Sądzisz Focus ze są wstanie Niemcom dać tyle ile się o tym mówi ? Jeśli tak to znaczy ze wysypały się inne opcje i budżet na transfer definitywny się zwolnił ...
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Uwaga znowu piszę pierda.
Morata. Są wstanie i cały czas toczą się rozmowy. Ale są tu k.ur.a osoby co myślą że można wszystko pisać i wyp.ierd.lić na forum.Ale są sprawy co nie mogę pisać bo później wychodzą i jest zoonk. A Ja stracę dobre źródła informacji.
Santo jedynym Twoim informatorem jest babka na poczcie i to Cie boli jak widać.. TWÓJ każdy post to narzekanie
- Edytowany
Dla takich jak Jira ciężko o skuteczną terapie .Nawet jak będzie medal czy MP wiecznie będzie źle .Komarkowija z tabiszementem skrzywiła psychikę .
Nikt tu Jira nie pisze że jest pięknie czy cudownie ale nie widzieć różnicy w tym co było a tym co jest to trzeba mieć zdrowo zryty beret .Jest jeszcze jedna możliiwość niektórzy koledzy sugerują żeś towarzysz od ludwika mienty (zza miedzy ) .Dla nich zawsze będzie źle .....
Patrząc obiektywnie nigdy nie było tak dobrze jak teraz .Czy w 15 letniej erze Comarchu zastanawialiśmy się czy będzie medal czy MP ?.Mieliśmy kiedyś tak skutecznego trenera menagera któremu nie przeszkadza ani Tabisz ani Filipiak tylko mu pomagają ?
Czy mieliśmy kiedyś taką sytuacje gdzie co rusz przychodza dobry zawodnicy?Jako klub stoimy na tyle dobrze finansowo że nas na to stać -nie robimy nic na kredyt czy krzywy ryj .Kiedyś tak było że braliśmy nie piłkarzy a odpadki od Webera. Teraz to starannie wyselekcjonowani piłkarze .Czy to przypadek Jira że trafia do nas Pelle czyli gość mający ponad 100 meczy w l.holenderskiej .reprezentant Rumunii Hanca czy wielu innych co liga nam zwyczajnie zazdrości Jablonsky ,Gol ,Lopez ,Loshaj (Alvarez najpóźniej w lecie ) .Jest lepiej czy dalej to samo co było Jira ?.
To że potrzebujemy wzmocnień na skrzydłach to wiemy wszyscy .Probierz tego nie widzi wg ciebie ?.
Trzeba głośno się pewnych dzialań domagać ale nie w ten sposób jak ty robisz Jira że bijesz w innych pasiaków i robisz syf tu i na twiterze .
Możesz być pewny że na głosy sceptyczne jest czas .Teraz potrzebuje klub wsparcia i optymizmu .Pomyśl jak ktoś cię czyta to myśli dalej k,.......źle nic się nie zmienia to karnetu nie kupuje .Jakbyś był czworonożnym sierściuchem z drugiej strony błoń to takie bicie i plucie ciągłe mógłbym zrozumieć.Sam tam jestem u nich pologowany =skłócam jątrze ile się tylko da i zniechęcam do klubu .
Zakładam jednak że nie masz psiej sierści więc do k......nędzy nie rób Cracovii ,,niedźwiedziej ''przysługi .
- Edytowany
To czy ja mam informacje czy nie niczego nie zmienia. To, że Focus np. pije wódkę z Probierzem co piątek tez niczego nie zmienia. Śmieszne jest tylko to gdy ktoś kreuje się na total kozaka bo coś się gdzieś dowiedział i jeszcze potem ktoś mu wtóruje pisząc, że Santo to leszcz bo ma informatora tylko na poczcie :D
Mi też się zdarza coś usłyszeć ale język trzymam za zębami. Są też tacy co jarają się atencją. Do tej grupy też się nie zaliczam
a mój każdy post to narzekanie bo miały być kozaki a ich nie ma. Wy znowu się daliście nabrać. Ja twardo stąpam po ziemi
- Edytowany
Głos młodego pokolenia ! musicie liczyc sie z tym! nieomylny wieczny głos :) od tylu lat ma najlepsze info i wiedze w wynajdywaniu perelek pilkarskich na poziomie scoutingu ''czelsi'' :)
to i ja napiszę... o transferach Thiago i Floriana wiedziałem osobiście od Focusa zanim w ogóle komukolwiek przyszło na myśl napomknąć o nich. i tak jak Focus napisał... jeśli myślicie że można na forum publicznym napisać dużo wcześniej o temacie to tego tematu w dzisiejszym czasie najzwyczajniej nie będzie albo będzie przepłacony. Dlatego dla dobra klubu lepiej żeby informacje nie wypływały szerokim strumieniem. Ja osobiście nie przypominam sobie aby focus się z jakimś transferem przestrzelił. a jeśli nawet, to Focus nie jest osobą decyzyjną i to nie jego wina że temat z jakiegoś powodu upadł. I jak kiedyś focus pisał tu o tym że nie może jeszcze podać na forum kogo podpisujemy to w tym samym dniu mówił mi o tym transferze więc wiarygodność ma 100%. Focus - do zobaczenia na meczu i tak jak mówiłem - stawiam browar!
