Gargamel jesteś idealistą :)
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote='gargamel9998' pid='1214576' dateline='1485465950']
Nie wiem czego chcecie od tego Tabisza. Po milionach wladowanych w Saidich czy innych Suartow to zawodnicy muszą wyrobić sobie markę (czyt. zasłużyć na podwyżkę). I z tego zadania wywiązuje się bardzo dobrze.
[/quote]
Cytat "hajs musi się zgadzać" ewidentnie jest autorstwa Jakuba T. a nie sokoła :D
Podopieczni trenera Jacka Zielińskiego ciężko pracują w Hiszpanii przygotowując się do rundy wiosennej sezonu 2016/2017.
W rozgrywanym przed dwoma dniami sparingu z chińskim pierwszoligowcem, zespołem Yanbian Funde, którego barwy od niedawna reprezentuje Richard Guzmics, były piłkarz Wisły Kraków, Pasy okazały się zdecydowanie lepsze od przeciwnika.
Pełna dominacja na placu gry, wiele efektownych akcji i piękne gole zdobywane przez Krzysztofa Piątka, Mateusza Szczepaniaka i Tomáša Vestenickiego to najniższy wymiar kary, jaki krakowianie mogli wymierzyć przeciwnikom.
Choć część fachowców zastanawia się, czy nieobecność w tym meczu Grzegorza Sandomierskiego i Miroslava Covilo nie jest spowodowana odejściem tych piłkarzy z Cracovii uspakajamy wszystkich kibiców. Z posiadanych przez nas informacji obaj zagrają w jutrzejszym sparingu z mołdawską drużyną Dacia Chișinău i żaden nie powinien do czerwca opuścić Krakowa.
W dalszym ciągu nie wyjaśniła się przyszłość Marcina Budzińskiego, który bardzo mocno jest kuszony przez kluby z Kazachstanu i Izraela oraz z Azejberdżanu. Sam piłkarz ma mieć jednak wątpliwości nad słusznością tego, jakby nie było, egzotycznego kierunku jako kontynuacji swojej kariery.
Władze Klubu nie doszły również w dalszym ciągu do porozumienia ws. nowych kontraktów dla Pawła Jaroszyńskiego i Grzegorza Sandomierskiego.
Nie mamy również dobrych wieści w kwestii pozyskania nowych piłkarzy. Podobno negocjacje prowadzone są z trzema zawodnikami, lecz nie zbliżają się one do szczęśliwego finału i niewykluczone, że już nikt nie wzmocni Cracovii w tym okienku transferowym.
Na pewno natomiast nie dojdzie do skutku wypożyczenie Bartosza Kapustki mimo, że w ostatnim czasie część mediów to zapowiadało.
https://www.krakowblizej.pl/2017/01/27/karuzela-transferowa-14/
Niestety to było bardzo proste do przewidzenia.
- Edytowany
[quote='Vola1906' pid='1214582' dateline='1485468239']
[quote='gargamel9998' pid='1214576' dateline='1485465950']
Nie wiem czego chcecie od tego Tabisza. Po milionach wladowanych w Saidich czy innych Suartow to zawodnicy muszą wyrobić sobie markę (czyt. zasłużyć na podwyżkę). I z tego zadania wywiązuje się bardzo dobrze.
[/quote]
Cytat "hajs musi się zgadzać" ewidentnie jest autorstwa Jakuba T. a nie sokoła :D
[/quote]
To załóż sobie firmę, odkup udziały od Filipiaka i sprowadzaj Neymarów, Messich czy Hazardów. Filipiak już poszedł tą drogą, jak to się skończyło? Wszyscy doskonale pamiętamy.
Ale faktycznie, ten Tabisz musi być zły..Wydał po 700 000 na Piątka i Vestenicky'ego, których chciał trener - i pierwszy nie może wykorzystywać sam na sam (chwała mu za bramę w derbach), a drugi gra na nieswojej pozycji
@"Aston1906" - tak jestem idealistą
Edit. Już wcześniej pisałem o tym na forum, ale tylko Potter zwrócił na to uwagę. Zagłębie z Jagą jakoś nie wydają milionów i są w czołówce tabeli.
[quote='gargamel9998' pid='1214614' dateline='1485509727']
To załóż sobie firmę, odkup udziały od Filipiaka i sprowadzaj Neymarów, Messich czy Hazardów. Filipiak już poszedł tą drogą, jak to się skończyło? Wszyscy doskonale pamiętamy.
