14 :S
razem z Dębicą, żeby 1 ligi nie robić?
-
-
Sezon 2016/2017
Jestem akurat na hali, Klub zrobił trening otwarty dla mediów, prezentacja nowych zawodników itepe i miła sytuacja bo trener jeszcze nie dotarł zatrzymały go na chwilę "ważne sprawy na Wielickiej". I tak sobie myślę że super, no bo jakie to mogą być ważne sprawy - albo negocjuje albo podpisuje kogoś. A jeśli tak by było to jak dla mnie - niech nie przyjeżdża tylko podpisuje jak najwięcej. Serio piszę.
Kto bogatemu Miękiniowemu Bajarzowi zabroni
Albo trener zjadł śledzia z mlekiem i stoper jeszcze nie działa.
żółta kaczka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jestem akurat na hali, Klub zrobił trening
> otwarty dla mediów, prezentacja nowych
> zawodników itepe
Szkoda, że Klub nie zrobił tego w godzinach popołudniowych i że nie dał wcześniej jakiejś informacji ! :(
Na stronach Unii Oświęcim i Bańskiej Bystrzycy są informacje o dniach i godzinach meczów sparingowych z nami a u nas nic ;-(.
Zakłada pan możliwość wzmocnień tylko na Ligę Mistrzów?
- Były takie pomysły, ale raczej z nich zrezygnujemy. Wzmocnimy zespół, jednak zawodnicy muszą czuć odpowiedzialność jako zespół, a nie na takiej zasadzie, że przyjdzie cała piątka na dwa miesiące. Tak więc chcemy wzmocnić zespół na cały sezon i jak najlepiej przygotować go taktycznie.
Czytaj więcej na http://sport.interia.pl/plh/news-rudolf-rohaczek-o-transferach-lidze-mistrzow-i-naszej-ekstra,nId,2234677#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
[small]jurassic Napisał(a):
-------------------------------------------------------
Szkoda, że Klub nie zrobił tego w godzinach popołudniowych i że nie dał wcześniej jakiejś informacji ! :([/small]
Trening otwarty dla mediów jurassiku, [b]dla mediów[/b]. Ot, zaprosili dziennikarzy i dali im możliwość zrobienia wywiadów, zdjęć itepe z nowymi zawodnikami, trenerem itd. I bardzo dobrze, Klub idzie mediom na rękę jak tylko może, żeby hokej się przebił i żeby dać im możliwość zrobienia materiałów. I to jest naprawdę super sprawa i dla Klubu za to brawa. Info o spotkaniu było, jak najbardziej okej, miło i na czas zaproszenia wysyłali i w ogóle naprawdę Klub był tu na tip top i wzorowo. Co do godziny - właśnie bardzo dobrze, że 9:30, a nie po południu, bo dla mediów to są "godziny pracy" i mogli przyjść, a po południu mogłoby być gorzej z frekwencją. Poza tym to był normalny regularny trening, tak chłopaki mają plan rozpisany i trzeba go realizować, bo potem Sparta czy Farjestad by nam nie dali taryfy ulgowej "bo było spotkanie z mediami". Chłopaki normalnie śmigali, jeździli na rowerkach i pod tym względem wszystko było na 100%.
Mnie Klub zaprosił (dziękuję bardzo!) bo na konferencjach się pojawiam i chyba jakiś pozytywny osąd do efektów "mojej pracy" mają, zamykając przy tym oko na to że legitymacji dziennikarskiej nie mam. A jakby ktoś miał ochotę i chwilkę czasu to na blogu efekty tego zaproszenia już są i można wysłuchać kilku wywiadów, zapraszam.
żółta kaczka dzięki za info i wywiady (tu)
Czy trenują z drużyną Sap i Gawlik ?
Proszę bardzo :)
Wiesz... nie zwróciłem uwagi, a spytać w tym wszystkim wyleciało mi z głowy i nie spytałem... Sorry. Na wyczucie wydaje mi się że ich nie było.
