morgot2 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ok tylko na jakiej podstawie jest wypozyczenie z
> klubu a nie do klubu bo ten wpis a tt jest
> dwuznaczny..........
A to już mi się popier... źle przeczytało. Przepraszam.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
ale po co ma się wypowiadać, przecież nieomylny potter już trafnie podsumował okienko na miesiąc (!!!!!!) przed jego zakończeniem
> del piero to co piszesz widzą wszyscy poza
> eredinem i takimI co będą bronić nieudaczników
> z zarządu do końca. Będą wpierać jakie to nie
> transfery porobione ile to kasy nie
> wydane.Jakość transferów widać gołym okiem a
> swoistym synonimem dziadostwa ,kolesiostwa
> ,nieudacznictwa jest Dobroliński.Takie jest to
> okienko jak ten ,,bramkarz''.Robione jest
> dokładnie wszystko po to by drużyna wróciła do
> ,,pykania ''o nic .
>
> Jest to robione celowo i jest to zamierzone
> .Wyniki sportowe będą słabsze bo muszą być i
> Zieliński stanie się dla tych ludzi niewygodny
> .
>
> W hokeju zresztą identyczna sytuacja -zdobyte
> MP,pierwszy raz Hokejowa Liga Mistrzów a skład
> personalny SŁABSZY JAK W UBIEGŁYM SEZONIE.
powtarzam, jesteśmy SŁABSI JAK W UBIEGŁYM SEZONIE, a to że ściągnęliśmy czterech zawodników gotowych na teraz do gry w najlepszej XI + kilku perspektywicznych (co jest wynikiem dużo lepszym niż w większości innych klubów, no ale żeby o tym wiedzieć trzeba trochę śledzić Ekstraklasę zamiast ziać nienawiśćią i syczeć jadem) to oczywiście nic nie zmienia
:D
izbik Napisał(a):
> ....aaaa Potter jakos sie dziwnie nie wypowiada na
> temat konczacego sie okienka
> transferowego....czeka na wzmocnienia jeszcze ?
Mnie to nie dziwi, Potter przestał jazgotać, zniknął z forum to coś tam drgnęło w transferach ;)
ejjjjjjjjjjjj???
to już nie mogę ponarzekać?
okienko byłoby udane jakby był Mazek a tak? człowiek się nastawia na transfery a tu tylko dwóch dzisiaj...
LIPA
ale tak serio dla mnie do pełni szczęścia brakuje kreatywnego pomocnika - czyli piłkarza z jakich Cracovia zaczyna być znana :) pokroju Klicha , czy Bartka
i żeby nie było tak ogólnie jestem kontent :D
Wg portalu 2x45 (statystyki podlinkowane przez szuwarka) Mazek wraz z ... Recą walczą o miano najgorszego zawodnika ligi :D. Nie ma co nabijać kasy brudasom, za rok weźmiemy bez odstępnego a oni mam nadzieje polecą wraz z towarzyszami.
No cóż, nie spodziwałem się tak mocnego finishu naszego zarządu. Jestem bardzo zadowolony z okienka, oczywiście trochę szkoda Mazka, ale wzmocniliśmy ważniejsze pozycje (przez co na pozycje Mazka trafi Kuba Wójcicki, który na pewno nie jest gorszy), a za wzmocnienia oczywiście uważam Szczepaniaka, Piątka, Malarczyka i Brzyskiego, reszta to melodia przyszłości. Nie rozumiem tylko sensu ściągania Sebka Stebleckiego.
Skład dla mnie na dziś to: Sandomierski, Deleu, Malarczyk, ?, Brzyski- Dąbrowski, Covilo- Wójcicki, Budziński, Szczepaniak- Piątek.
Oczywiście Jaroszyński pewnie spokojnie powalczy o skład z Brzyskim, ale póki co niech walczy o powrót do zdrowia. Jeśli Cetnar wróci do grania z poprzedniego sezonu to też pewnie znajdzie się w podstawie. Kłopot jest z drugim stoperem, ani Wołąkiewicz, ani Polczak nie prezentują stałego, dobrego poziomu, nie znam sytuacji z Bejanem.