Ja to Tocus rozumiem , realia są jakie są ... ważne ze mamy w końcu kogoś lewonożnego do środka . Teraz przydałby się skrzydłowy o takich parametrach
Bardzo łatwo jest stracić szacunek. Wiem, bo jest na stadionie sporo osób, które mi ręki nie podają. To od nas i naszego codziennego pasiastego świadectwa zależy czy świętując kiedyś mistrzostwo będziemy wpadać sobie w ramiona czy odwrócimy się w drugą stronę poszukać kogoś innego.
Bez wskazywania palcem, do przemyślenia dla wszystkich, nie tylko w kontekście tego okienka.
Normalnie muszę sobie zrobić popcorn i poczytać ten bajzel :D .
[quote='SaNtO' pid='1417611' dateline='1580137119']
To czy ja mam informacje czy nie niczego nie zmienia. To, że Focus np. pije wódkę z Probierzem co piątek tez niczego nie zmienia. Śmieszne jest tylko to gdy ktoś kreuje się na total kozaka bo coś się gdzieś dowiedział i jeszcze potem ktoś mu wtóruje pisząc, że Santo to leszcz bo ma informatora tylko na poczcie :D
Mi też się zdarza coś usłyszeć ale język trzymam za zębami. Są też tacy co jarają się atencją. Do tej grupy też się nie zaliczam
a mój każdy post to narzekanie bo miały być kozaki a ich nie ma. Wy znowu się daliście nabrać. Ja twardo stąpam po ziemi
[/quote]
Powiem Ci coś, to nie my daliśmy się nabrać bo znaliśmy realia i wiedzieliśmy czego można się spodziewać po transferach w Polskiej lidze nie tylko Cracovii i nie czujemy rozczarowania ale i wiemy gdzie przydałyby się wzmocnienia. A To Ty dales się nabrać pokazując swoją frustracje niespelnionymi oczekiwaniami urojonymi w Twojej głowie
Karvin myślisz, że dla mnie to co pisze to wielka atrakcja i nakręca mnie konflikt? Nie!
Fakt nigdy nie było tak dobrze, ale dla mnie brak chęci doinwestowania w obecnej sytuacji która na wielu przykładach ekstraklapy się potwierdziła może się nie powtórzyć - to strzelanie sobie w kolano, mamy naprawdę wielka okazję przy aktualnym stanie ligi ugrać mistrza a nie tylko liczyć na wspaniałe zrządzenie losu, niestety fakty są proste - mamy pozycje wybrakowane o których wiemy od dawna nie od rozpoczęcia okienka transferowego a dużo dużo wcześniej i przy tych wszystkich faktach dalej dla Janusza i teras też Probierza liczą się słupki finansowe, chłodna korporacyjna kalkulacja odpowiadająca filozofii opowieści o zastąpieniu fachowca przez studentów - to jawny przykład tego, że liczy się na to, że jednak coś samo z siebie odpali - to myślenie korporacyjne nie sportowe (pracuje w korpo wiem co mówię).
Tutaj nikt nie myśli o zysku wyciągniętym z ewentualnego doinwestowania klubu w dobrych graczy którzy mogą pomóc wywalczyć upragnionego mistrza, nikt nie myśli ile osób dzięki temu zjawi się na stadionie, o zysku marketingowym i jakościowym, o zmianie mentalności z przeciętniaka na coś więcej i daleko myśląc np. z kwot z gry w lm czy pucharach.
