Cork City a później ogórków którzy pykneli w pierwszej rundzie rozstawionych.
-
-
CRACOVIA w rozgrywkach UEFA
Z tych rozstawionych to mi ciekawie i łagodnie wyglądają takie np. HJK Helsinki i Ventspils.
Tak, czy tak, to zdecydowanie w pierwszej rundzie preferowaałbym cokolwiek, byle nie z "dawnych demoludów", bo tam i wyjazd kijowy turystycznie i jeszcze mogą nas obić piłkarsko. Tymczasem takich "kapitalistów" jest tylko 22/49.
W ramach tychże to pasują mi wszyscy, bo albo chłodne wyspy (Owcze, Islandia, Walia, obie Irlandie = 10) albo ewidentni amatorzy - raczej do obicia (S.Marino, Andorra, Gibraltar, Malta , Luksemburg = 10) i tylko na Finów włączyłbym tryb "uwaga".
Więc ukłąd dla mnie: Cork, a potem Helsinki.
Koszty Ligi Europy wg.Leśnego;
Na wyjazd na mecz Ligi Europy, jeśli ma być w pełni profesjonalnie zorganizowany, trzeba wydać milion złotych. Samoloty czarterowe, hotele, odnowa, jedzenie - to wszystko musi być na odpowiednim poziomie, jeśli nie chcemy, aby podróże odbijały się na formie i zdrowiu zawodników. A za komfort trzeba odpowiednio zapłacić.
To mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich serdecznie :)
Oglądając dzisiejszy Stan futbolu zacząłem się zastanawiać nad dwiema kwestiami dotyczącymi stadionu.
Po pierwsze: Zakładając, że awansujemy do fazy grupowej LE, gdzie wtedy będziemy grać domowe mecze? Wg oficjalnej strony Cracovii, nasz stadion spełnia wymagania 3 kategorii UEFA, wobec czego można na nim zagrać tylko do III i IV rundy eliminacyjnej.
Po drugie: Wiem, że w tym momencie poruszam naprawdę odległy temat, ale w przypadku takiej potrzeby(powiedzmy, że za 10-20 lat) istnieje ze strony technicznej możliwość rozbudowania naszego stadionu?
Na naszym stadionie nie można grać finałów w grupie spokojnie możemy grać. Co do rozbudowy to temat niby byl ale na dzis dzień to czysta fantastyka. Nie ma tylu chętnych by trzeba było sie nad tym zastanawiać.
Rozumiem quentin, ale tutaj raczej chodziło mi o to czy akutalna konstrukcja stadionu umożliwia rozbudowę, czy po prostu stadion/trybunę trzeba by było budować od nowa, bo nie każdy się da rozbudować :)
Uważam ze jeśli Pasy regularnie bedą w pucharach europejskich przez 4-5 lat i zgromadzimy tłumy kibiców sukcesu to wtedy bedzie czuba całkiem przebudować stadion. Tu jest jeszcze kwestia dogadania sie z siostrami. Ale obecne miejsce może okazać sie za małe :(
wtedy podniesiemy ceny biletów,
kkk_84 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> wtedy podniesiemy ceny biletów,
Nie nie.... Wtedy to 70% bedzie karnetow i kolejka zeby dostac miejsce na stadionie bedzie miala czas oczekiwania 2-3lata :) :)
Na Arsenalu czy United kolejki sa na kilka lat w przod...
nasz stadion obecnie nie spełnia wymagań do grania w fazie grupowej ligi europejskiej. ale rozchodzi się o szczegóły jak dodatkowe miejsca dla vipów i dziennikarzy - to drugie może być kłopotem bo brakuej jak dobrze pamiętam z 200-300 miejsc ale coś pewnie da się wykombinować
Generalnie do ogarnięcia. Rozbudować sie da ale koszty i pozwolenia spokojnie ostudza chęci rozbudowy.
Zawsze w rezerwie mamy Rączną;)
No to się ostatnie tematy wyjaśniły:
By nie zanudzać:
W grupie nierozstawionej w I rundzie doszły do wylosowania:
Luksemburg: Jeunesse d'Esch
Bułgaria: Slavia Sofia,
Kosowo: FK Prisztina
San Marino: La Fiorita Montegiardino
W II rundzie możemy natrafić:
Racing Genk Belgia
FC Midtjylland Herning Dania lub jego przeciwnik z I rundy
Bröndby IF Dania lub jego przeciwnik z I rundy
Panionios Ateny Grecja
Lokomotiva Zagrzeb Chorwacja lub jego przeciwnik z I rundy
No to brać, wybierać, kalkulować.
Słyszymy się 20.06 jak "następca Łysego z UEFY zamisza kulkami"
Z serii czy wiesz że:
http://www.radiokrakow.pl/dziennikarze/blog/krzysztof-orski/co-by-bylo-gdyby-czyli-o-pewnym-meczu-ktory-moze-sie-wydarzyc-w-czasie-sdm/blogi/krzysztof-orski/co-by-bylo-gdyby-czyli-o-pewnym-meczu-ktory-moze-sie-wydarzyc-w-czasie-sdm/
Gadget mogą nam przełożyć że mecz zagramy na wyjeździe.
Prędzej na środę. Przecież w tych wczesnych fazach eliminacji do LE parę spotkań zawsze jest rozgrywanych w środy.
Jeśli coś nie wybuchnie wcześniej na tych dniach młodzieży. Takie czasy.
Nowa murawa na Cracovii :
http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/bedzie_nowa_murawa_nastadionie_i_to_juz_na_eliminacje_ligi_europy
jeśli rzeczywiście wyrobią z tą murawą (i ona się odpowiednio przyjmie) to jest bardzo dobra wiadomość. Liczę, że "pienterko" poszło po rozum do głowy i nie obowiązywało "kryterium ceny 100%" tak jak ostatnio.
a stara murawa na wielicką :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)