to spotkanie przekonuje mnie w kontekście budowy silnej Cracovii ,by nie przepłacać za naszych ,,gwiazdorów'' z kadry ,a szukać wzmocnień dla Cracovii za granicą (oczywiście Polskie pochodzenie )
Trener Płachta zle przygotował drużynę ,i chyba źle dobrał zawodników!!
-
-
MŚ dywizji 1A w Katowicach 2016
mkp Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie wiem jaki jest hokejowy odpowiednik
> piłkarskiego określenia "kopanina"
Obstawiam że "ślizgawka" ;)
Ja na to zawsze mówię "klepanka" ! ;)
Borzęcki graczem meczu? Chyba ja inny mecz oglądałem...
PS: to dziś była ślizgawka z klepanką, niemal wzorowa ;)
Chciałem jechać na mecz z Austrią lub Słowenią, ale widzę, że jedyny ważny mecz to będzie z Japonią :(
No cóż, balonik przepompowany to i eksplodował.
Obraz zaciemniły sparingi i różne nieważne turniejki.
No co wy koledzy? Przecież jak zawsze po każdym wygranym EIHC mówiłem że to nic nie znaczy, to słyszałem że jestem malkontent. Jak pisałem że Płachta to lichy trener bez żadnych sukcesów, co kadrę dostał na wyrost to było że chłopa nie doceniam.
No to macie power made by Jacek P. Przypomnijcie sobie jak mu szło w hecy, jak spartolił Tychy gdzie potencjał w drużynie miał duży.
Ake wiecie - nie ma się co martwić. Jesienią wygramy z Włochami jakiś towarzyski i znowu będzie dobrze :)
I o to ja mam chyba, póki co, największy żal. Że chłopaki wyglądają tak, jakby nie wiedzieli co mają grać.
Jak dobrze, że jest zjazd PZHL :D
sterby Napisał(a):
> Chciałem jechać na mecz z Austrią lub
> Słowenią, [b]ale widzę, że jedyny ważny mecz to
> będzie z Japonią[/b] :(
Japonia wygra z Koreą plus jakiś remis w regulaminowym czasie i ostatni mecz będzie o czapkę gruszek ;)
Teraz trzeba kibicować wszystkim grającym z Japonią. Dziś Austrii.
Rozpacz .... !, przegrać z Koreą Południową, jakże spektakularna anty-promocja hokeja ,to dopiero kompromitacja na oczach całej Polski, . Byliśmy dramatycznie wolni, bez koncepcji na grę, jedyny gol padł po przypadkowym przejęciu krążka w tercji przeciwnika, lawina błędów indywidualnych. Jedynie Wronka i Odrobny cokolwiek próbowali nawiązać poziomem do zawodników Korei a reszta prezentuje tak jak to ma miejsce w przypadku Arona trzeci poziom rozgrywkowy ligi czeskiej ...
No zabardzo nie wiem z kim mamy wygrać? Słowenia i Austria przed nami.... Japonia może...? Może to i dobrze, że na wstępie padnie Katowicki mit. Niech Kolusz dalej pierdzieli w mediach że spodek jest super a Kraków be
. Zjazd pzhl nie mógł odbyć się w lepszym terminie.
tak naprawdę to nas załatwili ,,Kandziory''( Dalton,Swift.) bo z oryginalnymi Koreańczyki byśmy sobie raczej poradzili
Szkoda ze zarówno kadra Polski jak i Cracovia jakoś za bardzo nie chcą ,,naturalizować ,''?!
A nasz naturalizowany Kanadyjczyk z Sanoka jakoś na tych mistrzostwach nie zagrał i nie zagra no i wtopa ! :D
KOTU Napisał(a):
> Może
> to i dobrze, że na wstępie padnie Katowicki mit.
> Niech Kolusz dalej pierdzieli w mediach że spodek
> jest super a Kraków be
> . Zjazd pzhl nie mógł odbyć się w lepszym
> terminie.
Przy całym tym katowickim micie, zapomina się nieraz, że po wygranej z Czerwonymi 6:4 przyszedł spadek do grupy B.
zobaczymy jak wypadnie nasz rodzimy czysto-polski hokej na tle , nazwijmy ich umownie - Kanadziorw z Słoweni,Austrii czy Japonii - krajów kojarzących się z elita hokeja równie mocno jak Korea
jascin Napisał(a):
> zobaczymy jak wypadnie nasz rodzimy czysto-polski
> hokej na tle , nazwijmy ich umownie - Kanadziorw z
> Słoweni,Austrii czy Japonii - krajów
> kojarzących się z elita hokeja równie mocno jak
> Korea
To w ekipie Japonii i Słowenii są Kanadyjczycy??
to są jaja, przegrywam,y z Kanadyjczykami już drugi mecz. Za chwilę będzie jak w tenisie stołowym-wszędzie goście z jednego kraju...
Zubergu a czy nam ktos broni naturalizowac?? To jedyna szansa zeby wogole grac w dywizji 1A w przyszlosci bo inaczej lipa bo z tym co jest daleko nie zajedziemy za dwa trzy lata..
Przyznaje bez bicia, że dzisiejszego meczu nie oglądałam.
Ale jeśli graliśmy tak jak wczoraj, to nie ma co zrzucać winy na to, że wszyscy mają kanadyjców.
A my nie.
Może w końcu Radzik pogra?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)