morgot2 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ok tylko na jakiej podstawie jest wypozyczenie z
> klubu a nie do klubu bo ten wpis a tt jest
> dwuznaczny..........
A to już mi się popier... źle przeczytało. Przepraszam.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
ale po co ma się wypowiadać, przecież nieomylny potter już trafnie podsumował okienko na miesiąc (!!!!!!) przed jego zakończeniem
> del piero to co piszesz widzą wszyscy poza
> eredinem i takimI co będą bronić nieudaczników
> z zarządu do końca. Będą wpierać jakie to nie
> transfery porobione ile to kasy nie
> wydane.Jakość transferów widać gołym okiem a
> swoistym synonimem dziadostwa ,kolesiostwa
> ,nieudacznictwa jest Dobroliński.Takie jest to
> okienko jak ten ,,bramkarz''.Robione jest
> dokładnie wszystko po to by drużyna wróciła do
> ,,pykania ''o nic .
>
> Jest to robione celowo i jest to zamierzone
> .Wyniki sportowe będą słabsze bo muszą być i
> Zieliński stanie się dla tych ludzi niewygodny
> .
>
> W hokeju zresztą identyczna sytuacja -zdobyte
> MP,pierwszy raz Hokejowa Liga Mistrzów a skład
> personalny SŁABSZY JAK W UBIEGŁYM SEZONIE.
powtarzam, jesteśmy SŁABSI JAK W UBIEGŁYM SEZONIE, a to że ściągnęliśmy czterech zawodników gotowych na teraz do gry w najlepszej XI + kilku perspektywicznych (co jest wynikiem dużo lepszym niż w większości innych klubów, no ale żeby o tym wiedzieć trzeba trochę śledzić Ekstraklasę zamiast ziać nienawiśćią i syczeć jadem) to oczywiście nic nie zmienia
:D
izbik Napisał(a):
> ....aaaa Potter jakos sie dziwnie nie wypowiada na
> temat konczacego sie okienka
> transferowego....czeka na wzmocnienia jeszcze ?
Mnie to nie dziwi, Potter przestał jazgotać, zniknął z forum to coś tam drgnęło w transferach ;)
ejjjjjjjjjjjj???
to już nie mogę ponarzekać?
okienko byłoby udane jakby był Mazek a tak? człowiek się nastawia na transfery a tu tylko dwóch dzisiaj...
LIPA
ale tak serio dla mnie do pełni szczęścia brakuje kreatywnego pomocnika - czyli piłkarza z jakich Cracovia zaczyna być znana :) pokroju Klicha , czy Bartka
i żeby nie było tak ogólnie jestem kontent :D
Wg portalu 2x45 (statystyki podlinkowane przez szuwarka) Mazek wraz z ... Recą walczą o miano najgorszego zawodnika ligi :D. Nie ma co nabijać kasy brudasom, za rok weźmiemy bez odstępnego a oni mam nadzieje polecą wraz z towarzyszami.
No cóż, nie spodziwałem się tak mocnego finishu naszego zarządu. Jestem bardzo zadowolony z okienka, oczywiście trochę szkoda Mazka, ale wzmocniliśmy ważniejsze pozycje (przez co na pozycje Mazka trafi Kuba Wójcicki, który na pewno nie jest gorszy), a za wzmocnienia oczywiście uważam Szczepaniaka, Piątka, Malarczyka i Brzyskiego, reszta to melodia przyszłości. Nie rozumiem tylko sensu ściągania Sebka Stebleckiego.
Skład dla mnie na dziś to: Sandomierski, Deleu, Malarczyk, ?, Brzyski- Dąbrowski, Covilo- Wójcicki, Budziński, Szczepaniak- Piątek.
Oczywiście Jaroszyński pewnie spokojnie powalczy o skład z Brzyskim, ale póki co niech walczy o powrót do zdrowia. Jeśli Cetnar wróci do grania z poprzedniego sezonu to też pewnie znajdzie się w podstawie. Kłopot jest z drugim stoperem, ani Wołąkiewicz, ani Polczak nie prezentują stałego, dobrego poziomu, nie znam sytuacji z Bejanem.
