu
co lepsze?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)