[quote='szuwarek' pid='1209504' dateline='1483643853']
Rakels to zawsze był typowy skrzydłowy, ze skłonnościami gry w obronie. Szczepaniakowi gra w obronie wychodzi gorzej, aniżeli żle.
[/quote]
Co do Szczepaniaka to absolutna zgoda. U Rakelsa to bym z tą typowością nie przesadzał. W sporej części się tego nauczył i dojrzał. Natomiast Szczepaniak jako pojedynczy, wysunięty napastnik według mnie jest słabszy niż Piątek. W duecie sprawdza się lepiej ale tak czy inaczej nie zaszkodziłoby poprawić grę w obronie bo ambicje chłopak ma.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
- Edytowany
A tak z innej bajki....
To było to co uwielbiam w okienku transferowym. W wolnej chwili włączam forum na telefonie wchodzę w dział piłkarski iiiiiiii..... konkretne wiadomości się świecą że nowy post jest.... od razu adrenalinka uśmiech i ciekawość.... KTO!!!! Pierwsze przeczytanie szok... drugie już zawsze na spokojnie... przynajmniej jest tak u mnie... Dzień uważam za mega udany z forum po newsie transferowym.
[quote='MSC' pid='1209509' dateline='1483645244']
[quote='bielizna' pid='1209506' dateline='1483644426']
Lektura forum skłania mnie do refleksji iż posiadamy jednego stopera o możliwościach i umięjętnościach stosownych do naszych aspiracji czyli Malarczyka. [b]Jednak czytam to forum na tyle długo, że nachodzi mnie inna refleksja, a raczej przeczucie graniczące z pewnością, iż ów Malarczyk po mniej więcej dwóch babolach, które wszak najlepszym przytrafić się mogą, a nawet statystycznie przytrafić się powinny, zostanie i tak okrzyknięty szrotem[/b], czy jak to się tutaj w tfu, tfu towarzystwie nazywa, i wtedy zostaniemy bez stopera, I co wtedy ja się pytam? Jak żyć?
[/quote]
Jeśli zagra odpowiednią ilość meczy to zapewne tak będzie :D
bo do tej pory zagrał u nas zaledwie kilka meczy.
Polczak też był na początku dobrze oceniany ;)
[/quote]
Nie wiem jak tam z Polczakiem było. Ja go wykreśliłem z notesu po sparingu bodaj z Stalą SW. Tak jak wykreśliłem Jarabice w Dankowicach po gierce z jakimiś pastuchami. Niemniej ja o futbolu mam pojęcie blade. Dla mnie np ten kocmołuch z Rumunii to niekoniecznie najgorszy grajek, choć z tego co tu się pisze to piłki nie potrafi prosto kopnąć, brak mu koordynacji, a poza tym we Franticu siedzi non stop. To ostatnie faktycznie wiochą zalatuje.
Doskonale wiadomo ze rewolucji nie bedzie, a niektórzy piszą o pozbyciu sie 10 zawodników...nie bedzie nowego stopera, mamy ich 5, zyczylbym sobie by w tym oknie sprowadzono jeszcze 1,2 zawodników na papierze wyglądających na transfer pokroju Mihalika. Część młodych wypożyczyć, części trzeba sie pozbyć m.in litauskiego, Bejana bym imo zostawił. Potrzeba jeszcze jednego skrzydłowego, a kogo wiecej to nie wiem. Nazwiska ktore mamy potrafią grac duzo lepiej i trzeba sie skupić na odbudowywaniu tych zawodników np Cetnara czy Jendriska
- Edytowany
W Cracovii panuje prawdziwa cisza przed burzą.
Prezes Klubu, Profesor Janusz Filipiak, zapowiedział utrzymanie w kadrze wszystkich kluczowych zawodników. Pytanie, czy zdoła przekonać do pozostanie w Krakowie mających bardzo ciekawe propozycje, o czym pisaliśmy wcześniej, piłkarzy.
Paweł Jaroszyński w ostatnich dniach nie może już zapewne patrzeć na wciąż dzwoniący telefon, podobnie zresztą jak jego manager, bowiem lewy obrońca reprezentacji Polski U-21 jest coraz bardziej łakomym kąskiem. Oprócz angielskich Queens Park Rangers F.C., Botlonu oraz Wolverhampton Wanderers F.C., belgijskich Anderlechtu i KV Oostende popularnego Jara chętnie widziałyby u siebie takie kluby jak Lech Poznań, Lechia Gdańsk oraz włoska Sampdoria.