[/quote]
Kurde, to musiałem być chory jak Messi z Neymarem i Hazardem chodzili do Frantica :D
- Edytowany
Sterby - dobrze wiesz co miałem na myśli :)
Jeśli chodzi o moje stanowisko: bramkarz nr 2 (a nawet dwóch), Hołota, Babiarz, Misak i jesteśmy gotowi na ligę.
Edit. No i przełużenie kontraktu z Sandomierskim i Budzikiem.
Nie wiem, co w tej sytuacji jest ważniejsze - przedłużenie kontraktów z kluczowymi dla nas zawodnikami, czy pozyskanie nowych.
- Edytowany
Kalebie... jedno nie wyklucza drugiego... także działać mogą na dwóch frontach...
Napiszę i do Gargamelu bo z tym Hołota odleciał już dawno ale wyprostuje Ci ze on gra cały czas w 2 Bundeslidze i wykluczone jest to że zejdzie z wynagrodzenia i przyjdzie do Cracovii bo Gargamelu tak chce :) chyba że coś wyczarujesz...
[quote='KruszynaKSC' pid='1214627' dateline='1485511498']
Napiszę i do Gargamelu bo z tym Gołota odleciał już dawno ale wyprostuje Ci ze on gra cały czas w 2 Bundeslidze i wykluczone jest to że zejdzie z wynagrodzenia i przyjdzie do Cracovii bo Gargamelu tak chce :) chyba że coś wyczarujesz...
[/quote]
Rozumiem. Cóż Hołota znajdował się na "1" miejscu w mojej "liście życzeń". To należy poszukać innego obrońcy..Może Kopacz z Górnika? (Polczak mógłby iść w rozliczeniu), Błażej Augustyn?, Matrasowi z Pogoni chyba kończy się kontrakt(?)
Matras miał iść do Lechii ale w związku z tym, że wraca Borysiuk to chyba do tego nie dojdzie.
Augustyn i Matras... ciekawe propozycje. O Matras a pytałem tu na forum bo jakoś nie oglądam paprykarzy wogole... i same pozytywne opinie czytałem. Także brać nie kombinować :)
Przepraszam za zła odmiane nicka ale pisze na szybko na światłach jak stoję na czerwonym bądź czekam na kogoś i to przez słownik i jego zayyyebiste podpowiedzi...
Polecam poczytać i zobaczyć jakich ananasów ściągaliśmy na przestrzeni ostatnich lat.
http://www.transfermarkt.pl/cracovia-krakau/alletransfers/verein/5689
Koniec transferów -jesteśmy siłą tej ligi i basta :)
"Mimo słabej jesieni w Cracovii przekonują: "Wzmocnień nie potrzebujemy"
Choć Cracovia zakończyła rok tuż nad strefą spadkową, to w klubie zapewniają: "Nowi piłkarze nie są nam potrzebni". - To twarda ocena sytuacji. Wierzę w swoich chłopaków - ucina trener Jacek Zieliński."
http://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,35800,21299196,mimo-slabej-jesieni-w-cracovii-przekonuja-wzmocnien-nie-potrzebujemy.html
[quote='piotrek67' pid='1214675' dateline='1485527482']
Choć Cracovia zakończyła rok tuż nad strefą spadkową, to w klubie zapewniają: "Nowi piłkarze nie są nam potrzebni". - To twarda ocena sytuacji. Wierzę w swoich chłopaków - ucina trener Jacek Zieliński."
http://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,35800,21299196,mimo-slabej-jesieni-w-cracovii-przekonuja-wzmocnien-nie-potrzebujemy.html
[/quote]
Ma racje. Kadrę mamy w miarę dobrą by awansować do "8". Problem jest tylko taki, że grają w niej takie asiory jak: Litauszki czy Diego
Osobiście na Litauszkiego nie liczę ale zobaczymy jak będzie wyglądał Diego kiedy przepracuje cały okres przygotowawczy z drużyną . Trener mocno stawia na niego .
[quote='piotrek67' pid='1214675' dateline='1485527482']
[/quote]
"No i chuj ,no i cześć"
Filipiak odłoży na kupkę i będzie na letnie transfery na ligę mistrzów.
Tyle razy profesor powtarza, a wy jak tępi studenci nie przyjmujecie do wiadomości :
"Mamy miliony, ale nie ma kogo kupić"
Don Felipe kiedyś obiecał zonie Lige Europy , spełnił , spełnił , teraz powoli odpuszcza
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)