[quote='szuwarek' pid='1209504' dateline='1483643853']
Rakels to zawsze był typowy skrzydłowy, ze skłonnościami gry w obronie. Szczepaniakowi gra w obronie wychodzi gorzej, aniżeli żle.
[/quote]
Co do Szczepaniaka to absolutna zgoda. U Rakelsa to bym z tą typowością nie przesadzał. W sporej części się tego nauczył i dojrzał. Natomiast Szczepaniak jako pojedynczy, wysunięty napastnik według mnie jest słabszy niż Piątek. W duecie sprawdza się lepiej ale tak czy inaczej nie zaszkodziłoby poprawić grę w obronie bo ambicje chłopak ma.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
- Edytowany
A tak z innej bajki....
To było to co uwielbiam w okienku transferowym. W wolnej chwili włączam forum na telefonie wchodzę w dział piłkarski iiiiiiii..... konkretne wiadomości się świecą że nowy post jest.... od razu adrenalinka uśmiech i ciekawość.... KTO!!!! Pierwsze przeczytanie szok... drugie już zawsze na spokojnie... przynajmniej jest tak u mnie... Dzień uważam za mega udany z forum po newsie transferowym.
[quote='MSC' pid='1209509' dateline='1483645244']
[quote='bielizna' pid='1209506' dateline='1483644426']
Lektura forum skłania mnie do refleksji iż posiadamy jednego stopera o możliwościach i umięjętnościach stosownych do naszych aspiracji czyli Malarczyka. [b]Jednak czytam to forum na tyle długo, że nachodzi mnie inna refleksja, a raczej przeczucie graniczące z pewnością, iż ów Malarczyk po mniej więcej dwóch babolach, które wszak najlepszym przytrafić się mogą, a nawet statystycznie przytrafić się powinny, zostanie i tak okrzyknięty szrotem[/b], czy jak to się tutaj w tfu, tfu towarzystwie nazywa, i wtedy zostaniemy bez stopera, I co wtedy ja się pytam? Jak żyć?
[/quote]
Jeśli zagra odpowiednią ilość meczy to zapewne tak będzie :D
bo do tej pory zagrał u nas zaledwie kilka meczy.
Polczak też był na początku dobrze oceniany ;)
[/quote]
Nie wiem jak tam z Polczakiem było. Ja go wykreśliłem z notesu po sparingu bodaj z Stalą SW. Tak jak wykreśliłem Jarabice w Dankowicach po gierce z jakimiś pastuchami. Niemniej ja o futbolu mam pojęcie blade. Dla mnie np ten kocmołuch z Rumunii to niekoniecznie najgorszy grajek, choć z tego co tu się pisze to piłki nie potrafi prosto kopnąć, brak mu koordynacji, a poza tym we Franticu siedzi non stop. To ostatnie faktycznie wiochą zalatuje.
Doskonale wiadomo ze rewolucji nie bedzie, a niektórzy piszą o pozbyciu sie 10 zawodników...nie bedzie nowego stopera, mamy ich 5, zyczylbym sobie by w tym oknie sprowadzono jeszcze 1,2 zawodników na papierze wyglądających na transfer pokroju Mihalika. Część młodych wypożyczyć, części trzeba sie pozbyć m.in litauskiego, Bejana bym imo zostawił. Potrzeba jeszcze jednego skrzydłowego, a kogo wiecej to nie wiem. Nazwiska ktore mamy potrafią grac duzo lepiej i trzeba sie skupić na odbudowywaniu tych zawodników np Cetnara czy Jendriska
- Edytowany
W Cracovii panuje prawdziwa cisza przed burzą.
Prezes Klubu, Profesor Janusz Filipiak, zapowiedział utrzymanie w kadrze wszystkich kluczowych zawodników. Pytanie, czy zdoła przekonać do pozostanie w Krakowie mających bardzo ciekawe propozycje, o czym pisaliśmy wcześniej, piłkarzy.
Paweł Jaroszyński w ostatnich dniach nie może już zapewne patrzeć na wciąż dzwoniący telefon, podobnie zresztą jak jego manager, bowiem lewy obrońca reprezentacji Polski U-21 jest coraz bardziej łakomym kąskiem. Oprócz angielskich Queens Park Rangers F.C., Botlonu oraz Wolverhampton Wanderers F.C., belgijskich Anderlechtu i KV Oostende popularnego Jara chętnie widziałyby u siebie takie kluby jak Lech Poznań, Lechia Gdańsk oraz włoska Sampdoria.
