Trener powiedział, że Anton w tym tygodniu jeszcze nie zagra.
-
-
Górnik Łęczna - CRACOVIA 0 : 0
kaleb Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Trener powiedział, że Anton w tym tygodniu
> jeszcze nie zagra.
Anton to najpierw musi powrócić do treningów
tomex Napisał(a):
> tomecki Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Rok temu mieli słaby, teraz mają tragicznie
> > słaby.
>
> 1) im słabszy rywal tym gorzej nasze asiory
> grają. Szczególnie te z tzw. obrony.
To fakt, ale ... z reguły dobre mecze z niezłymi kapelami przeplatali bardzo kiepskimi z tzw ogórkami więc ten jeden w Niecieczy chyba starczy na jakiś czas ;)
tomex Napisał(a):
> tomecki Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Rok temu mieli słaby, teraz mają tragicznie
> > słaby.
>
> 1) im słabszy rywal tym gorzej nasze asiory
> grają. Szczególnie te z tzw. obrony.
>
> 2) jak się przełamywać to tylko na nas. W
> ubiegłym tużpozapodiowym sezonie Nieciecza
> miała 0 pkt na wyjazdach - do meczu z nami,
> Łęczna wiosną miała 0 pkt na wyjazdach (nie
> muszę dodawać do meczu z kim), Paprykarz
> dostawał w 8 w d.. od wszystkich (poza Lechem
> i...) . Strach pomyśleć co by to było jakbyśmy
> z gts-em grali 3-4 kolejki później gdy już byli
> tragicznie słabi
Nieciecza - przełamanie po przegranych trzech meczach z Piastem, Jagiellonią i Śląskiem, z każdym z tych zespołów Nieciecza nie była faworytem, ależ długa passa, ależ wielkie mi przełamanie
Leczna - bzdurą jest to że miała na wiosnę 0 punktów do meczu z nami, wystarczy sprawdzić 90 minut
Pogon - dwa zwycięstwa, jeden remis i cztery porażki, co jest w tym takiego odbiegającego od normy jak na drugi najsłabszy zespół w czołowej ósemce?
niektórzy jakby rzucili monetą cztery razy i trzy razy wypadłby orzeł lub reszka to upieraliby się że ktoś ich oszukał albo że moneta jest jakaś przeklęta >:D<
Jak ktoś sie wybiera poogladać nasz mecz w Lublinie to warto kupic bilet wcześniej bo:
[quote="za wejszło.com"]
Gdy docierają do mnie pogłoski, że fani płacą miedziakami, od razu kontaktuję się z Damianem. Tak, to akcja zorganizowana, akcja celowana precyzyjnie, zresztą do spółki z fanami Motoru. [b]Podobno jedna kasjerka pomyliła się w obliczeniach i kupno jednego biletu zajęło blisko pół godziny[/b]. Podobno inna, gdy odmówiła przyjęcia groszaków, została od razu telefonicznie skontaktowana z prawnikiem. Kibice byli przygotowani na różne ewentualności. ?Najważniejsze, że skutecznie, grzecznie i w zgodzie z prawem? ? pisze mi Damian.
[/quote]
btw: fajna akcja przypomina mi to protest motocyklistów na bramkach autostrady Kraków-Katowice przeciwko złodziejskim stawkom.
Miro o meczu
http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/miroslav_covilo_z_gornikiem_leczna_gra_sie_bardzo_ciezko
Dangorka, jesli dobrze kojarze, to robisz w branży, ktora istnieje dlatego, ze ludzie nie rozumieja liczb i prawdopodobienstwa. Mozesz ich tu edukowac do smierci a i tak niezrozumieja, bo to nie lezy w ludzkiej naturze:) Btw.czytales Kahnemanna?:)
Zastanawialem sie czy nie pojechać na partyzanta, ale bardzo bym sie wku... zirytowal, gdybym przez ten, byc moze sluszny protest odbil sie od kasy. Obejrze w tv. Tylko 3 pkt.!!!
husk1 Napisał(a):
> Dangorka, jesli dobrze kojarze, to robisz w
> branży, ktora istnieje dlatego, ze ludzie nie
> rozumieja liczb i prawdopodobienstwa.
