Austria prowadzi z Japonią 1:0
-
-
MŚ dywizji 1A w Katowicach 2016
KruszynaKSC
Ale po co oszukiwać? Ja jestem przeciwnikiem oszukiwania. Jeśli kanadzior nie nie ma polskich korzeni to nie chcę go w kadrze.
majac tylu zawodnikow w Kanadzie i USA o polskich korzeniach kto nam broni korzystac z ich wsparcia w budowaniu kadry .
Nie ma co sie oszukiwac ze przez najblizsze 5 -10 lat nie bedziemy mogli liczyc na stworzenie reperezentacji hokejowej na swiatowym poziomie opartej jedynie na naszym rodzimym narybku - praktycznie w ostatniej dekadzie dokonala się agonia systemu szkolenia . Czyli zawodnicy tacy jak Chmielewski, Pasiut (grajacy na pozimie IA/IB ) szkoleni 1-2 dekady temu raczej nie doczekaja sie rownych im nastepcow
Japońce wyrównują :D
Zubergu ale czemu oszukiwac?? Nie rozumie?? Sa przepisy ktore reguluja zasady naturalizacji dla KAZDEGO kraju wiec inni robia to zgodnie z regulaminem i zasadami... Wiec czemu niby oszukuja??
Spodek tez jakiś taki pełny. Gra to koszmar, uwstecznili się w ten miesiąc od zakończenia ligi? Bo jakościowo to tak dwie polki niżej niz final ligi. Czy prestiż rywali wgniata nas w lód.
Naturalizowanie wszystkiego jak leci trochę się kłóci z ideą reprezentacji.
starsza_pani Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Naturalizowanie wszystkiego jak leci trochę się
> kłóci z ideą reprezentacji.
Patrząc na Włochów i Koreańczyków raczej nie jak leci...
Nawet jeśli od tego roku nagle szkolenie młodzieży ruszy z kopyta na odpowiednim torze, to minie dobrych kilka lat nim będą pierwsze owoce.
Do tego czasu musimy naturalizować, bo kogo to akurat mamy i to o wiele więcej od takich wyżej reprezentacji wymienionych.
Wszystko niestety rozchodzi się o pieniądze i odpowiednich ludzi, a w obu przypadkach u nas w Polsce jest jak każdy widzi.
starsza_pani Napisał(a):
> Naturalizowanie wszystkiego jak leci trochę się
> kłóci z ideą reprezentacji.
Koreańczycy, z trzema naturalizowanymi Kanadyjczykami w składzie, i to wystarczyło!!
Tez bym wolał by do sukcesu dochodzić pracą z młodymi ,ale prościej i szybciej jednak Naturalizowanie
Trzecia droga to samorodne talenty -najmniej realna
Słowenia najmocniejsza. Austria myślałem, że będzie liderem, a tu niespodzianka. Patrzę na wynik z Koreą i myślę - słaba Austra albo mocna Korea. Obejrzałem dziś mecz i widzę Dalton, Swift...nosz kur...
Źle to wygląda, bo Japonie już trzeba ograć koniecznie i do tego jesteśmy gospodarzami. Liczyłem na 3 miejsce, jak w piłce. ;)
Nasza gra obronna to jest niestety dramat (nie tylko bramkarz i obrońcy).
Japońce dziś całą piątką bronią i jeżdżą za rywalami, tak że Austria nie za bardzo ich może napocząć.
A kontry mają naprawdę groźne.
Po dwóch tercjach Japonia-Austria 1:1. Jak się remis utrzyma i we wtorek Japonia stuknie Koreę, to już pojutrze mamy Mistrzostwa praktycznie z głowy.
MSC Napisał(a):
> Leesior Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Kanadyjczyków i Amerykańców trzeba
> > naturalizować - takich jak np. ten
> "Koreańczyk"
> > Swift.
>
> Mogliśmy Cichego brać. Nie wiadomo czy on nie
> chciał czy Płachta
Tylko chętnych brak.
Jak Cichy mógł, to... kontuzja ;)
Chwedoruka załatwił Bagiński.
Inni nie mogą wysiedzieć tu 2 sezonów.
Nagroda dla Borzęckiego to już istna prowokacja.
Chyba dostał za to, że udało mu się dojechać na turniej.