Sądzę, że gdyby ktoś chciał przyjść obejrzeć trening to byłaby taka możliwość (ale głowy nie dam).
W każdym razie w tym tygodniu ranne treningi są nadal o 10 - jedna grupa na lodzie z Rohaczkiem, druga "na sucho" z Dulębą po 45 min. i o 11 zmiana.
20 dni później
Pozwolę sobie zacytować:
[quote]
- [i]Do 21 lipca kluby mogą zgłaszać akces do udziału w rozgrywkach. Po tym terminie i analizie wniosków proces licencyjny dobiegnie końca. Na razie zatem nie wiadomo jeszcze dokładnie ile drużyn wystąpi w najwyższej lidze. Natychmiast po zakończeniu procesu licencyjnego poinformujemy o jego rezultatach[/i] - poinformował prezes Polskiej Hokej Ligi Janusz Wierzbowski.
[/quote]
Oni chcą odbudowywać polski hokej, a kolejny rok z rzędu, miesiąc przed planowanym startem rozgrywek, nie jest znana liczba drużyn w PLH ani terminarz.
Co za banda popaprańców i nieudaczników.
6 dni później
Wg nieoficjalnych informacji (hokej.net) regulamin rozgrywek nie ulegnie zmianie, a terminarz będzie znany w drugiej połowie sierpnia.
To jest wstyd, hańba, żenada i kompromitacja. Obyście wylądowali na śmietniku historii polskiego hokeja, sieroty po "dochtórze" Hałasiku.
No nie może ulec żadnym zmianom, bo by trzeba było coś robić. A tak się walnie ctrl+c potem ctrl+v i gites. Powaga, warto sprawdzić czy literówki się uchowają te same :D Bez jaj... Tylko niech pamiętają cymbały jedne z tej wesołej ekipy, że 2016 był przestępny, więc w lutym było 29 dni! Żeby się na przeklejaniu kalendarza nie wychwałkolili, bo to byłby dopiero cyrk!
cos sie jednak zmienilo:
W minioną sobotę w Tychach doszło do spotkania przedstawicieli klubów PHL ze związkowymi działaczami. Tematem przewodnim był regulamin rozgrywek na sezon 2016/2017. Doszło do jednej zmiany. W dniu dzisiejszym został wydany oficjalny komunikat o zmniejszeniu z czterech do dwóch limitu młodzieżowców (zawodnicy do lat 23), którzy musza pojawić się na tafli w składzie każdej drużyny.
Bardzo dobra zmiana i moim zdaniem paradoksalnie młodym zawodnikom ona wyjdzie na korzyść. Trochę szkoda że nie pomyśleli o zmianie wieku granicznego przy okazji.
Na naszej stronie takich informacji się nie uświadczy, więc zapożyczam info o Superpucharze Polski ze strony rywala:
http://mmks-podhale.pl/index.php/2016/08/10/tatryski-podhale-nowy-targ-zagra-w-superpucharze/
Bardzo ciekawy jest tan dobór uczestników SPP. Mistrz i kto... ? [b]Tym razem finalista PP, a w zeszłym roku tak nie było[/b] (gdyby tak było to Tychy powinny grać z Sanokiem, a nie z nami). Dobór uczestników zależy od czyjegoś "widzi mi się", czy jak ?
Przypuszczam, że dobór zależy od tego gdzie turniej może być rozegrany, czy inaczej - od tego kto wyłoży kasę na organizację PP. W związku z tym obstawiam, że SPP odbędzie się w NT.
Tegoroczny zestaw jest naturalny w sporcie, czyli udział finalisty PP, natomiast naszego zeszłorocznego udziału kompletnie nie rozumiem...
Moim zdaniem dużo logiczniejszy był ubiegłoroczny superpuchar, bo niby dlaczego drugie miejsce w PP jest więcej warte, niż srebro w lidze. Tak to przynajmniej obie ekipy miały jakieś trofeum na koncie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)