No kominów nie tworzy tylko od 10 lat jesteśmy pośmiewiskiem wszystkich :) W tym czasie gts 7 mistrzostw czy iles
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
to się przeprowadź. Będziesz mógł oglądać ósme czy któreś mistrzostwo (tylko nie wiem w czym i kiedy ;)
a poważnie: faktycznie - nie jest najlepszym rozwiązaniem to, że Tabisz i jego funfel B. odpowiadają za transfery. Tabisz powinien odpowiadać za finanse i inwestycje, bo to robi bardzo dobrze. A B.? No nie wiem, może za stan murawy na Wielickiej (bo takiego człowieka w MKS brakuje ;)
A po co tworzyć kominy wystarczy podnieść średnią wypłatę grajkom i kominy się zlikwidują .
Gargamel nie kompromituj się już całkiem .Temat jest o transferach .Jakie one są jakościowo każdy widzi 1 na 9 to trzeba być chorym psychicznie by uzyskać taką efektywność .
Kto jest za to odpowiedzialny ?Przecież nie kosmici .Wszystko firmuje jakubek z pomagierem bałdysem .
Już tu ktoś napisał prowadzenie klubu to nie tylko cięcie kosztów ,żyłowanie ale zadbanie o jak najwyższy przychód .Mieliśmy ostatnio kilka dużych przychodów -Rakels ,potem za 4 miejsce z C+ wyższa o ok 4 - 5 mln wypłata niż rok temu za 9 i super strzał na Kapustce .Aż się prosiło by zainwestować i ściągnąć 4 klasowych piłkarzy by zrobić krok do przodu albo przynajmniej zachować status Quo.Drużyna i trener Zieliński w ,,nagrodę ''za 4 miejsce została osłabiona .Wyrwano jej zęby i zamiast nowych kazano gryźć samymi dziąsłami .To tak gryzie.
Zamiast wzmocnień dostaliśmy żałosny zestaw karykatur którym ktoś kazał być piłkarzem zawodowym .Dodatkowo kłamano nas w żywe oczy że każdy transfer to obserwowany rok zawodnik mimo że nawet co niektórych nie było gdzie obserwować bo nie grali .Ktoś jeździł na rezerwy Katowic i tam obserwował Dobrolińskiego ?W pierwszej drużynie się nie nagrał to rozumiem że obserwacja objęła rezerwy Katowic .
Zamiast krok do przodu robimy 2 w tył psując przy okazji markę klubu taką wiochą jak odstawił jakubek z bałdysem w sprawie Tarnovii .
W hokeju podobnie były zakusy na zwolnienie Rohaczka a pomagier Jakuba zaklepał nawet następce z .N .Targu .Wszyscy po MP się cieszyli a pewien osobnik mina jak po zjedzeniu ...cytryny .Bo jak tu zwolnić trenera ?
Przy okazji Nagy mieli dać oświadczenie bo ten skrytykował działaczy i przez to klub .Co mieli powiedzieć ?Że wyjechał bo kazali mu mieszkać w jednym mieszkaniu z Kucevicem i Węgier się nie zgodził ?Czy to że nie zapewnili odpowiedniego sprzętu ?
To są podstawowe elementarne sprawy a Węgier to nie był jakiś tam anonimowy Chovan tylko aktualny reprezentant swojego kraju .Jaką markę będzie miała Cracovia jak będziemy kogoś chcieli od bratanków ?.
Dokladnie czy zajmujemy 15 miejsce, słabo zarabiamy na lidze i na transferach od nas, czy 4 miejsce i sprzedajemy kaupuche i rakelsa to i tak transfery takie same. Chciałbym wiedzieć o ile więcej zarobiliśmy w tym sezonie w porównaniu do tamtego.
del_piero .Podałem kwotę 4-5 mln zł licząc samą wypłatę za miejsce .To różnica między miejscem 9 sezon wcześniej a 4 w tamtym sezonie .Do tego inne mniejsze kwoty .Różnica jest spora i warto się nad tą kasą pochylić .Były swego czasu te kwoty podane z rozliczeniem na kluby .Policzyłem nasze 4 i 9 .Było blisko 5 mln zł różnicy .Zrobiłem naddatek między 4 a 5 bo w sezon wcześniej mogły być ciut inne kwoty .Rząd wielkości podobny różnica mogła być kilkaset tysięcy .To ująłem podając od 4 do 5 mln .
KONSERWO GDZIE JESTEŚ ?Wklej jakieś słupki ?Oceń jakość transferów ?
Jak ktos oglądał powtórke derbów to tam przed meczem don Filipe stwierdził cos takiego "po tylu latach nauczyliśmy/znaleźliśmy sposób jak zarządzać klubem", ciekawe słowa :D.
Potter wszytsko sie zgadza, ale proszę przestań pisać setny raz to samo, każdy to wie i każdego to irytuje(znaczy niektórzy sa zadowoleni -> dola garbata)
PS. Konserwa od tygodnia czekam na odpowiedz na temat "rozsądnej polityki transferowej", jesteś zadowolony z tego co sie dzieje w klubie?
gargamel9998 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nesta Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > gargamel9998 Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > Nesta Napisał(a):
> > >
> >
>
> >
> > > -----
> > > >
>
>
> Nie tworzy kominow płacowych jak w LKS-ie,
> Polonii Wwa czy Widzewie? I w najgorszym wypadku
> nie grozi nam sytuacja jak w gwardii czy ruchu
Gargamel kompromitujesz się !
co Ty porównujesz do Polonii? przecież Polonia wypadła przez odejście sponsora ( JW ) kto tworzył kominy w Widzewie czy lks jak tam cały czas brakowało sponsorów porządnego i inwestora !
jeżeli Ciebie zadawala chronienie kominów a przez to walka o utrzymanie rok w rok to ja nie mam pytan! to przez to chronione tych kominów znów mamy mówić " garbata dola" bo nieudacznik tabisz by zaoszczędzić ściąga bramkarza z Katowic?! to powiedz mi jakim sensem jest płacenie i ściąganie kogoś kto będzie trzecim bramkarzem zamiast zaoszczędzić i dawać szansę swoim ?!
