Właśnie, taka mała nasza podpowiedź na przyszłość dla organizatorów.
Najpierw niech będzie dostępna sprzedaż tylko na dolne sektory, a gdy sprzedaż przekroczy 80%, wtedy można uruchomić sprzedaż na górne sektory.
-
-
CHL 2016/17 - Where Europe comes to play!
A ja z WIELKĄ przyjemnością patrzylem jak jeden taki GRACZ zamiast z nr 9 jeździł w koszulce top scorer. Za jego postawę w ubieglorocznych play-offach powinien zatrzymać tą koszulkę na zawsze. Damian ma jaja i serce do gry, a takich zawodników nam potrzeba. Szacunek panie Damianie
Bez wzmocnień na poziom LM nasze cele na te cztery mecze są jasne-w każdym meczu strzelić gola i uniknąć dwu cyfrówki...
A wystarczyło pojechać do Kanady zaproponować gościom którzy się nie załapali do NHL możliwość pokazanie sie w Europie. Opłacamy im przelot, oni grają u nas cztery mecze i sobie szukają klubów. Myślę że takich pięciu "lepszych Kostuchów" by sie znalazło
Po co? Żeby zaczarowac rzeczywistość?
Żeby było co oglądać
Oglądnąłem właśnie mecz HC Koszyce - EHC Liwest Black Wings Linz wygrany 3:2 przez drużynę z EBEL.
I powiem wam... że to nasz poziom ;)
A tak po za tym kto by pomyślał jeszcze kilka lat temu, że topowa drużyna Słowacka będzie przegrywać z jakąkolwiek ekipą z Austrii.
A ja z trochę innej beczki. Nie jestem pewien czy środowo - piątkowe mecze przyciągną nam na Siedleckiego więcej ludzi, kibiców, którzy na razie nie są kibicami Cracovii.
Nie wiem czym miałem wyjątkowego pecha, ale siedzieli za mną jacyś janusze i w kółko:
co oni kurwa grają,
do chuja z taką grą,
ruszają się jak muchy w smole,
ja pierdolę, oni nawet zamka nie potrafią ustawić itp. itd.
Fajnie, że Arena, że CHL, ale ludzie chcą oglądać, że nasi wygrywają.
My forumowicze oczywiście wiemy, że nasi zamka to i z Naprzodem nie potrafią ustawić, że nasza jedyna taktyka ofensywna to wstrzelenie krążka, ale przeciętny janusz hokejowy nie ma o tym pojęcia.
Bo jeśli odetniemy ekscytację ukochanymi barwami i troszkę kibicowską optykę, że nasi walczyli jak lwy, to poziom sportowy reprezentowany przez drużynę w czerwonych koszulkach był bardzo niski, szczególnie na tle wymagających rywali.
Jeżeli za rok będziemy mieli ponownie CHL to musi być jakiś postęp sportowy. Kolejny bilans bramkowy 3:12 i zero punktów nikogo nowego do pasiastego hokeja nie przyciągnie.
A co do dobrych rad Szweda, widocznie ze Szwecji widać lepiej niż z Alei JPII.
A w dzisiejszym meczu naszej grupy LM , Sparta uległa u siebie Farjestadsowi 1-2.
Sterby dobrze napisał.
Samą grą w Arenie to możemy przyciągnąć ludzi na jeden-dwa mecze. Przyjdzie taki janusz, zobaczy różnicę klas i więcej nie przyjdzie. Może jakiś koneser hokeja przyjdzie zobaczyć utytułowanych rywali, ale ilu takich jest ? Kto lubi oglądać jak nasi (Cracovia, czy polska drużyna - wykluczam rzekę i legiunię :) ) przegrywa ?
Zubereg również słusznie zauważył, że na te 4 mecze choćby to można było z piątkę porzędnych grajków ściągnąć i mecze byłyby na pewno bardziej wyrównane. Przecież "We have money"....