Zaraz mi powiecie, że mam przepłacać albo płacić za transfery i przepłacać piłkarzy z własnej kieszeni bo nie jesteśmy klubem pierwszego wyboru itd, zaznaczam jeszcze raz gdyby wzmocnienia były przygotowane wcześniej gdyby była konkretna lista zawodników, podjęte negocjacje dałoby się ściągnąć dobrych graczy w odpowiednim terminie a nie czekać na promocję z hiper marketu. Pewnie usłyszę, że tak robią wszyscy w ekstraklapie bo inaczej się nie da - da się! W normalnych ligach tak się robi mając dobre piony scoutingu.
Co do Twojej analogii do psiarni, ja leje na ich bagienko i nawet nie będę próbował do tej gnojówy porównywać naszego klubu ani nie mam zamiaru żyć ich upadkiem bo pewnie ich wyciągną i będą sobie żyli psim swędem. Dla mnie liczy się mój klub który powinien raz w życiu dać kibicowi satysfakcję z wygrania Mistrzostwa za wszystkie lata bylejakości.
Potter nie będę już z Tobą gadał bo dalej piszesz farmazony i jesteś jak flaga na wietrze.
Co do Focusa, Santo dał idealny przykład rzetelności.
Jakiej analogii do gts? To do mnie było? Nie znajduje w moim poście żadnej analogii do gtsu, pisze tylko ze dodatkowym bonusem obecnych super czasów dla Klubu jest to że najpierw wysforowalismy się wyżej a teraz dystans rośnie i jest to niewątpliwy powód do zadowolenia bo rywalizację derbowe to sól piłki (choć wolałbym grać derby z Garbarnia)
Analogia byłaby gdybymznajdował jakieś podobieństwa do nas a to niemożliwe gowna do boskiej Cracovii nijak przyrównać nie można
[quote='ALRS' pid='1417596' dateline='1580134317']
Jak wam się podoba to poporpstu nie czytajcie postów Focusa.
[/quote]
czytam i obserwuje co pisze, stad taki a nie inny wpis
i nie wymagam ani oczekuje od focusa puszczania info tutaj jakichkolwiek , ktore mialyby tranzakcji zaszkodzic
jak cos bedzie to sie dowiem w odpowiednim czasie, a jak nic nie bedzie, to tez pewnie zauwaze ;)
to ze cala rzesza tutaj az jeczy i tupie nozkami zeby cos napisal to dziecinada
Karvin wszystko tutaj porównywane jest do tego gówna zza między, sam napisałeś i piszesz o tym w swoich postach.
Dla mnie liczy się nasz sukces a nie jakąkolwiek analogia do psiarni i zacieranie ręki względem ich upadku.
Ja oczkekiwalem, że klub poważnie potraktuję swoje zapowiedzi, że poważnie potraktuję oczekiwania kibiców ale się przeliczyłem.
Focus podpalaniem nadzieji kibiców robisz tylko ludzią problem, tak samo jak Frank z Twittera który był gotów jeszcze kilka dni temu zakładać się, że Alvarez już od teraz jest w Cracovii a teraz cisza jak ludzie pytali w tym ja - o co zakład. Ty napisałeś chwilę wcześniej, że toczą się rozmowy.
Idąc Waszym tokiem myślenia, każdy pierd Franka czy Fokusa to celowanie i niszczenie interesu klubowego a dalej to robią.
Miał być kot w tym okienku i jest . To Florian Loshaj. Niewczesna , lewonożna 8 która pozwoli innym wokół rozwinąć skrzydła . Gość zrobi karierę na miarę Kosy co najmniej
Morata dobrze, życzę mu tego z całego serca zadam tylko proste pytanie - jego wzmocnienie to priorytet w naszym zespole? Nie bylo ważniejszych pozycji do uzupełnienia?
Jego transfer choć dobry jasno wskazuję, że bierzemy z promocji.
Nie bardzo rozumiem istoty kłótni .Czy jutro gramy mecz w Gdyni a okienko zamknięte ?Na ten czas też wystawiłem (-3=)minus tróje na szynach za wzmocnienia .Alvarez jak by przyszedł teraz bardzo tą ocenę podniesie na -4 i dopiero jak dojdzie klasowy skrzydłowy do Alvareza to wystawie ocenę celująca czyli 6 .
