No i mamy już terminarz nowego (mistrzowskiego?) sezonu.
[b][url=http://www.ekstraklasa.org/data/stories/files/Terminarz%20sezon%202016-2017.pdf]Terminarz[/url][/b] - tu jest link, nie musicie linkować co drugi post (dopisek i pogrubienie kkk_84)
Znowu DERBY w środku wakacji - 6 sierpnia na Ziemi Świętej :)-D
-
-
Terminarz Ekstraklasy 2016/2017
To jest juz mało śmieszne.
Jeżeli do tej pory dotrwalibyśmy w europejskich pucharach, to prawdopodobnie derby nie 6, a 7 sierpnia. :)
2 wyjazdy pod rząd na początku bo światowe dni młodzieży
... a rewanż tuż po Mikołaju, ale jeszcze przed Wigilią - 10 grudzień. Mróz po pas, śnieg 20 st.;)
Fajnie. Szczecin, potem Lechia w Krakowie, na koniec Gdynia. Nie ma to jak bliskie podróże.
Poje#ało ich z tymi terminami derbów.
Wydaje mi się, że do tej pory było tak, że pierwszy mecz derbowy u siebie grała zawsze drużyna, która w poprzednim sezonie zajęła niższe miejsce w tabeli ...
Dobrze jest - startujemy u siebie z mocną drużyną, po pierwszych szlifach w pucharach, a potem na luziku 3 kolejki z ogórkami, żeby wypocząć i przygotować się na mecz z Lechem :)
Czy terminarz jest układany czy losują?
ps: 6.08 derby to DRAMAT!!!
Khalid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Czy terminarz jest układany czy losują?
>
>
> ps: 6.08 derby to DRAMAT!!!
Bodaj dwie pierwsze kolejki ustalają, a potem już idzie według jakiegoś schematu ( jak mi to kiedyś tłumaczył jeden matematyk ) ;)
Tak czy inaczej mam ochotę kogoś zamordować.
Khalid Napisał(a):
> Czy terminarz jest układany czy losują?
za ofiacjalną ekstraklapy:
"Terminarz sezonu 2016/2017 został po raz pierwszy przygotowany we współpracy z amerykańską firmą GotSoccer, która jest producentem oprogramowania odpowiedzialnego za zarządzanie m.in. terminarzem rozgrywek lig zawodowych - ProScheduler. GotSoccer jest największym dostawcą oprogramowania w USA, dostarczając rozwiązania do 28 organizacji państwowych, a przede wszystkim zawodowej lidze piłkarskiej - Major League Soccer (MLS). Dodatkowo GotSoccer był odpowiedzialny za stworzenie terminarza rozgrywek także w Szkockiej Premier Football League oraz Walijskiej Premier League."
i ciekawostka: lampucera na początek jak będzie grać w pucharach ma (pewnie przypadkiem ;) ) cztery mecze u siebie (Jaga, Śląsk, Piast i Arka) oraz dwa "dalekie" ;) wyjazdy do potentatów z Płocka i Łęcznej... no ale to przecież jakiś program układał terminarz :P
Mnie tam obojętne. Jak mamy grać o MP, to będziemy przy każdym terminarzu. Temat czysto pod wypełnienie kibicowskich kalendarzy. Ja mogę nawet nie oglądać, bylebyśmy wygrywali.
Jaki terminarz by nie był grać trzeba... Derby w 4 czy w 8 czy w 14 kolejce jeden Chooj. Mnie osobiście martwi zakończenie zasadniczego meczem z legia. Dobrze ze choć u siebie zakończymy a nie na wyjeździe.
bodzio969 Napisał(a):
> Khalid Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Czy terminarz jest układany czy losują?
>
> za ofiacjalną ekstraklapy:
>
> "Terminarz sezonu 2016/2017 został po raz
> pierwszy przygotowany we współpracy z
> amerykańską firmą GotSoccer, która jest
> producentem oprogramowania odpowiedzialnego za
> zarządzanie m.in. terminarzem rozgrywek lig
> zawodowych - ProScheduler. GotSoccer jest
> największym dostawcą oprogramowania w USA,
> dostarczając rozwiązania do 28 organizacji
> państwowych, a przede wszystkim zawodowej lidze
> piłkarskiej - Major League Soccer (MLS).
> Dodatkowo GotSoccer był odpowiedzialny za
> stworzenie terminarza rozgrywek także w Szkockiej
> Premier Football League oraz Walijskiej Premier
> League."
>
> i ciekawostka: lampucera na początek jak będzie
> grać w pucharach ma (pewnie przypadkiem ;) )
> cztery mecze u siebie (Jaga, Śląsk, Piast i
> Arka) oraz dwa "dalekie" ;) wyjazdy do potentatów
> z Płocka i Łęcznej... no ale to przecież
> jakiś program układał terminarz :P
Program pewnie jak program , ważne KTO i JAKIE parametry wstępne "wklepał" ;)
Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę, ale pierwsze 3mecze gramy z zespołami z którymi w ubiegłym sezonie nie wygraliśmy. Zdobyliśmy z nimi na 18 możliwych punktów, zaledwie... 3pkt. Oby w nowym sezonie przyszło przełamanie i po pierwszych 3meczach było 9punktów na koncie :)
kurwa... kiedy bedzie dokladnie wiadomo w jaki dzien derby? sb/nd? miesiac przed?
Tak przewaznie 4 tygodnie wczesniej jakos sie to pojawia. Jesli sie pokrywaja z czwartkowymi pucharami to pewnie bedzie w niedziele jesli oczywiscie awansujemy do dalszych rund.
Jak mam wytłumaczyć małżonce i dzieciom, że na opłacone wakacje pojedziemy dwa dni później?
Chyba, że jeden... jakby tak wyruszyć od razu po derbach. Na adrenalinie dojadę do szczecina bez postoju ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)