Wciąż nie znana jest przyszłość Marcina Budzińskiego, który nie doszedł jeszcze do porozumienia z władzami Klubu ws. wysokości swojego nowego kontraktu i niewykluczone, że od nowego sezonu będzie reprezentował barwy innego zespołu. Największe szanse na angaż Budzika mógłby mieć Lech Poznań, jednak także wariant „francuski” (FC Nantes i Stade Rennais Football Club) miałby sens.
Wiele osób zastanawia się również, czy w Cracovii występował będzie dalej Grzegorz Sandomierski, o którego podobno starają się takie kluby jak Empoli FC, Pescara i FC Zurich.
Miroslav Covilo miał natomiast zapewnić, że nie zamierza opuszczać Krakowa, w którym jego rodzina i on sam czują się bardzo dobrze.
Komplikuje się temat pozyskania do Cracovii Kamila Mazka, gdyż zainteresowanie młodym skrzydłowym Ruchu Chorzów mają wykazywać także Pogoń Szczecin, Arka Gdynia, Zagłębie Lubin i Sparta Praga.
Spekuluje się, że władze Klubu zainteresowane są głównie piłkarzami grającymi w Polsce, m.in. Marcinem Pietrowskim i Gerardem Badią (Piast Gliwice), Mateuszem Szwochem (Arka Gdynia), Mateuszem Matrasem (Pogoń Szczecin), Rafałem Grzelakiem (Korona Kielce), Adamem Danchem (Górnik Zabrze), Mateuszem Kupczakiem i Artemem Putiwcewem (Bruk-Bet Termalica), Kamilem Miazkiem (Chojniczanka Chojnice) oraz Arkadiuszem Recą (Wisła Płock), a także występującymi za granicą Mateuszem Piątkowskim (APOEL) i piłkarzem z Bałkanów.
Sfinalizowany jest natomiast transfer 21-letniego Słowaka, Jaroslava Mihalika (pomocnik ze Slavii Praga), który będzie występował z numerem 23.
(krakow.bliżej)
Putiwcewa do Malarczyka i mozemy okienko zamykac :)
Choci tego Szwocha tez bym przywital z radoscia... mlody jak nic by sie splacil :)
[quote='KruszynaKSC' pid='1209563' dateline='1483694426']
Putiwcewa do Malarczyka i mozemy okienko zamykac :)
Choci tego Szwocha tez bym przywital z radoscia... mlody jak nic by sie splacil :)
[/quote]
Transfer Szwocha jest mało realny, to piłkarz CWKS-u
Wiem ale mozna nadplacic przeplacic zaplacic i miec zawodnika u siebie... ;)
[quote='KruszynaKSC' pid='1209568' dateline='1483695636']
Wiem ale mozna nadplacic przeplacic zaplacic i miec zawodnika u siebie... ;)
[/quote]
...z CWKS-em najlepiej rozmawia się o zawodnikach, którzy są mu niepotrzebni.
Szwoch tam na pewno nie pogra.... Dlatego gra w Arce.. Tam przyszlosci nie ma ...
z tego co widzę, Bejan moze szukać klubu. na 90 minut jest że Bejan ma odejść
pewnie ze względów pozasportowych .
oceniając różnie pewnie grę Bejana, jedno było zauważalne - nie przebił się za bardzo w szatni. To samo zresztą dotyczy Karakana. Takie "koty" chodzące swoimi ścieżkami. Jak odejdą, szybko o nich zapomnimy...
Kierunek bułgarsko-rumuński chyba jakoś nie pasuje do naszego klimatu... ;)
"[b][font=Arial Black]Dusan Kuciak[/font][/b] dostał od Hull City wolną rękę w poszukiwaniu nowego klubu. Słowacki bramkarz nie wyklucza powrotu do Polski, ale w pierwszej kolejności chce zostać na Wyspach Brytyjskich."
Sandomierskiego za 2mln ojro sprzedac a tego brac za darmo i byznes sie kreci :)
Jak czytam, że za Szwocha można nadpłacic i przepłacić, to sobie myślę, że bez forum Cracovii ciężko żyć :cool:
Lepiej wspierac rodowity biznes niz slowacki... vel Vestenicki ;)
Szwoch jest u Kolakowskiego -wiec po temacie.
- Edytowany
[quote='szaleniec' pid='1209596' dateline='1483701599']
Szwoch jest u Kolakowskiego -wiec po temacie.
[/quote]
biznes jest biznes, a pieniądz ComArchu pachnie tak samo jak Legii. Można się nie kochać, a interesy robić. Ewentualnie, strony lepiej pilnują "przecinków" przy podpisywaniu umów...tyle...
Zle mnie zrozumiales - Kolakowski chetnie by tu biznes robil, to my stawiamy na Webera.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)