Teraz tylko trenować, zgrywać się i wygrywać ;)
Można narzekać, biadolić,ale zakup tylu zawodników w tym okienku transferowymi MUSI podnieść rywalizację w drużynie. Zieliński tylko powinien odpowiednio poukładać te klocki i do przodu.
Panowie co Wy z Tym Mazkiem ?! Rozumiem Lipski , Wolski (przed transferem do betonow) ale Mazek?
tomecki Napisał(a):
> izbik Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > ....aaaa Potter jakos sie dziwnie nie wypowiada
> na
> > temat konczacego sie okienka
> > transferowego....czeka na wzmocnienia jeszcze ?
>
> Mnie to nie dziwi, Potter przestał jazgotać,
> zniknął z forum to coś tam drgnęło w
> transferach ;)
Mnie też czasem irytują jego wpisy ale faktem jest że nadal nie mamy drugiego bramkarza.
Były narzekania na nasze transfery ale Zarząd mówił od początku że część z nich ma być perspektywiczna.
I tak -
na bramce przybył Dobroliński - nie mam zdania bo nie byłem jeszcze na meczu rezerw.
Obrona:
Cunta - przyszłościowy. (w założeniach)
Brzyski, - do grania
Malarczyk - do grania
Diego - nie mam zdania póki co ale myślę że da radę na skrzydle. (sam trener tak mówił i to nie tylko do kamer)
Litauszki - miał być do grania ale... póki co się nie sprawdza. Powodów jest wiele, ale uważam że w grudniu może się okazać że to nasz najlepszy kupiony teraz obrońca. Na razie jednak na minus.
Pomoc:
Kanach - przyszłościowy
Serafin - przyszłościowy
Dimun - przyszłościowy z możliwościami gry w I składzie - potrzebuje ewidentnie ogrania i doświadczenia, ale walczy i nie odpuszcza a to mi się w nim podoba. No i bramkę ostatnio wywalczył :D
Steblecki - miał być do grania. Osobiście nie mam zdania i choć fajnie ostatnio trzymał piłkę w środku to meczu nie wygraliśmy :(
Napastnicy
Szczepaniak - gra i to nieźle
Piątek - reprezentant Polski U-21 - do grania.
Czy to zły bilans?
Nasze rezerwy grały dramatycznie słabo, połowa zakupionych zawodników powinna je wyraźnie wzmocnić.
A pierwszy skład?
Odszedł Kapi, ale pojawili się Szczepaniak i Piątek.
Wkrótce po kontuzji wraca Dąbrowski, w obronie jest i Brzyski i Malarczyk co daje duże możliwości manewru trenerowi
Po kontuzji wraca także Cetnarski i Diego, tak więc potencjał jest.
Pozdrawiam malkontentów.
Tomek Brzyski - mam mieszane uczucia, co do jego zaangażowania w grę w Pasach. Facet wywalczył z Legią MP a następnie LM, czyli coś najbardziej wspaniałego dla piłkarza. Gdy oczekiwał emocji związanych z graniem przeciwko np. Realowi Madryt, został klasycznie wypi.erdo.lony z drużyny przez właściciela. Facet ma 34 lata i zamiast zakończyć karierę przeciwko Ronaldo, zakończył ją w średnim sportowo klubie. Nie mam nic przeciwko niemu, tylko mam wątpliwości, czy da z siebie jak to się mówi z wątroby, by jakiś mecz wygrać...dla mnie to on dostał porządnie w łeb na koniec kopania piłki. W każdej innej sytuacji, gdyby np. przyszedł z .... Jagielloni, to bym był zachwycony, natomiast z Legii walczącej w LM, mam mieszane uczucia. Takie moje obawy.