Był daremny, ale w jego przypadku trudno powiedzieć, że Płachta go przetrenował.
W przypadku reszty ewidentnie coś w przygotowaniach zawiodło, bo może i chłopaki chcą, ale nie mogą, jak nogi "nie podają".
Gracze zagraniczni, którzy mieli ciągnąć grę prezentują poziom słabszy niż przed wyjazdem.
Aron przy całej sympatii też słabiutki, ale finał PO III ligi czeskiej uznałbym nawet za słabszy od finałów PHLu.
pawlus17 Napisał(a):
> Gdzie jest Radzik? Przemuś nic nie broni :/
Przy takich babolach obrony to i Radzik pewnie by nie pomógł.
jascin Napisał(a):
>Jedynie Wronka i Odrobny cokolwiek
> próbowali nawiązać poziomem do zawodników
> Korei
Wronka może i się starał, nie przeczę, ale tyle strat co zaliczył po których szły kontry Korei to mało kto miał.
EDIT:
Jako edit podsumowanie Płachty:
http://eurosport.onet.pl/zimowe/hokej-na-lodzie/jacek-plachta-biore-odpowiedzialnosc-za-to-co-sie-stalo/fqzc7r#.Vx0VA8Jg6kA
EDIT2:
Brama na 2-1 dla Austrii.
Jak to się tak skończy, trzeba będzie im na środę kupić po bombonierce w podzięce.
Austria 2:1
Cracovia_Inform Napisał(a):
> Jako edit podsumowanie Płachty:
> http://eurosport.onet.pl/zimowe/hokej-na-lodzie/jacek-plachta-biore-odpowiedzialnosc-za-to-co-sie-stalo/fqzc7r#.Vx0VA8Jg6kA
Płachta bierze odpowiedzialność na siebie? Super, ale szkoda że nie określił dokładniej co to oznacza. Bo mi się przypomina jak na EIHC nie było biletów, bo bajkowi zapomnieli zgłosić imprezę masową i Wielki Bajarz walnął wtedy ładnie przed kamerami, że odpowiedzialność bierze na siebie, po czym nie wyciągnął wobec siebie żadnych konsekwencji, natomiast poleciał ludziom w związku po kasie, a jedna osoba nawet i robotę straciła - żeby nie było wątpliwości osoba na 100% zupełnie niezwiązana z organizacją imprez, bodajże z jakąś księgowością związana.
Powiedzieć "borę odpowiedzialność" to jest prosta sprawa. Ale co to dokładnie oznacza ja bym chciał wiedzieć. Bo jeśli nic nie oznacza, a tylko jest ładnym textem do mediów, to o chwałkę rozbić taką odpowiedzialność.
Jak Płachta trenował Tychy to przegrywał seriami i też brał odpowiedzialność.
jascin Napisał(a):
> majac tylu zawodnikow w Kanadzie i USA o polskich
> korzeniach kto nam broni korzystac z ich wsparcia
> w budowaniu kadry .
nie kto tylko co...
"piniondze".
Khalid Napisał(a):
> "piniondze".
Właśnie, stare ale dobre: https://www.youtube.com/watch?v=VKh1iWpmvc4 :D
Austriacy wygrywają z Japońcami ostatecznie 3:1 i tym samym "awansowaliśmy" na 5 miejsce "lepszym" bilansem bramkowym ! ;)
Tak swoją drogą wystarczyło 3-ch ( a tak naprawdę 2-ch) "kanadoli" + trener z NHL
i Koreańcy pojechali z nami w sumie na luzie.
Ciekawe jaki jest budżet reprezentacji Korei vs naszej. Podejrzewam czynnik 5-10 razy...
Nie rozumiem tych wszystkich płaczy o "farbowane lisy". Świat się zmienia! W każdej reprezentacji grają zawodnicy, którzy chcą w niej grać, bez względu na pochodzenie i kolor skóry, a tylko w Polsce zawodnicy muszą wykazać się rodowodami do iluś tam pokoleń wstecz. Ja nie mam nić przeciwko 1-2 piątkom naturalizowanych Amerykanów, Kanadyjczyków, Włochów itd. Jeśli jeszcze mają w rodowodzie jakiegoś dziadka z polskimi korzeniami, to super!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)