Nie. Nie jestem adwokatem Tabisza itp.
- Polonia za Wojciechowskiego sprowadzala gwiazdy, znudziła mu się zabawka, zostawił klub z długami, przyszedł Król i Polonia jest w 4 lidze. Może się to wydawać dziwne, ale nie chcę byśmy tak skończyli. Wystarczy sprowadzać gwiazdy i kaprys Filipiaka. Katastrofa gwarantowana.
- Czy to nie Widzew z LKS-em sprowadzał starych wyjadaczy którym oferowano kosmiczne pieniądze? No tak bo tam przychodzili
- Czy w sprawie transferu trener nie ma zdania? Przecież może powiedzieć "zawodnik X mi nie podchodzi. Na tą pozycję wolę zawodnika A"
- Nie wiem kto w klubie odpowiada za transfery. Na pewno Tabisz (finansista) i Kasperczyk (DS). Na to ostatnie stanowisko widziałbym eks-trenera Podolinskiego. Większość składu jest właśnie za tego trenera i sądzę że mógłby sprowadzic do nas kogoś lepszego
Z tym Podolińskim muszę się zgodzić z gargamelem, choć przeważnie pierdzieli głupoty!
Podoliński zawita do Cracovii tylko, jako trener drużyny przyjezdnej
i Co z tego jak Podolinski przychodzie jak i tak bedzie pozniej kontrakt negocjowany z tabiszem nieudacznikiem
Biliński pozdrawia Filipiaka i znafcow
Sekulski pozdrawia znaffcuff z forum ;)
...a ile razy Zjawiński pozdrowił, a wcześniej Aleksander, Chmiest, Krzywicki...
Ja już chyba wolę PDW od tych Waszych pozdrowień :D
Oglądałem dziś mecz Płocka i Reca kolejny raz bardzo przeciętny .Dobrze że nie wydano 1,5 mln zł .
Gargamel nie ma co porównywać nas czy kogokolwiek do Wojciechowskiego .On totalnie przepłacał nie licząc się z kasą .Myślał że kasą zdobędzie MP a brakło mu tylko wytrwałości .Zwalniał trenerów po 1 porażce nawet gdy drużyna była na 1 miejscu po jesieni.
Po zrażeniu się brakiem wyniku zostawił cały kram z ogromnymi kontraktami.To musiało się tak skończyć .
W Cracovii nikt nie nakłania Filipiaka by poszedł w kierunku kosmicznych kontraktów .Namawiam jednak i nie jest głos odosobniony do robienia kilku transferów ale DOBRYCH JAKOŚCIOWO CZYLI TAKICH CO OD RAZU PODNIOSĄ POZIOM SPORTOWY .Filipiak nie musi dokładać kasa na utrzymanie kilku zawodników czy podwyższenie widełek placowych się wygenerowała na kilka lat .Teraz dla przypomnienia Rakels 650 tyś euro ,4-5 mln zł więcej za miejsce w tabeli jak rok temu ,większe przychody z dnia meczu ,reklam itd,plus do tego pierwsza rata za Kapustkę 2,5 mln euro .W perspektywie kolejne raty za Kapustkę .
W tej kasie co mamy stać nas na znacznie lepsze jakościowo transfery i takie powinny być o ile chcemy powtórzyć wynik z przed roku lub nawet nie mieć problemu z awansem do 1-8 .Wie to Zieliński i niemal cały czas o tym mówi .Na razie są to puste wołania .
Cracovia jest personalnie słabsza pomimo zrobienia 9 transferów co zakrawa na kpinę i groteskę oraz wystawia DRUZGOCĄCĄ OCENĘ OSOBOM ZA TO ODPOWIEDZIALNYM .Firmuje to jakub z pomagierem więc im należy się laur nieudaczników którzy powinni trafić do księgi Gunesa w kategorii dyletanctwa ,skrajnej głupoty ,nieudolności i ograniczenia umysłowego .Nawet kompletny debil nie miał by TYLKO jednego dobrego transferu na 9 .
Czy to okienko da się uratować .Jak będzie wola Filipiaka to pewnie tak bo stać nas na zakontraktowanie Stilica ,wykup Mazka i poszukanie last minute solidnego bramkarza będącego konkurencją na Grześka .Co do K .Piątka uważam że cena jest rodem z kosmosu i nie jest wart tej kasy .Lepsza dla nas opcja to wypożyczenie za 200-250 tyś euro i ewentualną dopłatę w za rok .
Zostało praktycznie 5 dni! :X
wykorzystajmy smutę w Czarnej WSi, czas na dobry spektakularny transfer, tym samym na przyciagniecie na nasz stadion tych wszystkich tzw. "kibiców krakowskiej piłki" którzy z przyzwyczajenia chodz (ą)ili na zapchlonych dziadów
SaNtO Napisał(a):
> Biliński pozdrawia Filipiaka i znafcow
buahahahahha pozdrawia raz na rok ... ale przynajmniej przewidywalny jest
tomasz1963 Napisał(a):
> Zostało praktycznie 5 dni! :X
pozostaly juz 4 dni !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)