lepiej bym tego nie ujął ;)
osoba z którą pracuję zawsze powtarza że jak tylko widzę róźne tego typu kwiatki statystyczne to zgadzać się, przytakiwać, retweetować bo im więcej osób które nie rozumieją podstaw prawdopodobieństwa, tym większe szanse że będzie jeszcze przez długi czas możliwe zarabianie na grze u bukmachera :)
Obowiązkowe zwycięstwo Cracovii 3:0
Tak widzę nasze szanse dzisiaj:
39.8% - zwycięstwo
30.1% - remis
30.1% - porażka
gdyby mecz był rozgrywany w Łęcznej zamiast w Lublinie:
37.6% - zwycięstwo
30.3% - remis
32.2% - porażka
gdyby mecz był rozgrywany w Łęcznej i dodatkowo gdyby Górnik nie miał "kryzysu" na prawej obronie gdzie będą musieli wystawić tak naprawdę zawodnika czwartego/piątego wyboru - podstawowy Mierzejewski jest kontuzjowany, jego zmiennik Sasin zawieszony, następny w kolejnosci Basta kontuzja a dodatkowo Bielak i Jakubik odeszli z klubu więc tak naprawdę zostaje tylko Bogusławski który grał w swojej karierze tylko jako stoper/defensywny pomocnik (czyli to tak jakbyśmy my przy kontuzji Deleu musieli wystawić na boku obrony np Polczaka)
34.9% - zwycięstwo
30.3% - remis
34.8% - porażka
generalnie zbieg kilku wydarzeń zwiększa nasze szanse, oczywiście uwzględniam też problemy u nas (kontuzję Jaroszyńskiego i Kapustkę niedostępnego jutro), ideałem byłaby jeszcze deszczowa pogoda jutro bo murawa w Lublinie jest idealna ale niestety na to się nie zanosi
Czyli deszczowa pogoda byłaby naszym sprzymierzeńcem?
dddarek Napisał(a):
> Czyli deszczowa pogoda byłaby naszym
> sprzymierzeńcem?
tak, generalnie śliska murawa sprzyja zespołom które atakują więcej niż przeciwnik (a takim bardziej atakującym zespołem z reguły jest ten zespół który jest większym faworytem) ideałem śliska murawa i dodatkowo mecz w czasie deszczu który utrudnia bronienie
oczywiście murawa musi być w idealnym stanie, w przeciwnym wypadku zamiast śliskiej robi się błotnista, w ekstremalnych przypadkach pojawia się stojąca woda która kompletnie "zabija" bramki, ostatnio oglądałem taki mecz w Ameryce Południowej, mecz przerwany ze względu na gradobicie, po wznowieniu gry murawa wyglądała tak: https://twitter.com/EstadioDiario/status/757015990123294720, zarówno ja jak i bukmacherzy zredukowali automatycznie oczekiwaną liczbę goli o dobre kilkanaście procent (z tego co pamiętam kurs na under 1.5 był cos koło 1.9 a po wznowieniu gry rynek otworzył się z kursem 1.5-1.6)
ciekawym pomysłem byłoby zainstalowanie sztucznej murawy, trochę by trwało "zaadoptowanie" się do takich warunków, ale po jakimś czasie byłby to dodatkowy handicap dodatni (mniej więcej takiej wielkości jak handicap ujemny Łęcznej związany z przenosinami na inny stadion) no i dodatkowo odpadłby problem nierównej murawy z brakującymi elementami trawy na jesieni/zimą która faworyzuje drużyny które przyjeżdzają do nas (nierówna/błotnista murawa faworyzuje drużyny broniące się a takimi. poza kilkoma najmocniejszymi drużynami. ze względu na atut własnego boiska są goście) ale oczywiście minusy to wspomniany okres adaptacji i zwiększone ryzyko kontuzji (chyba, bo tego nie jestem pewien)
No to prosimy o deszcz w Lublinie ?
W Lublinie nie moze byc zadnych problemów z kupieniem biletu....poza stadionem mozna je kupic w kilku salonach kolportera.
A na deszcz rzeczywiscie sie nie zanosi....
Na lewej stronie obrony najprawdopodobniej znów będzie musiał wystawić prawonożnego Brazylijczyka Deleu. Ostatnio klub ściągnął dwóch piłkarzy na tę pozycję, ale na razie ani Diego Ferraressa, ani Jakuba Cunty nie ma w kadrze na niedzielny mecz. - Jadą z nami, ale tylko po to, by byli z drużyną, uczyli się, przyglądali. Trudno po dwóch treningach zawyrokować, kiedy będą gotowi wejść do składu - tłumaczy Zieliński. (gw)
[img]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xla1/v/t1.0-9/13903433_1115174708542152_8550006494719408310_n.jpg?oh=9fb052d529aed09ac47d1492b0805ac0&oe=582B2579&__gda__=1478962871_eb080f72d193e8ca62cba946c51bf4a9[/img]
Brawo za Wdówkę w pierwszym składzie!
p.s. Skoro gra Polo to Bejan musi być w tragicznej formie
Jakis dobry link do meczu?
... jak widać od słabiutkiego Wołąkiewicza są już tylko słabsi:S może i on się przełamie:S
napinacz- Napisał(a):
> Jakis dobry link do meczu?
Ja oglądam na drhtv :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)