Teraz tylko trenować, zgrywać się i wygrywać ;)
Można narzekać, biadolić,ale zakup tylu zawodników w tym okienku transferowymi MUSI podnieść rywalizację w drużynie. Zieliński tylko powinien odpowiednio poukładać te klocki i do przodu.
Panowie co Wy z Tym Mazkiem ?! Rozumiem Lipski , Wolski (przed transferem do betonow) ale Mazek?
tomecki Napisał(a):
> izbik Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > ....aaaa Potter jakos sie dziwnie nie wypowiada
> na
> > temat konczacego sie okienka
> > transferowego....czeka na wzmocnienia jeszcze ?
>
> Mnie to nie dziwi, Potter przestał jazgotać,
> zniknął z forum to coś tam drgnęło w
> transferach ;)
Mnie też czasem irytują jego wpisy ale faktem jest że nadal nie mamy drugiego bramkarza.
Były narzekania na nasze transfery ale Zarząd mówił od początku że część z nich ma być perspektywiczna.
I tak -
na bramce przybył Dobroliński - nie mam zdania bo nie byłem jeszcze na meczu rezerw.
Obrona:
Cunta - przyszłościowy. (w założeniach)
Brzyski, - do grania
Malarczyk - do grania
Diego - nie mam zdania póki co ale myślę że da radę na skrzydle. (sam trener tak mówił i to nie tylko do kamer)
Litauszki - miał być do grania ale... póki co się nie sprawdza. Powodów jest wiele, ale uważam że w grudniu może się okazać że to nasz najlepszy kupiony teraz obrońca. Na razie jednak na minus.
Pomoc:
Kanach - przyszłościowy
Serafin - przyszłościowy
Dimun - przyszłościowy z możliwościami gry w I składzie - potrzebuje ewidentnie ogrania i doświadczenia, ale walczy i nie odpuszcza a to mi się w nim podoba. No i bramkę ostatnio wywalczył :D
Steblecki - miał być do grania. Osobiście nie mam zdania i choć fajnie ostatnio trzymał piłkę w środku to meczu nie wygraliśmy :(
Napastnicy
Szczepaniak - gra i to nieźle
Piątek - reprezentant Polski U-21 - do grania.
Czy to zły bilans?
Nasze rezerwy grały dramatycznie słabo, połowa zakupionych zawodników powinna je wyraźnie wzmocnić.
A pierwszy skład?
Odszedł Kapi, ale pojawili się Szczepaniak i Piątek.
Wkrótce po kontuzji wraca Dąbrowski, w obronie jest i Brzyski i Malarczyk co daje duże możliwości manewru trenerowi
Po kontuzji wraca także Cetnarski i Diego, tak więc potencjał jest.
Pozdrawiam malkontentów.
Tomek Brzyski - mam mieszane uczucia, co do jego zaangażowania w grę w Pasach. Facet wywalczył z Legią MP a następnie LM, czyli coś najbardziej wspaniałego dla piłkarza. Gdy oczekiwał emocji związanych z graniem przeciwko np. Realowi Madryt, został klasycznie wypi.erdo.lony z drużyny przez właściciela. Facet ma 34 lata i zamiast zakończyć karierę przeciwko Ronaldo, zakończył ją w średnim sportowo klubie. Nie mam nic przeciwko niemu, tylko mam wątpliwości, czy da z siebie jak to się mówi z wątroby, by jakiś mecz wygrać...dla mnie to on dostał porządnie w łeb na koniec kopania piłki. W każdej innej sytuacji, gdyby np. przyszedł z .... Jagielloni, to bym był zachwycony, natomiast z Legii walczącej w LM, mam mieszane uczucia. Takie moje obawy.