Od dawien dawna (tj. bodaj od strzału Bernhardta) nie zdobyliśmy bramki bezpośrednio po strzale z wolnego. Mam nadzieję, że przyjście Brzyskiego da tą wisienkę na torcie...:)
Staszek Napisał(a):
> Skład dla mnie na dziś to: Sandomierski, Deleu,
> Malarczyk, ?, Brzyski- Dąbrowski, Covilo-
> Wójcicki, Budziński, Szczepaniak- Piątek.
>
dokładnie tak samo to widzę, cieszy powrót Wójcickiego na prawą pomoc, Budziński to 50/50 z Cetnarskim (o ile ten drugi skupi się na odbudowaniu formy zamiast na szlajaniu się po koncertach), partnerem Malarczyka pewnie będzie Wołąkiewicz (choć liczę że Bejan pójdzie po rozum do głowy i wróci do składu)
ARTU Napisał(a):
> Od dawien dawna (tj. bodaj od strzału Bernhardta)
> nie zdobyliśmy bramki bezpośrednio po strzale z
> wolnego. Mam nadzieję, że przyjście Brzyskiego
> da tą wisienkę na torcie...:)
Ostatni mecz z Betonami , strzał Cetnara w 12 minucie :D
eredin Napisał(a):
> ARTU Napisał(a):
> -----
> > Od dawien dawna (tj. bodaj od strzału
> Bernhardta)
> > nie zdobyliśmy bramki bezpośrednio po strzale
> z
> > wolnego. Mam nadzieję, że przyjście
> Brzyskiego
> > da tą wisienkę na torcie...:)
>
> Ostatni mecz z Betonami , strzał Cetnara w 12
> minucie :D
To nie był strzał, tylko wrzutka :P
Nie przesadzaj. Piątek nastrzelał te bramki wchodząc przeważnie z ławki. To młody zawodnik, o którym liczni eksperci wypowiadają się z dużymi nadziejami. Brzyski - rozwiązuje nasz problem na lewej stronie (nie wiem, czy moglibyśmy wziąć kogoś solidniejszego z naszej ligi). Na dodatek, jeszcze dwa tygodnie temu, kto z nas realnie mógł przewidzieć ruch z tamtej strony do nas? Malarczyk zdecydowanie na plus, jeśli wróci do dyspozycji sprzed wyjazdu. A jeśli solidnie trenował w Anglii i nabrał tam pewności w grze obronnej, to będzie dobrze. Poza tym obaj pozyskani obrońcy strzelają bramki, potrafią uderzyć zza pola karnego i nieźle dośrodkować. Ja jestem zadowolony.
Mi brakuje tylko skrzydłowego, ale liczę na karaczanakowa może odpali
dangorka Napisał(a):
> Staszek Napisał(a):
> -----
>
> > Skład dla mnie na dziś to: Sandomierski,
> Deleu,
> > Malarczyk, ?, Brzyski- Dąbrowski, Covilo-
> > Wójcicki, Budziński, Szczepaniak- Piątek.
> >
Dla mnie tez to fajnie wyglada - nie zapominajac o Cetnarskim ,Jaro, Jedrisku ....
Okienko moze nie rewelacyjne ale zobaczymy w "" praniu" nowych.....
Nie ma co piać z zachwytu wszystko zweryfikuje boisko .Mamy teraz dziwną sytuacje 5 stoperów ,3 lewych obrońców i ten czwarty kontuzja i...JEDEN BRAMKARZ.Obyśmy jakoś ograli jesień Grześkiem bez kontuzji i kartek.
Końcówka okienka była mocna .Ogólna ocena okienka z tragicznego jest przeciętne .Jak ta 3 co przyszła na dniach będzie wzmocnieniem to ocena się zmieni.Było by wtedy 4 na 12 do pierwszej 11.
A propo napierdalaczy to może być i tak,że w jakimś stopniu to ich postawa przyczyniła się do tego jak się to okienko transferowe dla nas zakończyło.Co nie?:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
kaprys, Goście (3)