Pierwsza rzecz to skład.
Obrońcy: Rompkowski, Bryk, Kotlorz, Kruczek, Pociecha, Wajda, do tego 4 gości pokroju Floriana Ibererera.
Napastnicy:Kapica, Urbanowicz, Pasiut, Malasinski, Łopuski, Kolusz, Dziubiński, Chmielewski, Drzewiecki do tego ze 4-5 gości jak Jenčík.
Bramkarze. Radziszewski, gość równie dobry jak Radzik i Łuba.
No i chyba najważniejsza rzecz, która takich zawodników by skusiła, to liga Ebel lub Słowacka.
Plastikowa nie zapewni progresu, wszyscy zawodnicy zgodnie to mówili.
Jak tego nie będzie to będzie tak jak było do tej pory.
Będziemy mieli gatkę Profesora, a realia będą tak jak wszyscy widzą.
Ewentualnie cała nadzieja w losowaniu i jakimś fartem trafienie słabeuszy.
Frekwencja, bilety muszą być tańsze !
Tzn. 30, 25, 20 i 15 zł.
Blizzy Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Pierwsza rzecz to skład.
> Obrońcy: Rompkowski, Bryk, Kotlorz, Kruczek,
> Pociecha, Wajda, do tego 4 gości pokroju Floriana
> Ibererera.
> Napastnicy:Kapica, Urbanowicz, Pasiut, Malasinski,
> Łopuski, Kolusz, Dziubiński, Chmielewski,
> Drzewiecki do tego ze 4-5 gości jak Jenčík.
> Bramkarze. Radziszewski, gość równie dobry jak
> Radzik i Łuba.
>
> No i chyba najważniejsza rzecz, która takich
> zawodników by skusiła, to liga Ebel lub
> Słowacka.
> Plastikowa nie zapewni progresu, wszyscy zawodnicy
> zgodnie to mówili.
>
> Jak tego nie będzie to będzie tak jak było do
> tej pory.
> Będziemy mieli gatkę Profesora, a realia będą
> tak jak wszyscy widzą.
>
> Ewentualnie cała nadzieja w losowaniu i jakimś
> fartem trafienie słabeuszy.
>
> Frekwencja, bilety muszą być tańsze !
> Tzn. 30, 25, 20 i 15 zł.
Ogólnie się zgadzamy,z tym ze zamieniłbym n.p. za Łopuskiego jakiegoś Kandziora którego szukał , na CHL sam prof,Filipiak typu Kostuch czy bardziej realny aktualnie Cichy który ma najlepsze statystyki po ostatnim sezonie w PLH,a tu chyba się wszyscy zgodzimy ze takich zawodników jesteśmy najbardziej zadowoleni ,inaczej ujmując zawodnik MUSI SIĘ CZYMŚ POZYTYWNYM WYKAZAĆ na lodzie ,a nie tylko być w skladzie !
Tez musi być większa konkurencja w drużynie bo aktualnie nie ma jej ,jest taka jak była w ubiegłym roku w PLH!!a CHL to na pewno wysze progi!!
a wychodzi ze mamy tylko o 3 zawodników wiecej 2 obrońcow( w tym jeden z kontuzją ) i jeden napastnik!!!!!!!!a trener jak i prof wyraźnie mówili o 5 w miarę dobrych piatkach!!
Te pięć mocnych piątek na cztery mecze Lm, czy na ligę z 1,5 rywala z prawdziwego zdarzenia? Żeby nawiązać w miarę wyrównaną walkę z rywalami jakich mieliśmy ostatnio u siebie należy mięć naprawdę dobrych , uniwersalnych i szybkich graczy. Grać przez osiem miesięcy w lepszym gronie niż Janów,Katowice czy Unia. Podchodząc poważnie do tematu nie można rezygnować z graczy takich jak Besch czy Pasiut, ale przede wszystkim należy podejść do tematu długofalowo poprzez szkolenie. A na dziś nawet gdyby zebrać do kupy najlepszych z Cracovii, Tychów i Podhala wyniki konfrontacji ze Spartą i Farjestatem byłyby podobne.