Wciąż nie znana jest przyszłość Marcina Budzińskiego, który nie doszedł jeszcze do porozumienia z władzami Klubu ws. wysokości swojego nowego kontraktu i niewykluczone, że od nowego sezonu będzie reprezentował barwy innego zespołu. Największe szanse na angaż Budzika mógłby mieć Lech Poznań, jednak także wariant „francuski” (FC Nantes i Stade Rennais Football Club) miałby sens.
Wiele osób zastanawia się również, czy w Cracovii występował będzie dalej Grzegorz Sandomierski, o którego podobno starają się takie kluby jak Empoli FC, Pescara i FC Zurich.
Miroslav Covilo miał natomiast zapewnić, że nie zamierza opuszczać Krakowa, w którym jego rodzina i on sam czują się bardzo dobrze.
Komplikuje się temat pozyskania do Cracovii Kamila Mazka, gdyż zainteresowanie młodym skrzydłowym Ruchu Chorzów mają wykazywać także Pogoń Szczecin, Arka Gdynia, Zagłębie Lubin i Sparta Praga.
Spekuluje się, że władze Klubu zainteresowane są głównie piłkarzami grającymi w Polsce, m.in. Marcinem Pietrowskim i Gerardem Badią (Piast Gliwice), Mateuszem Szwochem (Arka Gdynia), Mateuszem Matrasem (Pogoń Szczecin), Rafałem Grzelakiem (Korona Kielce), Adamem Danchem (Górnik Zabrze), Mateuszem Kupczakiem i Artemem Putiwcewem (Bruk-Bet Termalica), Kamilem Miazkiem (Chojniczanka Chojnice) oraz Arkadiuszem Recą (Wisła Płock), a także występującymi za granicą Mateuszem Piątkowskim (APOEL) i piłkarzem z Bałkanów.
Sfinalizowany jest natomiast transfer 21-letniego Słowaka, Jaroslava Mihalika (pomocnik ze Slavii Praga), który będzie występował z numerem 23.
(krakow.bliżej)
Putiwcewa do Malarczyka i mozemy okienko zamykac :)
Choci tego Szwocha tez bym przywital z radoscia... mlody jak nic by sie splacil :)
[quote='KruszynaKSC' pid='1209563' dateline='1483694426']
Putiwcewa do Malarczyka i mozemy okienko zamykac :)
Choci tego Szwocha tez bym przywital z radoscia... mlody jak nic by sie splacil :)
[/quote]
Transfer Szwocha jest mało realny, to piłkarz CWKS-u
Wiem ale mozna nadplacic przeplacic zaplacic i miec zawodnika u siebie... ;)
[quote='KruszynaKSC' pid='1209568' dateline='1483695636']
Wiem ale mozna nadplacic przeplacic zaplacic i miec zawodnika u siebie... ;)
[/quote]
...z CWKS-em najlepiej rozmawia się o zawodnikach, którzy są mu niepotrzebni.
Szwoch tam na pewno nie pogra.... Dlatego gra w Arce.. Tam przyszlosci nie ma ...
z tego co widzę, Bejan moze szukać klubu. na 90 minut jest że Bejan ma odejść
pewnie ze względów pozasportowych .
oceniając różnie pewnie grę Bejana, jedno było zauważalne - nie przebił się za bardzo w szatni. To samo zresztą dotyczy Karakana. Takie "koty" chodzące swoimi ścieżkami. Jak odejdą, szybko o nich zapomnimy...
Kierunek bułgarsko-rumuński chyba jakoś nie pasuje do naszego klimatu... ;)
"[b][font=Arial Black]Dusan Kuciak[/font][/b] dostał od Hull City wolną rękę w poszukiwaniu nowego klubu. Słowacki bramkarz nie wyklucza powrotu do Polski, ale w pierwszej kolejności chce zostać na Wyspach Brytyjskich."
Sandomierskiego za 2mln ojro sprzedac a tego brac za darmo i byznes sie kreci :)
Jak czytam, że za Szwocha można nadpłacic i przepłacić, to sobie myślę, że bez forum Cracovii ciężko żyć :cool:
Lepiej wspierac rodowity biznes niz slowacki... vel Vestenicki ;)
Szwoch jest u Kolakowskiego -wiec po temacie.
- Edytowany
[quote='szaleniec' pid='1209596' dateline='1483701599']
Szwoch jest u Kolakowskiego -wiec po temacie.
[/quote]
biznes jest biznes, a pieniądz ComArchu pachnie tak samo jak Legii. Można się nie kochać, a interesy robić. Ewentualnie, strony lepiej pilnują "przecinków" przy podpisywaniu umów...tyle...
Zle mnie zrozumiales - Kolakowski chetnie by tu biznes robil, to my stawiamy na Webera.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (10 użytkowników)
Polan77, Niewidoczni (1), Goście (8)