Myśle że kadra nie zamknięta .
- Edytowany
[quote='JIRA' pid='1417619' dateline='1580138086']
Karvin myślisz, że dla mnie to co pisze to wielka atrakcja i nakręca mnie konflikt? Nie!
Fakt nigdy nie było tak dobrze, ale dla mnie brak chęci doinwestowania w obecnej sytuacji która na wielu przykładach ekstraklapy się potwierdziła może się nie powtórzyć - to strzelanie sobie w kolano, mamy naprawdę wielka okazję przy aktualnym stanie ligi ugrać mistrza a nie tylko liczyć na wspaniałe zrządzenie losu, niestety fakty są proste - mamy pozycje wybrakowane o których wiemy od dawna nie od rozpoczęcia okienka transferowego a dużo dużo wcześniej i przy tych wszystkich faktach dalej dla Janusza i teras też Probierza liczą się słupki finansowe, chłodna korporacyjna kalkulacja odpowiadająca filozofii opowieści o zastąpieniu fachowca przez studentów - to jawny przykład tego, że liczy się na to, że jednak coś samo z siebie odpali - to myślenie korporacyjne nie sportowe (pracuje w korpo wiem co mówię).
Tutaj nikt nie myśli o zysku wyciągniętym z ewentualnego doinwestowania klubu w dobrych graczy którzy mogą pomóc wywalczyć upragnionego mistrza, nikt nie myśli ile osób dzięki temu zjawi się na stadionie, o zysku marketingowym i jakościowym, o zmianie mentalności z przeciętniaka na coś więcej i daleko myśląc np. z kwot z gry w lm czy pucharach.
Zaraz mi powiecie, że mam przepłacać albo płacić za transfery i przepłacać piłkarzy z własnej kieszeni bo nie jesteśmy klubem pierwszego wyboru itd, zaznaczam jeszcze raz gdyby wzmocnienia były przygotowane wcześniej gdyby była konkretna lista zawodników, podjęte negocjacje dałoby się ściągnąć dobrych graczy w odpowiednim terminie a nie czekać na promocję z hiper marketu. Pewnie usłyszę, że tak robią wszyscy w ekstraklapie bo inaczej się nie da - da się! W normalnych ligach tak się robi mając dobre piony scoutingu.
Co do Twojej analogii do psiarni, ja leje na ich bagienko i nawet nie będę próbował do tej gnojówy porównywać naszego klubu ani nie mam zamiaru żyć ich upadkiem bo pewnie ich wyciągną i będą sobie żyli psim swędem. Dla mnie liczy się mój klub który powinien raz w życiu dać kibicowi satysfakcję z wygrania Mistrzostwa za wszystkie lata bylejakości.
Potter nie będę już z Tobą gadał bo dalej piszesz farmazony i jesteś jak flaga na wietrze.
Co do Focusa, Santo dał idealny przykład rzetelności.
[/quote]
Pragnę Cie doinformowac że świat to nie Football Manager w którym wydanie wielkiej kasy gwarantuje sukces. W piłce nie decyduje kto wyda więcej pieniędzy bo piłkarz o wartości 5 mln euro na oczywiście większe szanse na zostanie gwiazda ligi od tego za 500 tys euro ale do tego wszystkiego dochodzą inne sprawy jak aklimatyzacja zdrowie nawet relacje z żoną maja wpływ jak zawodnik x zagra a teraz pójdziemy np grubo jak Legia i nie osiągniemy sukcesu przy grubo zainwestowanej kasie to wtedy znowu będziemy lata budować stabilizację, i dlatego wolę stabilizację żeby zrobic krok naprzód i utrzymać się na tym poziomie przez kilkanaście następnych lat niż postawić wszystko na jedną kartę i albo się uda albo nie uda. Powiedz mi który klub robi transfery wcześniej i ma skuteczność 100%, żaden i to zapamiętaj! bo biznes w piłce to jeszcze większe ryzyko niż hazard bo nie odpowiadasz tylko za siebie a za całą społeczność która jest z tym klubem związana
Moim zdaniem był ktoś potrzebny z lewa noga do środka i skrzydła . Dobrze ze dotarl ktokolwiek
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)