Od dawien dawna (tj. bodaj od strzału Bernhardta) nie zdobyliśmy bramki bezpośrednio po strzale z wolnego. Mam nadzieję, że przyjście Brzyskiego da tą wisienkę na torcie...:)
Staszek Napisał(a):
> Skład dla mnie na dziś to: Sandomierski, Deleu,
> Malarczyk, ?, Brzyski- Dąbrowski, Covilo-
> Wójcicki, Budziński, Szczepaniak- Piątek.
>
dokładnie tak samo to widzę, cieszy powrót Wójcickiego na prawą pomoc, Budziński to 50/50 z Cetnarskim (o ile ten drugi skupi się na odbudowaniu formy zamiast na szlajaniu się po koncertach), partnerem Malarczyka pewnie będzie Wołąkiewicz (choć liczę że Bejan pójdzie po rozum do głowy i wróci do składu)
ARTU Napisał(a):
> Od dawien dawna (tj. bodaj od strzału Bernhardta)
> nie zdobyliśmy bramki bezpośrednio po strzale z
> wolnego. Mam nadzieję, że przyjście Brzyskiego
> da tą wisienkę na torcie...:)
Ostatni mecz z Betonami , strzał Cetnara w 12 minucie :D
eredin Napisał(a):
> ARTU Napisał(a):
> -----
> > Od dawien dawna (tj. bodaj od strzału
> Bernhardta)
> > nie zdobyliśmy bramki bezpośrednio po strzale
> z
> > wolnego. Mam nadzieję, że przyjście
> Brzyskiego
> > da tą wisienkę na torcie...:)
>
> Ostatni mecz z Betonami , strzał Cetnara w 12
> minucie :D
To nie był strzał, tylko wrzutka :P
Nie przesadzaj. Piątek nastrzelał te bramki wchodząc przeważnie z ławki. To młody zawodnik, o którym liczni eksperci wypowiadają się z dużymi nadziejami. Brzyski - rozwiązuje nasz problem na lewej stronie (nie wiem, czy moglibyśmy wziąć kogoś solidniejszego z naszej ligi). Na dodatek, jeszcze dwa tygodnie temu, kto z nas realnie mógł przewidzieć ruch z tamtej strony do nas? Malarczyk zdecydowanie na plus, jeśli wróci do dyspozycji sprzed wyjazdu. A jeśli solidnie trenował w Anglii i nabrał tam pewności w grze obronnej, to będzie dobrze. Poza tym obaj pozyskani obrońcy strzelają bramki, potrafią uderzyć zza pola karnego i nieźle dośrodkować. Ja jestem zadowolony.
Mi brakuje tylko skrzydłowego, ale liczę na karaczanakowa może odpali
dangorka Napisał(a):
> Staszek Napisał(a):
> -----
>
> > Skład dla mnie na dziś to: Sandomierski,
> Deleu,
> > Malarczyk, ?, Brzyski- Dąbrowski, Covilo-
> > Wójcicki, Budziński, Szczepaniak- Piątek.
> >
Dla mnie tez to fajnie wyglada - nie zapominajac o Cetnarskim ,Jaro, Jedrisku ....
Okienko moze nie rewelacyjne ale zobaczymy w "" praniu" nowych.....
Nie ma co piać z zachwytu wszystko zweryfikuje boisko .Mamy teraz dziwną sytuacje 5 stoperów ,3 lewych obrońców i ten czwarty kontuzja i...JEDEN BRAMKARZ.Obyśmy jakoś ograli jesień Grześkiem bez kontuzji i kartek.
Końcówka okienka była mocna .Ogólna ocena okienka z tragicznego jest przeciętne .Jak ta 3 co przyszła na dniach będzie wzmocnieniem to ocena się zmieni.Było by wtedy 4 na 12 do pierwszej 11.
A propo napierdalaczy to może być i tak,że w jakimś stopniu to ich postawa przyczyniła się do tego jak się to okienko transferowe dla nas zakończyło.Co nie?:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (10 użytkowników)
Goście (10)