Jeśli ktoś skusi się i przyjdzie na zwykły mecz ligowy na Siedleckiego, to atmosfera go nie zachęci do następnych odwiedzin.
kaleb Napisał(a):
> Jeśli ktoś skusi się i przyjdzie na zwykły
> mecz ligowy na Siedleckiego, to atmosfera go nie
> zachęci do następnych odwiedzin.
Żeby to tylko atmosfera...
kaleb Napisał(a):
> Jeśli ktoś skusi się i przyjdzie na zwykły
> mecz ligowy na Siedleckiego, to atmosfera go nie
> zachęci do następnych odwiedzin.
Wiesz, to zależy... Tzn. w mojej opinii. Bo dla takiego "statystycznego obywatela", który nie ma zbyt wiele wspólnego z tzw "dobrą atmosferą na trybunach w naszym jej rozumieniu" to zwykły mecz na Siedleckiego może być właśnie bardzo fajny. Przynajmniej moje doświadczenia tak pokazują. Parę razy zdarzyło mi się kogoś przyprowadzić i każdy był zachwycony, 100%. Inna sprawa że stałego bywalca z kogoś takiego strasznie ciężko zrobić, ale atmosfera w Naszym Domu przypada takiemu komuś raczej do gustu.
ŻK masz rację, ale jak ktoś był na Tauron Arenie Kraków i potem przychodzi na S7 to już fajnie nie jest.
Nagle okazuje się, że jest zimno, ciemno, nagłośnienie do dupy i jak to znajomi mówili po PP... ale lipa bo tej kostki multimedialnej nie ma.i jakoś szaro buro.
A sam przyznaj, że jednak mecze po za Sanokiem, Podhalem i Tychami jakoś szczególnie atrakcyjne nie były.
Tak czy siak na ten moment Tauron Arena Kraków tylko na CHL.
Choć nie powiem finał PO też by się przydał.
A ja mam różne doświadczenia z sezonem zasadniczym i zapraszanymi gośćmi. Mecze z dopingiem (nieliczne, np. z Tychami), frekwencją powyżej 1500 widzów, należą do rzadkości. Raz zaprosiłem znajomego Amerykanina - to był mecz z Tychami i atmosfera go urzekła. Sam chadzał na mecze NHL i powiedział, że czegoś takiego nigdy nie doświadczył. A wręcz całą noc brzmiało mu w uszach: "Hej pasy gol!". I nie przeszkadzał mu poziom gry - nawet zabawnie skomentował, że wygląda, jakby grano w zwolnionym tempie. Tak więc atmosfera na trybunach jest w stanie nadrobić braki jakościowe. A kiedy jest cicho, pusto, zimno i panuje półmrok, to sprawia przygnębiające wrażenie.
Dla nas. Wiesz, ja znam takie przypadki oprócz rywalizacji z Tychami i Sanokiem to także z meczów z Naprzodem, HeCą i (bodajże) Polonią - i wyobraź sobie, że odbiór był dokładnie taki sam o jakim piszesz kalebie. Serio :)
Mam pytanie.
Udało się może komuś namierzyć informację jak wygląda sprawa z biletami dla dzieci (poniżej 6 lat) na O2 Arena? Przy kupnie biletu na Ticketportal nie ma możliwości wyboru kategorii. Szukałem na różnych stronach/forach ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Może ktoś z naszego forum zrobił już jakieś rozeznanie.
Dzięki!
Dzieci do 145 cm wchodzą za 40 CZK. Kupując bilety na ticketportal.cz jak jesteś w koszyku to poniżej danych o bilecie jest napis sleva (co znaczy zniżka) i tam wybierasz ostatnią opcję Deti 145.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)